Жега около КТБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Жега около КТБ

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2014, 14:18

Кредитополучателите – фирми и физически лица, трябва да изплащат редовно дължимите вноски по кредитите си. Това стана ясно от изказването на управителя на БНБ. На 20 юни офисите на банката бяха затворени. Още сутринта на същия ден е изпратено от БНБ съобщение по системата за банкови плащания SWIFT до всички банки, че КТБ е с блокирани сметки. Малко след това е изпратено съобщение, че банката е изключена от платежната система на страната. В края на деня в петък до банките е изпратено съобщение през SWIFT, че сметките на КТБ са отблокирани и могат да приемат плащания, но не и да правят плащания. Това означава, че вероятно още в понеделник, ако бъдат отворени физически офисите на банката, тя ще приема вноски по кредити. Вероятно е операциите до 21 юли да се извършват на каса, но би трябвало да може и да се превеждат средства и плащания към КТБ, предвид че е изпратено съобщение от БНБ до банките, че сметките й са отблокирани.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 24 Юни 2014, 14:59

"Един мобилен оператор редовно мами възрастните си клиенти"
Едва ли има някой, на който да не му е ясно, кой е тоя "тайнствен" мобилен оператор. Те всичките ги въртят тея схеми, ама само тоя на мустака го е загазил.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Юни 2014, 16:42

CTORH написа:"Един мобилен оператор редовно мами възрастните си клиенти"
Едва ли има някой, на който да не му е ясно, кой е тоя "тайнствен" мобилен оператор. Те всичките ги въртят тея схеми, ама само тоя на мустака го е загазил.

а не можеш ли да се сетиш, че това е следващата атака срещу мустака?! Здраво място няма да му остави шопара.
това го правят и 3те оператора, обаче другите 2 не са във война срещу дпс-то.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 24 Юни 2014, 17:46

Е нали това казвам, бе колега. :wave: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юни 2014, 18:54

мустака?! Здраво място няма да му остави шопара.

То това е най малкия му проблем .Да не го намерят някой ден самоубит ,както вече се е случвало със симпатизанти на Доган ,но изменили на каузата .
Последна промяна Jordana на 24 Юни 2014, 19:18, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 24 Юни 2014, 19:00

по-вероятно Европеевски да отече рано, рано преди коледа :smoke:
never drive faster, than your guardian angel can !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Юни 2014, 20:18

Radinka написа:по-вероятно Европеевски да отече рано, рано преди коледа :smoke:

На мен тоя месец хич не ми излизат прогнозите, ама тоя мач ще го играя 1Х2, при всички положения България печели!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Юни 2014, 21:32

ukelichko написа:
sambeto написа:
bum_bum написа:
sambeto написа:Такаааа,бившата Креди Агрикол която беше купена от КТБ също е под специален надзор и също ще работи на 21 юли.
Обаче на 04.07.2014 г имам да плащам вноска по ипотечен кредит в тая банка,а малко след това и кредитна карта пак там.....и сега какво праим ? :paranoid:

Беше казано вече по-напред- продължаваш да си плащаш както до сега.

Да си плащам къде,след като банката е затворена.....в магазина ? :mrgreen:

Имам някакво предчувствие(дано не съм прав), че тъпите копелета ще те прее..ат. Няма да има къде да внесеш парите, ще ти натресат и наказателни такси за пропуснатата вноска и така. Отделно ако не внесеш две вноски, както се очертава, ще ти скапят и кредитния рейтинг. И ако ги питаш защо така, ще кажат че така се е случило, такава е политиката на банката, така е по договор и нищо не могат да направят, форсмажорни обстоятелства и други глупости. Вече препатих с Пощенска банка по подобен начин и от опит знам. По грешка ми бяха дали друга сметка за лизинга на колата в началото, внасях си редовно по сметката на някаква женичка от Добрич и на третия месец ми се обадиха да ми вземат колата. Разбрахме се, признаха си грешката, извиниха ми се, но си ми натресоха наказателните такси, червената точка в кредитното досие и така. Шибаняци са всичките :bang:

Можеш да поискаш от банката да ти заличи ЦКРто, след като не е по твоя вина ;)

КТБ е труп - това уж масово теглене , не е нищо в сравнение с това което се подготвя когато банката отвори :idea: има и още много други признаци, но не знам дали е редно да ги споделям ....

ПС:станах потаен като форумните батки, дето разработват макларъни :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Radinka » 24 Юни 2014, 21:47

acho.rs написа: Можеш да поискаш от банката да ти заличи ЦКРто, след като не е по твоя вина ;)

КТБ е труп - това уж масово теглене , не е нищо в сравнение с това което се подготвя когато банката отвори :idea: има и още много други признаци, но не знам дали е редно да ги споделям ....

ПС:станах потаен като форумните батки, дето разработват макларъни :mhihi:

Ачо, ти поне знаеш как стоят нещата и от какво печели една банка. Ще и накривят шапката пенсионерите, дето ще си изтеглят депозитите от по 1000-2000лв.
Банката генерира доходи предимно от кредитна дейност, а КТБ е раздала на доста фирмички, с доста сериозни обезпечения. Освен това факта, че ББР и БНБ са поели контрола, трябва да ви говори достатъчно, че идеята не е да фалират банката.
И не разбирам къв ви е проблема с тия вноски по кредитите? Преводите към сметки в КТБ са разрешени, което значи, че от всяка друга банка можете да си преведете по сметката в КТБ месечната вноска за кредита, без да избиете в просрочие и без да ви се отрази в кредитния регистър.
Много надълбоко влизате във фимла :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юни 2014, 22:12

Дава се отсрочка на акционерите да привлекат капитал за повишаване на ликвидноста . В момента надзора нито е взел решение какво ще прави нито е ясно кой ще обезщети хората в смисъл дали фонда ще покрие плащанията или самата банка.В конкретния случай са водени разговори с надзора от 10 дена преди БНБ да затвори банката .Вероятноста да са "помолили" учтиво КТБ да поиска такава процедура е твърде вероятна.С цел ограничаване на щетите върху банковата сфера и държавата.За това говори че седмица преди случая са изтеглени парите на две от големите държавни фирми.
В нашите условия тая банка не може да продължи нормално след събитията от последните дни. Ако очаквате някой чиновник да излезе да каже ..да има проблеми спасявайте си финансите ...няма да има такова изявление .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Юни 2014, 22:14

Radinka написа:И не разбирам къв ви е проблема с тия вноски по кредитите? Преводите към сметки в КТБ са разрешени, което значи, че от всяка друга банка можете да си преведете по сметката в КТБ месечната вноска за кредита, без да избиете в просрочие и без да ви се отрази в кредитния регистър.

Щото трябва да платят такса за межубанков превод 2-5лв.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Radinka » 24 Юни 2014, 22:16

Kris написа:
Radinka написа:И не разбирам къв ви е проблема с тия вноски по кредитите? Преводите към сметки в КТБ са разрешени, което значи, че от всяка друга банка можете да си преведете по сметката в КТБ месечната вноска за кредита, без да избиете в просрочие и без да ви се отрази в кредитния регистър.

Щото трябва да платят такса за межубанков превод 2-5лв.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

ми да не плащат тогава! по-евтино ще им излезе олихвяването по наказателния лихвен % :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Юни 2014, 22:26

Това с ЦКР беше преди доста години, сега съм перфекция, още една кола изплатих от тогава. Няма никаква истерия с вноските по кредитите, просто предположих като препатил. Мисля че не е нормално да има толкова високи лихви по депозитите. Аз имам кредит на по-ниска лихва отколкото банката даваше по депозити. Явно всичко е било някаква далавера и не Прасчо а други фактори доведоха до ситуацията. Праси само ускори нещата иначе банката щеше да изпадне в несъстоятелност с тази си политика рано или късно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2014, 22:59

Jordana написа:За това говори че седмица преди случая са изтеглени парите на две от големите държавни фирми.

Това пък с парите на БЕХ и НЕК наред с действията на цацаратурата е направо нямам думи.. Никакво значение, че сме в ЕС, че уж сме правова държава .. всеки си прави каквото си иска, а отговорност се търси само от някакви кокошкари, дето откраднали 100, 200 или 1000лв. Не, че не съм го подозирал или някога е било кой знае колко по-различно ама мисля, че ударихме дъното с тия последните събития.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 24 Юни 2014, 23:52

Лично аз се съмнявам на 21 следващия месец банката да отвори въобще. Това го обявиха съвсем набързо при отстранено ръководство и пълна неяснота как ще бъде оттук насетне, единствено и само да успокоят малко създалото се напрежение, като през това време ще търсят 750 млн. евро ама от къде толкоз пара и кой ще я даде на частна банка присъстваща само на българския пазар ?
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата