Глоба за липса на ГО служебно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Глоба за липса на ГО служебно?

Мнение от F3P » 07 Дек 2012, 13:33

Projektzwo написа:Не подвеждай хората колега....

Извинете, ама това не го знаех, че са го променили.

Е, значи спасение няма- ще правите ГО и за МПС-та дето не се карат. Не че ми пука де- имам едно сезонно МПС дето вече е в гаража, но си има валидна ГО до края на април ;) Щом аз мога да плащам за кола дето между декември и 15-ти април на пътя не стъпва значи и вие ще плащате. Да сте мислили като си купувате кола какво дължите- като не ви кефи ходете пеша.
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 07 Дек 2012, 13:47

F3P написа:

Е, значи спасение няма- ще правите ГО и за МПС-та дето не се карат. Не че ми пука де- имам едно сезонно МПС дето вече е в гаража, но си има валидна ГО до края на април ;) Щом аз мога да плащам за кола дето между декември и 15-ти април на пътя не стъпва значи и вие ще плащате. Да сте мислили като си купувате кола какво дължите- като не ви кефи ходете пеша.

Ето нагледно, автомобила е на мой познат, който е получил писмо преди 2 седмици, а полицата ясно се вижда че е прекратена през месец октомври.

Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 07 Дек 2012, 14:04

Оказа се, че си прав. Картинката е за ГО на ежедневката- понеже октомври си търкалях лятната кола бях забравил да платя вноската по ГО и като видях директно отидох и сключих нова, че не ме кефеше да давам пари в началото на януари. И гадовете веднага са получили инфо, че старата ГО е прекратена. Както казах- искате или не ще плащате ГО за МПС-та дето не ползвате. Ако го играете на тарикати очаквайте акт за скромните 400лв.

Clipboard03.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 07 Дек 2012, 14:53

F3P написа:Ако го играете на тарикати очаквайте акт за скромните 400лв.

Не мисля че като не плащаш за нещо което реално не използваш те прави тарикат.Аз под тарикат разбирам някой който примерно е дал 30лв. за фалшива винетка и си мисли че е хванал бога за рога или нещо от сорта.А тва че примерно 3те зимни месеца колата ти е в гараж и не е участник в движението и не си платил ГО,не мисля че някой го прави щото се мисли за тарикат.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2012, 15:04

F3P написа:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Освен да се поклоня пред поредния нов патрон на форума какво друго ми остава.

Пусни си песента "милионерче" и се чувствай поздравен от мен :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Дек 2012, 15:10

bum_bum написа:
F3P написа:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Освен да се поклоня пред поредния нов патрон на форума какво друго ми остава.

:mhihi: :owned:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 07 Дек 2012, 19:42

F3P написа:Извинете, ама това не го знаех, че са го променили.

Добре де колега ако всеки мисли като тебе значи да идем пред парламента,да се обарнем с граб и свалени гащи,и да се наведем.... Съгласен съм че тея кретени са измислили закон с който да спрат "тарикатите" но трябвали и ние да страдаме (коректните собственици на МПС)? Еми представи си един моторист в гипсово корито ( не го пожелавам на никого) той е 6 месеца в това корито как той да иде си напрай нова ГО или как да си върне талона в КАТ ? Или някой човек който работи зад граница и живее сам той по никакъв начин неможе да разбере че го грози опасност от каквото и да било.....
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 07 Дек 2012, 23:54

bum_bum написа: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Освен да се поклоня пред поредния нов патрон на форума какво друго ми остава.

Ако ти отговоря подобаващо ще наруша поне половината правила на тоя мижав форум- смятам да пропусна за да те дразня още известно време.

MOGY написа:
F3P написа:Ако го играете на тарикати очаквайте акт за скромните 400лв.

Не мисля че като не плащаш за нещо което реално не използваш те прави тарикат.Аз под тарикат разбирам някой който примерно е дал 30лв. за фалшива винетка и си мисли че е хванал бога за рога или нещо от сорта.А тва че примерно 3те зимни месеца колата ти е в гараж и не е участник в движението и не си платил ГО,не мисля че някой го прави щото се мисли за тарикат.

За кой път да го кажа- като не ви кефи закона направете нещо по въпроса. В смисъл да заведете дело срещу държавата, че закона не е справедлив. Имам спомени, че след такова дело- от недоволен гражданин, паднаха акцизите на колите. Дори държавата върна пари на хората.
Обаче докато закона съществува в този си вид всеки който не го спазва (тоест не плаща ГО за период в който МПС-то не се кара) за мен е тарикат. И по-лошото- такива тарикати пряко влияят върху цената на ГО. Виж онея 10лв. дето плащаме за Гаранционният фонд- целта им е да покриват щети причинени от някой без ГО. Значи ако закона се спазва поне в 95% от случаите тея 10лв. могат да станат 7, или 5- тоест това, че ти нямаш ГО бърка в моя джоб. Щом аз плащам повече заради теб- значи ти си тарикатче, а аз балък...
ПС: Нищо лично към теб.

ayaks90 написа:Добре де колега ако всеки мисли като тебе значи да идем пред парламента,да се обарнем с граб и свалени гащи,и да се наведем.... Съгласен съм че тея кретени са измислили закон с който да спрат "тарикатите" но трябвали и ние да страдаме (коректните собственици на МПС)? .....

Няма нужда сега да се навеждаме- отдавна сме наведени и който мине ни работи... Аз също страдам като коректен- за следващите 4-5 месеца имам една недвижима собственост в гаража която обаче ИМА платена ГО. И мен не ме кефи положението, но съм наясно защо закона е така написан, знам и кога ще го променят да е справедлив (не по-рано от 2030-та година- и то евентуално ) и понеже съм научен да си плащам всичко което не мога да укрия от държавата резултата е 1:0 за държавата- аз плащам ГО за кола която не се кара.

Пак казвам- щом за вас закона е несправедлив (такъв е- спор няма) и не считате, че сте длъжни да го спазвате (понеже е несправедлив) чувствайте се свободни да правите каквото ви е кеф. Но си запишете някъде, че неспазването на който и да е закон (справедлив или не + колкото и да е тъп) води след себе си съответните последици- в случая акт за липса на ГО на стойност от 400 до 600 лева.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Дек 2012, 0:18

F3P написа:Ако ти отговоря подобаващо ще наруша поне половината правила на тоя мижав форум - смятам да пропусна за да те дразня още известно време.

Не, не, не.... :nono: Следващият път ще си заслужиш перманентен BAN.

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 08 Дек 2012, 4:21

F3P написа:
За кой път да го кажа- като не ви кефи закона направете нещо по въпроса. В смисъл да заведете дело срещу държавата, че закона не е справедлив. Имам спомени, че след такова дело- от недоволен гражданин, паднаха акцизите на колите. Дори държавата върна пари на хората.
Обаче докато закона съществува в този си вид всеки който не го спазва (тоест не плаща ГО за период в който МПС-то не се кара) за мен е тарикат. И по-лошото- такива тарикати пряко влияят върху цената на ГО. Виж онея 10лв. дето плащаме за Гаранционният фонд- целта им е да покриват щети причинени от някой без ГО. Значи ако закона се спазва поне в 95% от случаите тея 10лв. могат да станат 7, или 5- тоест това, че ти нямаш ГО бърка в моя джоб. Щом аз плащам повече заради теб- значи ти си тарикатче, а аз балък...

Явно не ме разбра или просто имаме много различна представа за нещата.Аз няма как да ти повлияя на твоята ГО и да ти причиня щети карайки без ГО,щото аз без ГО не карам!Щото 3 месеца от годината примерно не карам колата и не съм участник в движението и няма как да причиня щети на никой.
И тва не е данак или такса отиваща в държавната хазна или в тази на общината,тва е просто застраховка в едно частно застрахователно дружество,и не мисля че с 3 месеца ще ощетя тва дружество при положение че и целогодишно си им плащам и каско.
Аз се чувствам балък да ме рекетират едва ли не и да ме задължават да плащам за нещо което не ползвам.
Ти ако идваш в мое кафене всяка сутрин и пиеш дълго кафе за 2лв. и изведнъж аз към дългото кафе почвам да ти пиша и една фанта и да ти търся 4лв.,ти ще почнеш ли да ми плащаш и фантите които нито поръчваш нито пиеш.
И да закона не ме кефи,дело чак срещу държавата няма да завеждам но актовете ги обжалвам.
Явно ни се разминават мненията по въпроса,аз не се опитвам да те убеждавам в нещо,просто така виждам нещата аз.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 08 Дек 2012, 7:10

F3P написа:

Добре де колега.Явно имаш прилични дохуди и расъждаваш по този начин.Има хора като мене които бачкат като луди за 400 лв.Накрая като сабрах парите за данъка на колата беше началото на Ноември месец и платих но нямах пари зада мина преглед и да направя ГО и си казах ще го оставя за Декември месец (а трябва да помисля и за гуми и едни вериги че в моя квартал има много голям баир за качване) и това според твоиет думи ме прави тарикат защото съм нямал пари да си платя не че не съм искал..Сега ще кажеш защо не съм помислил по рано поне данъка си да платя ето го и отговора.Юни и почти целия Юли бях неплатена,Бащми го излагаха с 500 евро уж че ще ходи на работа в германия е отиде но работа нямаше,Майка ми я наеха на работа и юли месец я сакратиха и неи върнаха документите и ко прая аз тука с 400 лв на месец и два месеца не платена давам колкото мога на наще зада има ко да се яде накрая тегля заем щот всичко свърши,тоя заем докато го земах и исчезна и за капак Септември месец на сестрами и звънят че ще я съдят за това че имала да връща 150 лв на Авон и айде кой пак аз да давам пари....Е как даси платя всичко на време с 400 лв човек на 22 години съм дето ако кажа че за последните 5 месеца нямам 5 кафета напраени с приятели...И за 1 година имам 7000 км навъртяни с колата ми.

ПС:Когато гледаш в твоята чиния колега и я виждаш пълна, не си мисли че всеки я вижда така.Такаче ако обичаш недеи казва на всички хора без ГО тарикати.Незнаш дали наистина са имали възможност да си платят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Дек 2012, 10:57

Тая простотия ще падне в съда на момента само някой да заведе дело щото прозира крещящ лобизъм и липса на всякакво правно основание за налагане на такава санкция.
То това е и причината да не го раздухват а като мишки да деистват тихичко който се закачи на тая кука с писмата и земе да плати добре дошло.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2012, 13:49

Гледайте кога ви е съставен акта. Ако са минали 3 месеца не е действителен по чл.34, ал.1 от ЗАНН.
Иначе закона е ясен, че застраховката е задължителна (чл. 259, ал.1, т.1 от КЗ).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 08 Дек 2012, 14:35

Аз мога да кажа следното:
Колата ми е паркирана през зимата в подземен гараж,с ролетна врата,заключена!
Няма как да ме блъсне някой,аз да блъсна някой,и тем подобни глупости!
Колата докато е в този гараж-няма сила на света която да ме накара доброволно да отида и да платя едни 70-80лв вноска за 3 месеца.Месеци в които колата не се кара,дори не я и припалвам!Просто напролет ще и забърша прахта,и преди да я изкарам под пролетното слънце,ще отида да си направя ГО на 4 вноски,и пак по същата схема,колкото и да не им е кеф на застрахователите.И ДА! Въобще не ми е съвестно за ВАС "бедни ми" застрахователи (защото тука в форума има и такива)защото като претърпя щета,не ми се дават пари за нова част,ами колкото да стигнат от някоя морга!
Пример:карам 528 1997г. ако ме изтрескат и за смяна са ми броня+боя ,калник+боя, фар - да не мислите че ще ми дадът 3000лв да отида до камор да си ги купя нови :lol: Само се сравнява в европа как било - ами да почнат да плащат като в европа,и тогава и ние ще плащаме,но до тогава ТЕ ТАКА КЕ БЪДЕ!!!
Какви актове,какви сваляния на номера,кви 5 рубли!?!?
Щом колата е в гаража на безопастно разстояние от улицата и други движещи се предмети,ония в ГФ ако искат на ръце да ходят! :mhihi:
КАТ ги интересува да не се движиш с кола без ГО,друго не ги интересува!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2012, 16:11

Аз съм в същото положение ама тука казаха, че можела да се запали колата и да пламне S класата на комшията от там :mhihi:

Закона иначе е ясен и по него ще го ядем, независимо дали колата се кара или не. :banghead:
Код: Избери целия код
Чл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което:
1. притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата