"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

Мнение от alx » 07 Яну 2010, 0:19

значи по тази логика аз ако карам макларън ф1 мога да карам с 320 през цялото време? малко преувеличено- но надявам се разбираш какво се опитвам да ти кажа.. :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2010, 1:58

alx написа:значи по тази логика аз ако карам макларън ф1 мога да карам с 320 през цялото време? малко преувеличено- но надявам се разбираш какво се опитвам да ти кажа.. :winky:

Е да , ама аз не съм казал , че мога да карам с кой знае колко повече от нормалното , което за мен е 120 на първокласен (уви в България наричат първокласни и двулентовите) и 130 на магистралата , до 160 при изпреварване ...
По-горе се изнервих на колегата с Алфа , който упрекна такива като мен , които карат с 120 на автомобилен път и цитирам "се влачат" с 130 на магистралата - хем се прави , че кара с 90 , хем вика на хората , че лазят със 130 - не става да се пишеш на мега примерен шофьор и да изпускаш такива неща .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2010, 2:10

acho.rs написа:Поне 150 км/ч - виж колко са катастрофите със еС класи - вярно е че са малък процент , но пък се движат с 200 ....

ето за това те попитах.

ако една с-класа ти "позволява" да караш със поне 150 (всъщност с-класата е една много неподходяща кола за каране бързо - дори и да е със абц окачване)... то по твоята логика това означава че един макларен трябва да ти "позволява" да караш поне с 300... щото макларъна мога съвсем отгововорно да ти заявя, че при 300 е по-управляем от един цл/с65 амг примерно дето върви със 180-200... и въпреки това ... със 300 няма да просъществувам дълго на магистралата.. пък ако ще да е с огледална настилка и предните гуми да са вързани директно за мозъчните ми неврони...

мисълта ми беше че скороста убива независимо от возилото. защото ограничаващия фактор не е .. технически а е карбоновата мека връзка между волана и педалите ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Яну 2010, 10:36

Алекс , не съм съгласен :nono: , не мога да се съглася с това ,че скороста убива ...
Ако беше така нямаше да я има тази свобода в Германия а те ,както и Швейцарците са най-големите педанти в почти всяко едно отношение.Хайде вторите вървят по съвсем друга политическа линия , забранили са със закон всички моторни състезания на територията на конфедерацията още от 50-те години на миналия век , но първата може да служи за пример на целия свят как и колко бързо може да функционира една икономика благодарение на най-бързите пътища в света.

Точно в тази статия ,която е вдъхновила Ачо да пусне темата беше писано ,че дори тази свръх бърза пътна мрежа обуславя високото качество и безпоасност на автомобилите при високи скорости ,камо ли при движение с нормално ниски, не е целия свят Германия , навсякъде другаде средните скорости са далеч по-ниски и именно така тези Немски премиум марки очертават мащабите в света на автомобилите и безопасноста при движение в тях - за пътниците и за останалите участници
Свалят ли се скоростите надолу , няма начин да не се тръгне по пътя на икономиите и там където най-не трябва ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 07 Яну 2010, 10:52

acho.rs написа:Е да , ама аз не съм казал , че мога да карам с кой знае колко повече от нормалното , което за мен е 120 на първокласен (уви в България наричат първокласни и двулентовите) и 130 на магистралата , до 160 при изпреварване ...
По-горе се изнервих на колегата с Алфа , който упрекна такива като мен , които карат с 120 на автомобилен път и цитирам "се влачат" с 130 на магистралата - хем се прави , че кара с 90 , хем вика на хората , че лазят със 130 - не става да се пишеш на мега примерен шофьор и да изпускаш такива неща .

Ачо, братче, не четеш внимателно. "Влачат" е в кавички съвсем умишлено. ;)
Ограничението на магистралата е 130км/ч. Не съм някакъв светец, смятам за нормално на магистралата да се кара със 140-150км/ч. Аз също карам с толкова. :)
По "първокласните" пътища обаче, опитите да се поддържа постоянно 120км/ч. и повече, смятам че са неразумни, като се има предвид, какви са ни пътищата - това искам да кажа.
За мен е приемливо 100-110км/ч. например. При изпреварване е естествено скоростта да е по-висока - изпреварвал съм и със 150км/ч. само и само за да ми отнеме минимално време да се прибера в лентата си. Тук няма две мнения по въпроса. ;)

Предишният ми пост засяга хора, които карат като идиоти, без изобщо да се съобразяват с условията. Това несъобразяване с условията включва именно и "влачене" по магистралата със 130км/ч., където ако толкова бързат, могат спокойно да карат с повече от 160км/ч., ама не - друго си е да се правиш на мъж и да изпреварваш цели колони, без да ти пука, дали ще успееш или дали ще има място да се прибереш, ако не се получи! :banghead:

Такива "шофьори" заслужават само :dummy:
Като олигофрена днес на Вапцаров - изрода беше пред мен в най-дясната лента на светофара на Софияленд, пред него имаше още една кола. Веднага след светофара има автобусна спирка. При потеглянето от светофара, този идиот изпревари колата пред него отдясно В ОТБИВКАТА НА СПИРКАТА! :ranting:
Същият кретен, онзи ден сутринта на същата улица, на снега и ЛЕДА караше на слалом между колите поне с 80км/ч. :kuku:
На този хубостник, каращ черно Audi A6 3.0TDI комби му пожелавам в най-скоро време да си намери майстора под формата на дърво/стълб, но да няма невинни пострадали при инцидента! :censored:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 07 Яну 2010, 11:56

Колега Fear, сам си противоречиш. Темата е точно за това, че на хубавите пътища (разбирай само магистрали) 150-160км/ч не са проблем при добри атмосферни условия, видимост и поддържана кола. Никой не твърди, че е нормално да се правиш на бърз на двулентов двупосочен път, бил той и първокласен.

Скоростта на двупосочните пътища се определя по-скоро от трафика. Не може да караш със 120км/ч по път без нито една кола и да продължиш с толкова на пътя Пловдив-Хасково, когато цяла Турция минава транзит.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 07 Яну 2010, 12:11

Не си противореча, защото ние хубави пътища НЯМАМЕ, за съжаление. :confused:
Има някои отсечки от магистралите, които могат да минат за хубави и толкова.
По останалите пътища са кратери, лошо проектирани виражи, безумни ограничения, КАТаджии зад храстите, кофти трафик, каруци, трактори, комбайни, крави, овце и каквото още се сетиш... :banghead:

Именно поради тези причини, трябва да се кара по-кротко, защото само това дават някаква, макар и недостатъчна сигурност, че може да се реагира навреме, за да избегнеш новопоявил се кратер след снеговете например, който вчера го е нямало на това място - примери много. :)

Писах, че по магистралите (хубавите им участъци) наистина не е проблем да се кара с по-висока скорост. Е, ограничението е 130км/ч. и ако те спрат с повече, трябва да си носиш последствията. Всеки си има глава на раменете, за да мисли с нея. :)
Ако всички пътища бяха като хубавите участъци от магистралите, ОК. Ще караме по-бързо. Ама не са хубави, там е проблема. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2010, 17:10

Само на мен ли ми прави впечатление , че всичко вече се каза по 10 пъти и всеки си държи на своето ... ясно е че някой хора няма да си променят мнеието , ще се радвам , ако поне няколко човека , забелязаха , че има безопасен начин да се движиш с много висока скорост (Германия) и че "превишена скорост" в повечето случай е оправдание на някой хора за нещастната пътна мрежа и жертвите до които тази немърливост води !

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2010, 18:30

батка- чакай да ти го обобщя по-просто...

няма безопасен начин за движение с много висока скорост (да не кажа над 120)- нито тука, нито в германия, нито на соленото езеро

"превишената скорост" винаги означава точно това - движил си се с по-висока скорост от колкото пътя е позволявал. това че някои е сложил ограничение "40" и ти си се движил със 70 (защото си решил че колата ти го позволява) и си блъснал дървото дето е тръгнало да пресича - е точно "несъобразена скорост".

не разбрахте, че дори по един марсиански пейзаж (в буквалния смисъл на думата) може да се придвижваш безопасно ако скороста ти е 5см/ секунда.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2010, 18:58

няма безопасен начин за движение с много висока скорост (да не кажа над 120)- нито тука, нито в германия, нито на соленото езеро

айде за 6ти път от начало - тогава как така се движат с такава бясна скорост по аутобаните и въпреки това , стават толкова малко катастрофи и броя на оцелелите от катастрофи , също е рекорден... 141 км/ч СРЕДНА скорост е адски бързо , не мислиш ли .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2010, 19:19

"In any case, it is important to note that an advisory speed limit (German: Richtgeschwindigkeit) of up to 130 km/h always applies. In case of an accident while driving faster, a court can decide on shared liability due to the increased operational risk"

кое не е ясно? дори самите шваби ти казват че над 130 нещата са по-различни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Яну 2010, 19:21

alx написа:"In any case, it is important to note that an advisory speed limit (German: Richtgeschwindigkeit) of up to 130 km/h always applies. In case of an accident while driving faster, a court can decide on shared liability due to the increased operational risk"

Не знам как не се умори да им обясняваш... :confused: :confused:
Дано поне 1 се вслуша-все ще е полза :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2010, 19:33

alx написа:"In any case, it is important to note that an advisory speed limit (German: Richtgeschwindigkeit) of up to 130 km/h always applies. In case of an accident while driving faster, a court can decide on shared liability due to the increased operational risk"

На мен ми е пределно ясно , че е така . Дори търсих източници , колко е спирачния път при 130,140,160,190 и резултатите са плашещи , но това не променя факта , че там карат много , много бързо и не се пребиват , нали ?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2010, 19:34

ми.. то това е идеята- толкова много млади хора загубихме... за нищо..

един да прочете и да върне газта малко (ама не докато е в завой че... )- мисията е успешна :)

мене не ми пречи да дудна с идеална цел...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата