X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ
Модератор: Общи модератори
Е.Димитров написа:Ако седиш и гледаш как големите батковци(които повече от ясно е че им сече пипето) заобикалят закона а ти с кенефа си у блатото и цъкаш с език и чакаш нещо да стане,така най-вероятно ще правят и децата ти ,че и внуците,защото най-вероятно ще имаш тъпа жена и тн.
Всичко това може да не са положителни черти,но е прогрес,мислене и вървене в посока напред,този който гледа само от страни,това е регреса,изостаналостта и назадничевото мислене,както и основно мързел,такива хора работят една работа с години,нямат развитие и по характер са злобливи и зависливи....
Има и изключения разбира се
Аз споделям горното.
А колега Fear - последните ми постове бяха принципни и несвързани пряко с конкретния случай.
Както вече казах - ако "баничарите" са сгазили лука, прокурорите са на ход

- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Хахаха, сега си видях грешката, поправям я веднага!
Но това не променя нищо. Това, че има и други, които крадат не те прави по-малко крадец. Ще си позволя да цитирам по спомен част от закона "Разпространеността на нарушението не го оправдава". Или си крадец или не.
P.S. Сега обмислям да си регистрирам жената като секретарка, та да могат разходите за фризьор и маникюр да минат като представителни, па и за ДДС-то да се преборя. И за цигарите и обяда, които употребявам през работно време-просто е редно да си ползвам кредит. То по тая логика не трябва да търсим сметка на никой крадец-могъл, откраднал. Щото човекът е имал смелост и акъл да го направи, това е достатъчно за да не му търси никой сметка! Евала, това е пътя към държавата, за която всички мечтаем, или поне по-голямата част от нас. На тези с волските каручки Х6 никак няма да им е добре ако тук стане нормална правова държава.
Ма така си мисля аз, може пък и да не съм прав
Но това не променя нищо. Това, че има и други, които крадат не те прави по-малко крадец. Ще си позволя да цитирам по спомен част от закона "Разпространеността на нарушението не го оправдава". Или си крадец или не.
P.S. Сега обмислям да си регистрирам жената като секретарка, та да могат разходите за фризьор и маникюр да минат като представителни, па и за ДДС-то да се преборя. И за цигарите и обяда, които употребявам през работно време-просто е редно да си ползвам кредит. То по тая логика не трябва да търсим сметка на никой крадец-могъл, откраднал. Щото човекът е имал смелост и акъл да го направи, това е достатъчно за да не му търси никой сметка! Евала, това е пътя към държавата, за която всички мечтаем, или поне по-голямата част от нас. На тези с волските каручки Х6 никак няма да им е добре ако тук стане нормална правова държава.
Ма така си мисля аз, може пък и да не съм прав

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
небе,то у америка не е така,всички са супер честни
а какво пречи да са честни всъщност...нищо,в щатите тези неща се водят за разход на фирмата,горива,храна....
ето един случай от преди няколко години,отиваме да дарим нафта на един дом за сираци,ама какво казва държавата-не може да направиш дарение повече от едиколко си пара,на горницата плащаш данъци,не стига че държавата не се е погрижила на тея деца да им е топло зимата ,ами ти иска и 20 % ддс върху дарението...ай сиктир
а какво пречи да са честни всъщност...нищо,в щатите тези неща се водят за разход на фирмата,горива,храна....
ето един случай от преди няколко години,отиваме да дарим нафта на един дом за сираци,ама какво казва държавата-не може да направиш дарение повече от едиколко си пара,на горницата плащаш данъци,не стига че държавата не се е погрижила на тея деца да им е топло зимата ,ами ти иска и 20 % ддс върху дарението...ай сиктир
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Един пич,който добре рапира го е казал още преди години:
Днес вече всеки сам решава
какво му дава тази шибана държава.
Не подавам пръв ръка, не казвам първи здрасти
фенове са ми дори и шиланите полицейски власти
Правилата ги няма, играя по моите
и от всички на Земята уважавам само своите.
а кой освен глупакът наивен, ограбен, обиден
вижда живота противен
и чака изкривен да свърши деня му почивен.
Имаш или нямаш-- мозък не се продава наливен
не ти харесва тук тогава вземи си ден почивен.
Сам решаваш, багажа стягаш и заминаваш.
но в случай че оставаш бъди пасивен.
Обичам да излизам чист от всяка ситуация
така разбирам аз тази шибана демокрация
дезертьори и пушачи - няма такава нация
да живееш за емиграция и легализация
Рано или късно всеки своя шибан гроб намира
лошо е за този, който няма право да избира
Много хора не ме харесват
среден пръст за тях за да стане интересно
Да се върнем назад във дните, когато общи бяха
игрите,
общи бяха парите и жените
Добре познаваме кирливите си ризи брат,
ефекта от думата глад.
и повече ти си без интереси
да излязат на бял свят.
И от богат ще станеш ли беден
щом разваляш общия пъзъл
без значение докъде нареден.
По-добре бъди готов и война да няма
в тази държава или си беден
или къде да си похарчиш парите няма
Днес вече всеки сам решава
какво му дава тази шибана държава.
Не подавам пръв ръка, не казвам първи здрасти
фенове са ми дори и шиланите полицейски власти
Правилата ги няма, играя по моите
и от всички на Земята уважавам само своите.
а кой освен глупакът наивен, ограбен, обиден
вижда живота противен
и чака изкривен да свърши деня му почивен.
Имаш или нямаш-- мозък не се продава наливен
не ти харесва тук тогава вземи си ден почивен.
Сам решаваш, багажа стягаш и заминаваш.
но в случай че оставаш бъди пасивен.
Обичам да излизам чист от всяка ситуация
така разбирам аз тази шибана демокрация
дезертьори и пушачи - няма такава нация
да живееш за емиграция и легализация
Рано или късно всеки своя шибан гроб намира
лошо е за този, който няма право да избира
Много хора не ме харесват
среден пръст за тях за да стане интересно
Да се върнем назад във дните, когато общи бяха
игрите,
общи бяха парите и жените
Добре познаваме кирливите си ризи брат,
ефекта от думата глад.
и повече ти си без интереси
да излязат на бял свят.
И от богат ще станеш ли беден
щом разваляш общия пъзъл
без значение докъде нареден.
По-добре бъди готов и война да няма
в тази държава или си беден
или къде да си похарчиш парите няма
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Ми в щатите може и да е така(не съм запознат) ама тука не е
. И на мен не ми харесва обаче това е положението. Вариантите са или в щатите или при прокурора.
Мама му стара, ДДС плащаме на всичко-хляб, лекарства, тоалетна хартия, ракия и т.н. Така е по целият свят, какъв е проблема?Държавата от това се издържа в крайна сметка. ДДС-то на кола за 200 бона е 40 000лв. Това е годишен бюджет за едно селско училище примерно. Защо държавата да не вземе тези пари и съответно да ги му ги даде? За да може някой цървулан да се вози на Х-нещо си? Е това нормално ли е? Айде по-добре да си има едно селско училище, отколкото некъв сральо да се вози на Х6 със кучкарник отзад и табела"ПРЕВОЗ ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА" на предното стъкло, която не може да си позволи.

Мама му стара, ДДС плащаме на всичко-хляб, лекарства, тоалетна хартия, ракия и т.н. Така е по целият свят, какъв е проблема?Държавата от това се издържа в крайна сметка. ДДС-то на кола за 200 бона е 40 000лв. Това е годишен бюджет за едно селско училище примерно. Защо държавата да не вземе тези пари и съответно да ги му ги даде? За да може някой цървулан да се вози на Х-нещо си? Е това нормално ли е? Айде по-добре да си има едно селско училище, отколкото некъв сральо да се вози на Х6 със кучкарник отзад и табела"ПРЕВОЗ ЗА СОБСТВЕНА СМЕТКА" на предното стъкло, която не може да си позволи.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Fear написа:Не разбирате ли, че няма легална вратичка?![]()
Има вариант, при който се махат седалките, слага се преграда и си връщаш ДДС-то. НО, автомобилът трябва да остане в тази конфигурация - БЕЗ СЕДАЛКИ и С ПРЕГРАДА. Това не се изпълнява, значи има нарушение на закона и няма никакви легални, полу-легални и каквито и да било вратички!
Дано да съм бил по-ясен този път.
точно така, но трябва с някакъв документ да е регистрирано нарушението, а като няма такъв съда ще отсъди в полза на собственика на баничарката, и после той на свой ред ще осъди държавата за морални и каквито си искате щети.....
надявам се и аз да съм бил още по-ясен, засега имаме джипове регистрирани като баничарки, ама ти видя ли ги дали не са наистина баничарки, и ако не са дали има някой хванат със задни седалки и дали има акт написан?????
Любо Мегов написа:Fear написа:Не разбирате ли, че няма легална вратичка?![]()
Има вариант, при който се махат седалките, слага се преграда и си връщаш ДДС-то. НО, автомобилът трябва да остане в тази конфигурация - БЕЗ СЕДАЛКИ и С ПРЕГРАДА. Това не се изпълнява, значи има нарушение на закона и няма никакви легални, полу-легални и каквито и да било вратички!
Дано да съм бил по-ясен този път.
точно така, но трябва с някакъв документ да е регистрирано нарушението, а като няма такъв съда ще отсъди в полза на собственика на баничарката, и после той на свой ред ще осъди държавата за морални и каквито си искате щети.....
надявам се и аз да съм бил още по-ясен, засега имаме джипове регистрирани като баничарки, ама ти видя ли ги дали не са наистина баничарки, и ако не са дали има някой хванат със задни седалки и дали има акт написан?????
Ами това също е много голям проблем - че изпълнителната власт е една, ум да ти зайде.

То и затова всеки си върти далаверите както си иска. Ако бяхме нормална държава и всеки един тарикат го гонеха, нямаше да я има и тази тема.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
преди тоя рев беше за незаконният акциз с които се облагат колите над 150 коня,просто идеята е да се хармонизира законодателството с европейското,а там такива работи да не може да си вземеж служебен автомобил с който да не возиш само тухли няма
Е.Димитров написа:небе,то у америка не е така,всички са супер честни
Не виждам защо намесваш Америка, но ще поясня някои неща...
1. Там далеч не са честни, но ги е страх от затвора.
2. Имаше 90те години данък лукс, който плащаш при купуване на скъпи коли, часовници, яхти, самолети и т.н. и се канят да го въведат отново (всъщност този върху автомобилите е бил в ефект 13 години).
3. Това, което там си напишеш за разходи на фирмата дали ще ти го признаят (особено ако ти направят одит) е много спорен въпрос, а и може да береш големи ядове... може графа по графа да те пържат еди коя си вечер защо сметката от ресторанта си я писал разход...
Вуйчо Ваньо написа:Ми в щатите може и да е така(не съм запознат) ама тука не е. И на мен не ми харесва обаче това е положението. Вариантите са или в щатите или при прокурора.
Култовооооооо!

Това може да стане като върнем комунизма

Тогава ония с "баничарките" ще карат Лади, АМА И ТИ ЩЕ КАРАШ ЛАДА!
Дали е по-важно на теб да ти е добре или предпочиташ на Вуте да му е зле?!
Ей за това българския казан в ада не го пази нито един дявол!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:Култовооооооо!![]()
Това може да стане като върнем комунизма![]()
![]()
Тогава ония с "баничарките" ще карат Лади, АМА И ТИ ЩЕ КАРАШ ЛАДА!
Дали е по-важно на теб да ти е добре или предпочиташ на Вуте да му е зле?!
Ей за това българския казан в ада не го пази нито един дявол!
3 пъти прочетох и пак не схващам? Искаш да кажеш, че само в комунизма има ДДС и хората следят за изрядността му, така ли да те разбирам?