Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
по въпроса за златото питай И.Костов и Левон Хампарцунян-банкерчето с техническа диплома 
Ама не вярвам да са много разговорливи при все че втория определи българите като непотребни и че сами сме си били виновни за дереджето.ама темата е дълга,става за отделна.

Ама не вярвам да са много разговорливи при все че втория определи българите като непотребни и че сами сме си били виновни за дереджето.ама темата е дълга,става за отделна.
M-coupe написа:павката написа:то парите на целия свят да се изсипят тук пак ще си е същото дередже
Под краката ни има злато на стойност 1 трилион е изчислено много отдавнаПо официални данни 10тона злато годишно се изнася от държавата за смешни пари (по не официални не се знае още колко
) Втори сме в Европа по залежи на злато, а ние какво сме усетили от това сам си прави сметката
Дънди Прешъс
![]()

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=29702
Може само да си четем и да се радваме Колко злато е ИМАЛО

..Bayerische Motoren Werke..

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ограбването на природните богатства на страната не е частен изолиран сам по себе си случай.Това е част от цялостния облик на тъй наречение "преход " .
Без съответната политическа подкрепа и лобизъм солидно подкрепен финансово няма как да се случват тия неща .Хората които са разрешили това просто са отдали на частна фирма добива .Дотук нищо лошо , но въпроса е при какви условия ? Ако има неизгодни договори и нарушения на закона защо не са обект на прокуратурата ?
Това злато не е спасило бившия соц режим , няма да спаси и сега никой дори държавата да почне отново да добива .Същото важи и за концесиите на всички природни богатства в БГ .Но поне могат да бъдат развалени неизгодните договори и спряно ограбването на държавата за жълти стотинки .
Без съответната политическа подкрепа и лобизъм солидно подкрепен финансово няма как да се случват тия неща .Хората които са разрешили това просто са отдали на частна фирма добива .Дотук нищо лошо , но въпроса е при какви условия ? Ако има неизгодни договори и нарушения на закона защо не са обект на прокуратурата ?
Това злато не е спасило бившия соц режим , няма да спаси и сега никой дори държавата да почне отново да добива .Същото важи и за концесиите на всички природни богатства в БГ .Но поне могат да бъдат развалени неизгодните договори и спряно ограбването на държавата за жълти стотинки .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Е как да плащам данъци!? Днес сутринта ми звънят от фирмата,в която работя и ми казват,че от вчера съм съкратен! Но да не се притеснявам,защото от 5 януари ме назначават в нова фирма! Просто старата е обявена в несъстоятелност,защото имало да праща над 100 бона на държавата за година! И как ще се оправим? Собственика и управител е казал,че с тези пари може да кара сносна кола,отколкото да ги дава на държавата! И аз ли да съм честния? Те са големи-лъжат на едро,аз съм малък-колкото мога на дребно ще влача!
sub_eleven написа:Да, за фирмени имоти режат глави. Както казах 1200лв такса смет за офис 100кв.м.... Разбирам да беше производство.... И най-интересното за фирмен гараж, такса смет 120лв. Е там вече и хартийка не се изхвърля, на парцелите поне можете да окосите тревата. За същия този офис тази година оправяхме улицата отпред за наша сметка. Никой дори не благоволи да дойде от инспектората поне да каже няма да го направим или поне да звънне един телефон. Какво повече да каже човек. Ясно е, че от плащане на данъци файда няма.
ще косим трева или може да се каже, че ще пасем трева![]()
Относно фирмените имоти, при закупуването учредявайте вещно право на ползване на баща, майка, жена, след което тя/той го декларира като ползвател и плащате нормален данък/такса смет... Ако ви правят проблем, правите един договор за наем. Съжалявам, че давам съвети как да се мами държавата, но тя ме води с измамите поне 50:6..... Даже малко ми се вижда. 100:6 направо
Още си спомням как ми написаха два акта за неподадени по нов член декларации, с което не бях ощетил никой... по закон трябваше да са 2х50лв, но ми написаха 2х3000лв на база член, който касае ако изобщо не си подал декларациите.. Две денонощия не спах тогава, не работих, а четох наредби. Скъсиха ми и живота. Актовете паднаха след обосновано възражение. Нямаше извинявайте господине, нямаше компенсации. Имаше само "продължаваме напред". Мога още много да говоря за измамите на държавата, както и вие. Сигурен съм в т`ва, бирааа.
За мен лично това е някакъв вид парадокс - Работиш като фирма, имаш някакви пари и отиваш да си купиш имот. Сега имаш два варианта:
Вариант 1 - ако нямаш пари с платени данъци или парите ти не са с доказан източник - прехвърляш на данъчна оценка, никой не те пита от къде са ти парите, чисти, не чисти , с платени данъци или не - все пак сумата е минимална. Данъка за прехвърлянето ти също е минимален, както и местните данъци след това. Общината не получава нещо колкото да се каже, че плащаш данъци.
Вариант 2- ти си съвестен данъкоплатец, твоите пари са с платени данъци, искаш да си изряден и този път и прехвърляш на пазарна стойност - като награда получаваш 3% данък за общината при прехвърляне и доживетен 1,17% всяка година като местни данъци върху няколко пъти по-голяма стойност.
Според вас, кой се поощрява в този случай? Този който плаща данъци или този който не плаща?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Напоследък почти няма разлика в пазарна стойност и данъчна оценка, поне за квартала в който съм. За разни други съм чул невероятни разлики, примерно Панчарево.
За много години на всички, че ми е първия пост
При мен разликата е около 15 пъти по-висока пазарна цена.
т.е. съседа за същия имот плаща 15 пъти по-малко

При мен разликата е около 15 пъти по-висока пазарна цена.
т.е. съседа за същия имот плаща 15 пъти по-малко
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Stoqnov_1979 написа:Е как да плащам данъци!? Днес сутринта ми звънят от фирмата,в която работя и ми казват,че от вчера съм съкратен! Но да не се притеснявам,защото от 5 януари ме назначават в нова фирма! Просто старата е обявена в несъстоятелност,защото имало да праща над 100 бона на държавата за година! И как ще се оправим? Собственика и управител е казал,че с тези пари може да кара сносна кола,отколкото да ги дава на държавата! И аз ли да съм честния? Те са големи-лъжат на едро,аз съм малък-колкото мога на дребно ще влача!
е лошото е вече,че няма да има вариант за неплащане на висок данък на автомобил
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Нямам против да си плащам данъка на колата ама поне пътищата да са ок и да не тежи поддръжката на колата. Не е нормално да плащам всички видове данъци в срок и като се обадя на Улично осветление например и да ми кажат, че улицата на която живея не е предвидена за осветляване.......

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Don_Diego написа:Нямам против да си плащам данъка на колата ама поне пътищата да са ок и да не тежи поддръжката на колата. Не е нормално да плащам всички видове данъци в срок и като се обадя на Улично осветление например и да ми кажат, че улицата на която живея не е предвидена за осветляване.......![]()
Пред нас е така от 30 години.

Вероятно няма да съм жив, за да видя осветление пред нас.

Това само за автомобилите нов внос ли важи? Ако след нова година закупим кола с БГ номера и само сменим собствеността в КАТ трябва ли пак да се редим или отиваме и плащаме като бели хора?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
има ли покупка на автомобил уж всичко става автоматично-от кат към данъчното.само че още не е въведена системата,имат някакви затруднения-недостига на компютри е едно от тях.и не се знае със сигурност дали новата програма ще върне 5г назад за проверка на регистрациите.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- sub_eleven
- ентусиаст
-
павката написа:има ли покупка на автомобил уж всичко става автоматично-от кат към данъчното.само че още не е въведена системата,имат някакви затруднения-недостига на компютри е едно от тях.и не се знае със сигурност дали новата програма ще върне 5г назад за проверка на регистрациите.
нищо няма да върне... при промяна на собствеността, ще постъпват данни в общината.... в момента нищо не постъпва, всичко си е по-старо му и трябва да се попълват и подават декларации. Лелките казаха да не се доверяваме особено на новините, защото нищо не се е променило. И между другото си регистрирах колата(нерегистрираната) миналия месец.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Къде я регистрира?! Колко данък дължиш?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- sub_eleven
- ентусиаст
-
в общината, още не е излязъл данъка за новата година. За изминалите 4 си го спестих, освен ако не са се усетили. Ще разбера скоро като проверя.