Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Модератор: Общи модератори
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Petrolhead написа:работодателите - кръвопийци, не дават пари на бедната отрудена работническа класа.
Продължавате с подигравките!Единия тука прави сметка на чужди пари как 600лв биле перфектни , другия ме нарича отруден неграмотник!
Айде сега кажете си каква е системата по която работите.И то не сте единици , а сте всички.
Аз произвеждам конзола или улей или някакъв друг детайл и тоя детайл от едно безполезно парче желязо го превръщам в нещо което има стойност,нали така?Вярно , за да го произведа ползвам машина и консумативи които ти си купил , но те без мен също са безполезни.
Колко процента от тая стойност ми плащаш ти?Колко да са - 20% до 30% - останалите 70% аз ти ги подарявам , нали така.Щото мен не ме интересува ти какъв риск си поел и кое колко ти струва на теб.Аз идвам и ти давам нещо и на среща не получавам нищо.Тия 70% са подарък от работника за работодателя.Сега че ти примерно трябва да си покриваш разходите с тия 60% , мен кво ме интересува (ако я караме по твоята логика) . кво ме е*е мене че ти трябва да плащаш на секретарка която не произвежда , на охрана която не произвежда и на още куп лица които не произвеждат,а закона те задължава да ги наемеш?По твоята логика на мен не трябва да ми пука за тебе и аз си искам да ми платиш останалите 70% които съм ти дал.
Обаче ако на теб ти пука за мене и искаш аз да продължавам да ти подарявам труд , тия 30% които ми плащаш ще ги направиш 50 60 - тогава и на мене ще ми пука за тебе и нещата ще са други.
Колкото по рано си го набиете тва в главите толкова по-добре за всички.
Направете си един експеримент - наемете 6 човека или 8 примерно , дайте на 3ма или 4ма по 600 бруто , на другите по 700 800 чисто и вижте коя група ще се развие по-бързо и по-бързо ще започне да ви изкарва парите.Мотивацията е ключовата дума и за вас и за нас е по-добре.

BMW_RIDER написа:+1
Как вика колегата като не ви кефи да сте работници -теглете кредит, рискувайте пари, рискувайте време и други неща и ако стане-стане и тогава ако искате и по 10 000 си давайте на работниците.
Колега това ми звучи, без да се обиждаш, но поредното оправдание на хора с главни позиции в бизнеса им. Никой не говори, че иска да го раздава шеф - просто наистина до там се е стигнало, че друг вариант няма за да живееш нормално.
Да погледнем на нещата и така - почваш работа с цел теглене на кредит и развиване на идея. Тоя кредит го покриваш с умопомрачителните 500 лева заплата. Как ще си покриваш месечните разходи? Ще ползваш парите от кредита, че да живееш? Или с 500те лева ще си покриваш вноската, който даже за тоя доход парите които ще ти отпуснат за кредит няма да ти стигнат до никъде за да развиеш един бизнес. Сега ще кажеш - ми ей го не е толкова просто както и да искате големи заплати и ще си прав. Просто няма една средна класа, която да покрива това, което всички искат - нормален живот и да се прибираш след работа спокоен, че ще изкараш месеца дори и в последните му дни преди заплата (тук не се включват нито екскурзии, нито коли, нито вечери по ресторанти и т.н.). А какво остава ако си 2-3-4 година в образованието си? Кой ще ти плаща семестри, наеми, разходи и т.н.? Как ще учиш, докато хем развиваш бизнес, хем работиш??? Ти трябва да си на 3 места едновременно..кой иска такова нещо? Отговора е прост - никой..
edit : може би и точно това е успокоението на шефовете на фирми - никой няма да се наеме с това начинание и вътрешно си знаят, че като искат макар и мизерно да живеят животеца си ще стоят и ще бачкат за без пари, пък ще им се смееш щото си мислиш, че си над тях (говоря като цяло, не за теб) и ще ги караш да се чувстват в безизходица и нищожни, а те реално ти носят парите чрез които живееш като баровец
edit 2 : не обръщайте тема в лични нападки и нека спазим хубавата идея и мненията по нея в посоката, която до сега се развива!
Последна промяна doomy525 на 24 Май 2014, 10:29, променена общо 2 пъти
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

@2bar написа:От къде да дойдат заплати по 1500лв и то в отрасли (машиностроене например), където трябва да се произвежда нещо, за да се печели?
ти нищо не каза
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:@2bar написа:От къде да дойдат заплати по 1500лв и то в отрасли (машиностроене например), където трябва да се произвежда нещо, за да се печели?
ти нищо не каза
ми кажи ти нещо, че ми е интересно, какво точно се произвежда в България, че да има и нужда от добри специалисти (говорим за машиностроене) ?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Binev_OuT написа:Petrolhead написа:работодателите - кръвопийци, не дават пари на бедната отрудена работническа класа.
Продължавате с подигравките!Единия тука прави сметка на чужди пари как 600лв биле перфектни , другия ме нарича отруден неграмотник!
Айде сега кажете си каква е системата по която работите.И то не сте единици , а сте всички.
Аз произвеждам конзола или улей или някакъв друг детайл и тоя детайл от едно безполезно парче желязо го превръщам в нещо което има стойност,нали така?Вярно , за да го произведа ползвам машина и консумативи които ти си купил , но те без мен също са безполезни.
Колко процента от тая стойност ми плащаш ти?Колко да са - 20% до 30% - останалите 70% аз ти ги подарявам , нали така.Щото мен не ме интересува ти какъв риск си поел и кое колко ти струва на теб.Аз идвам и ти давам нещо и на среща не получавам нищо.Тия 70% са подарък от работника за работодателя.Сега че ти примерно трябва да си покриваш разходите с тия 60% , мен кво ме интересува (ако я караме по твоята логика) . кво ме е*е мене че ти трябва да плащаш на секретарка която не произвежда , на охрана която не произвежда и на още куп лица които не произвеждат,а закона те задължава да ги наемеш?По твоята логика на мен не трябва да ми пука за тебе и аз си искам да ми платиш останалите 70% които съм ти дал.
Обаче ако на теб ти пука за мене и искаш аз да продължавам да ти подарявам труд , тия 30% които ми плащаш ще ги направиш 50 60 - тогава и на мене ще ми пука за тебе и нещата ще са други.
Колкото по рано си го набиете тва в главите толкова по-добре за всички.
Направете си един експеримент - наемете 6 човека или 8 примерно , дайте на 3ма или 4ма по 600 бруто , на другите по 700 800 чисто и вижте коя група ще се развие по-бързо и по-бързо ще започне да ви изкарва парите.Мотивацията е ключовата дума и за вас и за нас е по-добре.
Аха, а тая машина на която работиш вероятно имаш представа колко пари струва, а това ,че имаш ток осветление и т.н на мястото което работиш? А замисляш ли се ,че тая машина на която работиш както се развиват темповете след десетилетие ще работи без тебе?
Ние това казваме - никой не те спира да ходиш да си купиш машината сам - да си наемеш цех да му плащаш консумативи и след това да изкараш 100% от труда си.... Никой не те спира, няма какво да си набиват в главите работодателите щото работодателя дава парите. Като не те кефят парите -е ми пазара на труда е отворен отиваш в друга фирма и друга държава където ще си по доволен и където ще те оценят повече.
В случая виждам ,че сте все инжинери и затова наистина няма да коментирам кой колко работи и за какво как е нивото и т.н., аз съм бил един вид работодател на хора с доста по прости занаяти и професии. Смятам ,че наистина тези професии(инжинерни) трябва да са по добре заплатени, но всичко се диктува от търсенето и предлагането.Но общо взето съм се занимавал с какво ли не и съм забелязал, че във всяка сфера хората които наистина работят перфектно и направо завидно са минимален процент и не са недооценени дори и тука.
Последна промяна BMW_RIDER на 24 Май 2014, 10:30, променена общо 3 пъти
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
@2bar написа:Хаос написа:@2bar написа:От къде да дойдат заплати по 1500лв и то в отрасли (машиностроене например), където трябва да се произвежда нещо, за да се печели?
ти нищо не каза
ми кажи ти нещо, че ми е интересно, какво точно се произвежда в България, че да има и нужда от добри специалисти (говорим за машиностроене) ?
В кой град искаш да ти кажа машиностроителните заводи, какво произвеждат и на какво ниво са?
Тази седмица от понеделник до петък бях в Хес Ямбол, пускат нова производствена линия за хидравлични помпи - оборудването с машини и хора тече с пълна сила:
Или искаш да ми кажеш, че ето този цех (пак същия завод) не се нуждае от СОЛИДЕН ГРЪБНАК ОТ ИНЖЕНЕРИ? :
Ако видиш ERP софтуера им ще паднеш и няма да станеш. Всяка една стъпка от технологичния процес е проследена, документирана и прошнурована... В електронен формат...
Викаш тая система няма нужда от специалисти, тя сама си се поддържа, обновява, осъвременява и попълва с данни?
Итн, итн, итн.
И това е пример от тази седмица, това не са изсмукани от пръстите ала-баланици. Други въпроси имаш ли?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Има и една друга врътка и най-лесна. Отиваш във Варна, караш 6-12 месеца обучение за пожарникар, слагат те в дадено звено/град и почваш стартова заплата 800+ лева като след година някъде се вдига. За подарък по повод пенсионирането ти дават 13 заплати наведнъж (около 20 000 лева), но цял живот си в тая професия. Не всеки обаче иска да е такъв..
п.с - бонуса е, че имаш карта за министерство на вътрешните работи и доста привилегии като я покажеш "не се случват"

п.с - бонуса е, че имаш карта за министерство на вътрешните работи и доста привилегии като я покажеш "не се случват"

- Petrolhead
- Потребител
-
Бинев, аз неграмотен не съм писал. Ти го написа
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911

П.П. Вместо пожарникар, бих предпочел военен

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
BMW_RIDER написа:Аха, а тая машина на която работиш вероятно имаш представа колко пари струва, а това ,че имаш ток осветление и т.н на мястото което работиш? А замисляш ли се ,че тая машина на която работиш както се развиват темповете след десетилетие ще работи без тебе?
Ние това казваме - никой не те спира да ходиш да си купиш машината сам - да си наемеш цех да му плащаш консумативи и след това да изкараш 100% от труда си.... Никой не те спира, няма какво да си набиват в главите работодателите щото работодателя дава парите. Като не те кефят парите -е ми пазара на труда е отворен отиваш в друга фирма и друга държава където ще си по доволен и където ще те оценят повече.
В случая виждам ,че сте все инжинери и затова наистина няма да коментирам кой колко работи и за какво как е нивото и т.н., аз съм бил един вид работодател на хора с доста по прости занаяти и професии. Смятам ,че наистина тези професии(инжинерни) трябва да са по добре заплатени, но всичко се диктува от търсенето и предлагането.Но общо взето съм се занимавал с какво ли не и съм забелязал, че във всяка сфера хората които наистина работят перфектно и направо завидно са минимален процент и не са недооценени дори и тука.
Да купя цех и машини викаш

Знаеш ли , цеховете масово работят с машини произведени в Сливен , Враца , Троян , Казанлък през 70-те години.Същите тези машини са закупени за по 1 лев по време на прехода.Който е бил на правилното място и време и е имал усет и гръб е успял.И днес излиза като големия рисков играч - вижте ме мене аз съм рискувал и успял , а вие отрепките ще ми бачкате за без пари.
Сега да тръгнеш да откриваш цех и да закопуваш машини които ще ги платиш на реална цена и то човек без положение и връзки е меко казано невъзможно.А ти меко казано се излагаш като ги пишеш тия глупости.
За това остава единствения друг вариант за всеки , който има малко самоуважение

Колкото до тока , осветлението , консумативите - както казах на мен не трябва да ми пука , защото той ми ги осигурява за да изкарвам неговите(не моите) пари!
Как така на запад фирмите успяват да платят по-голям процент от стойността на работника?Данъци , разходи , изисквания , всичко е в пъти по-по-по скъпо от тук.Как така България където всичко се плаща под масата и където годишен данък на производител може да е колкото данъка на апартамента ми , няма възможност да плати по-голям процент на работника си?Как става тоя номер?

TNT написа::OT: Момчета, укротете се малко с личните нападки и квалификации, че ще заключат и тая тема.
П.П. Вместо пожарникар, бих предпочел воененПо-малко работа ще върша, накрая пак ще си взема не знам си колко заплати. А и познавам не един и двама бивши военни създали бизнес от тея заплати
Прав си ама за военен учиш 5 години

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Много просто всичко: В чужбина, никой не тегли кредити за закупуване на оборудване и развитие на бизнес, никой нищо не рискува грам. Всичко им пада от въздуха като щтракнат с пръст. Тук от друга страна нашите изтрадали работодатели едвам успяват да си плащат вноските за 2-те коли от по 200 бона, куп други неща, Дубай, Мубай, цялата планета Земя и никак не им е лесно. Тук те правят невъзможното само и само да могат да ви дават 300 лева мили хора, а вие и толкова не заслужавате.
Това всичкото на принципа: Оправяй се и ти ставай голем бизнесмен, па ко щеш и 20000000000 хиляди заплати давай. Или: и ти ставай Ай Ти Супер мега хакер, програмист. Е хуу де, ко сички станем работодатели и ай ти мега хакери, кой аджеба ще работи?

Това всичкото на принципа: Оправяй се и ти ставай голем бизнесмен, па ко щеш и 20000000000 хиляди заплати давай. Или: и ти ставай Ай Ти Супер мега хакер, програмист. Е хуу де, ко сички станем работодатели и ай ти мега хакери, кой аджеба ще работи?

Хаос написа:@2bar написа:Хаос написа:@2bar написа:От къде да дойдат заплати по 1500лв и то в отрасли (машиностроене например), където трябва да се произвежда нещо, за да се печели?
ти нищо не каза
В кой град искаш да ти кажа машиностроителните заводи, какво произвеждат и на какво ниво са?
Тази седмица от понеделник до петък бях в Хес Ямбол, пускат нова производствена линия за хидравлични помпи - оборудването с машини и хора тече с пълна сила:
Или искаш да ми кажеш, че ето този цех (пак същия завод) не се нуждае от СОЛИДЕН ГРЪБНАК ОТ ИНЖЕНЕРИ? :
Ако видиш ERP софтуера им ще паднеш и няма да станеш. Всяка една стъпка от технологичния процес е проследена, документирана и прошнурована... В електронен формат...
Викаш тая система няма нужда от специалисти, тя сама си се поддържа, обновява, осъвременява и попълва с данни?
Итн, итн, итн.
И това е пример от тази седмица, това не са изсмукани от пръстите ала-баланици. Други въпроси имаш ли?
Лично аз не виждам, работни места за кой, знае колко инженера. Това е поточна линия, много е хубаво, че я има и то в България, но поточната линия си върви само с обслужващ персонал, който не е от инженери.
Тези, които са я създали са инженери и те взимат добри пари за работата си. Другото е само подръжка и за това обикновено се взимат техници.
Просто, както го казах вече, няма пазар за инженери, затова и заплатите са такива. Инженерите вършат (сигурно в повечето случаи) работата на техници.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Много приятна тема за четене, поздрави за колегите писали в нея!
Общо взето нещата са така, аз като строителен инженер, не ми се говори за бранша, ще коментирам общата картинка!
При мен работат италиански инженери явно в Бг са пратили утаиката взимат единия 12800евро другия 15000евро, дори и за италия нереални заплати, точат си нашата нещастна държавица и не могат да опънат 2 линии на AutoCad, отделно единия генни прие армировката на един фундамент без прътите за колоните, който ги бяха забравили, това ви го пиша не за друго не за да злобеем против тях, просто да сме наясно, че там навън не са извънземни специалисти!
Евала на Бойко и Орешарски който успяха да фалират дребния бузнес, който баща ми градеше 20 години и се наложи човека да си освободи 5-те човека на който даваше работа, поколон пред управляващите давайте помощи на циганите и се радваите на по 10-те им чевета гласоподаватели
!
Иначе аз като инженер съм почнал наврмето за 350лв и верно почти нищо не ни бяха научили в УАСГ, каквото знаехме от някой преподаватели който си бяха отделили от свободното време да ни научат на някоя програма! Понякога си миля като знак какво е при нас в УАСГ и какви инженери излизат, какви ли са кадрите от УНСС и нямам предвид че са глупави просто системата им там е много лека!
А за парите те са малко относително понятие дали са 500-1000-1500-5000лв, имам прител ИТ който взима 3000лв чисто и нямаше пари да купи на приятелката си подарък за рожденния ден защото е нахакан с 2 кредита и 2 оувердрафта за каквито се сетите глупости, имам приятели инж с 5000лв заплата и такива с 750лв и честно понякога не мога да определя кой е по-щастлив!
Лично аз бях най-щастлив като правех кафе в Щатите за 12$ на час, може би и защото тогава бях на 25
.
И като заключение на който не му харесва, има терминал 1 и 2, може скоро аз и още няколко приятели да се отправим натам, времето ще покаже!
Общо взето нещата са така, аз като строителен инженер, не ми се говори за бранша, ще коментирам общата картинка!
При мен работат италиански инженери явно в Бг са пратили утаиката взимат единия 12800евро другия 15000евро, дори и за италия нереални заплати, точат си нашата нещастна държавица и не могат да опънат 2 линии на AutoCad, отделно единия генни прие армировката на един фундамент без прътите за колоните, който ги бяха забравили, това ви го пиша не за друго не за да злобеем против тях, просто да сме наясно, че там навън не са извънземни специалисти!
Евала на Бойко и Орешарски който успяха да фалират дребния бузнес, който баща ми градеше 20 години и се наложи човека да си освободи 5-те човека на който даваше работа, поколон пред управляващите давайте помощи на циганите и се радваите на по 10-те им чевета гласоподаватели

Иначе аз като инженер съм почнал наврмето за 350лв и верно почти нищо не ни бяха научили в УАСГ, каквото знаехме от някой преподаватели който си бяха отделили от свободното време да ни научат на някоя програма! Понякога си миля като знак какво е при нас в УАСГ и какви инженери излизат, какви ли са кадрите от УНСС и нямам предвид че са глупави просто системата им там е много лека!
А за парите те са малко относително понятие дали са 500-1000-1500-5000лв, имам прител ИТ който взима 3000лв чисто и нямаше пари да купи на приятелката си подарък за рожденния ден защото е нахакан с 2 кредита и 2 оувердрафта за каквито се сетите глупости, имам приятели инж с 5000лв заплата и такива с 750лв и честно понякога не мога да определя кой е по-щастлив!
Лично аз бях най-щастлив като правех кафе в Щатите за 12$ на час, може би и защото тогава бях на 25

И като заключение на който не му харесва, има терминал 1 и 2, може скоро аз и още няколко приятели да се отправим натам, времето ще покаже!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Binev_OuT написа:Как така на запад фирмите успяват да платят по-голям процент от стойността на работника?Данъци , разходи , изисквания , всичко е в пъти по-по-по скъпо от тук.Как така България където всичко се плаща под масата и където годишен данък на производител може да е колкото данъка на апартамента ми , няма възможност да плати по-голям процент на работника си?Как става тоя номер?
Значи на запад чисто и просто обикновено работодател и работник работят в екип и заедно създават конкурентно-способен продукт БМВ примерно и после като го реализират на пазара има пари за всички.И те не дават по голям процент на работника, просто парите които му дават са повече. НО в основата стои конкурентно-способен продукт реализиран на световния пазар....да си видел нещо такова да излиза от нашата държавица?
Отделно вече и на запад вършат проектантската работа и много специфично производство - масовото се извършва в Китай дето не съм сигурен ,че искаш да си на местото на техните работници.
Иначе това било невъзможно, онова били еди кво си - всеки с късмета си. Илюзията за равните хора видехме ,че не става.
Един се скъсва от бачкане и не взима и 1/10 от некой футболист чалгар, друг просто се ражда син на шейх....справедливост на тоя свят няма.
Последна промяна BMW_RIDER на 24 Май 2014, 12:00, променена общо 1 път
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on