ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от Yanko Petrov » 12 Май 2011, 19:08

Yanko Petrov написа:
ms написа:
Yanko Petrov написа:...Я да те питам знаеш ли колко ми струва на мен един разговор ( гсм-гсм) до България и колко струва от България до Гърция? :) Имаш ли представа?

това точно беше грешен въпрос- струва ми точно, ама ТОЧНО 22 стотинки с ДДС :mhihi: толкова ми струва ако ще и да си на Северният полюс... я кажи сега твоята цена ;)

Верваш ли, че е толко??? 10 секунди разговор ми струваше от БГ до тук 2,50 лв!!! А ти ако си на някаква тарифа вече е отделен въпрос :winky:

На мен ми струва 25 цента ;)

С уточнението, че 25 цента е на минута, но и с 1 цент в картата мога да те набера и да ти кажа например "обади ми се" :winky: А като се обадя от БГ до Гърция само като ми вдигнеш от тук и си дърпа 2,50 лв :clap: Айде сега кажи, че не е така :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 19:10

:dunno:
Последна промяна bavarec на 21 Май 2011, 22:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 19:11

На 20 януари 1961г. презинентът на САЩ Кенеди прознася една от най-известните си речи:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.
И така, скъпи мои сънародници: не питайте какво вашата държава може да направи за вас - питайте какво вие можете да направите за страната си.

Те така некои недоволни американци 61-ва година като са чули тая реч сигурно са си казали "ХХХ и Кенеди, ХХХ и боклук! Тая скапана държава нищо не ни е дала, а тоа ни вика ние сами да сме питали кво можем да направим за държавата!". Останалите американци просто са вникнали в думите на Кенеди и са построили (да, те, а не някой друг!) Америка такава, каквато е тя днес. А наследниците на тия дето са псували американската държава и са чакали да им падне нещо отгоре, сега спят под мостовете и продължават да псуват държавата.

Изборът е ваш. :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 12 Май 2011, 19:15

flame написа:На 20 януари 1961г. презинентът на САЩ Кенеди прознася една от най-известните си речи:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.
И така, скъпи мои сънародници: не питайте какво вашата държава може да направи за вас - питайте какво вие можете да направите за страната си.

Те така некои недоволни американци 61-ва година като са чули тая реч сигурно са си казали "ХХХ и Кенеди, ХХХ и боклук! Тая скапана държава нищо не ни е дала, а тоа ни вика ние сами да сме питали кво можем да направим за държавата!". Останалите американци просто са вникнали в думите на Кенеди и са построили (да, те, а не някой друг!) Америка такава, каквато е тя днес. А наследниците на тия дето са псували американската държава и са чакали да им падне нещо отгоре, сега спят под мостовете и продължават да псуват държавата.

Изборът е ваш. :wave:

Е само не знам какво искаш да ми кажеш с това?! Ясно е, че е така! Не съм от "псуващите" в кръчмата или пред телевизора, а определено се опитвам да променя нещо в тая "държава", макар и извън нея!!! Сега ми кажи ТИ какво правиш по въпроса?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Май 2011, 19:18

Yanko Petrov написа:Верваш ли, че е толко??? 10 секунди разговор ми струваше от БГ до тук 2,50 лв!!! А ти ако си на някаква тарифа вече е отделен въпрос :winky:

На мен ми струва 25 цента ;)

не бе- лъжем се... че ми е такава тарифата е едно на ръка, ама я се стегни с тея 2,50лв/мин- ако си говорил от някоя предплатена карта мога да се съглася, но от карта на сметка на КОЙТО И ДА Е оператор не ми се вярва... извън моя случай нормалната цена за разговор ГСМ-ГСМ в Европа на моя оператор е цели 76 стотинки или само 1,80 по-евтино- 2,50 не ми се вярва...

и тея твоите 25 цента хич НЕ са добра цена- имам английска предплатена карта дето я държа за краен случай... за да я ползвам тук, тоест в роуминг, ми струва около 10-12п входящи и около 33-35п изходящи- яко си прее*ан с тея цени дето плащаш в гърция :roll: смятам ти е ясна разликата в тарифите при роуминг...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 12 Май 2011, 19:22

Преебан съм викаш :) ако проверя може и по-малко от 25 цента да е, скоро наистина не съм звънял от телефона до България :) само по скайп. И не съм казал, че на минута е 2, 50 лв, а началното таксуване, като ти вдигнат :winky: и да - на предплатена карта, не на сметка. И последно, сега ще ме убеждаваш, че в България живота е розов ли? :mhihi: Няма да ме убедиш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Май 2011, 19:27

Ще се опитам да обобщя с няколко реда, да съм обективен, като давам само факти, без точни цифри, за да няма излишни спорове.
Аз и моята жена работим съвсем обикновена работа, нито е нещо от рода на чистач, мияч или на строеж, но не е и ръководна, високо платена и т.н. Мога да кажа, че взимаме реално средните заплати за тук, ако мога да сравня с Варна, все едно заплата 500/600лв на човек. Имам дъщеря на 6 години и плащам наем в село на 15км от Мадрид, (пуснал съм му снимки в темата за имиграция), работата ми е на 25км в посока и ходя с кола, жена ми е на близо, няма книжка и ходи с рейс за сега. Не мога да кажа, че имам някакви ограничения относно храна и дрехи, дори напротив, доста съм капризен за тези неща или с две думи си угаждам много сериозно. Правил съм сметки, ако ям това което ям тук, ще давам поне двойно в БГ. Плащаме наем на нещо като двустаен апартамент, като всичко вътре е ново, както и самия апартамент. За коли не влагам много пари, някак си не ми се струва нормално за давам хиляди еврота на година само заради една кола. Това не значи, че не е гледам обаче, гуми, масла, части, само най-скъпото винаги слагам. По ресторанти не ходим често, да скъпичко е, но на кафе и за по някоя бира да, дори има места, които не са по-скъпи от БГ. Никога не съм се чудел, от къде да взема пари за ток, данък, гуми или каквото и да е било от сорта. Може да се каже, че не се стремя да спестявам като луд, но все пак нещо остава на края на месеца. Имаме ваканция по около 35/40 дни, като ги взимаме на 3 пъти и дори 4. В всички тези случай се ходи на почивка, било тук, било по други държави, само тук ще спомена цифра, че само почивките и разходките ми са 3000/3500€ ма година за тримата.
Въпроса ми е, какво щях да си позволя, ако бях в БГ и взимахме 1000лв общо и нямах наем? От тука може вече да се поспори къде, как и защо. Просто да бъдат уеднаквени нещата, не единия бил в УСА и взимал 1000долара, ама еди кой си в БГ, на друга работа взимал 10000лв. Ако ще се сравняват нещата, трябва да се сравняват с един и същ аршин. Ето дори махам наема в БГ, понеже имам жилище там, та как ще живеем с 1000лв?
Много хора казват, нямало с кой да си говорят и т.н., да но все пак с годините това намалява и в БГ, на 50 год, а на 60 какво става, надали ще сте всеки ден по кафенетата и дискотеките? Май хората на тези години в БГ, както и пенсионерите, се чудят с какво да си купят хапчета, камо ли сметки, храна, дрехи...Според мен точно на старини, положителните качества на чужбината изпъкват много силно и се вижда къде е БГ.
Относно здравето. След като имам рецепта от личния лекар, имам над 50% намаление на хапчетата, като дори без намаление, те са по-евтини от БГ. Дъщеря ми се разболява 1 до 2 пъти на година, а в БГ беше 1 седмица болна и 1 здрава, за хапове давахме по 40/50лв на ходене до аптека. Тук средно давам до 5€ за нея.
Да не говорим за пенсионерите, те взимат безплатно всички видове лекарства с рецепта от личния и това не са само някакви групи с определени болести, важи за всички!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 12 Май 2011, 19:47

Защо тази тема мутира към темата за и против миграцията...Вече има такава тема.
Вие Протестиращи, не разбирате ли, че никои не отрича, че положението е трагично!
Ясно е, че сме най-големия кенеф в Европа! Ясно, че в положението е ЗЛЕ! Ясно, че има нужда от промяна.
Ама не става с повтаряне на няколко заучени фрази.
Обаче като ви се каже, че не става така....Колко сте облъчени, нали!

flame написа:"Накарай мързеливото на работа - на акъл да те научи!"

Право в десятката!
Последна промяна smg на 12 Май 2011, 19:48, променена общо 1 път
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 12 Май 2011, 19:47

streetz написа:Има една много хубава българска поговорка : Ситият на гладния не вярва!

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Май 2011, 19:52

smg написа:Цените ни били като европейските...
Какво е същото? Цените навсякъде са многократно по-скъпи. Това, че някои е влезал в един магазин и е видял щанда със стоките, дето им изтича срока на годност или е хванал някаква промоция, нищо не значи.
.

Е не е като в БГ, като изтече срока, хоп нов етикет с нов срок, а цената е ясна, че не се намаля!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 22:48

alekangg написа:Ще се опитам да обобщя с няколко реда, да съм обективен, като давам само факти, без точни цифри, за да няма излишни спорове.
Аз и моята жена работим съвсем обикновена работа, нито е нещо от рода на чистач, мияч или на строеж, но не е и ръководна, високо платена и т.н. Мога да кажа, че взимаме реално средните заплати за тук, ако мога да сравня с Варна, все едно заплата 500/600лв на човек. Имам дъщеря на 6 години и плащам наем в село на 15км от Мадрид, (пуснал съм му снимки в темата за имиграция), работата ми е на 25км в посока и ходя с кола, жена ми е на близо, няма книжка и ходи с рейс за сега. Не мога да кажа, че имам някакви ограничения относно храна и дрехи, дори напротив, доста съм капризен за тези неща или с две думи си угаждам много сериозно. Правил съм сметки, ако ям това което ям тук, ще давам поне двойно в БГ. Плащаме наем на нещо като двустаен апартамент, като всичко вътре е ново, както и самия апартамент. За коли не влагам много пари, някак си не ми се струва нормално за давам хиляди еврота на година само заради една кола. Това не значи, че не е гледам обаче, гуми, масла, части, само най-скъпото винаги слагам. По ресторанти не ходим често, да скъпичко е, но на кафе и за по някоя бира да, дори има места, които не са по-скъпи от БГ. Никога не съм се чудел, от къде да взема пари за ток, данък, гуми или каквото и да е било от сорта. Може да се каже, че не се стремя да спестявам като луд, но все пак нещо остава на края на месеца. Имаме ваканция по около 35/40 дни, като ги взимаме на 3 пъти и дори 4. В всички тези случай се ходи на почивка, било тук, било по други държави, само тук ще спомена цифра, че само почивките и разходките ми са 3000/3500€ ма година за тримата.
Въпроса ми е, какво щях да си позволя, ако бях в БГ и взимахме 1000лв общо и нямах наем? От тука може вече да се поспори къде, как и защо. Просто да бъдат уеднаквени нещата, не единия бил в УСА и взимал 1000долара, ама еди кой си в БГ, на друга работа взимал 10000лв. Ако ще се сравняват нещата, трябва да се сравняват с един и същ аршин. Ето дори махам наема в БГ, понеже имам жилище там, та как ще живеем с 1000лв?
Много хора казват, нямало с кой да си говорят и т.н., да но все пак с годините това намалява и в БГ, на 50 год, а на 60 какво става, надали ще сте всеки ден по кафенетата и дискотеките? Май хората на тези години в БГ, както и пенсионерите, се чудят с какво да си купят хапчета, камо ли сметки, храна, дрехи...Според мен точно на старини, положителните качества на чужбината изпъкват много силно и се вижда къде е БГ.
Относно здравето. След като имам рецепта от личния лекар, имам над 50% намаление на хапчетата, като дори без намаление, те са по-евтини от БГ. Дъщеря ми се разболява 1 до 2 пъти на година, а в БГ беше 1 седмица болна и 1 здрава, за хапове давахме по 40/50лв на ходене до аптека. Тук средно давам до 5€ за нея.
Да не говорим за пенсионерите, те взимат безплатно всички видове лекарства с рецепта от личния и това не са само някакви групи с определени болести, важи за всички!!

Браво колега много добре си го написал!
Нека четат и пак да спорят ,че не било така........... :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 23:07

Хора гледайте! Тези хора и още много ни подкрепят! Направете го и вие!
http://www.youtube.com/watch?v=qVFm1w_8p1I&NR=1

СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 13 Май 2011, 7:49

Royal написа:Хора гледайте! Тези хора и още много ни подкрепят! Направете го и вие!

СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО!

Абе колега ти някакъв агитатор ли се явяваш? Гледам, че само пускаш някви линкчета, копираш това-онова за искания и се кефиш как този и онзи го били казали много добре.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 9:50

Archangel написа:
Royal написа:Хора гледайте! Тези хора и още много ни подкрепят! Направете го и вие!

СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО!

Абе колега ти някакъв агитатор ли се явяваш? Гледам, че само пускаш някви линкчета, копираш това-онова за искания и се кефиш как този и онзи го били казали много добре.

Що бе колега проблем ли имаш???
Аз поне се опитвам да направя нещо...............да може да се съберем повече хора!
Кажи ми ти къв ти е проблема че въобще коментираш тука?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Май 2011, 9:58

Некакъв американски президент бил казал някаква глупост,и айде,било меродавна истина,някой други значително по-умни хора са казали че "Държавата,това сме ние" и както как се явява мисълта на американският президент,има ли смисъл да правя каквото и да е за тая държава,след като държавата се държи като господар към роба си и всячески го изнудва и е*ва,как точно ще съществува една държава без поданници.
Държаватам това сме ние и като така трябва да има симбиоза между народа,който се е събрал на една територия и административното управление което народа е избрал за да има справедливо разпределение на благата,какво означава горното:
Имаш дадено управление,избрано от народа,това управление трябва да разпредели приходите в държавата за да може тези дето са избрали това управление да са добре (говорим и за тези дето не са гласували за това точно управление и въобще хора които живеят и плащат данъци и не само),та избраните разпределят постъпления от данъци справедливо,като запазват малка част в държавната хазна като гаранция за лошо управление или други катаклизми.Какво се случва на практика в нашата държава,имаме правителство/ва които се държат с народа като към потенциални престъпници,харчат се нецелесъобразно средства от бюджета,не защитават интересите на собствения си народ,който образува държавата,на страната на монополистите са,които респективно обезкървяват икономиката и властват изцяло лобиски интереси...Така че ,онзи колега дето обяснява "работете за себе си" да земе да разбере че,това е наказуемо от закона,не може да работиш за себе си,трябва да плащаш данъци,ако си безработен,трябва и тогава да подадеш декларация в нап,ако си трайно безработен,агенцията по заетоста няма никакви ангажименти,ти не си интересен за държавата,ония ден моя позната ходила в агенцията и там има ,в една община над 100 човека общински служители с нормални заплати,обяснили и че нито има някакви курсове да си уплатнява времето,нито има някаква работа.
Така че,това да работиш за себе си е толкова тъп популизъм,дело на малоумни хора,всеки работи за себе си,дали във фирма или някъде другаде,така че,колегата е прав за протести,освен това,всички държави взимат заеми,всички,заеми за селско стопанство,заеми за регионално развитие,румъния преди години нямаше един долар заем и беха гладни като кучета,с подходяща икономически лостове,взима се заем и се влага в държавата,а не да ми се бият у гърдите че имаме малък заем,ама щото така било у европа и за това са ни такива цените...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата