2.70лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: 2.60лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?

Мнение от sub_eleven » 27 Ное 2011, 0:33

BMW_POWER написа:Странно, никой не стачкува, че няма какво да яде с 300 лева, а не можел да си плати данъците на колата, нещо куца :mhihi: :mhihi: :mhihi:

по-добре си мълчи, че говориш само глупости. Стой си там, където си и си трай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 27 Ное 2011, 1:48

sub_eleven написа:
BMW_POWER написа:Странно, никой не стачкува, че няма какво да яде с 300 лева, а не можел да си плати данъците на колата, нещо куца :mhihi: :mhihi: :mhihi:

по-добре си мълчи, че говориш само глупости. Стой си там, където си и си трай.

Що да си мълчи, това е по важния въпрос! Човек трябва да мисли понякога.
Какви са тези глупости с 300 лв заплата да плаща 200 лв застраховка, 250 лв данък и т.н. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 27 Ное 2011, 2:33

може плаща! не се прави на ощипана булка и ти най-вероятно преливаш от пусто в празно ако живееш в България
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Re: 2.55лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?

Мнение от ifcho » 27 Ное 2011, 9:59

BMW_POWER написа:
МИТКО БЕ написа:Изображение

Бележката на тази кола е илюстрация за един от основните проблеми, но той не е цената на горивото, а точно укриването на доходи. Ясно е, че никой не може да си позволи тези разходи с 300лв заплата, но данъците които плаща са точно за такава заплата...после нищо не ни било наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 27 Ное 2011, 11:00

swh_bmw написа:Що да си мълчи, това е по важния въпрос! Човек трябва да мисли понякога.
Какви са тези глупости с 300 лв заплата да плаща 200 лв застраховка, 250 лв данък и т.н. :kuku:

Ми питай държавата, тя определя данъците и застраховките, както и минималната заплата...

Между другото официални цени на Лукойл към тази сутрин:

Бензин 2.32, Дизел 2.52

Преебах се онази вечер с пълен резервоар на 2.58.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Ное 2011, 16:47

sub_eleven написа:Ми питай държавата, тя определя данъците и застраховките, както и минималната заплата...

Ми явно не е проблем в БГ да печелиш малко и да харчиш много. Понеже съм "говорел глупости" за заплата от 300 лева, ето какво вади гугъл за финансовите възможности на тези, дето печелели по 100-200 такива

Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита. В хода на ревизиите инспекторите попаднали на дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли. В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно

Явно можело :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Ное 2011, 17:18

BMW_POWER написа:
sub_eleven написа:Ми питай държавата, тя определя данъците и застраховките, както и минималната заплата...

Ми явно не е проблем в БГ да печелиш малко и да харчиш много. Понеже съм "говорел глупости" за заплата от 300 лева, ето какво вади гугъл за финансовите възможности на тези, дето печелели по 100-200 такива

Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита. В хода на ревизиите инспекторите попаднали на дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли. В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно

Явно можело :dunno:

Ама вие кво окачвате бе , че богатите хора няма да си защитават парите ли? Откакъв зор да дават повече като няма нищо в замяна. Ти даречем ,че дължиш 1 млн данъци тая година, няма ли да се опиташ да ги защитиш. Това са 1МЛН е така за нищо! Достатъчно дават под формата на косвени данъци.... Това бентли ако струва 300К от тях 60К отиват в държавата просто е така от ДДС, отделно само от бензина на тва бентли сметни колко отива в държавата. В цял свят е така в развитите капиталистически страни. Богатите използват всякакви финансови и данъчни манипулации за да си пазвят ТОВА КОЕТО СИ Е ТЯХНО. Бил Гейтс си бил даръл богатството на фондация....дрънци. Просто избягва данък наследство, за да не му отидат парите за някой мексинакен наркоман, или чиновник.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 27 Ное 2011, 19:33

BMW_RIDER написа:Ама вие кво окачвате бе , че богатите хора няма да си защитават парите ли? Откакъв зор да дават повече като няма нищо в замяна. Ти даречем ,че дължиш 1 млн данъци тая година, няма ли да се опиташ да ги защитиш. Това са 1МЛН е така за нищо! Достатъчно дават под формата на косвени данъци.... Това бентли ако струва 300К от тях 60К отиват в държавата просто е така от ДДС, отделно само от бензина на тва бентли сметни колко отива в държавата. В цял свят е така в развитите капиталистически страни. Богатите използват всякакви финансови и данъчни манипулации за да си пазвят ТОВА КОЕТО СИ Е ТЯХНО. Бил Гейтс си бил даръл богатството на фондация....дрънци. Просто избягва данък наследство, за да не му отидат парите за някой мексинакен наркоман, или чиновник.

Защо се хабиш да обясняваш нещо на хора,които биха те разбрали само ако са от страната да даващия заплати или най-общо от страната на тоя дето държи парите. Всеки кадърен собственик на бизнес се мъчи да заплаща максимално добре тези,които са гръбнака на фирмата или предприятието му ,защото това означава още повече резултати от финикийски произход.
А държавата се мъчи всякак да те изгърби. Нея не я интересува трудещия се. Ако има лесно в БГ няма да има и минимална заплата--ама няма как,изисквания на ЕУ,ако искат наще тунеядци да продължават да цоцат европари .
И кво се хванахте всички за тея 300 лева и другите числа около тях .Ясно е какво се показва с това--че държавата с най-голямото си нахалство може да определи шибана минимална заплата,която да не може да покрие наведнъж данък,винетка,ГО и преглед дори на най-масовите и не толкова мощни автомобили.
Както лицето ББ и компания могат да лъжат нагло и да продължава най-безцеремонното крадене по общини и райнони на фондови пари,субсидии,партийни каси и какво ли още не,не виждам защо един находчив човек да не използва законни вратички за да си скатава пари за които се е старал,а не са дошли наготово от някви външни източници.
Само че тея дето чакат на банкомат никога няма да разберат онези които трябва да направят нещо за да налеят в този банкомат.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Ное 2011, 21:15

Евала на всички, които печелят! Евала на всички, които могат и го правят! Никой не говори за тях. Говорим за тези, които декларират доход 200-300 лева, а си купуват стоки за стотици хиляди. Говорим за тези, които КРИЯТ данъци, а не за тези, които имат редовна данъчна декларация. Кой ще повярва, че с 300 лева месечен доход си си купил яхта за 2 млн? Говорим за тях. Тук за толкова години съм видял само веднъж българин в кола за над 50 000$. В София видях повече Ескалейди, отколкото има в Монреал. Е нещо не ми се връзва или в БГ доходите са излетяли в Космоса... С минимална заплата в Канада НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ да имаш кола. Тук минимумът е около 1680$ месечно. Извадете данъците и ще ви останат приблизително 1200$. Оттам махнете 500$ наем (с тези пари практически е невъзможно да сте собственици), останаха 700$. Картата за градски транспорт е 75$, останаха 630$. Това са 20-21$ на ден. С тия пари чисто знаете ли кога ще си купите кошница дори за 500$? Че данъка и ще е 300$ плюс още минимум толкова застраховка годишно. А мням мням, а интернет, а цигари за пушачите, алкохол, телефон и т.н.? Че аз ако декларирам 20 000$ доход, а си купя нещо за 25 000, ония веднага ще дойдат да задават въпроси.
Но това са глупости от нормални държави, докато Андрешковците са гяволи и за тях икономическите закони не важат. Хем не плащат и стотинка данъци, хем не работят и не произвеждат нищо, ами искат и държавата да им дава блага, е не става.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 27 Ное 2011, 21:41

BMW_POWER написа:Евала на всички, които печелят! Евала на всички, които могат и го правят! Никой не говори за тях. Говорим за тези, които декларират доход 200-300 лева, а си купуват стоки за стотици хиляди. Говорим за тези, които КРИЯТ данъци, а не за тези, които имат редовна данъчна декларация. Кой ще повярва, че с 300 лева месечен доход си си купил яхта за 2 млн? Говорим за тях. Тук за толкова години съм видял само веднъж българин в кола за над 50 000$. В София видях повече Ескалейди, отколкото има в Монреал. Е нещо не ми се връзва или в БГ доходите са излетяли в Космоса... С минимална заплата в Канада НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ да имаш кола. Тук минимумът е около 1680$ месечно. Извадете данъците и ще ви останат приблизително 1200$. Оттам махнете 500$ наем (с тези пари практически е невъзможно да сте собственици), останаха 700$. Картата за градски транспорт е 75$, останаха 630$. Това са 20-21$ на ден. С тия пари чисто знаете ли кога ще си купите кошница дори за 500$? Че данъка и ще е 300$ плюс още минимум толкова застраховка годишно. А мням мням, а интернет, а цигари за пушачите, алкохол, телефон и т.н.? Че аз ако декларирам 20 000$ доход, а си купя нещо за 25 000, ония веднага ще дойдат да задават въпроси.
Но това са глупости от нормални държави, докато Андрешковците са гяволи и за тях икономическите закони не важат. Хем не плащат и стотинка данъци, хем не работят и не произвеждат нищо, ами искат и държавата да им дава блага, е не става.

Ужас!Много зле в Канада....за кола не може да събере човек.....първите 10 години,докато събере пари,бедния канадец язди шейна теглена от хъски.....
Контра-пример:в САЩ данъка на колата ми беше 60$ годишно,защото част от тях дарявах на неква организация за опазване на океана.....10 години по-късно,данъка на същата кола в бг ми е 300лв......пълна застраховка за 2 коли+нормална за още 1= под 1000$ беше...пали хъскито и беги на юг :mrgreen:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Ное 2011, 21:56

Не знам. А съм учен да гледам а не да вярвам на чутото. Не съм сигурен какви пари прави средно-статистическия българин, но българия е пълна със нови коли на лизинг. Това са все коли на хора които са декларирали и доказали поне едно 1000 лева заплата за да им дадат колите на лизинг. Погледнете продажбите на дилърите- това форд, тойота и фв- продават доста коли всеки ден.

А за скъпите коли- убеден съм че в бг има повече скъпи коли на глава от населението от колкото в америка, да не говориме за западна европа. Примерн В един париж много рядко можеш да видиш амг или м.

И така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 27 Ное 2011, 22:05

alx написа:Не знам. А съм учен да гледам а не да вярвам на чутото. Не съм сигурен какви пари прави средно-статистическия българин, но българия е пълна със нови коли на лизинг. Това са все коли на хора които са декларирали и доказали поне едно 1000 лева заплата за да им дадат колите на лизинг. Погледнете продажбите на дилърите- това форд, тойота и фв- продават доста коли всеки ден.

А за скъпите коли- убеден съм че в бг има повече скъпи коли на глава от населението от колкото в америка, да не говориме за западна европа. Примерн В един париж много рядко можеш да видиш амг или м.

И така...

Алх.. в България липсва средната класа, тyк хората са бедни и богати. Новите лизингови коли са предимно фирмени., да не говорим, че една нова кола нисък клас ти излиза, по евтино някой път.. зависи. И въпреки всичко хората мизерстват.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Ное 2011, 23:14

показателя за високи приходи не са нови, лизингови коли

а коли на по 2-3 години от високия клас, които се купуват с пари накуп, без участието на финансова институция :)

като цяло пазара на нови автомобили е направо смешен с обемите си от 25-30 000 коли на година...

не знам пичове, аз тия заплати от 300 кинта не знам къде ги има, в софия под 1000 лв. едва ли някои се хваща на работа

имам познат, който живее в златоград, работи в клон на ДСК и ми каза, че там хора с 500 лв. на месец даже си и спестяват, просто живота е супер евтин и като няма за кво да си харчиш парите..
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 27 Ное 2011, 23:52

BadAngel написа:показателя за високи приходи не са нови, лизингови коли

а коли на по 2-3 години от високия клас, които се купуват с пари накуп, без участието на финансова институция :)

като цяло пазара на нови автомобили е направо смешен с обемите си от 25-30 000 коли на година...

не знам пичове, аз тия заплати от 300 кинта не знам къде ги има, в софия под 1000 лв. едва ли някои се хваща на работа

имам познат, който живее в златоград, работи в клон на ДСК и ми каза, че там хора с 500 лв. на месец даже си и спестяват, просто живота е супер евтин и като няма за кво да си харчиш парите..

Ооо има има, особено за хора на възраст под 30г. Повечето студенти и току що завършили работят за по 400-500лв.
А кофтито ,че има и кадърни които работят за под 1000лв. Като цяло само хора с образование което пазара в момента търси и приличен стаж взимат над 1000лв. Тук не включвам занаятчии и хора на свободна професия, при тях положението е различно.... Както и при хората дето отебават трудови договори и кодекси и бачкат по 7 дни в седмицата по 10-12 часа.

Относно скъпите коли в БГ, наистина на пръв поглед изглеждат много, но загледаш ли се сериозно и колите и хората дето ги карат са си едни и същи, седят на едни и същи места, просто се набиват повече на очи....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Ное 2011, 0:04

Затова име една приказка, че сития на гладния не вярва!

Факт е, че труда в БГ не е заплатен и хората мизерстват!
Всичко останало е друга тема...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата