За форумните сервизи и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Re: За форумните сервизи и още нещо

Мнение от whisky_touch » 26 Дек 2013, 13:16

Така да се изкажа и аз за Рашо. Преди година някъде ми смени един тампон на задния носач. След 2 дена тампона се изхлузи. Върнах се за рекламация естествено. Майстора му се опита да ми обясни че проблема не е в томпона, а в носоча ми. 30 мин се цигани и не искаше да го сменя щото щяло да стане същото. Аз си имам хабер и виждам че носача ми е перфектен. Рашо се появи, поръча нов тампон и майстора го смени. Искам да кажа че наистина се връщайте за рекламация. Година по късно тампона ми не е мръднал!
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Дек 2013, 14:58

Значи, при положение, че поне 5 пъти предложи да ви компенсира всеки ощетен въпросният Рашо, 10 пъти спомена, че е готов за диалог..... според мен не сте прави да продължавате по този начин. Така с рогата напред, нищо не се постига.

Защо поне автора на темата не отиде да му се смени цялата генерация - както му предложиха и да видим?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 26 Дек 2013, 15:03

по принцип българите сме малко наопаки с другите нации , гледаме да минеме за без пари и да ни е качествено , за да стане качествено оторизираните сервизи взимат двоино ,троино даже и четворно и дават гаранция по две години :yes: не ме разбираите погрешно евтиното винаги излиза скъпо .честита коледа много здраве и щастие железата винаги ще се чупят :bchug:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Дек 2013, 15:08

Темата се изчерпа и от тук натам ще върви на зле,сега ще дойдат още 10-защитници,още 10-ощетени и така до безкраи,всеки си е направил изводи за себе си,човека каза че ще компенсира всеки недоволен,вие си решавате дали ще се върнете в сервиза му.
Честита коледа.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Дек 2013, 16:11

Рашо не го познавам. Знам за него от форума, както и от фейсбук където доскоро пускаше доста обяви. Никога не съм имал допир до работата му. (до сервизите му, ако е по-равилно) Не съм купувал от него (моргите му), единствено преди години съм го питал за цени по телефона.
Явно мненията за него са на двата полюса, което си е общо взето нормално когато работиш схора. Няма как всички да те харесват. За нещата които е правил или не е правил в сервиза му той знае най-добре. Както писах назад в темата монетата има две страни.
Не му прави чест да обяснява в форума как компенсира клиентите си. Защо изобщо трябва да се стига до компенсиране?! Според мен е грозно да се пише с главни букви, някак надменно ми изглежда. В форума нали уж всички са равни. Колко нелепо звучат епитетите с които нарича хората работили за него и изкарвали, и неговия хляб, мисля че всички са на едно мение. Когато си сметнал че имаш достатъчно капацитет за да назначаваш хора които да работят за теб тогава приемаш, че ти си им гарант. Стане ли "фал" поемаш отговорността напълно, не подчинените ти които са направили грешката, нали казахме че е човешко да се греши.
Какво означава елате ще ви компенсирам? Колегата дали колата му има катализатор или няма не му е толкова важно (давам само пример със случая с катализатора, може и с друг) колкото начина по който е било отношението към него. (и колата му) Нещо като писането с главни букви. Като му върнеш катализатора, какво се очаква? Да пише колко коректен си.
И защо изобщо трябва (е нужно) да се обясняваш по този начин..
Автора на темата също не му прави чест, че е пуснал темата и каза всичко без да скрие нещо, както и други колеги които писаха от първо лице. (не чичото, на ми, чул че..) Вероятно не сте го направили с лоши помисли. Сигурно всеки прочел си е направил извод, надявам се. Но пък наистина защо не се обърнахте веднага към човека отговорен за това което е направено/не е направено по колата ви. Може ситуацията да беше друга.
Назад писах че не ми се иска да има такива отношение между колеги от форума. Ще кажете един форум, какво толкова... Но замислете се колко приятелства съществуват заради този форум, колко приятелства създадохте вие. Колко пъти форума ви е помогнал, дали с отиването на едно болтче или с нещо по-голямо. Ако не е форума как ще си рекламирате сервиза. Или ще намерите сервиз където да сте доволни. Нека всеки си извади изводи от представената ситуация и от това което писаха двете страни за нея, толкова. Няма смисъл всеки да започне да взима някаква страна и да се изпишат още страници кой прав кой крив. Те си знаят кой какъв е. Аз се надявам че подобни ситуации ще има все по-рядко.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Дек 2013, 22:46

Bavarcho написа:Какво означава елате ще ви компенсирам? Колегата дали колата му има катализатор или няма не му е толкова важно (давам само пример със случая с катализатора, може и с друг) колкото начина по който е било отношението към него. (и колата му) Нещо като писането с главни букви. Като му върнеш катализатора, какво се очаква? Да пише колко коректен си.

Значи отиват при него, компенсира ги за всички мизерии, които са направени, след това най-вероятно никога повече не се връщат там.... Но да кажем, че биха могли евентуално да простят това, което се е случило, а момчето със сервиза, да изчисти името си и да се види, че поема реална отговорност за случилото се. :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 26 Дек 2013, 23:32

Да бе и да се надяваш да не свали нещо друго

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

RN Performance Service
Аватар
Кара: САМО БМВ
Мечтае да кара: МИНИВАН BMW

Мнение от РАШО-АУТО » 27 Дек 2013, 3:09

:) колеги може бившия ми персонал да са били мърлячи,да са претупали на някой колега колата за което ако хората не си бяха мълчали нямаше да има и други недоволни,колите ом щяха да са дооправени за моя сметка а персонала изгонен та искам да кажа,че са били мърлячи,но не и крадци както и никога не са подменяни части !!! Няколкото катализатора свалени в моите сервизи за 8 години са дадени на клиентите даже и било то в насипно състояние в плик,но задължително преди това е уведомен клиента !!! Още веднъж се извинявам на всички колеги които наистина са идвали при мен и са останали недоволни по една или друга причина от некъдърното и мърляво отношение на бившия ми персонал.За напред няма да е така гарантирам защото са взети доста мерки.Съжалявам,и че не съм разбрал навреме и да съм взел мерки навреме за да няма недоволни.Каквото и да казвам станалото е станало и за съжаление не мога да върна времето назад,но мога да следя настоящето да няма издънки.Още веднъж се извинявам и пожелавам весела и щастлива нова година.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Дек 2013, 9:41

Е това е мъжка приказка, аз невиждам смисъл да се пише повече по тая тема, някой колега да я заключва.
За толкова години в тоя форум за първи път виждам някой да бъде обвинен в нещо и да излезне и да си каже, че е виновен и не е бил прав :yes:
Така, че няма смисъл повече да го разчеквате Рашо.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 27 Дек 2013, 10:38

vld написа:Е това е мъжка приказка, аз невиждам смисъл да се пише повече по тая тема, някой колега да я заключва.
За толкова години в тоя форум за първи път виждам някой да бъде обвинен в нещо и да излезне и да си каже, че е виновен и не е бил прав :yes:

:yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 27 Дек 2013, 11:05

boksioraE39 написа:
vld написа:Е това е мъжка приказка, аз невиждам смисъл да се пише повече по тая тема, някой колега да я заключва.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 27 Дек 2013, 16:31

Аз до момента нищо мъжко не прочетох.
Пари върнати има ли? Май не.

За съжаление съм наблюдавал няколко подобни случая.
Много рядко обвинения се измъква, просто измекярските изпълнения винаги се наказват строго.

Единствения вариант, които има рали е да се свърже с недоволните на живо и да се разберат за компенсация. Не рекламация, а компенсация

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Дек 2013, 16:49

Petrolhead написа:Аз до момента нищо мъжко не прочетох.
Пари върнати има ли? Май не.

За съжаление съм наблюдавал няколко подобни случая.
Много рядко обвинения се измъква, просто измекярските изпълнения винаги се наказват строго.

Единствения вариант, които има рали е да се свърже с недоволните на живо и да се разберат за компенсация. Не рекламация, а компенсация

Аз съм първи!Отидох при Рашо преди 6 години със Е60 М5 и след ремонта ми върнаха е36 М40 :shock: Не бях доволен,но си я карах за да не му падам на нивото...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 27 Дек 2013, 16:59

РАШО-АУТО написа: колеги може бившия ми персонал да са били мърлячи ...... За напред няма да е така гарантирам защото са взети доста мерки..

След поредната нощ на разврат, Мара се събудила цялата раздърпана и разпокъсана на непознато място с непознат мъж. Изправила се, изтупала се и казала, КРАЙ!, каквото било било, от днес Мара не е К*РВА. :mhihi:

Горното съм го чувал като лаф. Съжалявам, поста ти ми звучи като него. Човек трудно се преобразява на 180 градуса.

РАШО-АУТО написа: ... за което ако хората не си бяха мълчали нямаше да има и други недоволни,колите ом щяха да са дооправени за моя сметка а персонала изгонен.

Доводът ти, че колегите са виновни за лошото обслужване и качество, защото са си "мълчали" и ти не си знаел да за прекратиш тази порочна практика е просто гениален.

Финално ... хвалби за извиненията. Дано за напред няма драми. Съветвам колегите с проблеми в сервиза да пишат тук, хем ще има хвалби ако всичко вече е песен, хем ще се вижда как се решават проблемите.

P.S.: Моля, пиши грамотно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Дек 2013, 17:14

РАШО-АУТО написа::) колеги може бившия ми персонал да са били мърлячи,да са претупали на някой колега колата за което ако хората не си бяха мълчали нямаше да има и други недоволни,колите ом щяха да са дооправени за моя сметка а персонала изгонен та искам да кажа,че са били мърлячи,но не и крадци както и никога не са подменяни части !!! Няколкото катализатора свалени в моите сервизи за 8 години са дадени на клиентите даже и било то в насипно състояние в плик,но задължително преди това е уведомен клиента !!! Още веднъж се извинявам на всички колеги които наистина са идвали при мен и са останали недоволни по една или друга причина от некъдърното и мърляво отношение на бившия ми персонал.За напред няма да е така гарантирам защото са взети доста мерки.Съжалявам,и че не съм разбрал навреме и да съм взел мерки навреме за да няма недоволни.Каквото и да казвам станалото е станало и за съжаление не мога да върна времето назад,но мога да следя настоящето да няма издънки.Още веднъж се извинявам и пожелавам весела и щастлива нова година.

Нека с това приемем, че въпроса е приключен. Който иска нека да предяви претенции към Рашо пък ако има проблеми може да ми пише ЛС за да отключа темата.

Моят съвет към Рашо ако мога да си позволя такъв е за напред да си следи бизнеса защото ако застава зад него с името си. Защото утре хората пострадали от немърливото отношение към колите им не ги блазнят извинения и съжаления.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата