Мнение за Алфа Ромео 147 2,0
Модератор: Общи модератори
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Re: Мнение за Алфа Ромео 147 2,0
barty написа:Boyadjiev написа:barty написа:Аз ги заглеждам 159 JTD ама а да видимеда не скоча в някоя Е34
Ми за тия пари или 2003та алфа или 1990та БМВ
![]()
![]()
Ти заеби майтапа ама съм харесал едно е34 520 в мобилето и чак го ... сънувам да го е.а
много ми е интересно кое е това изчадие...

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
barty написа:Boyadjiev написа:barty написа:Аз ги заглеждам 159 JTD ама а да видимеда не скоча в някоя Е34
![]()
![]()
Ти заеби майтапа ама съм харесал едно е34 520 в мобилето и чак го ... сънувам да го е.а
смятай,кога ще сънуваш Алфа,ако ще и да е jtd

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- Crazy_jerry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 32? Compact
- Мечтае да кара: E91 330xD
LuBaKa написа:Италианските фенове май обърнаха темата на обратно.От 2.0 тс със хвърчащите биели отидохме на JTD.Te са здрави наистина,но вие го изкарахте вечния мотор.Абе пичове много насериозно ги вземате нещата,недейте така.
Да само да си сменят редовно обяжната ролка на пистовия, че иначе двата ремъка си прават купон

Crazy_jerry написа:LuBaKa написа:Италианските фенове май обърнаха темата на обратно.От 2.0 тс със хвърчащите биели отидохме на JTD.Te са здрави наистина,но вие го изкарахте вечния мотор.Абе пичове много насериозно ги вземате нещата,недейте така.
Да само да си сменят редовно обяжната ролка на пистовия, че иначе двата ремъка си прават купон
Личи си колко си карал JTD. Само да те светна, че ремъка е един и обтяжната ролка е една от най-безпроблемните ролки в тоя мотор, аман от форумни разбирачи, чули и недочули...

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
BENZINO VN написа:barty написа:Boyadjiev написа:barty написа:Аз ги заглеждам 159 JTD ама а да видимеда не скоча в някоя Е34
![]()
![]()
много ми е интересно кое е това изчадие...
Няма я обявата, но колата беше стокова 520-ка, с клима, ГИ, BBS, цвят "Калипсорот" ако не греша... изглеждаше много запазена.

- Crazy_jerry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 32? Compact
- Мечтае да кара: E91 330xD
KUM4o написа:Crazy_jerry написа:LuBaKa написа:Италианските фенове май обърнаха темата на обратно.От 2.0 тс със хвърчащите биели отидохме на JTD.Te са здрави наистина,но вие го изкарахте вечния мотор.Абе пичове много насериозно ги вземате нещата,недейте така.
Личи си колко си карал JTD. Само да те светна, че ремъка е един и обтяжната ролка е една от най-безпроблемните ролки в тоя мотор, аман от форумни разбирачи, чули и недочули...
Аз говоря за пистовия ти сигурно не си си отварял капака и обтяжната като отвори малко и го хвърля в повечето случай в ангренажа но твойта може да е нова модификация с верига
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

KUM4o написа:Crazy_jerry написа:LuBaKa написа:Италианските фенове май обърнаха темата на обратно.От 2.0 тс със хвърчащите биели отидохме на JTD.Te са здрави наистина,но вие го изкарахте вечния мотор.Абе пичове много насериозно ги вземате нещата,недейте така.
Някои от форумните разбирачи,чули и недочули сигурно са се ебавали доста повече от теб с италиански коли.
blqsu4ko написа:Да ви потормозя и аз като сте започнали за алфа. Има една 146 2.0 много на оферта, с много сменени неща, работи добре, не тропа, няма ръжда, всичко и е ток.
Кажете какво да погледна по обстойно? Единствено леко и тропат повдигачи май.. Съвети някакви?
Ако тропа като дизел, особено когато се запали студена, това не са повдигачи, ами вариатор - еквивалента на Vanos при Alfa.

Иначе колата я закарай в някой сервиз, който се занимава с такива коли и ако ти потвърдят, че е ОК си я взимай, щом ти харесва.

ylaine написа:Самият факт, че алфи като 156, 166, с едни от най-големите им мотори, струват колкото примерно фиеста и корса от тези години, говори сам по себе си. Не съм имал алфа. Преди 2-3 години се бях наточил на 145/6 (ниски цени, стабилни коне), но всички хора около мен, просто бяха готови да ме пречукат, ако го направяИначе си признавам, че много от алфите ме грабват на външен вид и някой ден определено бих си взех някоя "бегачка" да видим що е то - мит или реалност
А за толкова стари коли наистина няма какво толкова да се мисли. Ако ти харесва, караш я при някой познат майстор или взимаш с теб някой познат, който разбира и ако излезнат само "дребни" неща за правене я взимай. Защото неща за правене винаги има. Затова съм си казал, че кола от автокъща никога!
Не знам за какво говори, ама именно поради тази причина съм благодарен на градските митове и легенди.

Карам висок клас кола с 3.0 V6, натъпкана с екстри, на цената на Fiesta/Corsa. Единственият ми "проблем" е разхода на гориво. Нека ми е зле.

За останалото си прав, само за автокъщите не съвсем - читава кола и там може да се намери, вярно не е лесно, но може.
При такива стари кенефи, просто очите да са на 4 при покупката и това е. Останалото е до късмет вече.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Висок клас кола и алфа в едно изречение?
Единствената алфа която пак не мога да нарека кола от висок клас мисля че беше 156 GTA върти ми се нещо около 240-250-коня та със същата се возихме от Букурещ до Турну северин,беше с нещо като доста пипнат спорт пакет и рекаро,колата вървеше и возеше доста стегнато в бг мисля че не съм виждал такава а може и да има но не се заглеждам..
Fear без лоши чувства.

Единствената алфа която пак не мога да нарека кола от висок клас мисля че беше 156 GTA върти ми се нещо около 240-250-коня та със същата се возихме от Букурещ до Турну северин,беше с нещо като доста пипнат спорт пакет и рекаро,колата вървеше и возеше доста стегнато в бг мисля че не съм виждал такава а може и да има но не се заглеждам..

Fear без лоши чувства.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
166 е еквивалента на 5er, E klasse, A6...
И не, не смятам, че е чак на тяхното ниво, но са в един клас. Това имах предвид.
И не, не смятам, че е чак на тяхното ниво, но са в един клас. Това имах предвид.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Fear написа:166 е еквивалента на 5er, E klasse, A6...
Сега я разгледах и може да се каже,да.
Нищо не каза за въпросната GTA..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
За 156 GTA всичко е ясно, не виждам какво мога да кажа. 
Спортен седан, в класа на 3er. Aко те интересува, в Нет-а има всичко.
Бих се спрял на нея, вместо на сегашната 166, но запазените екземпляри си държат цена.

Спортен седан, в класа на 3er. Aко те интересува, в Нет-а има всичко.
Бих се спрял на нея, вместо на сегашната 166, но запазените екземпляри си държат цена.