ВъншнияТ ни министър се изложи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Re: ВъншнияТ ни министър се изложи

Мнение от martoto » 14 Яну 2010, 17:29

flame написа:Значи с прости думи не си по-кадърен, но обичаш да гледаш в канчето на другите!
Ами не си съвсем прав, щото ние не си говорим обобщено а за конкретната ситуация. А тя е такава, че в това канче сме и аз и ти и още доста хора дето все още се определят като българи. Демек, ние просто се оглеждаме и виждаме същото това "канче", то не е на някой друг. Щото тази жена е там не само да прави собствена кариера (например въобще не ме :censored: за фирмите и персоналната й сполука), а за да представлява цялата ни държава. И да работи в посока България (а с това и всички нас) да се чувства(ме) пълноправен член на Европа. Това дали аз или ти ставаме за тая същата позиция е без значение. Ако не може да видиш в какво се изразява некадърността й, или смяташ че трябва да се защитатва кандидатурата й само защото е сънародничка, тогава това е друга работа. Уважам твоето мнение, щото хора - различни, мнения още по'. Хубаво ще е обаче колкото може повече хора да "прогледнат" и поне следващият път пред урните (или на площада) да вложат малко повече мисъл какво да направят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 14 Яну 2010, 17:33

Че и ученик би се оправдал с нещо по-добро от "Елате с мен в България да погледнете регистрите"...
Последна промяна Biankonero на 26 Юни 2012, 15:44, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 17:47

martoto написа:тази жена е там не само да прави собствена кариера, а за да представлява цялата ни държава. И да работи в посока България (а с това и всички нас) да се чувства(ме) пълноправен член на Европа.

:yes: Именно за това говорим!

martoto написа:Ако не може да видиш в какво се изразява некадърността й, или смяташ че трябва да се защитатва кандидатурата й само защото е сънародничка, тогава това е друга работа.

Това, че се е изложила - мисля спор няма.
Аз обаче смятам, че можеше и да не се изложи ако не беше "доброжелателката" й Първанова.
Но дори Желева да се беше представила перфектно, мисля че като нация пак щяхме да се изложим - заради постъпката на Първанова!

И мен лично много повече ме е срам именно от стореното от Първанова в сравнение с неувереността на Желева!
Да сгрешиш и да не знаеш нещо е човешко. Да си злобен и да подливаш вода на близък - това вече е изродско!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Яну 2010, 18:11

Flame, Първанова е образована и интелигентна жена. Някак ми прилича на политическо/медиен фарс, от колкото на истинско подливане на вода. Защо на председателката на UN никой не подлива вода? Може би защото говори умно и аргументирано, за разлика от тази пародия. Кунева обаче жената поне успя да изгради до известна степен позитивен имидж, но една птичка пролет не прави...сравнено с няколко милиона ежедневно борещи се да затвърдят негативния :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 14 Яну 2010, 18:11

Европейският съюз даде на България 20 милиона евро за борба с корупцията... Всички банкноти са белязани...
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Яну 2010, 18:14

Мдааам,човешко е да се греши,но е некадърност да не си наясно с това за което кандидатстваш да се занимаваш.Европарламента не ще чираци,които тепърва да обучава кое как се прави,а работещи хора,щот тея петцифрени заплати в евро дето се дават там не са ей така за бог да прости.
Румянка можеше да каже ´´Не мога бе,Бойко,не ставам за тая работа,даже незнам какво да им говоря´´,да ама не.Генаралът заповяда така и оная търчи.Само че не генерала се черви пред няколко милионна аудитория преди два дни.
Даже си задавам въпроса как ли ще гледат от сега нататък на РЖ,щот все пак та си ни е все още външният министър,лицето и устата на БГ пред външния свят.Май доста голямо ако си изака сама и ще мине доста време докато си го избърше и още повече докато отмирише.
Всъщност от цялата тая работа едно нещо е от голяма полза.Вечния тертип на ББ ´´пък те онея ми попречиха,те са виновни´´ няма да му свърши работа сега.РЖ беше сама там,сама си приказва приказването,сама фъфлеше и запъваше и сама отбягваше отговори на конкретни въпроси.Даже гледайки преслушването и ми се стори че от втората минута нататък тя едва се сдържаше да не стане и да си отиде.Слаба подготовка,слаб професионалист,слаба личност.ББ се гордееше че имал кадърни хора в екипа си,но май неговият ценз за кадърнст е мега занижен.
Ако някой се разрови кои са били и сред екипа на външната министърка него ден ще забележи един мустакат чичко-бивш агент на ДС.Кво прави тоя човек там,защо,нали ББ ги избира всичките,или старата песен на нов глас.И май е така,защото ноември месец заместникът точно пак на Румянка подаде оставка,след като беше осветлен като.........точно такааа агент от структурите на ДС.Тогава ББ пак изкара някой друг виновен че не му е дал вярното инфо.Аз бих му казал,´´Бойко,видя се че си същото говно като всички остнали,ами поне си затваряй устата,че тоя детски трик все Пешо съседчето да е виновен вече взе да омръзва на народа´´.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 14 Яну 2010, 18:28

Значи у нас е демокрация , ама не точно демокрация, а представителна демокрация.У нас може да се прави референдум , но правителството не е длъжно да го вземе под внимание.С една дума един път избрани управляващите могат да си правят каквото искат и ние сме длъжни да им се радваме.Ако по една или друга причина изгубят народната любов, не трябва нищо да се прави, защото управляващите са по умни от нас.Всичко се променя само с избори в България, ама не се променя, защото пак трябва да избираме измежду същите олигофрени или подставени от тях кандидатури.
Не зависимо колко съм умен имам право по всяко време да искам да се отстрани някой от властта, защото неговото управление влияе пряко и на мен.Ако има още много като мен въпросният представител трябва да си тръгне, защото е загубил народното доверие, независимо колко е умен.Демокрация е управляващите да управляват по волята на народа, да са слуги на народа един вид.А у нас е феодализъм-95% работят по правилата и за благото на 5%, които са над закона и правят каквото си искат.
Не искам Румяна Желева в правителството и да ме представлява пред Европа и това е мое право.Не искам увеличение на данъците, таксите и акцизите, ако Симеон Дянков не може да се справи по друг начин да си ходи.Не искам да ми следят телефона и интернета, ако вътрешният министър не може да се справи с престъпността по друг начин да си ходи.
Това е моята позиция, не зависимо дали някои я смятат за правилна или не.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 14 Яну 2010, 18:32

[/quote]
Това, че се е изложила - мисля спор няма.
Аз обаче смятам, че можеше и да не се изложи ако не беше "доброжелателката" й Първанова.
Но дори Желева да се беше представила перфектно, мисля че като нация пак щяхме да се изложим - заради постъпката на Първанова!

И мен лично много повече ме е срам именно от стореното от Първанова в сравнение с неувереността на Желева!
Да сгрешиш и да не знаеш нещо е човешко. Да си злобен и да подливаш вода на близък - това вече е изродско![/quote]
:yes:
Хубаво каза ББ в сутрешния блок по БТВ, какво ли щеше да стане, ако бяхме подляли вода на Ирина Бокова и бяхме казали, как племенника и окраде колите на софиянци, а брат и е стара номенклатура.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Яну 2010, 18:37

ivan1590 написа:Значи у нас е демокрация , ама не точно демокрация, а представителна демокрация.У нас може да се прави референдум , но правителството не е длъжно да го вземе под внимание.С една дума един път избрани управляващите могат да си правят каквото искат и ние сме длъжни да им се радваме.Ако по една или друга причина изгубят народната любов, не трябва нищо да се прави, защото управляващите са по умни от нас.Всичко се променя само с избори в България, ама не се променя, защото пак трябва да избираме измежду същите олигофрени или подставени от тях кандидатури.
Не зависимо колко съм умен имам право по всяко време да искам да се отстрани някой от властта, защото неговото управление влияе пряко и на мен.Ако има още много като мен въпросният представител трябва да си тръгне, защото е загубил народното доверие, независимо колко е умен.Демокрация е управляващите да управляват по волята на народа, да са слуги на народа един вид.А у нас е феодализъм-95% работят по правилата и за благото на 5%, които са над закона и правят каквото си искат.
Не искам Румяна Желева в правителството и да ме представлява пред Европа и това е мое право.Не искам увеличение на данъците, таксите и акцизите, ако Симеон Дянков не може да се справи по друг начин да си ходи.Не искам да ми следят телефона и интернета, ако вътрешният министър не може да се справи с престъпността по друг начин да си ходи.
Това е моята позиция, не зависимо дали някои я смятат за правилна или не.

Евала!!! :yes: :yes: :yes: :bchug:
Ей това искам и аз да кажа,ей това е и моето мнение,все още харесвам ББ,но не харесвам тези дето ги избра,не харесвам да имам само задължения и да нямам права

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 19:10

ivan1590 написа:У нас може да се прави референдум , но правителството не е длъжно да го вземе под внимание.С една дума един път избрани управляващите могат да си правят каквото искат и ние сме длъжни да им се радваме.Ако по една или друга причина изгубят народната любов, не трябва нищо да се прави, защото управляващите са по умни от нас.Всичко се променя само с избори в България

Ако изключим Швейцария, където народа управлява с референдуми, във всички цивилизовани европейски страни е точно така! :winky:

ivan1590 написа:Не зависимо колко съм умен имам право по всяко време да искам да се отстрани някой от властта, защото неговото управление влияе пряко и на мен.Ако има още много като мен въпросният представител трябва да си тръгне, защото е загубил народното доверие, независимо колко е умен.

А ти представяш ли си какво ще стане ако всеки прост селянин (или дори образован гражданин) вземе да иска и да трябва да става неговото?! :kuku:

Ми аз ще ти кажа - тотална анархия! Дойде министърът Х, бай Герчо и сие от Бусманци обаче не го харесват щото им вдигнал акциза на ракията - вън! Дойде на следващия ден друг министър, който остави акциза на ракията, обаче не стигат пари за учителски заплати - вън! Дойде трети министър - пак на некой олигофрен не му харесва нещо - вън! Четвърти министър дойде - постоянното присъствие в селската кръчма се произнесе, че тоя и за лукова глава не става - вън!

Колеги и приятели - много е лесно да се говори, но е много трудно всичко да се направи перфектно и най-вече да се угоди на всеки!
Затова по целият свят избират правителства за няколко години. И ако не стават просто не ги преизбират. И си правят изводите за следващите избори ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 14 Яну 2010, 19:46

flame написа:А ти представяш ли си какво ще стане ако всеки прост селянин (или дори образован гражданин) вземе да иска и да трябва да става неговото?! :kuku:

Ми аз ще ти кажа - тотална анархия! Дойде министърът Х, бай Герчо и сие от Бусманци обаче не го харесват щото им вдигнал акциза на ракията - вън! Дойде на следващия ден друг министър, който остави акциза на ракията, обаче не стигат пари за учителски заплати - вън! Дойде трети министър - пак на некой олигофрен не му харесва нещо - вън! Четвърти министър дойде - постоянното присъствие в селската кръчма се произнесе, че тоя и за лукова глава не става - вън!
С това съм абсолютно съгласен :yes:

flame написа:Затова по целият свят избират правителства за няколко години. И ако не стават просто не ги преизбират. И си правят изводите за следващите избори ;)
Тук обаче не съм :mrgreen: Това е една основна грешка, щото вече от 20 години само се "пробват" следващите. По света (или поне в тия държави с които искаме да се сравняваме) има будно гражданско общество, което изпълнява контрол над това какво правят избранниците. И ако не си изпълнят програмата и обещанията падат глави и цели правителства. Щото обществото там си знае силата и я използва, без да се колебае. Достатъчно е само да се съберат доволно количество недоволни от нещо и на съответното лице/партия/екип/ведомство му става много тясно. Ето те т'ва е ключа от палатката. Политиците се мъчат максимално да се облагодетелстват лично винаги и навсякъде щото хората са еднакви по цял свят. Просто на някои места ги карат и да свършат работата за която са избрани. И по този начин реално няма голямо значение дали на власт са червени/сини/пембени. Важното е да имат програма, тя да е харесана от повечето хора и да си я спазват. Айде сега само си помислете каква е програмата на ГЕРБ, и какво имат да спазват изобщо? :idea: Щото допреди тях контрол нямаше пак, ама тия даже и програма нямат (и все още нямат, учат се на управление за наша сметка). Не беше трудно да се предвиди какво щеше да се случи. Едва минаха 6 месеца и вече имаме цял чувал с гафове на всякакво политическо ниво. А сега успяха да създадът и един от най-големите скандали в ЕНП.
Спирам да пиша тука вече, че съвсем на политика го обърнахме тоя форум. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 14 Яну 2010, 19:56

martoto написа:Политиците се мъчат максимално да се облагодетелстват лично винаги и навсякъде щото хората са еднакви по цял свят. Просто на някои места ги карат и да свършат работата за която са избрани. И по този начин реално няма голямо значение дали на власт са червени/сини/пембени. Важното е да имат програма, тя да е харесана от повечето хора и да си я спазват.

:yes: Пселютно! Ако даваш много повече отколкото се облагодетелстваш лично - за мен проблем няма ;)
За мен много по-полезно е вместо да плюем политиците, че крадат - да ги ръчкаме и следим повече да си вършат работата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 14 Яну 2010, 19:59

diplomanta написа:ЗАМИСЛЕТЕ СЕ И НАД ТОВА, ЧЕ ИМАТЕ МИНИСТЪР, ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, КОЙТО Е ПОДПИСАЛ ДЕКЛАРАЦИЯ ДА НЯМА ЧАСТЕН БИЗНЕС, а е счупила фирмите! То не са холдинги, не са чудеса. И не е сам отова! Тя и мъжа й ги чупят бордовете на директорите! То не е ВиК, то не са банки! А законът го забранява. Замислете се че две години е подавала фалшива имотна декларация и нулев приход от фирмите

За тези си действия тя носи наказателна отговорност! Защо ББ я подкрепя тогава? Няма ли да има акция "НАГЛАТА" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Яну 2010, 23:00

Резилът продължава, че и се задълбочава:
"Либерали и социалисти от Европейския парламент (ЕП) остро разкритикуваха българския министър-председател Бойко Борисов, който ги обвини в организирането на кампания срещу кандидата за еврокомисар Румяна Желева.

„Бившият телохранител на бившия диктатор в България няма никакво право да ни напада по подобен начин”, реагира лидерът на социалистическата група, германецът Мартин Шулц, говорейки за Борисов, предаде АФП.

От своя страна, белгийският либерал Ги Верхофстат определи като „тотално неприемливо за един министър-председател да се държи по такъв начин към депутати, които просто си вършат работата” при изслушването на кандидатите за комисари.

"Г-жа Желева и нейната некомпетентност въплъщават това, което представлява правителството на г-н Борисов", казва Шулц, подчертавайки, че ако кандидатурата на Румяна Желева се подкрепя от правителството, тя трябва да се подложи на второ изслушване пред Европейския парламент."

Източник: http://www.dnes.bg/politika/2010/01/14/ ... v-ep.84190
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Яну 2010, 9:56

saleen написа:Резилът продължава, че и се задълбочава:
"Либерали и социалисти от Европейския парламент (ЕП) остро разкритикуваха българския министър-председател Бойко Борисов, който ги обвини в организирането на кампания срещу кандидата за еврокомисар Румяна Желева.

„Бившият телохранител на бившия диктатор в България няма никакво право да ни напада по подобен начин”, реагира лидерът на социалистическата група, германецът Мартин Шулц, говорейки за Борисов, предаде АФП.

От своя страна, белгийският либерал Ги Верхофстат определи като „тотално неприемливо за един министър-председател да се държи по такъв начин към депутати, които просто си вършат работата” при изслушването на кандидатите за комисари.

"Г-жа Желева и нейната некомпетентност въплъщават това, което представлява правителството на г-н Борисов", казва Шулц, подчертавайки, че ако кандидатурата на Румяна Желева се подкрепя от правителството, тя трябва да се подложи на второ изслушване пред Европейския парламент."

Източник: http://www.dnes.bg/politika/2010/01/14/ ... v-ep.84190

Ммммммммм, мед ми капе на сърцето като разбера, че някой сънародник се е изложил! Особено ако има няколко висши образования повече от мен и говори няколко езика повече от мен! Такова вътрешно густо ме обхваща, че сега поради тази причина най-напред ще ми вдигнат заплатата - те ги вдигат не когато аз успея и направя нещо позитивно, а когато някой друг се провали в негативен план. Ма то такова вътрешно удовлетворение ми дава като се осере някой от ония там горе, че мога и без заплата да карам - само на вътрешно густо и фотосинтеза мога да карам.

Някой беше казал, че не било важно аз да съм добре, а Вуте да е зле. Глупости! Първо на първо - за мен по-голямо "добре" няма. Какво е аз да постигна нещо в сравнение с това някой шумно да се провали?! И освен това целият тоя скандал с Желева е полезен не само за мен, ами и за цяла България! Ако не беше нашата гордост Първанова, Желева щеше да ми стане там некъв мижав еврокомисар и да лапка голямата заплата, а за мен - нищо! А сега след скандала - целият свят говори за нас! Всички страни са уверени, че ние сме хора, на които може да се има доверие. Хора, които ако им се даде да правят нещо общо няма да се скарат взаимно. Ще завалят сега едни евросубсидии, едно чудо - то солунската митница ряпа да яде!

Толкова съм горд от всичко това, че чак ми иде да си разкъсам ризата, да се ударя в гърдите и да извикам, ама така, че целия свят да ме чуе:
"Булгар! Булгар!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата