Трудно се намира работа в днешно време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Трудно се намира работа в днешно време

Мнение от adovet » 09 Апр 2011, 12:33

Hack0 написа:Много вожд, малко индианец тука :D

Кое му е срамното за управителя ако във фирмата някой работи на минимална заплата? Като трябва да се върши нещо елементарно, за което ти трябват само 2 ръце и някоя друга мозъчна клетка, много ясно, че ще работи на минимална. Като реши да си тръгне хващаш първият безделник от улицата и всичко си върви по мед и масло. Не за всичко ти трябват квалифицирани кадри.

Работа има и винаги ще има. Проблемът е че народа го мързи повече отколкото му се работи.

Нали знаеш дай мързеливият да те научи на акъл :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Апр 2011, 12:48

Нещото ,което обяснява цялата ситуция в България сега , е мн.просто :

Просто в България никога не е имало работа.
/Ходили сме на работа само/.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Апр 2011, 12:49

adovet написа:
Hack0 написа:Много вожд, малко индианец тука :D

Кое му е срамното за управителя ако във фирмата някой работи на минимална заплата? Като трябва да се върши нещо елементарно, за което ти трябват само 2 ръце и някоя друга мозъчна клетка, много ясно, че ще работи на минимална. Като реши да си тръгне хващаш първият безделник от улицата и всичко си върви по мед и масло. Не за всичко ти трябват квалифицирани кадри.

Работа има и винаги ще има. Проблемът е че народа го мързи повече отколкото му се работи.

Нали знаеш дай мързеливият да те научи на акъл :yes:

Колега коя е твоята фирма в Перник ?
/Ако не е тайна де/.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 09 Апр 2011, 12:57

Да допринеса и аз за развитието на темата.
В момента съм в Русия... уча магистратура - накратко мениджмънт.
Докарах се до това положение зажото поседях едни прекрасни 5 месеца в търсене на работа и си казах в края на краищата "аджеба" нещо явно е недостатъчно за нормално работа която да ме храни и да обезпечи по-нататъшното ми развитие да кажем.
Това при все че имам и стаж и образование и езици ... а и имах самочувствието че съм изградил добра база над която да надграждам, което се оказа фарс...
Относно мениджерите и работниците.. имах възможност да бъда и от двете страни... първо като собственик на частна фирма после като работник (за чест, слава и едни 650лв за цигари :) ) и това като мениджър на проекти.
Изводите които си извадих при опита ми са:
1. мениджъра в България е склонен да наеме 5 човек на който да плаща по 600-700лв но те задължително да "мулти-функционални"
2. тези които са решили да наемат вместо пет, трима но те да са високо квалифицирани не искат да им дават повече от 800лв и въпреки това да ги използват(цедят)
3. търсенето и респективно наемането на висококвалифициран персонал който да ти върши респективно - свърши работата е обвързано с определено ниво на заплащане и социални "бонуси"

Най-генералният извод е, че бизнеса иска квалифициран персонал ако може безплатно и ако може с работно време от 8 до ... абе докато "не ми писне" и това за цифрата от 800-1000лв. Нивото на печалбата да е не по малко от 150% за сметка на заплати, качесто, данъци и още от каквото може да се спести.

За съжаление Икономиката на Страха е силно застъпена в България (и не само де) и това не може да създаде предпоставки за качествен подбор на персонал и неговото функциониране. Работниците смятат че ще бъдат уволнени и е трудно да намерят работа и са готови на всичко за да запазят настоящата си работа, но качеството на работата им спада и резултатите се влошават. Шефовете - мениджърите се оправдават с кризата и свалят заплатите и режат от социалните. В края на краищата бизнеса в България в момента е в един затворен кръг и докато хората в него не разчупят мисленето си ще се затяга обръча.

Иначе проблемите с невъзможността за намиране наработа са ми що годе ясни.
Близък мой роднина е мениджър в чужда фирма. Заплата от над 4000 плюс кола плюс командировъчни плюс купони за храна на цената от 0 свободно време - в случая самият той си казва че всяко нещо си има цена и е наясно ч в даденият момент това е цена която може да си позволи. С него съм говорил как седи върпоса с назначенията и как са кандидатите. Положението е плачевно - повечето не знаят какво е това "CV" камо ли мотивационно писмо а за правопис и пънктоация и дума да не става... и в същият момент, заплатата трябва да е достойна - че виждаш ли никой няма да работи за 450лв.

Колеги аз нямам грам намерение да оставам тук да живея-работя. защото колкото повече кадърни българи дърпат към чужбина толкова повече жмел остава тук и на фона на тази жмел се лошават условията.

Поздрави и Успех.
Последна промяна radio_manbg на 09 Апр 2011, 15:04, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 09 Апр 2011, 13:03

radio_manbg написа:....

+1 :yes:

p.s.Ей сега ще наскачат батките да ти обяснят как не си прав, как нищо не разбираш и как пред "клавиатурата" е лесно :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Апр 2011, 13:28

radio_manbg, много добре го описваш, просто някой хора не могат да бъдат убедени и това е! Мисля че твоето мнение е чудесен завършек на темата! Просто момчета търсете чужди фирми или търсете работа навън! Който се е набутал с доживотен кредит у Софето ще го мачка шафа и ще трепери в следващите 35г. да не го изритат от работа и ще лиже гъзето на шефчето и ще се самоубеждава, че му е и сладко даже!
Успех на всички и знайте, че истината е една и е на летище София, сещате се в коя посока!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Апр 2011, 13:32

Мммм даа лошото е че и в чужбина не всичко е цветя и рози.

На практика какво става в чужбина - пак бачкаш за некой но за повече пари /които харчиш докато живееш там+ изпращаш на семейството което ги харчи тук/,ама си некъв измекяр от източна тъмна балканска страна и всеки по най-различен начин ти го показва и се правиш че не ти пука от това.В един момент си тръгваш за родината доволен че има къде да се прибереш и да доизхарчиш парите които си спестил с мизерия,които пари пак отиват в джобовете на тия в които и сега отиват.
Ако си кадърен си си кадърен и тук и в чужбина и на луната,при това положение/че си кадърен/ значи в БГ ти е като навсякъде с тая разлика че няма да си измекяр щото си си в родната страна.

В чужбина е за много мотивирани хора,ама много.
Дано да сте от тия.
Последна промяна bavarec на 09 Апр 2011, 13:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 09 Апр 2011, 13:48

У нас и кризата е в стагнация. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Апр 2011, 13:51

Като гледам как квалифицираните и умните не може да се оправят .. какво остава за обикновените хорица.
Явно тях трябва да ги изтребим :mhihi:
Нищо не споменавате за тях ... интересно, че тук ги мързи (или не искат за 400 лв да бачкат като луди), а навън бачкат.
Колко странно ... нали :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Апр 2011, 14:04

Българина е особен вид "животно" в повечето случай.
Навън където е сред непознати е съгласен и задници да лиже и чинии да мие и кенефи и ....ама нали никой не го познава ,а пък и после нали ще "донесе" пари,ще купи кола. :winky:
Тук обаче е друго -кво ше кажат комшиите като разберат че работи за 400лв.
Е няма такова животно като Българина.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Апр 2011, 14:07

radio_manbg написа:Да допринеса и аз за развитието на темата.
В момента съм в Русия... уча магистратура - накратко мениджмънт.
Докарах се до това положение зажото поседях едни прекрасни 5 месеца в търсене на работа и си казах в края на крайщата "аджеба" нещо явно е недостатъчно за нормално работа която да ме храни и да обеспечи по-нататъшното ми развитие да кажем.
Това при все че имам и стаж и образование и езици ... а и имах самочувствието че съм изградил добра база над която да надграждам, което се оказа фарс...
Относно мениджерите и работниците.. имах възможност да бъда и от двете страни... първо като собственик на частна фирма после като работник (за чест, слава и едни 650лв за цигари :) ) и това като мениджър на проекти.
Изводите който си извадих при опита ми са:
1. мениджъра в България е склонен да наеме 5 човек на който да плаща по 600-700лв но те задължително да "мулти-функционални"
2. тези който са решили да наемат вместо пет, трима но те да са високо квалифицирани не искат да им дават повече от 800лв и въпреки това да ги използват(цедят)
3. търсенето и респективно наемането на висококвалифициран персонал който да ти върши респективно - свърши работата е обвързано с определено ниво на заплащане и социални "бонуси"

Най-генералният извод е, че бизнеса иска квалифициран персонал ако може безплатно и ако може с работно време от 8 до ... абе докато "не ми писне" и това за цифрата от 800-1000лв. Нивото на печалбата да е не по малко от 150% за сметка на заплати, качесто, данъци и още от каквото може да се спести.

За съжаление Икономиката на Страха е силно застъпена в България (и не само де) и това не може да създаде предпоставки за качествен подбор на персонал и неговото функциониране. Работниците смятат че ще бъдат уволнени и е трудно да намерят работа и са готови на всичко за да запазят настоящата си работа, но качеството на работата им спада и резултатите се влошават. Шефовете - мениджърите се оправдават с кризата и свалят заплатите и режат от социалните. В края на краищата бизнеса в България в момента е в един затворен кръг и докато хората в него не разчупят мисленето си ще се затяга обръча.

Иначе проблемите с невъзможността за намиране наработа са ми що годе ясни.
Близък мой роднина е мениджър в чужда фирма. Заплата от над 4000 плюс кола плюс командировъчни плюс купони за храна на цената от 0 свободно време - в случая самият той си казва че всяко нещо си има цена и е наясно ч в даденият момент това е цена която може да си позволи. С него съм говорил как седи върпоса с назначенията и как са кандидатите. Положението е плачевно - повечето не знаят какво е това "CV" камо ли мотивационно писмо а за правопис и пънктоация и дума да не става... и в същият момент, заплатата трябва да е достойна - че виждаш ли никой няма да работи за 450лв.

Колеги аз нямам грам намерение да оставам тук да живея-работя. защото колкото повече кадърни българи дърпат към чужбина толкова повече жмел остава тук и на фона на тази жмел се лошават условията.

Поздрави и Успех.

Пише се:

- краища
- обезпечи
- изводите които си извадих
- тези които

Пред "ако" и "който" се поставя запетайка! Като се завърши изречение се започва с главна буква и прочие и прочие.

Неграмотни перковци с лопата да ги ринеш.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 09 Апр 2011, 14:38

@Демирев, това твоето изказване беше напълно излишно ;)

Извинявам се за оффтопика!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 09 Апр 2011, 14:46

bavarec написа:Българина е особен вид "животно" в повечето случай.
Навън където е сред непознати е съгласен и задници да лиже и чинии да мие и кенефи и ....ама нали никой не го познава ,а пък и после нали ще "донесе" пари,ще купи кола. :winky:
Тук обаче е друго -кво ше кажат комшиите като разберат че работи за 400лв.
Е няма такова животно като Българина.

Много си прав за съжаление :lol: :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 09 Апр 2011, 15:01

Демирев написа:
radio_manbg написа:

Неграмотни перковци с лопата да ги ринеш.

Колега съгласен съм с това че съм допуснал грешки. Не съм го проверявал и не съм правил корекция. Бележката е взета.
Това което ме притеснява, е заключението което си си извадил. След като си си направил труда и дори без да си си правил труда... да кажем, че ти се набиват такива елементарни грешки, то тогава не мога да си обясня защо "изказа ти" или по-скоро това което си написал е с заядливо и простовата звучене? Съдиш другите а същевременно не показваш завидни умения по комуникация.
И пак навярно си прав, че съм перко, след като съм твърдо решен като приключа с образованието си да се върна в нашата мила родина и да ми се налага да комуникирам с хора.... например като теб.

Поздрави колеги.

П.П.
Колега ще те помоля, ако си решен да ми отговориш, да го направиш на ЛС.
Не за друго, просто ти адресира твоето съобщение до мен и имах право да отговоря в форума. Смятам, че оттук нататък, ако има някакъв диалог между нас то трябва да е на ЛС.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Апр 2011, 15:27

radio_manbg - Не за първи път попадам на индивиди раздаващи акъл и размахващи пръст, колко умни били, разбираш ли, къде учили и същевременно името си не могат да напишат!

А ти защо се въртиш като фурнаджйска лопата? Защо сега реши, че ще връщаш? Нали навън смяташ, че те чакат с отворени обятия! Ще вземаш по 10 000 евро на месец. Всички ще ти падат на колене. Не се връщай! Стой си където си!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата