Въпрос за PayPal
Модератор: Общи модератори
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Re: Въпрос за PayPal
Yanko Petrov написа:
Ами нали в описанието на продукта си пише кога най-късно ще пристигне, обикновено са 10 дни, пазарувам само от Англия. 40 дни се бавят от Китай и Хонг Конг например. Вината не е на продавача, а на тъпите куриери тук в Гърция, но не ми се влиза в подробности.
Времето за доставка го смята автоматично след като посочиш типа куриерска услуга при публикуване на обявата.
Този срок не го пише продавача! Естествено, че той би посочил повече дни - за да е по-сигурно, че доставката ще е в срок.
Обаче оттук натам само от адекватността на пощите зависи времето на доставка и често тя излиза от срока посочен от продавача.
Никога не гледам този срок защото знам, че не е поставен от продавача, а от самата система...
Имаш две възстановявания на пари - на 21ви и на 24ти. И 2те са извършени успешно към картата. Оттук натам зависи от банката.
И в българските банки е различно като срок. На мен в моята сметка ми идват винаги на 3тия ден. Чел съм за други банки по седмица и повече.
Нещо много възстановявания колега?

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Здравейте, имам проблем с PayPal и ще се радвам да ми помогнете със съвет
Проблема е следния. Продадох дадена стока в Норвегия, стоката която съм пратил беше доста добре опакована и не мислих че ще има проблеми, но след като пристигна при купувача стоката беше доста увредена. И от там се сещате че купувача пусна диспут в PayPal за възстановяване на част от сумата.
Най вероятно диспута ще го спечели купувача, а аз ще съм задължен да му възстановя част от сумата.
Интересува ме какво ще предприеми PayPal ако аз откажа да му възстановя парите. Имат ли право да ми ги дърпат от картата, могат ли по някакъв друг начин да си ги търсят от мен
Мерси предварително
Проблема е следния. Продадох дадена стока в Норвегия, стоката която съм пратил беше доста добре опакована и не мислих че ще има проблеми, но след като пристигна при купувача стоката беше доста увредена. И от там се сещате че купувача пусна диспут в PayPal за възстановяване на част от сумата.
Най вероятно диспута ще го спечели купувача, а аз ще съм задължен да му възстановя част от сумата.
Интересува ме какво ще предприеми PayPal ако аз откажа да му възстановя парите. Имат ли право да ми ги дърпат от картата, могат ли по някакъв друг начин да си ги търсят от мен
Мерси предварително
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ще си ги дръпнат, ако имаш нещо в акаунта или картата. Ако ли не ще му ги изплатят те и ще си ги търсят от теб. При всички случаи не е приятно да им дължиш пари. За това винаги изпращайте със застраховка.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ще си ги дръпнат, ако имаш нещо в акаунта или картата. Ако ли не ще му ги изплатят те и ще си ги търсят от теб. При всички случаи не е приятно да им дължиш пари. За това винаги изпращайте със застраховка.
А по какъв начин ще ме търсят да си вземат парите от мен. С някой фирма за събиране на пари както процедират мобилните оператори или нещо по сериозно
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И Ибей и Пейпал си имат тук адвокати. Предполагам те решават как да си искат парите.
Може и нищо да не успеят да ти направят ама може и заради някаква предполагам не особено голяма сума да ти създадат главоболия и да те вкарат в някой списък, дето утре и един телефон на изплащане да не можеш да си вземеш.
Може и нищо да не успеят да ти направят ама може и заради някаква предполагам не особено голяма сума да ти създадат главоболия и да те вкарат в някой списък, дето утре и един телефон на изплащане да не можеш да си вземеш.

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:И Ибей и Пейпал си имат тук адвокати. Предполагам те решават как да си искат парите.
Точно това ме притеснява от цялата ситуация

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Здравейте,някой има ли идея как да прехвърля пари от дебитната ми карта която е регистрирана в пейпал към пейпал баланса ми
идеята е такава:искам да преведа едни пари на един пич в Швейцария,а тея гейове от пп в сайта ми пише,че ако е от пейпал баланса им дължа 0% комисионни,а ако е от картата ми 4.4% което ми се вижда много

идеята е такава:искам да преведа едни пари на един пич в Швейцария,а тея гейове от пп в сайта ми пише,че ако е от пейпал баланса им дължа 0% комисионни,а ако е от картата ми 4.4% което ми се вижда много
След като влезнеш в профила си до "Overview" има поле " Top up account (instantly)". Цъкаш там и следваш инструкциите.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Колеги, в пей-пал имам едни пари, който за момента ми останаха блокирани заради хубавците от НАП ... и тъй като ще ми отнеме много време и нерви докато им събирам документи и банкови извлечения за да им докажа, че не са прави, а идват празници и правех сметка да ги ползвам ... предлагам бартер пари в пей-пал за кеш. Сумата е около 2к лв. давам и 5% бонус
Ако някой има интерес на ЛС.

Ако някой има интерес на ЛС.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
След година пак ме мъчи пей пала
разбих си аз приходите в няколко сметки в пейпал с цел да не мина лимита от 2500евро ама зех че го минах в няколко и сега седя и попълвам за колегите от евро икономическата полиция
формуляри .... та дотук добре, обаче стигнах последната стъпка за доказателствата ...

http://prikachi.com/images.php?images/623/8530623T.jpg
та въпроса ми е някой да е качвал документи, или по скоро питам какви документи качихте за да Ви ги приемат
ще имам малки проблеми с другите ми акаунти защото няма как да извадя документ на мое име с адресите който съм посочил при регистрацията ...
мерси предварително

разбих си аз приходите в няколко сметки в пейпал с цел да не мина лимита от 2500евро ама зех че го минах в няколко и сега седя и попълвам за колегите от евро икономическата полиция

та въпроса ми е някой да е качвал документи, или по скоро питам какви документи качихте за да Ви ги приемат

мерси предварително

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
GKuzmanov написа:След година пак ме мъчи пей пала![]()
разбих си аз приходите в няколко сметки в пейпал с цел да не мина лимита от 2500евро ама зех че го минах в няколко и сега седя и попълвам за колегите от евро икономическата полицияформуляри .... та дотук добре, обаче стигнах последната стъпка за доказателствата ...
та въпроса ми е някой да е качвал документи, или по скоро питам какви документи качихте за да Ви ги приематще имам малки проблеми с другите ми акаунти защото няма как да извадя документ на мое име с адресите който съм посочил при регистрацията ...
мерси предварително
Аз не разбирам защо си се притеснявал от този лимит. Стандартна процедура на PayPal след превишаване на лимита да искат тези документи според европейски регламент който не е от вчера. Та са написали ясно какво очакват да им предоставиш: valid photo id - сканирано копие от: лична карта или шофьорска книжка ( страната със снимката се сканира) , Proof of Address - сканирано копие на: извлечение от банкова сметка, копие от сметка за телефон, ток, вода. На тях ясно трябва да е видно твоето име и адреса. Копията мисля че трябваше да са не по-стари от 6 месеца.
Името и адреса трябва да съвпадат със данните от акаунта ти ( всичко трябва да съвпада) - иначе ще ти блокират акаунта ти гарантирано!
Та тук и възниква въпроса относно: .... ще имам малки проблеми с другите ми акаунти защото няма как да извадя документ на мое име с адресите който съм посочил при регистрацията ...
Имаш право само на два акаунта и дано не си направил повече. Проблемите няма да са ти малки ако си създавал акаунти с различни адреси и при поискване на документи да няма какво да представиш. Рискуваш перманентно лимитиране.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Mario Pankov написа:Като добавим таксата да приемат плащането, таксата да прехвърля парите в картовата си сметка и това, че ми слагат всяко плащане на Pending и трансфер, който отнема винаги точно 72 часа ( нищо че пишат up to ) щото все още ползват най-бавният тип трансфер, за да плащат ниски такси, но лъжат клиентите си, че не е така - PayPal са много посредствена услуга, която може да е доста опасна за търговци при подходящия купувач, който иска да се възползва от глупаво направеният им buyer protection.
Странно .... при мен такава такса няма ..... най вероятно защото е в Лойдс . Плащанията идват на секундата абсолютно винаги ..... не знам за какви 72 часа става въпрос. Май третират Бг регистрацийте по друг начин

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Забелязвам, че при покупка през ebay нещо монго бързо ме препраща към плащане и не откривам опцията за промяна на превалутирането? Съответно една британска лира я хваща + 10ст. Махнали ли са опциите за превалутиране вече?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Слави написа:Забелязвам, че при покупка през ebay нещо монго бързо ме препраща към плащане и не откривам опцията за промяна на превалутирането? Съответно една британска лира я хваща + 10ст. Махнали ли са опциите за превалутиране вече?
Не си само ти прекарания от тези измекяри. Като преминаха на новият интерфейс по подразбиране чарджат по техният си курс. Вече при всяко плащане трябва да указваш да е по курса на банката ти. Мен ме прекараха като плащах с карта едно нещо от ebay без да ползвам PayPal акаунт, само с картата, но нали се преминава през тяхната страница. После гледам в банковото извлечение еврото по курс над 2лв. та побеснях. Писах им едно не много любезно писмо та ето какво отговориха:
If you have been charged in BGN by PayPal, this means you choose for the currency conversion to be handled by PayPal.
As we do not receive any information from your card issuer in regards to the currency of the card, we automatically charge you in your local currency.
Here’s how to change your conversion rate when you’re making a payment:
- Click on the hyperlink showing the conversion rate on the ‘Review your payment and send’ page.
- Click ‘View the conversion rate options for this purchase ‘
- Select one of the options ‘Your card issuer rate’ or ‘PayPal currency conversion rate’
- Click ‘Agree.’
If you choose ' Your card issuer rate,' your card issuer determines the foreign exchange rate that applies to this payment. We will not be able to advise you of the rate at the time of payment but you will be able to find it on your credit card statement next to the purchase
И аз съм пропуснал момента с тези абзаци който са в червено, даже не си го смомням дали я е имало опцията. При следваща покупка явно трябва да си отварям очите повече.
Имайте го впредвид при плащанията защото вече "горим" с курса по подразбиране от измекярите.

Открих го и аз чрез някакъв форум, доста забутано ми се стори, но си смених опциите за превалутиране и на двете карти
Първо върху колелото за настройки - Payment settings - Preapproved payments - Set Available Funding Sources - и едва тогава виждате Conversion Options
След което си отмятате "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" и не им се връзвате на елементарните начини за вземане на несъществуващи такси
Първо върху колелото за настройки - Payment settings - Preapproved payments - Set Available Funding Sources - и едва тогава виждате Conversion Options