Новата А6-ца триумф в класа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Новата А6-ца триумф в класа.

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Дек 2010, 22:20

SKISA написа:момко,някои сме карали достатъчно ,за да знаем, че няма нищо смешно в прецизното управление на БМВ години назад....

Не съм казал, че управлението на нашата марка е смешно. :) Смешно е като се пусне тема примерно за рс6 куатро и отдолу някой с е36/46 пъвенец примерно (нищо лично към собствениците на тези коли) каже, че не е лоша кола като цяло, но е същата като предишната и не завива. :mhihi:

steeN написа:сългасен съм, че малките двигатели на bmw не са много интересни, но от кога баланса/поведението на пътя на една кола зависи от обема на двигателя и?

Ами според теб поведението на пътя на едно 316 същото ли е като на някое м3 примерно? :) Мисълта ми беше, че при моделите с по-големите мотори, респективно с обема настъпват промени и при спирачки, окачване... Мисля, че това е съвсем нормално и така трябва да бъде, кое е толкова странно?

Nickelback написа:Обаче, на мен, както и най-вероятно на 80% от ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ в този форум, грам не им пука какво щели да кажат "другите", и дали ще ни сочат с пръст на околовръсното, или пред президенството, или на луната... Нека говорят, нека ни се смеят... БМВ не правят просто мотори, те правят ИСТИНСКИ автомобили. Защо ли ти обяснявам?!?!? Чел си повече от мен, 2002 фен си, но явно още не си узрял да прозреш БМВ религията :dunno:
Някои ще ме разберат, други дори ще ме подкрепят, трети ще ме нахранят, но това е, което мисля :ok:

Няма какво да ми обясняваш - аз си знам, защото и аз преди някоя друга година бях така заблуден и си мислех, че няма друга кола освен БМВ, знам го тоя филм. ;) На мен БМВ все още ми е любимата марка и винаги ще бъде, не изопачавай нещата, но ако другите коли бяха толкова зле, колкото се описват в тази тема просто нямаше да съществуват вече като марки и само БМВ щеше да се кара. :mhihi:

Не претендирам да съм начетен, аз не обичам дървени начетени философи, които не са виждали почти нищо от тия неща на живо, а само си говорят.

Иначе не искам да ти описвам в какъв филм съм навлязъл с този моя старец, няма да ме разбереш и без това, така че моля те не ми обяснявай, че не съм готов за БМВ религията. :winky:

Boyadjiev написа:За стоково не знам... Моето вече забрави кога е било девствено :mhihi:
Иначе харесвам и аз 131 коньовия дизел, имам впечатления от него точно, но все едно да споменавам и 320ИС (е30)... Толкова са рядки тия мотори из България. Иначе ТДС-а не е нищо кой знае какво, да - харчи нормално, не е някакъв супер икономичен, върви си прилично (не е нещо мощно), но пък си върши работата перфектно! Трака си, търкаля си купето много години и много километри и това е. Точно за това е добър мотор. На по-сериозен тунинг държи страшно много, няма да повярваш какви красоти могат да станат с ТДС (имайки предвид че е дизел де...)... Та така.
Не искам да ме разбирате погрешно, харесвам колите по принцип, още повече ако някоя е правена с мерак, няма значение марката.

Еми 130-коньовото ТДИ не е толкова рядко, виж за 150 к.с. съм съгласен. :)

Не знам защо се палите толкова от тия постове. :) Нито имам за цел да се заяждам, аз също съм от вашата страна, просто гледам реално на нещата и ви давам някой друг приятелски съвет, защото не смятам за редно така да се подценяват и плюят другите марки. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 09 Дек 2010, 22:42

alpina-ma6inata написа:
Nickelback написа:Обаче, на мен, както и най-вероятно на 80% от ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ в този форум, грам не им пука какво щели да кажат "другите", и дали ще ни сочат с пръст на околовръсното, или пред президенството, или на луната... Нека говорят, нека ни се смеят... БМВ не правят просто мотори, те правят ИСТИНСКИ автомобили. Защо ли ти обяснявам?!?!? Чел си повече от мен, 2002 фен си, но явно още не си узрял да прозреш БМВ религията :dunno:
Някои ще ме разберат, други дори ще ме подкрепят, трети ще ме нахранят, но това е, което мисля :ok:

Няма какво да ми обясняваш - аз си знам, защото и аз преди някоя друга година бях така заблуден и си мислех, че няма друга кола освен БМВ, знам го тоя филм. ;) На мен БМВ все още ми е любимата марка и винаги ще бъде, не изопачавай нещата, но ако другите коли бяха толкова зле, колкото се описват в тази тема просто нямаше да съществуват вече като марки и само БМВ щеше да се кара. :mhihi:

Не претендирам да съм начетен, аз не обичам дървени начетени философи, които не са виждали почти нищо от тия неща на живо, а само си говорят.

Иначе не искам да ти описвам в какъв филм съм навлязъл с този моя старец, няма да ме разбереш и без това, така че моля те не ми обяснявай, че не съм готов за БМВ религията. :winky:

Колега, може би наистина се паля малко повече от необходимото, но по-принцип съм си такъв :ok: Аз не мисля, че съм заблуден. Освен БМВ аз изключително харесвам американските масъл карс, а също така и Мерцедес, а и други който не са толкова "интересни" (Порше, Ламбо :mhihi: )... В този форум една лоша дума не съм казал за Мерцедес! И има защо - защото са със задно предаване, защото са с истински традиции, пътно поведение, комфорт и т.н. За мен идеала за кола е задно предаване, бензинов двигател с голям работен обем (атмосферен) и др. Просто Ауди нямат място в премиум сегмента на немските автомобили. Просто не е сериозно автомобили с масово предно предаване да се намират в премиум сегмента. Или по-скоро, айде, позиционирайте си ги в премиум класа, но нека струват 25% по-малко, примерно. За мен Ауди си е един лачен ФауВе, моля ви не ме плюйте :angel:
За реставрацията на 2002-ката напълно те разбирам, защото мой близък приятел се занимава с подобен автомобил ;)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Дек 2010, 0:35

alpina-ma6inata написа:Ами според теб поведението на пътя на едно 316 същото ли е като на някое м3 примерно? :) Мисълта ми беше, че при моделите с по-големите мотори, респективно с обема настъпват промени и при спирачки, окачване... Мисля, че това е съвсем нормално и така трябва да бъде, кое е толкова странно?

искаш да кажеш, че примерно 320,325,328 са коренно различни коли и нямат нищо общо по между си ;) ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 10 Дек 2010, 1:47

steeN написа:
alpina-ma6inata написа:Ами според теб поведението на пътя на едно 316 същото ли е като на някое м3 примерно? :) Мисълта ми беше, че при моделите с по-големите мотори, респективно с обема настъпват промени и при спирачки, окачване... Мисля, че това е съвсем нормално и така трябва да бъде, кое е толкова странно?

искаш да кажеш, че примерно 320,325,328 са коренно различни коли и нямат нищо общо по между си ;) ?

а според теб еднакви ли са? ;)
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 10 Дек 2010, 3:25

@steen, прочети си отново въпроса и ми покажи в написаното от теб къде по-точно ме попита конкретно за 320-325-328, че не видях.
Ако обичаш престани умишлено да продължаваш безмисления си спор :!:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Дек 2010, 4:00

ти каза, че тези под 2.5 литра еди си какво... ма както и да е. просто удоволствието от шофирането не е само да правиш от 0-100 за еди си колко секунди.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 10 Дек 2010, 15:44

SKISA написа:вижте един много показателен параметър!! печалба! кви са печалбите на БМВ ,които не продават толкова бройки като фауве,ауди и шкода....! ква е печалбата на порше!?!? правят малко коли ,но какви ....! явно има защо! хората не са тъпи и няма да си дадат парите е така залудо.
адски харесвам порше и не ме е срам да го призная тука! ако имаха аналог на 5цата комби ,защото ми трябва голям багажник и ми бяха по джоба -щях да си купя порше! ако някой ден имам достатъчно пари ще си взема едно.... само дето до него ще има и БМВ.... :winky:

+1 Напълно съм съгласен колега Поршето е уникален автомобил дано VAG не го съсипят с техните уеднаквени модели
DIESEL POWER
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 10 Дек 2010, 21:01

Пичове някой тук казва, че Ауди е едно напудрено VW, ok. А какво ще кажете за Porsche??? Нали и то е към VW Group? И то ли е едно напудрено VW или пък напудрено Ауди?

Престанете с тези клишета. Аз ви казвам, че от 2003 година до 2007ма карах БМВ Е36 (325 ТДС седан), а от 2008 г. декември имам БМВ Е90 (318 д), а пък от септември 2010-та взех и Ауди А4 2.0 ТФСИ куатро (211 коня). И на мен лично Аудито най-много ми харесва. Не казвам, че БМВ са лоши коли. Карал съм и Порше 911 и мисля, че е още по-добър автомобил от Ауди и от БМВ, но просто няма багажник и няма да ми е удобен ако си го взема. Иначе с удоволствие ще го предпочета пред останалите марки и модели. Всяка кола си има своите + и -, но е тъпо да се казва че Ауди не били примиум сегмент, Мерцедес са много зле и само БМВ все още стават за каране.... Просто не е така. Свалете си сектанските очила и просто признайте, че има и много по-хубави коли от Вашите любими БМВ-та наоколо.
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Дек 2010, 21:07

има ,венцо , но тези по-добри коли не са ауди..... ;)

а порше няма обща платформа като изключим кайена с нищо във фолксавеген груп,така че сравнението не е баш....

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 10 Дек 2010, 21:17

SKISA написа:има ,венцо , но тези по-добри коли не са ауди..... ;)

а порше няма обща платформа като изключим кайена с нищо във фолксавеген груп,така че сравнението не е баш....

Иво със сигурност има много Аудита, които са по добри от твойто БМВ. Най-вероятно и мойто е едно от тях:) :mhihi:
Ти случайно ли мислиш, че Ауди печелят тази година награда за двигател на година в САЩ с 3 TFSI. Ауди S4, което е с 3 TFSI мотор с 333 коня, колата набира до 100 за 5,5 сек. и харчи 7.5 извън града и 13.8 градско. Мисля, че е по-добре от 335i с 306 коня :lol:
Последна промяна eMotion на 10 Дек 2010, 21:26, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Дек 2010, 21:20

има ,ма други модели и моторизации...
твойто не ми харесва повече от мойто.
и както много хора споменаха вече ,и както на адски много места е написано качествата на една кола не са само конски сили и от 0 до 100. има много други фактори ,които казват коя кола е по-добра . за твое - не за мое съжаление това не е ауди.... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eMotion » 10 Дек 2010, 21:26

SKISA написа:има ,ма други модели и моторизации...
и както много хора споменаха вече ,и както на адски много места е написано качествата на една кола не са само конски сили и от 0 до 100. има много други фактори ,които казват коя кола е по-добра . за твое - не за мое съжаление това не е ауди.... ;)

Блаженни са вярващите :mhihi: :lol: :wave: !!!

Аватар

Мнение от SKISA » 10 Дек 2010, 21:29

най-важното е да ставаш всяка сутрин и да си го повтаряш това. и наистина ще си блажен..... :wave: има и друг лаф за блаженните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Дек 2010, 21:41

SKISA написа:е що реши ,че аз не си карам тъщата ,пералнята и хладилник в колата!?!? карам Е61 и си става и за багаж и за всичко. само че аз не се състезавам с него по пистите ,но като карам по завои искам да завива-не да продължава в права посока. просто некакво такова искане имам от колата ,която карам. и по дупки карам. определено мойто окачване издържа повече...

Добре де , аз карам Ц5 на предно с 6так - мисля че към 65% от масата е на предния мост , колата е голяма и сигурно се води , че има трагично недозавиване - ами няма такова нещо . Първо не знам , кой ще ходи с такава кола на писта , та изобщо се има за критерий , но моя критерии и мястото където карам бързо в завой е изкачването за Хемус до Ябланица (многото завоичета) - ами с тесни 15ки и "умрело" предно катеря със 130-140 в завойте , само на един ляв завой падам под 120 , щото няма мантинела . Предполагам , че със спортно окачване и 235х45 Р17 поне още 20 км/ч отгоре може да се качи . Колко повече да завива искате , не знам :kuku:
Да не говорим , че актуалното А4 (Б8) и тази А6ца , която още не излязла , са със много по-добър баланс и на доста тестове А4 например изпреварва аналогичното Е90 (лосов тест) . Тия приказки кое недозавива , кое поднася са доста изтъркани или поне не се отнасят за 99% от времето през което караме .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Дек 2010, 21:43

eMotion написа:
SKISA написа:има ,ма други модели и моторизации...

Блаженни са вярващите :mhihi: :lol: :wave: !!!

Като си Ауди вярващ то поне нека Ауди да имат честта да стоят в подписа ти. Какви са тия боклуци там БМВ и Мерцедес. Ааама, ха :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата