Фиш за каране на дневни светлини

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Фиш за каране на дневни светлини

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2014, 12:42

Карам на дълги на процент откакто има въведени дневни, било само зимните месеци или сега целогодишно. Това са 5 години. За тия 5 години имам над 150 хил км, минавал съм през много патрули, спирали са ме за проверка и никога не са даже питали кои са ми дневните, те си светят и се виждат отдалеч :dunno: Нито имам допълнителни светлини, нито карам на ейнджъли които все пак си светят по слабо, нищо не съм променял по автомобила и според мен и да искат няма за какво да се заядат по колата :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 03 Фев 2014, 13:54

Понеже на куката последната му работа е да си свърши работата и затова не правят проблем. Ако те спрат и ти напишат акт, че караш с включени дълги светлини, а не дневни, може да забравите, че в съда ще падне акта.При някои нови модели го има този вариант дългите да са дневни светлини, но там е спазен закона от производителя и съвсем не е същото.

Определено е дразнещо да караш срещу автомобил с подобни "дневни светлини".
Последна промяна Club BMW на 03 Фев 2014, 14:07, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 03 Фев 2014, 14:01

За стотен път повтарям-от е36 нагоре всичко има дневни на процент дълги. Как ще падне във съда? Само седим и се плашиме в тая тема май.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 03 Фев 2014, 14:06

Това, че минавате метър не значи, че сте прави!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 03 Фев 2014, 14:12

Club BMW написа:Това, че минавате метър не значи, че сте прави!

Колега, ти не разбираш. :mhihi:

Просто, както се беше изразил един пич в една друга тема (ника му е няколко поста по-нагоре) ние завиждаме, че нямаме Е36 и Е39 и съответно я нямаме ултра-хай-тек опцията за ОЕМ дневни светлини. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2014, 14:40

Club BMW написа:Понеже на куката последната му работа е да си свърши работата и затова не правят проблем. Ако те спрат и ти напишат акт, че караш с включени дълги светлини, а не дневни, може да забравите, че в съда ще падне акта.При някои нови модели го има този вариант дългите да са дневни светлини, но там е спазен закона от производителя и съвсем не е същото.

Определено е дразнещо да караш срещу автомобил с подобни "дневни светлини".

Аз нещо допълнително ли монтирам че го няма от производителя? Просто включвам опция която не се командва от копче в колата, а от компютър с програма :dunno: Използвам компа вместо врътката на фаровете. Включва се опция от nicht activ на activ. Има я заложена в ЛСМ-а, това си е баш от производителя. И кое му е дразнещото като моите са на 19%. Карай срещу мен или някой от колегите и кажете заслепява ли ви, накриво ли светят /фаровете ми са регулирани в сервиз/?
07082012334.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 03 Фев 2014, 18:08

По закон трябва да имаш видима маркировка на фаровете си, че са одобрени за дневни светлини. Иначе си в нарушение.

Ти може да си на 19%, но други на дългите карат на 30, 40 ,50 .... процента, има и такива с ксенон.

Каквото и да пишете, който не отговаря на изискванията и няма необходимите маркировки е в нарушение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Фев 2014, 18:45

В кой закон пише че трябва да са ми маркирани фаровете? В закона пише дневни или къси.
Вие май почвате да си изсмуквате от пръстите доводи за "заводски светлини".
Заводско е всичко с което е произведена колата, това е. Може да няма маркировка, но щом е излязла от завода така, значи това са дневните и няма съд който да даде различно тълкувание.
Хайде да правим експеримент, готов съм да отида при които пътни полицаи ми кажеш за да ми напишат акт че не карам със дневни отговарящи на закона. Аз ще го обжалвам естествено и ако/като го спечеля какво правим?

Тъй като определението в закона е това
"Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.

От КАТ дават тълкуване:

"Законни ли са дневните светлини?" Отговор на този въпрос дава Красимир Костов - главен инспектор в Пътна полиция при Генерална дирекция "Национална полиция"
"Законни са дневните светлини, които са монтирани фабрично при производство на новите автомобили. В България вече има много автомобили, които са с фабрично монтирани дневни светлини. Те се включват още със завъртането на контактния ключ. Всякакви импровизации - монтиране на самоделни дневни светлини с неподходящи крушки и нанасяне на корекции на рефлекторите, пробиване на отвори в тях с цел монтаж на допълнителни светлини са незаконни и терминът за това нарушение е "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". Ако нямате нови дневни светлини, които са фабрично монтирани, не може да правите допълнения и следва да се движите с включени къси светлини през деня."

Смятам че моите дълги на процент отговарят напълно на това тълкувание. :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Фев 2014, 20:50

Club BMW написа:По закон трябва да имаш видима маркировка на фаровете си, че са одобрени за дневни светлини. Иначе си в нарушение.

Колега, пусни текста на закона да го прочетем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 03 Фев 2014, 22:42

Club BMW написа:По закон трябва да имаш видима маркировка на фаровете си, че са одобрени за дневни светлини. Иначе си в нарушение.

Ти може да си на 19%, но други на дългите карат на 30, 40 ,50 .... процента, има и такива с ксенон.

Каквото и да пишете, който не отговаря на изискванията и няма необходимите маркировки е в нарушение.

Май само си пишеме, без никаква мисъл. Поне аргументи да имаше. А не във закона така пише...

И колега би ли ни отговорил как става тоя номер със включване на ксенон на 30%. Само със това твърдение си личи, че много не разбираш от фарове. Ако ми покажеш, ксенонова крушка която свети на по-малко от 100%, аз лично ще си продам колата и ще карам KIA до края на живота ми.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Фев 2014, 22:49

Тоя ми е форумния идол още от темата със затъмнените стъкла. Все ги цитира законите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 03 Фев 2014, 23:20

Поне закони да цитираше...:)

Малко офф, но искам да помоля колегата със дълги на 19% ако е възможно да каже колко волта стигат до дългите. Искам и мойте да ги направя малко по слаби, но незнам какво напрежение да им оставя.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 03 Фев 2014, 23:57

Ivo_Borisov написа:В кой закон пише че трябва да са ми маркирани фаровете?

Правило 87

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Фев 2014, 0:09

Това не е закон, в бг закона за движение по пътищата не пише нищо такова, нито в правилника за прилагането му. По тези закони се движат автомобилите в Бг.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Фев 2014, 0:11

Жалко за теб и останалите, които мислят като теб!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата