Престъпността и тенденции...!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: Престъпността и тенденции...!

Мнение от jordanpar » 22 Дек 2009, 11:48

Дали е стреляно или не,знаят само участниците в операцията.
честно казано и не ме интересуват такива неща,работа на полицията е да ги върши и това едва ли трябва да е новина.
Повече ме притеснява случващото се в страната,все повече заприличва на периода на ФБР по време на Джон Едгар Хувър като стил на използване на държавен апарат за целите на затворен кръг финансови и политически личности,набиране на инфо и следене на лица от всякакъв удобен тип,както и потъпкване на конституционни права.Напоследък в БГ все повече се процедира по правилото ´´виновен до доказване на противното´´,а не както трябва да е.Дразнещо и плашещо е поведението на ББ и неговите протежета от МВР.Като го гледам скоро ще вземе и НАП и ДАНС във свои ръце и не ми се мисли какво ще става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Дек 2009, 12:51

А-ааа,няма грижи,от днеска гласуват полицията да има пълен достъп до интернет ,телефони и тн. без изришна заповед на прокоратура или друга истанция.
Не че не го правят и сега,но вече всичко ще се използва без да е събирано по надлежен ред,както и има поводи да се използва в чисто часни интереси

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 22 Дек 2009, 12:59

Е.Димитров написа:А-ааа,няма грижи,от днеска гласуват полицията да има пълен достъп до интернет ,телефони и тн. без изришна заповед на прокоратура или друга истанция.
Не че не го правят и сега,но вече всичко ще се използва без да е събирано по надлежен ред,както и има поводи да се използва в чисто часни интереси

Лично на мен не ми дреме, ако е тва начина да се въведе някъв ред.
Полицейска държава и тва е, просто стана голема свободия и всеки един боклук, може да си сформира бандичка за квото и да било.
И да вкарат некой закон за лично оръжие и така....ще се опукаме, ама така ше дойде реда...не може всеки втори, щото не си му симпатичен да ти вади нож.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 22 Дек 2009, 13:10

..Отвлечените предварително ни бяха обяснили как изглеждат къщите..."

Някой да ми обясни това сега?? Брей много добра ориентация и усет имат с вързани ръце и очи, с тампони в ушите ... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Дек 2009, 13:15

Сондьора написа:
Е.Димитров написа:А-ааа,няма грижи,от днеска гласуват полицията да има пълен достъп до интернет ,телефони и тн. без изришна заповед на прокоратура или друга истанция.

Лично на мен не ми дреме, ако е тва начина да се въведе някъв ред.
Полицейска държава и тва е, просто стана голема свободия и всеки един боклук, може да си сформира бандичка за квото и да било.
И да вкарат некой закон за лично оръжие и така....ще се опукаме, ама така ше дойде реда...не може всеки втори, щото не си му симпатичен да ти вади нож.

Проблема всъщност е следния-всички на улицата знаят кой-кой е,само милициятане знае и се измислят нови причини за "пълен достъп",не знам някой през интернет да си кореспондира за престъпления или да напише имейл в който описва какви същност са му плановете

Аватар

Мнение от jordanpar » 22 Дек 2009, 13:15

Сондьора написа:Лично на мен не ми дреме, ако е тва начина да се въведе някъв ред.

Самия ти не осъзнаваш опасността от собствените си думи.НИКОГА и НИКОЙ не може да ти погази основни конституционни права.
Как разкриха бандата с отвличанията--нали още не е завършил срока за регистрация на сим-картите,както и следенето на интернет кореспонденцията,документите с чипове,разплащанията с дебитни и кредитни карти и прочее,значи като искат могат да работят.
Всичко,което се хвърля в очите на глупавия народ се прави с цел той самия да поиска ограничения на правата си,и свръхправомощия на различните органи и институции.
Това едно време беше комунизъм,сега е управление чрез шантаж.
Не е това начина и проядената и болна от проблемите на тоя тип законодателство Америка го е доказала многократно.
Северозападно европейските и скандинавските страни са чудесен пример за управление и ред на една страна,само че на нашите политици не им отърва тоя начин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 22 Дек 2009, 13:20

Фирма "Наглец Холдинг" ЕООД, търси да назначи спешно следните кадри:

1. Адвокати - 6 човека- кандидатите, притежаващи екзотични заболявания са с предимство !
2. Завеждащ отдел "Връзки със съда и прокуратурата" - мургавите с ланци са с педимство!
3. Свидетели- 18 човека - по възможност, поне с по 3 заболявания и изкарани курсове по актьорско майсторство!
4.Свободни сътрудници - без ограничение на бройката - случители на ДАНС и МВР са с предимство! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 22 Дек 2009, 13:21

jordanpar написа:
Сондьора написа:Лично на мен не ми дреме, ако е тва начина да се въведе някъв ред.

Самия ти не осъзнаваш опасността от собствените си думи.НИКОГА и НИКОЙ не може да ти погази основни конституционни права.
Как разкриха бандата с отвличанията--нали още не е завършил срока за регистрация на сим-картите,както и следенето на интернет кореспонденцията,документите с чипове,разплащанията с дебитни и кредитни карти и прочее,значи като искат могат да работят.
Всичко,което се хвърля в очите на глупавия народ се прави с цел той самия да поиска ограничения на правата си,и свръхправомощия на различните органи и институции.
Това едно време беше комунизъм,сега е управление чрез шантаж.
Не е това начина и проядената и болна от проблемите на тоя тип законодателство Америка го е доказала многократно.
Северозападно европейските и скандинавските страни са чудесен пример за управление и ред на една страна,само че на нашите политици не им отърва тоя начин.

Що, не е точно така за най - развитата демокрация, там ся ще вкарват чипче във секи човек!
Факта, че тази информация стига до теб означава, че е някъв вид демокрация, ако не беше стигнало щеше да е тоталитаризъм ;)

Аватар

Мнение от jordanpar » 22 Дек 2009, 13:37

Сондьора написа:
Факта, че тази информация стига до теб означава, че е някъв вид демокрация, ако не беше стигнало щеше да е тоталитаризъм ;)

Факта че всичко това на никой не му прави впечатление само доказва колко сме овчедушни.
ще вметна едно проучване,малко е офф,но показва категорично на какъв хал сме.Тъжно е като го чете човек:

22% от българите (всеки четвърти от нас) се чувстват щастливи, но на фона на другите резултати по-нещастни от нас няма.
В Дания 80% от анкетираните се чувстват щастливи, а в Словакия – половината от хората.
Този път не можем да прехвърлим вината върху кризата, защото в криза живее цяла Европа.
Сред най-важните причини да се чувстваме щастливи или нещастни са благосъстоянието (жизненото равнище), доколко сигурни се чувстваме в страната си и какво е доверието ни в институциите.
Едва 10 на сто от българите се доверяват на полицията, а два пъти по-малко (4,6%) – на съдебната система.

Сравнителен анализ на мисленето и нагласите на българите отпреди 1989 г. и днес пък показва, че културата на зависимост не се е променила и продължаваме да разчитаме изключително на държавата.

Ние сме тъжни бедняци и дълги години умишлено ще ни държат на това икономическо и психическо ниво,и ББ е поредния който го боли оная работа с трите букви за нас.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 22 Дек 2009, 13:54

jordanpar написа:
Сондьора написа:

Факта че всичко това на никой не му прави впечатление само доказва колко сме овчедушни.

Не че не ми прави впечатление, но за мен само това е начина. Догодина влизат картите с отпечатъците, т.е. всички ше ни регнат в системата ;) . Дори съм по склонен с чипчето, така напълно ше се въведе ред. Така, ако си бил по коледа на някоя хижа, и са ти ошушкали къщата, веднага ше се знае кой е. И за всички останали престъпления срещу личността, така да се каже.
Щото тая тема беше за престъпността и тенденциите ;) , и това е начин за справяне с нея. Да ме манипулират, и ли кви права ми погазват? Аз няма от какво да се притеснявам, освен къде съм бил снощи :mhihi: тва ако ме пита жената де

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 22 Дек 2009, 13:59

EBEEMVACIA написа:Адвокат Ваня Траянова, защитник на задържания Антон Петров, свързван със застрахователната компания "Лев инс" и с бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, обвини пред "Нова телевизия" МВР в конюнктурен сценарий, който целял разчистване на лични и политически сметки с опонентите на властта чрез операция "Наглите".

Цитат от капитал: Хамстера е председател на управителния съвет на Карате Клуб Левски Спартак, бил е за известно време прокурист и съсобственик на охранителната фирма "Спартак секюрити" АД, която се с свързва с "Лев Инс" и бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. През пролетта "Лев Инс" започнаха да предлага застраховка в случай на отвличане.

Няма нищо случайно. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 22 Дек 2009, 16:45

Е.Димитров написа:Проблема всъщност е следния-всички на улицата знаят кой-кой е,само милициятане знае и се измислят нови причини за "пълен достъп",не знам някой през интернет да си кореспондира за престъпления или да напише имейл в който описва какви същност са му плановете

Колега да си се замислял че липсата на достъп до данни пречи на работата на полицията.Като ти вземат телефона или те измамят и дойдеш да ми се жалиш аз как да ти го намеря като не ми дават инфо кой го ползва.Всяка мацка на касата знае с кого си говорил полицията не.И не знам хората които не са контингент от какво се притесняват като никой няма да се занимава с тях.Когато искаш трябва да дадеш.Не може всички само да се оплакват че нищо не става и въпреки това да не правят нещо това да се промени.Аз искам да живея в спокойна държава без да ме крадат грабят и изнасилват пък ако ще да ми вземат отпечатъци и да ми следят нета
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 22 Дек 2009, 20:14

За обикновения човек едва ли има голямо значение дали му следят телефона или нета, но не така стои въпроса за големите фирми, където информацията е много пари.Каква е гаранцията, че няма да изтича информация и да се продава на конкуренцията?Мисля, че това ще насърчи още повече корупцията в полицията.Не е редно да се дават такива права безконтролно .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 22 Дек 2009, 20:27

Ако приемат закона и разкриваемостта на престъпленията и количеството присъди не се увеличат осезаемо, всички ще знаем за кого работи тоя закон :)
In Ban We Trust!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Дек 2009, 20:46

jordanpar написа:
Сондьора написа:

ще вметна едно проучване,малко е офф,но показва категорично на какъв хал сме.Тъжно е като го чете човек:

22% от българите (всеки четвърти от нас) се чувстват щастливи, но на фона на другите резултати по-нещастни от нас няма.
В Дания 80% от анкетираните се чувстват щастливи, а в Словакия – половината от хората.
Този път не можем да прехвърлим вината върху кризата, защото в криза живее цяла Европа.
Сред най-важните причини да се чувстваме щастливи или нещастни са благосъстоянието (жизненото равнище), доколко сигурни се чувстваме в страната си и какво е доверието ни в институциите.
Едва 10 на сто от българите се доверяват на полицията, а два пъти по-малко (4,6%) – на съдебната система.

Сравнителен анализ на мисленето и нагласите на българите отпреди 1989 г. и днес пък показва, че културата на зависимост не се е променила и продължаваме да разчитаме изключително на държавата.

Ние сме тъжни бедняци и дълги години умишлено ще ни държат на това икономическо и психическо ниво,и ББ е поредния който го боли оная работа с трите букви за нас.
Искаш ли да ти покажа разпечатка от данъчната ми декларация и разултат за миналата година от там точно,да видиш за каква намеса в личното финансово пространство става дума...Прехвърлях си пари от една моя сметка в друга моя сметка в 2 различни банки,и това веднага е отчетено пред данъчните със всички детайли...Понеже се признава данъчно разходите за път до служебното място,ако са над 12 км дневно,в края на годината системата ти ги изчислява автоматично по адресна регистрация -твоя и на работодател(ите)...-и ти го показва на гугле мапса...Разплащания в брой почти няма,дори за 1 бира в дискотеката се плаща с карта...(ест,не е задължително)но заплата или аванс на ръка-зЪбрави!!-превеждат ти се по банкова сметка,като ти се удържат първо данъците,според закона за облагане при източника,като размерът им е според личната ти данъчна карта-ако не си си издал такава,автоматично ти се режат 65 процента,пък ти после отивай да си ги просиш от данъчните(чиновника навсякъде си е чиновник :mhihi: )иии така...Друг е въпросът ,че в голям град за седмица -2 може да не видиш жив полицай на улицата или кола с аларма или смъкнат панел на ЦД-то... :D
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата