Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2013, 17:05

:yes: начи тоя ще е. Сега остава някой да помогне с някаква отстъпка в Стемо. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 24 Дек 2013, 17:19

Предстои ми покупка на два телевизора от 28" до 42"(зависи от размера на мястото където ще са поставени, а той не се знае все още). В случая размера няма значение :mhihi: Държа да са Full HD(евентуално единия може да е HD ready) и задължително с ЛЕД подсветка. Та питането ми е основно за значението на марката спрямо качеството. Т.е. не ми се ще особено да сдаде багажа веднага след гаранцията :mhihi: Не държа и на ексклузивен външен вид и брутално яка картина. Търся добри варианти цена-качество. Към кой производител да се ориентирам?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2013, 17:32

Dpy написа:Предстои ми покупка на два телевизора от 28" до 42"(зависи от размера на мястото където ще са поставени, а той не се знае все още). В случая размера няма значение :mhihi: Държа да са Full HD(евентуално единия може да е HD ready) и задължително с ЛЕД подсветка. Та питането ми е основно за значението на марката спрямо качеството. Т.е. не ми се ще особено да сдаде багажа веднага след гаранцията :mhihi: Не държа и на ексклузивен външен вид и брутално яка картина. Търся добри варианти цена-качество. Към кой производител да се ориентирам?

Сони/Самсунг/ЛГ/Филипс/Панасоник - което ти хареса. Термина цена-качество се използва предимно при пробутване на застарели модели или турски боклуци :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Дек 2013, 7:49

Турски боклук няма да е, но честно казано не ме бърка, ако е застарял модел, стига да отговаря на изискванията ми и да не е някво тотално дърво на външен вид :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Дек 2013, 11:40

Dpy написа:Турски боклук няма да е, но честно казано не ме бърка, ако е застарял модел, стига да отговаря на изискванията ми и да не е някво тотално дърво на външен вид :mhihi:

Внимавай, че вече ги прикриват под доста гръмки имена - Хитачи ,Тошиба, Филипс (сериите под 3000) :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 25 Дек 2013, 12:10

Онзи ден ние взехме този - http://www.technomarket.bg/products/091 ... g-42la620s
Бях се запътил за някакво Сони без смартове и т.н. обаче тоя го даваха на добри пари и взехме него.
Не знам дали съм сгрешил нещо , бил с няква нова матрица бла-бла ще го видим.
Дадоха четири чифта очила и някакви валчери :dunno:
Свързах го към рутера и всичко точно , обаче смарт функциите много бавно зареждат,не вярвам да е от нета защото е доста добър.
Тръгнах да правя акаунт за да регистрирам валчера в ЛГ уърълд или нещо подобно - първо не разпознава имейла , после грешки паролата - общо взето бъгната история :mhihi:
Пробвах 3D-то с тия вградените клипчета .... ами бива , не е нещо кой знае какво.Не мога да направя сравнение с други 3D тв-та.
И ще видим по натам дали ще бие рибата или няма :mhihi: Иначе си бях харесал страшно красиво Сони без тия функции и т.н. ама доста по-скъпо дали не сбърках :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 25 Дек 2013, 14:23

Всички ЛГ под серия 7хх са доста зле,освен смотани процесори ,имат големи проблеми с неравномерна подсветка и изгорели пиксели.Тествай на черен екран за бели петна.Лошото е,че при никоя марка не си застрахован от подобни проблеми,а високите класове са скъпи.Бюджетните и средни класове на Сони също са с панели на ЛГ.
Мнозинството от купувачите на ТВ техника са абсолютни лаици,но все пак да споделя и тук.Който и реномиран европейски сайт да отворите в топ 5 на ТВ,челните места са заети убедително от плазмите.ЛЕД ТВ имат твърде много недостатъци като неравномерна подсветка,липса на черно,ШИМ(PWM),DSE и т.н.Плазмата е скъпа технология и не е конкурентна на евтиното производство на ЛЕД панели.ЛЕД технологията също е с предизвестен край.
Който все още си търси ТВ,да си купи плазмата на Панасоник ST60 докато все още го има,според всички тестове и сайтове е на-добрият ТВ съотношение цена-качество в историята на ТВ производството...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Дек 2013, 15:14

stankata777 написа:Всички ЛГ под серия 7хх са доста зле,освен смотани процесори ,имат големи проблеми с неравномерна подсветка и изгорели пиксели.Тествай на черен екран за бели петна.Лошото е,че при никоя марка не си застрахован от подобни проблеми,а високите класове са скъпи.Бюджетните и средни класове на Сони също са с панели на ЛГ.
Мнозинството от купувачите на ТВ техника са абсолютни лаици,но все пак да споделя и тук.Който и реномиран европейски сайт да отворите в топ 5 на ТВ,челните места са заети убедително от плазмите.ЛЕД ТВ имат твърде много недостатъци като неравномерна подсветка,липса на черно,ШИМ(PWM),DSE и т.н.Плазмата е скъпа технология и не е конкурентна на евтиното производство на ЛЕД панели.ЛЕД технологията също е с предизвестен край.
Който все още си търси ТВ,да си купи плазмата на Панасоник ST60 докато все още го има,според всички тестове и сайтове е на-добрият ТВ съотношение цена-качество в историята на ТВ производството...

Обикновено от много чете по нета и малко реални наблюдения излизат постове като горния ;)
Плазмата може на хартия да дава по-верни цветове , но реално не може дори да се доближи до остротата и наситения черен цвят на ЛСДто . Това с контраста да си го заврат някъде . Единствения реален плюс е цената и това че плазмите дори в ниския клас , нямат петна от подсветката както при евтините течни кристали. И плазма и ЛЕД са с предизвестен край, защото идват истинските ЛЕД/ОЛЕД телевизори.
ЛГ и в 6та серия имат добри модели, но процесорите им са слаби . Самата матрица не е най-важния компонент в един телевизор, както монитора не е най-важното в една ПС конфигурация .
При добър 60херцов МПГ4 1080и/п сигнал, турдно ще се види разлика в близки по параметри телевизори .

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 25 Дек 2013, 15:36

За по-обикновените ползватели на телевизори ЛСД,ЛЕД са им достатъчни за начина по който ги ползват.Убеден съм че това са 98% от форума.
ЗА останалите 2% които на всеки различен филм който си пускат си правят различни настройки на картината-плазма ли ще е,кинопроектор на цената на едно Е46 ли ще е, там други неща ги вълнуват.Обикновено такива хора вървят и с озвучаване за няколко бона,специализирани мебели за комфортно гледане на ТВ и тн......
В такива теми всеки хвали някъв телевизор ,а нито казва какъв източник на картина ползва,нито в какви условия го ползва.Ако повечето сте на абонамент към някви ТВ оператори-мислите ли че използвате някакъв сериозен капацитет на телевизорите си??????
Перфектното за един е пълен шит по разбиранията на друг.
А и за 1000-2000 лева няма никакво значение какъв средноголям ТВ ще си купите.
И това че някой бачка като продавач в някой техно-мехно-маркето-полис не го прави разбирач,нека се изясним :winky:
Емнайста страница се веселя да копвам и пействам част от написаното от един-двама тук и да ми излизат като цитирано от специализирани форуми за ТВ техника.И другите ползваме гугъл бе.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Дек 2013, 16:08

Купуваш си най-хубавия който можеш и тва е. Кво го мислите толкова. Гледаш най-готиното, което ти е по джоба и се кефиш. :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 25 Дек 2013, 16:16

Ама именно.''По джоба''.всичко друго е все едно Е36 ли да си купя или тестароса-и двете са червени.
Ама плазмата била статична,ама на светло не ставала ,ама контраста бил 89789789789 към 3 ,ама ЛЕД звучало по-модерно........бля бля.
И след като има такива разбирачи тук,нека питам аз :На какъв телевизор е най-удачно да ползвам M500 на Kaleidescape за да се накефя максимално на картината?????
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 25 Дек 2013, 18:01

Колегата Розендал е прав,но много хора се заблуждават и не знаят дори за качествата на съвременната плазма.В края на 2013г все още чувам за нейните недостатъци,които са преодолени още преди 3-4години в горните класове.Всеки може да напише в Гугъл Панасоник ST60 и да види,че всеки реномиран сайт го препоръчва горещо като най-добрият възможен вариант в ценовият клас до 2000лв,а някои и изобщо.Цената му в Бг е доста ниска.
За Ачо всички знаем,че никога не приема чужди мнения,така че няма смисъл от дебат и доводи.Нека темата не се превръща в спор за плазма срещу лед,тъй като и двете технологии са на доизживяване..Перфектен ТВ все още няма.
Идеята на предният ми пост беше,който е в дилема за нов ТВ ,да погледне/прочете за ST60,тъй като след месец-два вече няма да има останали бройки,а това е един чудесен ТВ.
На който му се чете - http://www.hdtvtest.co.uk/news/4k-plasm ... 133417.htm , http://reviews.cnet.com/best-tvs-picture-quality/ , http://thewirecutter.com/reviews/best-t ... onic-st60/ , http://www.tested.com/tech/tvs/455021-b ... onic-st60/ , http://www.digitaltrends.com/tv-reviews ... 60-review/ .....

"There is no other TV on this planet that can get you so close to videophile nirvana for so little investment than Panasonic’s ST60 series plasma. "

Весели Коледа!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Дек 2013, 18:46

Аз това казах, че от много четене в нета може да останеш с грешни впечатления . На живо плазмата дава по-меки и щадящи окото цветове . Със сигурност са и по-естествени . Но картината си стои зърнеста, има определен нюанс, които се вижда във всички цветове и най-вече на черното, което колкото и да го пипат не могат да го догодят. Отделно вечер една 42+ плазма доста изморява очите с високата си яркост . При положение, че Панасоник успяха да свалят разхода на ток на плазмите до нивото на ЛСД и въпреки това спряха развитието на плазмите - за какво да коментираме :dunno:
В такива теми всеки хвали някъв телевизор ,а нито казва какъв източник на картина ползва,нито в какви условия го ползва.Ако повечето сте на абонамент към някви ТВ оператори-мислите ли че използвате някакъв сериозен капацитет на телевизорите си??????

Аз съм на локален доставичик на нет/тв - ТВС . На хд каналите образа върви по-плавно и леко от какъвто и да е сигнал който му подавам - независимо дали 20ГБ филм с комп или блу-рей плеър . Нещо не ми е ясно, защото е така но вероятно се дължи на бавния процесор на телевизора ми .
Иначе - да, при добър сигнал от кабелен оператор използваме около 95% от това което може да види окото ни. . .

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 25 Дек 2013, 19:04

Ачо ,ти си one of a kind :mhihi: , само ти ли не разбра защо плазмената технология умря преди ЛЕД?Нали затова постнах първият линк,за тези които ги мързи да четат,накратко:Панасоник преоборудва заводите за плазма за ОЛЕД,прозводството на плазма панел е доста по-скъпо от аналогичен ЛЕД,Ултра К резолюция в плазма не може да достигне изискванията на Европа и САЩ за консумация на ток,разработване на нови плазми е неимоверно скъпо и безсмислено икономически при наличието на ОЛЕД,чието производство дори ще бъде евтино от ЛЕД панелите,справка ink-jet printed OLED и т.н.

п.п.опитай да видиш зърнен екран при ST60
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 26 Дек 2013, 19:09

При избора си на ЛЕД ТВ за мен най-важното беше възможно най-удобно да се гледат филми свалени на флашка.Изборът ми беше ЛГ защото:

1.Не се налага промяна формата на субтитрите.Чете си ги така както са си свалени само да са с еднакво име с видео файла
2.Може да се променя големината на шрифта.
3.Може да се променя цвета на субтитрите в 4 цвята както и разположението на екрана им.
4.За обикновен купувач в сходни модели на различни марки почти никаква разлика в картината
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата