"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"
Модератор: Общи модератори
Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"
значи по тази логика аз ако карам макларън ф1 мога да карам с 320 през цялото време? малко преувеличено- но надявам се разбираш какво се опитвам да ти кажа.. 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:значи по тази логика аз ако карам макларън ф1 мога да карам с 320 през цялото време? малко преувеличено- но надявам се разбираш какво се опитвам да ти кажа..
Е да , ама аз не съм казал , че мога да карам с кой знае колко повече от нормалното , което за мен е 120 на първокласен (уви в България наричат първокласни и двулентовите) и 130 на магистралата , до 160 при изпреварване ...
По-горе се изнервих на колегата с Алфа , който упрекна такива като мен , които карат с 120 на автомобилен път и цитирам "се влачат" с 130 на магистралата - хем се прави , че кара с 90 , хем вика на хората , че лазят със 130 - не става да се пишеш на мега примерен шофьор и да изпускаш такива неща .
acho.rs написа:Поне 150 км/ч - виж колко са катастрофите със еС класи - вярно е че са малък процент , но пък се движат с 200 ....
ето за това те попитах.
ако една с-класа ти "позволява" да караш със поне 150 (всъщност с-класата е една много неподходяща кола за каране бързо - дори и да е със абц окачване)... то по твоята логика това означава че един макларен трябва да ти "позволява" да караш поне с 300... щото макларъна мога съвсем отгововорно да ти заявя, че при 300 е по-управляем от един цл/с65 амг примерно дето върви със 180-200... и въпреки това ... със 300 няма да просъществувам дълго на магистралата.. пък ако ще да е с огледална настилка и предните гуми да са вързани директно за мозъчните ми неврони...
мисълта ми беше че скороста убива независимо от возилото. защото ограничаващия фактор не е .. технически а е карбоновата мека връзка между волана и педалите

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Алекс , не съм съгласен
, не мога да се съглася с това ,че скороста убива ...
Ако беше така нямаше да я има тази свобода в Германия а те ,както и Швейцарците са най-големите педанти в почти всяко едно отношение.Хайде вторите вървят по съвсем друга политическа линия , забранили са със закон всички моторни състезания на територията на конфедерацията още от 50-те години на миналия век , но първата може да служи за пример на целия свят как и колко бързо може да функционира една икономика благодарение на най-бързите пътища в света.
Точно в тази статия ,която е вдъхновила Ачо да пусне темата беше писано ,че дори тази свръх бърза пътна мрежа обуславя високото качество и безпоасност на автомобилите при високи скорости ,камо ли при движение с нормално ниски, не е целия свят Германия , навсякъде другаде средните скорости са далеч по-ниски и именно така тези Немски премиум марки очертават мащабите в света на автомобилите и безопасноста при движение в тях - за пътниците и за останалите участници
Свалят ли се скоростите надолу , няма начин да не се тръгне по пътя на икономиите и там където най-не трябва ...
Георги Пенчев

Ако беше така нямаше да я има тази свобода в Германия а те ,както и Швейцарците са най-големите педанти в почти всяко едно отношение.Хайде вторите вървят по съвсем друга политическа линия , забранили са със закон всички моторни състезания на територията на конфедерацията още от 50-те години на миналия век , но първата може да служи за пример на целия свят как и колко бързо може да функционира една икономика благодарение на най-бързите пътища в света.
Точно в тази статия ,която е вдъхновила Ачо да пусне темата беше писано ,че дори тази свръх бърза пътна мрежа обуславя високото качество и безпоасност на автомобилите при високи скорости ,камо ли при движение с нормално ниски, не е целия свят Германия , навсякъде другаде средните скорости са далеч по-ниски и именно така тези Немски премиум марки очертават мащабите в света на автомобилите и безопасноста при движение в тях - за пътниците и за останалите участници
Свалят ли се скоростите надолу , няма начин да не се тръгне по пътя на икономиите и там където най-не трябва ...
Георги Пенчев
acho.rs написа:Е да , ама аз не съм казал , че мога да карам с кой знае колко повече от нормалното , което за мен е 120 на първокласен (уви в България наричат първокласни и двулентовите) и 130 на магистралата , до 160 при изпреварване ...
По-горе се изнервих на колегата с Алфа , който упрекна такива като мен , които карат с 120 на автомобилен път и цитирам "се влачат" с 130 на магистралата - хем се прави , че кара с 90 , хем вика на хората , че лазят със 130 - не става да се пишеш на мега примерен шофьор и да изпускаш такива неща .
Ачо, братче, не четеш внимателно. "Влачат" е в кавички съвсем умишлено.

Ограничението на магистралата е 130км/ч. Не съм някакъв светец, смятам за нормално на магистралата да се кара със 140-150км/ч. Аз също карам с толкова.

По "първокласните" пътища обаче, опитите да се поддържа постоянно 120км/ч. и повече, смятам че са неразумни, като се има предвид, какви са ни пътищата - това искам да кажа.
За мен е приемливо 100-110км/ч. например. При изпреварване е естествено скоростта да е по-висока - изпреварвал съм и със 150км/ч. само и само за да ми отнеме минимално време да се прибера в лентата си. Тук няма две мнения по въпроса.

Предишният ми пост засяга хора, които карат като идиоти, без изобщо да се съобразяват с условията. Това несъобразяване с условията включва именно и "влачене" по магистралата със 130км/ч., където ако толкова бързат, могат спокойно да карат с повече от 160км/ч., ама не - друго си е да се правиш на мъж и да изпреварваш цели колони, без да ти пука, дали ще успееш или дали ще има място да се прибереш, ако не се получи!

Такива "шофьори" заслужават само

Като олигофрена днес на Вапцаров - изрода беше пред мен в най-дясната лента на светофара на Софияленд, пред него имаше още една кола. Веднага след светофара има автобусна спирка. При потеглянето от светофара, този идиот изпревари колата пред него отдясно В ОТБИВКАТА НА СПИРКАТА!

Същият кретен, онзи ден сутринта на същата улица, на снега и ЛЕДА караше на слалом между колите поне с 80км/ч.

На този хубостник, каращ черно Audi A6 3.0TDI комби му пожелавам в най-скоро време да си намери майстора под формата на дърво/стълб, но да няма невинни пострадали при инцидента!

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Колега Fear, сам си противоречиш. Темата е точно за това, че на хубавите пътища (разбирай само магистрали) 150-160км/ч не са проблем при добри атмосферни условия, видимост и поддържана кола. Никой не твърди, че е нормално да се правиш на бърз на двулентов двупосочен път, бил той и първокласен.
Скоростта на двупосочните пътища се определя по-скоро от трафика. Не може да караш със 120км/ч по път без нито една кола и да продължиш с толкова на пътя Пловдив-Хасково, когато цяла Турция минава транзит.
Скоростта на двупосочните пътища се определя по-скоро от трафика. Не може да караш със 120км/ч по път без нито една кола и да продължиш с толкова на пътя Пловдив-Хасково, когато цяла Турция минава транзит.
Не си противореча, защото ние хубави пътища НЯМАМЕ, за съжаление.
Има някои отсечки от магистралите, които могат да минат за хубави и толкова.
По останалите пътища са кратери, лошо проектирани виражи, безумни ограничения, КАТаджии зад храстите, кофти трафик, каруци, трактори, комбайни, крави, овце и каквото още се сетиш...
Именно поради тези причини, трябва да се кара по-кротко, защото само това дават някаква, макар и недостатъчна сигурност, че може да се реагира навреме, за да избегнеш новопоявил се кратер след снеговете например, който вчера го е нямало на това място - примери много.
Писах, че по магистралите (хубавите им участъци) наистина не е проблем да се кара с по-висока скорост. Е, ограничението е 130км/ч. и ако те спрат с повече, трябва да си носиш последствията. Всеки си има глава на раменете, за да мисли с нея.
Ако всички пътища бяха като хубавите участъци от магистралите, ОК. Ще караме по-бързо. Ама не са хубави, там е проблема.

Има някои отсечки от магистралите, които могат да минат за хубави и толкова.
По останалите пътища са кратери, лошо проектирани виражи, безумни ограничения, КАТаджии зад храстите, кофти трафик, каруци, трактори, комбайни, крави, овце и каквото още се сетиш...

Именно поради тези причини, трябва да се кара по-кротко, защото само това дават някаква, макар и недостатъчна сигурност, че може да се реагира навреме, за да избегнеш новопоявил се кратер след снеговете например, който вчера го е нямало на това място - примери много.

Писах, че по магистралите (хубавите им участъци) наистина не е проблем да се кара с по-висока скорост. Е, ограничението е 130км/ч. и ако те спрат с повече, трябва да си носиш последствията. Всеки си има глава на раменете, за да мисли с нея.

Ако всички пътища бяха като хубавите участъци от магистралите, ОК. Ще караме по-бързо. Ама не са хубави, там е проблема.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Само на мен ли ми прави впечатление , че всичко вече се каза по 10 пъти и всеки си държи на своето ... ясно е че някой хора няма да си променят мнеието , ще се радвам , ако поне няколко човека , забелязаха , че има безопасен начин да се движиш с много висока скорост (Германия) и че "превишена скорост" в повечето случай е оправдание на някой хора за нещастната пътна мрежа и жертвите до които тази немърливост води !
батка- чакай да ти го обобщя по-просто...
няма безопасен начин за движение с много висока скорост (да не кажа над 120)- нито тука, нито в германия, нито на соленото езеро
"превишената скорост" винаги означава точно това - движил си се с по-висока скорост от колкото пътя е позволявал. това че някои е сложил ограничение "40" и ти си се движил със 70 (защото си решил че колата ти го позволява) и си блъснал дървото дето е тръгнало да пресича - е точно "несъобразена скорост".
не разбрахте, че дори по един марсиански пейзаж (в буквалния смисъл на думата) може да се придвижваш безопасно ако скороста ти е 5см/ секунда.
няма безопасен начин за движение с много висока скорост (да не кажа над 120)- нито тука, нито в германия, нито на соленото езеро
"превишената скорост" винаги означава точно това - движил си се с по-висока скорост от колкото пътя е позволявал. това че някои е сложил ограничение "40" и ти си се движил със 70 (защото си решил че колата ти го позволява) и си блъснал дървото дето е тръгнало да пресича - е точно "несъобразена скорост".
не разбрахте, че дори по един марсиански пейзаж (в буквалния смисъл на думата) може да се придвижваш безопасно ако скороста ти е 5см/ секунда.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
айде за 6ти път от начало - тогава как така се движат с такава бясна скорост по аутобаните и въпреки това , стават толкова малко катастрофи и броя на оцелелите от катастрофи , също е рекорден... 141 км/ч СРЕДНА скорост е адски бързо , не мислиш ли .
"In any case, it is important to note that an advisory speed limit (German: Richtgeschwindigkeit) of up to 130 km/h always applies. In case of an accident while driving faster, a court can decide on shared liability due to the increased operational risk"
кое не е ясно? дори самите шваби ти казват че над 130 нещата са по-различни...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:"In any case, it is important to note that an advisory speed limit (German: Richtgeschwindigkeit) of up to 130 km/h always applies. In case of an accident while driving faster, a court can decide on shared liability due to the increased operational risk"
Не знам как не се умори да им обясняваш...

Дано поне 1 се вслуша-все ще е полза

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:"In any case, it is important to note that an advisory speed limit (German: Richtgeschwindigkeit) of up to 130 km/h always applies. In case of an accident while driving faster, a court can decide on shared liability due to the increased operational risk"
На мен ми е пределно ясно , че е така . Дори търсих източници , колко е спирачния път при 130,140,160,190 и резултатите са плашещи , но това не променя факта , че там карат много , много бързо и не се пребиват , нали ?
ми.. то това е идеята- толкова много млади хора загубихме... за нищо..
един да прочете и да върне газта малко (ама не докато е в завой че... )- мисията е успешна
мене не ми пречи да дудна с идеална цел...
един да прочете и да върне газта малко (ама не докато е в завой че... )- мисията е успешна

мене не ми пречи да дудна с идеална цел...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила