Бебе в колата
Модератор: Общи модератори
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Re: Бебе в колата
Малко да изровя темата от архива.
Миналата седмица направихме първото пътуване с детето. И стигнах до извода, че е39-ката комби не може да събере багажа. Сложих количката, люлката, дрехи, памперси, играчки, шишета и други неща и нямаше място вече. Дори на предната седалка беше пълно и пак не стигна. Изводите са 2 - или минавам на Ван/Малък Бус или трябва да взема куфар за тавана. Та да питам Вие как се справяте с този багаж и кой куфар бихте препоръчали за е39 комбайн?
Миналата седмица направихме първото пътуване с детето. И стигнах до извода, че е39-ката комби не може да събере багажа. Сложих количката, люлката, дрехи, памперси, играчки, шишета и други неща и нямаше място вече. Дори на предната седалка беше пълно и пак не стигна. Изводите са 2 - или минавам на Ван/Малък Бус или трябва да взема куфар за тавана. Та да питам Вие как се справяте с този багаж и кой куфар бихте препоръчали за е39 комбайн?
6per40 написа:Малко да изровя темата от архива.
Купуването на втора количка (за пътувания), която да е по компактна решава голяма част от проблемите в багажното отделение. Всички пътувания и с двете деца ги правехме с някаква много компактна количка (не помня марката) и практически не заемаше място при по внимателно редене на багажа. Влачили сме я по морета, планини, самолети, язовири и не знам още къде, само трябва да се примириш с малко по малките колела. Каква е тази люлка, която сте взели?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- 6per40
- младши ентусиаст
-
http://www.chipolino.com/sl/products/to ... /tropicana
Това е люлката. Просто няма как да се събере всичко в комбито. Така блъсках багаж, че и през прозореца отзад слагах. Трябва си куфар или Ван. Не мога да си представя как е с две малки деца и багаж.
Благодаря за съвета за малка количка, ама още е малък моя юнак и се вози в зимния кош и нямам алтернатива поне, докато не започне да седи.
Това е люлката. Просто няма как да се събере всичко в комбито. Така блъсках багаж, че и през прозореца отзад слагах. Трябва си куфар или Ван. Не мога да си представя как е с две малки деца и багаж.
Благодаря за съвета за малка количка, ама още е малък моя юнак и се вози в зимния кош и нямам алтернатива поне, докато не започне да седи.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Баси хората сте
Първото море ходих с е36 купе и всичко събрах. Миналата година бяхме взели едно Тюле. Тая година и без него минахме, че нямаше да се носи вече количка и столче за хранене. И всичко се събира в е36 компакт.
Зимна, лятна, пролетна и т.н. количка никога не сме имали. Една 6кг Макларън със зимен чувал към нея и газ. Люлка и шезлонг са ни били ръцете.

Зимна, лятна, пролетна и т.н. количка никога не сме имали. Една 6кг Макларън със зимен чувал към нея и газ. Люлка и шезлонг са ни били ръцете.

6per40 написа:http://www.chipolino.com/sl/products/toys+and+accessories/Baby+swings/tropicana
Туристическата ни количка беше нещо такова
http://www.chipolino.com/bg/products/vr ... llers/ergo
Спокойно се сваля и детето спи вътре легнало. Люлка не сме имали нито на екскурзии, нито вкъщи.
Винаги когато пъуваме с много багаж с колата карам жената да слага багажа в по малки сакове и раници, реди се много по ефективно и лесно. Миналата година ходихме на Доспат с приятелско семейство, ние с е46 комби, а те с пасат 5.5 комби, и ние и те с по 2 деца и като тръгнахме слагахме от техния багаж в е46-та. Кумовете ходят на почивка с 3 деца с рено еспейс 7-местно и слагат и багажник на тавана. Така, че всичко е до лични предпочитания.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- 6per40
- младши ентусиаст
-
За след време оперелено ще е решение тази количка. Благодаря за съвета.
Очаквам мнения за куфар, че към момента си е належащ.
Очаквам мнения за куфар, че към момента си е належащ.
Куфари само като се лети със самолет. Иначе ако се товари в колата- сакове защото могат да се редят по- компактно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако взимаш кутия за тавана, също слагай сакове в нея (Thule имат серия сакове за техните кутии) защото твърди куфари и колички само прахосват вместимостта на кутията.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
За кутия бих заложил на Туле ако го позволява бюджета
Евтините са с доста семпла изработка, захвати и тн.
Но все пак преосмислете и багажа
Е39 комби ако не ви стига май сте попрекалили
Имай предвид, че багажа намалява с порастването на чаветата да не ти е излишна после кутията...
Евтините са с доста семпла изработка, захвати и тн.
Но все пак преосмислете и багажа

Е39 комби ако не ви стига май сте попрекалили

Имай предвид, че багажа намалява с порастването на чаветата да не ти е излишна после кутията...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- 6per40
- младши ентусиаст
-
Благодаря за съветите. Ясно е, че ще се взима кутия. Ще разгледам тези за саковете .
Относно прекаляването на багажа....това ми е болната тема. Жената, когато и където и да тръгнем взима багаж, като за бедствено положение. На една екскурзия до Гърция за 5 дни взе 4 куфара.... бях като ШЕРП. Сега за 4 дни почивка товарих в комбито към 40 минути багажа. Съседите само гледаха като катерици от балконите как влизам и излизам с багаж.
и малко да Ви развеселя с една снимка на моето комби и надпис. който направих :

Извод: всеки истински БМВ ентусиаст рано или късно си купува ВАН
Относно прекаляването на багажа....това ми е болната тема. Жената, когато и където и да тръгнем взима багаж, като за бедствено положение. На една екскурзия до Гърция за 5 дни взе 4 куфара.... бях като ШЕРП. Сега за 4 дни почивка товарих в комбито към 40 минути багажа. Съседите само гледаха като катерици от балконите как влизам и излизам с багаж.
и малко да Ви развеселя с една снимка на моето комби и надпис. който направих :

Извод: всеки истински БМВ ентусиаст рано или късно си купува ВАН

Говори ми... ние като тръгнеме нанякъде натоварвам един пълнометражен сув и най- голямото туле на тавана... като цигански катун сме... ама с интернет хот спот щото иначе лудите ще ми изядат главата- начело с жената...
Та сериозната мисъл ми е, че катуна се шири според парцела- колкото и място да имаш- доброжелателни деца или съпруг/а ще го оползотворят и ще се оплакват че няма. А ние едно време като натоварвахме трабанта и си викахме- баси малката кола а колко място има ... а сега- все не стига... последния път шеговито подхвърлям на жената- "ми да взема едно ремаркенце?"... тя се замисля и вика "ми добра идея"... и аз щях да се полея с бензин и ритуално да се самозапаля...

Та сериозната мисъл ми е, че катуна се шири според парцела- колкото и място да имаш- доброжелателни деца или съпруг/а ще го оползотворят и ще се оплакват че няма. А ние едно време като натоварвахме трабанта и си викахме- баси малката кола а колко място има ... а сега- все не стига... последния път шеговито подхвърлям на жената- "ми да взема едно ремаркенце?"... тя се замисля и вика "ми добра идея"... и аз щях да се полея с бензин и ритуално да се самозапаля...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
6per40 написа:http://www.chipolino.com/sl/products/toys+and+accessories/Baby+swings/tropicana
Ти се шегуваш - честно ти казвам,че жената ти (с най доброжелателния и шеговит тон) е откачена на тема багаж

1-во количката - малко да поотрасне (незнам на колко е детето) и си купувате ето това : http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/85864/s/maclaren-kolichka-quest-0m-black-silver-wm1y040092/category/123456789/ ИЛИ АНАЛОГ/втора ръка ,това нещо влиза перфектно по ширина в багажника на Е90 камо ли Е39 ,че и комби и застава до гредата (външната) няма да разберете,че носите количка.
2-ро тааа люлка закво ви е (аз не мога да преценя малка ли е голяма ли е ,но научите ли го да заспива докато люлеете може и автогол да стане ) - моя съвет нещо такова : http://www.babylifemalechko.com/products_photos/4920/1_b.jpg леко,компактно и пак ще се друса детето
3-то памперсите - ние сме ползвали само нощем докато спи,през останалото време само многократни пелени ,да пере се много,но пък според мен са по-добре от хмиите на памперса и после общото ти място става 1/4 от това на памперсите
4-то шишета - спокойно,много скоро (пак казвам незнам колко е голямо детето) шишетата стават 1 - за вода
И т.н и т.н - организация на багаж е всичко и ограничаване на излишния багаж - но това се трупа с времето,обаче количка тип "чадър" за мен си е задължителна...
Ние сме със седан + куче ,чакаме и второ и не мисля да сменям нито колата нито багажник отгоре (засега) но Е39 комби да не Ви стига -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не знам, на мен Е90-то с патерицата и доп. вътрешен багажник не ми стига, ти и дете и куче возиш... Поне в 90-ка с куфари е абсурд!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- 6per40
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:6per40 написа:http://www.chipolino.com/sl/products/toys+and+accessories/Baby+swings/tropicana
Ти се шегуваш - честно ти казвам,че жената ти (с най доброжелателния и шеговит тон) е откачена на тема багажно явно сте зелени по темата "с деца на море"
![]()
1-во количката - малко да поотрасне (незнам на колко е детето) и си купувате ето това : http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/85864/s/maclaren-kolichka-quest-0m-black-silver-wm1y040092/category/123456789/ ИЛИ АНАЛОГ/втора ръка ,това нещо влиза перфектно по ширина в багажника на Е90 камо ли Е39 ,че и комби и застава до гредата (външната) няма да разберете,че носите количка.
2-ро тааа люлка закво ви е (аз не мога да преценя малка ли е голяма ли е ,но научите ли го да заспива докато люлеете може и автогол да стане ) - моя съвет нещо такова : http://www.babylifemalechko.com/products_photos/4920/1_b.jpg леко,компактно и пак ще се друса детето
3-то памперсите - ние сме ползвали само нощем докато спи,през останалото време само многократни пелени ,да пере се много,но пък според мен са по-добре от хмиите на памперса и после общото ти място става 1/4 от това на памперсите
4-то шишета - спокойно,много скоро (пак казвам незнам колко е голямо детето) шишетата стават 1 - за вода
И т.н и т.н - организация на багаж е всичко и ограничаване на излишния багаж - но това се трупа с времето,обаче количка тип "чадър" за мен си е задължителна...
Ние сме със седан + куче ,чакаме и второ и не мисля да сменям нито колата нито багажник отгоре (засега) но Е39 комби да не Ви стига -
За багажа и жената ти разбирм шегата и си е така

Детето е на 4 месеца и още си е в коша за новородено и той си заема багаж и като го сложа в столчето за кола и си имам реално 2 коша в колата. Люлката не е много голяма, ама е едновременно люлка и има отделно шезлонг, та си е обемиста За памперсите - докато може с памперси ще е с тях. И за финал - ако събереш моя багаж от последната почивка в седан, какъвто и да е, то скарата ще е от мен

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
6per40 написа:Gqbriel написа:6per40 написа:http://www.chipolino.com/sl/products/toys+and+accessories/Baby+swings/tropicana
Ти се шегуваш - честно ти казвам,че жената ти (с най доброжелателния и шеговит тон) е откачена на тема багажно явно сте зелени по темата "с деца на море"
![]()
За багажа и жената ти разбирм шегата и си е такаДнес гледах една кутия 630 и тя ми отговори - много е малка и аз
![]()
![]()
Детето е на 4 месеца и още си е в коша за новородено и той си заема багаж и като го сложа в столчето за кола и си имам реално 2 коша в колата. Люлката не е много голяма, ама е едновременно люлка и има отделно шезлонг, та си е обемиста За памперсите - докато може с памперси ще е с тях. И за финал - ако събереш моя багаж от последната почивка в седан, какъвто и да е, то скарата ще е от мен
Това имах предвид,че багажа е много и малки хитрини,ще Ви е достатъчно мястото..а аз багаж о Е39 комби никога няам да събера дори и на предните седалки да трупам

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5