Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Кой е с предимство?

Мнение от Leon » 08 Ное 2012, 10:39

BMW_POWER написа: Ще загубя 15 или 20 секунди, а няма да рискувам загуба на часове или дни да чакам КАТ, застрахователи, сервизи и т.н.

:yes:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 08 Ное 2012, 13:30

Абе хора престанете с това той е дясностоящ :dunno:
Питам хората който твърдят, че дясно стоящия има предимство, кога се използва това правило ....

Един колега по назад си го е казал, в момента претупват кормуването и това си е ... Аз също знам, че знак СТОП пропуска всички, но явно в момента не зачитаме светофари, маркировка и знаци, а се водим по правилото за дясно стоящите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 08 Ное 2012, 13:34

Къде видя маркировка и светофари, на картинката. Има само пътни знаци и се водим по тях. Щом ви харесва да сте преди 3 неспазвайте това правило за дясно стоящия...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 08 Ное 2012, 15:11

Еми аз какво говоря ? След като е РЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ с пътни знаци, защо прилагате правилото за дясно стоящ ????
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 08 Ное 2012, 16:38

jordanpar написа:.Ами ако вече съм бил спрял и тъкмо тръгвам и се зададе някой по пътя на 2 пак ли трябва да спирам въпреки че съм му отдясно,а?????Тогава кво,той няма ли да ме пропусне защото вече съм в двужение и съм отдясно спрямо него???

колега, а ако той не те пропусне , а се натресе в теб, докато ти си в движение (тръгваш на 1ва?)? какво ще обясниш на катаджиите като ти кажат: аха, ясно, не си спрял на СТОП-а? един вид, обяснявай, че нямаш сестра.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Аватар

Мнение от F3P » 08 Ное 2012, 18:52

GKuzmanov написа:Еми аз какво говоря ? След като е РЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ с пътни знаци, защо прилагате правилото за дясно стоящ ????

Отиди и си изгори книжката ритуално пред КАТ, че си опасен с тея "размисли" :dummy:

РЕГУЛИРАНО КРЪСТОВИЩЕ е единственият вид кръстовище който има в БГ. Дали със знаци, дали с правилото на дясностоящият- винаги има ред на преминаване. От известно време израза "НЕрегулирано кръстовище" е заменен с "кръстовище на РАВНОЗНАЧНИ пътища". Ама отде да го знаеш това.

Ето ви текста от ППЗДвП който всеки, дори и под "средно интелигентен" ще схване:

Чл. 50. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с
предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат
пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
(2) Когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението
си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48.
От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозните средства, които не се
намират на пътя с предимство
.

Чл. 48. На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е
длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от
дясната му страна
, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне
релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на
движение.

Да разясня, че може някой да се затрудни:
На картинката на РАВНОЗНАЧНИ пътища се намират:
1 и 4- на пътя с предимство
2 и 3- на пътя БЕЗ предимство

Според чл. 50, ал. 2 всички се ръководят освен от това кой е на път с предимство И от правилото на дясностоящият. Много ли ще е трудно да помислиш и да се сетиш защо има отделна алинея за тази ситуация :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 08 Ное 2012, 18:54

Колеги много се провлачи тази тема и пак предвиждам репликите на опонентите. СТОП сам по себе си принизява 3 до последен. Както колегата акулчо спомена ще разказвате на сурвакарите, че нямате сестра...
Лошото е, че наистина момчетата имат знанията само от преправяния ППЗДвП. Там им се загатва, че Б1 и Б2 са едва ли не еднакви знаци. После в листовките тук таме се затвърждава теоретичната илюзия и накрая чак в практиката се оказва, че имат сестра нищо, че на теория нямат. Ужасен парадокс...ужасен. А логично не е зле да пробват да подадът муцунка докато 4 минава и ние от 2 като ги ударим ще са си виновни, защото те трябва да изчакат 4 на стоп линията май и днес е така, а?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GKuzmanov » 08 Ное 2012, 19:07

F3P

:dunno: след като казваш, че МПС пред което има знак СТОП е с предимство, съм склонен наистина да си изгоря книжката .... :dunno:

п.п. Като си сигурен в това което казваш те каня официално да ми размажеш колата идвайки от знак СТОП и този на който му напишат АКТ да кихне на другия 2к лв. + каско ? Навит ?

п.п.2. Ако питаш водач на МПС с повече от 10-15 години стаж, за знак Б1 и Б2 има доста време да се чуди кой са. Та в тоя ред на мисли на времето си имаше знак 1 и знак 36 (предполагам си твърде малък за да знаеш), та тогава си беше написано СТОП = спри и чакай ... със здраве и се надявай катаджията дето ще ти пише акта да е младичък, че да не ти ушие едни 8 точки за не спиране на СТОП
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 08 Ное 2012, 19:39

GKuzmanov написа: F3P

:dunno: след като казваш, че МПС пред което има знак СТОП е с предимство, съм склонен наистина да си изгоря книжката .... :dunno:

п.п. Като си сигурен в това което казваш те каня официално да ми размажеш колата идвайки от знак СТОП и този на който му напишат АКТ да кихне на другия 2к лв. + каско ? Навит ?

На тая схема- НЕ. Аз ще тръгна от стопа, а ти ще ми размажеш колата. Не съм съгласен и с плащането :nono: 2 бона за нищо не стигат. Да го направим така- стойността на ремонта + 5 бона, че да има да се почерпи човек.

За да елиминираме размислите на куките и понеже ще спазваме ситуацията от картинката ще осигурим и минимум 5-ма "случайни" свидетели които да твърдят в един глас следното:

"Коли 1 и 4 минаха направо, кола 3 беше спряла на Стоп-а и потегли, едновременно с нея потегли и кола 2. 3 секунди по-късно кола 2 удари кола 3 отстрани."

Аз и ти потвърждаваме вярното описание на ситуацията. Ти твърдиш, че си с невинен щото знак Б1 ти дава предимство пред знак Б2. В същото време аз твърдя, че съм невинен според чл. 50, ал. 2, връзка чл. 48- тоест правилото на дясностоящият.

Жокер:
Моето основание е точно и ясно формулирано в Правилника. Почвай да търсиш къде пише, че Б1 е нещо повече от Б2. :winky:

Жокер 2: Удрял съм (аз бях 2) кола преди бая време в такава ситуация- това кръстовище все пак не е единствено в БГ. Резултат- акт за мен. Без да полицая да търси свидетели или да ни разпитва кой отде е идвал- погледна знаците и ми каза "Що отнемаш предимство бе- тоя ти е дясностоящ, кьорав ли си :?: "
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 08 Ное 2012, 19:53

F3P няма смисъл да си хабиш нервите. Щом някои хора не могат да разберат толкова елементарно нещо, положението е лошо. КАТ им отговори, инструктор им го каза, на листовките се видя.. Тук има или заблуденост, или ограниченост.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 08 Ное 2012, 20:37

Той не си хаби нервите имам чуството,че се е регистрирал за да се поти и да повтаря едно и също през целия си живот, по тази тема. Кой колко е ограничен и разбира явно ти трябва да проумееш, че всеки един довод ви беше разяснен и пояснен. КАТ нищо не потвърдиха просто казаха в кой раздел да си четеш, защото нямат време да се занимават с нас. Инструктора кой е къде работи и кой му е дал кетапа да си каже и да си го подпали ритуално у тях си с навряна глава в г*за. И 20 свидетеля да имаш въпроса на катаджията ще е един и същ: Като беше спрял на къде гледаше? И отново повтарям докато 4 минава 2 си минава почти едновременно кой както иска да се плюнчи :mhihi: Трето на тая схема къде видя на Б1 и Б2 да е упоменат пътя с предимство? Защото аз не виждам и на реалното кръстовище май не е упоменат особено на любимия на много хора СТОП. Но както се казва дерзайте практиката ще ви научи сами. :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 08 Ное 2012, 21:07

Bimmer_M30B35 написа:...Но както се казва дерзайте практиката ще ви научи сами. :banghead:

Считай офертата горе за разиграване на ситуацията за отправена и към теб :winky:

ПС: И за да интересно ще тръгна от Стоп-а с новичко Ф10 на няма и 6 месеца което да размажете. Нали сте 100% сигурни, че аз ще съм виновен- не трябва да ви притеснява да ударите скъпа кола.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 08 Ное 2012, 21:24

Bimmer_M30B35 написа: Трето на тая схема къде видя на Б1 и Б2 да е упоменат пътя с предимство? Защото аз не виждам и на реалното кръстовище май не е упоменат особено на любимия на много хора СТОП. Но както се казва дерзайте практиката ще ви научи сами. :banghead:

Я иди се разходи дотам да видиш упоменат ли е :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 08 Ное 2012, 21:25

Ей аман през ден два минавам през точно такова кръстовище на излизане от града и на влизане и как така всеки, който напуска града се явява 2 изчаква номер 3 да мине? Или цели град и тия каде влизат или излизат от него са малумници или...? Сега почвам се досещам каде ми отиват псувнити на всеки 10-ти шофьор. И стига с т'ва едно време, вземете опреснете малко матряла, че от едно време до сега колко неща са променени и колко са ви излезнали от главата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 08 Ное 2012, 21:41

Bimmer_M30B35 написа:Той не си хаби нервите имам чуството,че се е регистрирал за да се поти и да повтаря едно и също през целия си живот, по тази тема. Кой колко е ограничен и разбира явно ти трябва да проумееш, че всеки един довод ви беше разяснен и пояснен. КАТ нищо не потвърдиха просто казаха в кой раздел да си четеш, защото нямат време да се занимават с нас. Инструктора кой е къде работи и кой му е дал кетапа да си каже и да си го подпали ритуално у тях си с навряна глава в г*за. И 20 свидетеля да имаш въпроса на катаджията ще е един и същ: Като беше спрял на къде гледаше? И отново повтарям докато 4 минава 2 си минава почти едновременно кой както иска да се плюнчи :mhihi: Трето на тая схема къде видя на Б1 и Б2 да е упоменат пътя с предимство? Защото аз не виждам и на реалното кръстовище май не е упоменат особено на любимия на много хора СТОП. Но както се казва дерзайте практиката ще ви научи сами. :banghead:

Е колега , не си прав . Това което си написал " СТОП сам по себе си принизява 3 до последен" си е твоя измишльотина защото първо не си законодател и второ си е твоя интерпретация на знак който означава "Спри. Осигури предимство " . Ама кой ти говори за някви измислени от теб частни случаи на навлезли в кръстовището автомобили или някои като тебе които като знаят че знака пред тях не ги задължава да спрат не осигуряват и предимство на дясностоящ както е описано в закона горецитиран от колегата F3P. Кво толкоз сложно има да се разбере че знаците принуждават да се осигури предимство на колите движещи се по пътя с предимство , а след това останалите коли ( в случая 2 и 3 ) са длъжни да спазят закона и по-точно правилото на дясностоящия. Никъде в закона не пише че знак СТОП принизява или е трета глуха или всякви други простотии. Нито пък като имаш право да не спреш ако по пътя с предимство няма коли имаш право и да НЕ осигуриш предимство на дясностоящ . Просто е кат фасул ако 2 шибне 3 , гори , ако 3 шибне 2 може да се спори много и трябват свидетели ,защото 3 може да го е ударил по две причини : едната е 2 не му е осигурил предимство като намиращ се отляво и другата 3 не е изчакал преминаването на 2 който е навлязъл вече в кръстовището . То фасула ако можеше да говори нямаше да стигне таз тема 11страници , а даже фащам бас ще надмине 20-ка. Живи и здрави и стига бълтайте ами админите да се намесят и изтрият всичко до 5-то мнение на първа страница за да не се обърка някой някой ден , а това е сигурно при толкоз изписано.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата