Шоферите от Лесидрен......
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Шоферите от Лесидрен......
не може да има такава дискусия.
не пътищата не го позволяват, а шофьорите. даже няколко колеги вече го написаха.
не пътищата не го позволяват, а шофьорите. даже няколко колеги вече го написаха.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:steeN написа:BMW_RIDER написа: Колело, скейтборд, мотор, багер - някой като се връхлети отникъде на предния капак насред платното и отгоровността ли трябва да му носиш бе!? Аре стига.
До ся не са почнали да падат от небето такива неща, въпреки че е възможно, не отричамИскрено ме забавлявате.
"карах си един ден и пешеходеш връхлетя на предния ми капак... от никъде!!!".
Еми аз пък си карах един ден по града и до мен един колоездач който както ми беше отляво рязко сви на пешеходната пътека пред мен (празна без пехеходци) и чак взе да ми се кара ,че бил на пешеходна и що съм му свирил.
Цветнокожи и други събратя редовно буквално от никъде излитат на междуградски път както и през мантинелите на магистралата.
колега, това е нещо съвсем различно. много ясно, че са виновни в тоя случай.
ставаше въпрос за колегата дето каза, че нарочно спира плътно в дясно, че да не могат да минават.
иначе законът навсякъде е еднакъв: колата изчаква колелото и пешеходеца.
има ли кръстовище, гледаш дясното огледало и ако няма колело, тогава минаваш..защо изобщо се спори за глупости..пътя него позволявал..

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
BMW_RIDER написа:Николай Диянов написа:Не схващам как все още има хора, които не могат да схванат простичката житейска логика: ти, като водач на МПС, си този който е зад почти 2 тона ламарини и като такъв следва да се съобразяваш с останалите, не толкова защитени и "безсмъртни" като теб. Ти си този, който следва да им осигури предимство и въпреки техните алогични и недотам адекватни действия, да положи усилия да ги запази живи и здрави. Абсолютно неиздържан е аргументът, че защото те ти отнемат част от платното за движение / и видиш ли не плащат данъци и те лишават от възможността да си летиш със 120км/ч в градски условия /, то не трябва да се съобразяваш с тях и при ПТП, и евентуална последваща наказателна отговорност ти да бъдеш оправдан. И в духа на това, което е написал и колегата steeN- не е толкова сложно от време на време да си служиш със спирачния педал и да разбутваш сивото вещество в главата, съобразно случващото се на пътя.
А като почнете да мрънкате кви били мотористите - що там никой не пази по незащитения и не полага усилия за еди кво си, въпреки ,че плащат данъци и гражданска. Колело, скейтборд, мотор, багер - някой като се връхлети отникъде на предния капак насред платното и отгоровността ли трябва да му носиш бе!? Аре стига.
Относно колелата не случайно цитирах закона - Имат право да са максимално вдясно на пътното платно !!!!!САМО!!!! ако не пречат на другите участници и само ако го позволява пътя. НЕ съм го измислял аз. В закона си е описано предимството и абсолютно никъде не пише ,че трябва да осигуриш предимство на колоездач дори и на пешеходна пътека ОСВЕН ако не е слязъл да го бута пеша тоест е с права на пешеходец.
Разбирам идеята ти,колега, обаче и при най- добро желание не мога да се съглася с потенциалните резултати от нея. Така "де факто" оправдаваш мачкането, сблъскването и всякакви други подобни съприкосновения, с всеки един колоездач и пешеходец, който навлиза в твоята зона на комфорта на движение. Еми някак си неоправдано е- много ниска става цената на живота, здравето и въобще телесната цялост на човека.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Denmark написа:BMW_RIDER написа:steeN написа:BMW_RIDER написа: Колело, скейтборд, мотор, багер - някой като се връхлети отникъде на предния капак насред платното и отгоровността ли трябва да му носиш бе!? Аре стига.
До ся не са почнали да падат от небето такива неща, въпреки че е възможно, не отричамИскрено ме забавлявате.
"карах си един ден и пешеходеш връхлетя на предния ми капак... от никъде!!!".
Еми аз пък си карах един ден по града и до мен един колоездач който както ми беше отляво рязко сви на пешеходната пътека пред мен (празна без пехеходци) и чак взе да ми се кара ,че бил на пешеходна и що съм му свирил.
Цветнокожи и други събратя редовно буквално от никъде излитат на междуградски път както и през мантинелите на магистралата.
колега, това е нещо съвсем различно. много ясно, че са виновни в тоя случай.
ставаше въпрос за колегата дето каза, че нарочно спира плътно в дясно, че да не могат да минават.
иначе законът навсякъде е еднакъв: колата изчаква колелото и пешеходеца.
има ли кръстовище, гледаш дясното огледало и ако няма колело, тогава минаваш..защо изобщо се спори за глупости..пътя него позволявал..
Усети ли каква глупост написа???Я покажи къде пише,че като правя десен завой трябва да гледам дали колоездач ме изпреварва от дясно

Тука повечето дето пишете или карате малко или сте заклети колоездачи...
Колоездачите са опасни в нашите условия,разберете го.
А в кои условия не са опасни, колега. Естествено, че са опасни щом всеки иска да ги блъсне и да ги затвори зад него, за да не му пречат. Тук колегата вади и цитира точки от закона и иска да изкара, че по пътната мрежа няма право да се движат велосипеди, защото "пречат". Какво значи "ако не пречат" от тази цитирана точка, защото в другата цитирана точка пише, че имат право да се движат в най-дясната лента максимално близо до бордюра, без да се уточнява пречат ли или не пречат и на кого точно пречат...
Чл. 80. (Изм. – ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е
длъжен:
1. да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населените места,
през тъмната част на денонощието и при намалена видимост;
2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
То е ясно, че е най-добре да няма абсолютно никой по пътя и тротоара, за да може да се реже всеки водач колкото му душа иска и колкото позволява бегачката, но за съжаление или радост живеем в общество и трябва да се съобразяваме един с друг и да улесняваме максимално взаимния си живот. Повече няма нужда да се коментира, България има още десетки години докато хората се светнат (ако изобщо някога се светнат) колко по-хубаво за всички е да се придвижваме в града с колела, когато не трябва да се превозват товари, бебета и малки деца и други по-трудни за возене с колело неща. Естествено, че засичането от велосипедист, който решава да мине рязко пред колата е наказуемо и крайно нагло и безотговорно, но колко пъти ви се случва да ви засече така велосипедист и колко пъти друг автомобилист, кой ви пречи повече да се придвижвате из града, велосипедистите или другите автомобилисти. То е ясно, че няма защо да се хабя да ги пиша тези неща, защото у нас автомобилът е цар и всичко се върти и се строи около него. Но все пак и малко да се замислите колко ви облекчава всеки, отказал се от колата в делничните дни пак е нещо...
Чл. 80. (Изм. – ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е
длъжен:
1. да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населените места,
То е ясно, че е най-добре да няма абсолютно никой по пътя и тротоара, за да може да се реже всеки водач колкото му душа иска и колкото позволява бегачката, но за съжаление или радост живеем в общество и трябва да се съобразяваме един с друг и да улесняваме максимално взаимния си живот. Повече няма нужда да се коментира, България има още десетки години докато хората се светнат (ако изобщо някога се светнат) колко по-хубаво за всички е да се придвижваме в града с колела, когато не трябва да се превозват товари, бебета и малки деца и други по-трудни за возене с колело неща. Естествено, че засичането от велосипедист, който решава да мине рязко пред колата е наказуемо и крайно нагло и безотговорно, но колко пъти ви се случва да ви засече така велосипедист и колко пъти друг автомобилист, кой ви пречи повече да се придвижвате из града, велосипедистите или другите автомобилисти. То е ясно, че няма защо да се хабя да ги пиша тези неща, защото у нас автомобилът е цар и всичко се върти и се строи около него. Но все пак и малко да се замислите колко ви облекчава всеки, отказал се от колата в делничните дни пак е нещо...
- Denmark
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Усети ли каква глупост написа???Я покажи къде пише,че като правя десен завой трябва да гледам дали колоездач ме изпреварва от дясно![]()
не, не усетих, би ли ми обяснил?
защо са опасни колоездачите в нашите условия и кои са нашите условия(с какво са по-различни от на другите условията)?

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Denmark написа:(bubsa) написа:Усети ли каква глупост написа???Я покажи къде пише,че като правя десен завой трябва да гледам дали колоездач ме изпреварва от дясно![]()
не, не усетих, би ли ми обяснил?
защо са опасни колоездачите в нашите условия и кои са нашите условия(с какво са по-различни от на другите условията)?
Е написал съм ти го.Трябва само да го прочетеш

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
pampo написа:А в кои условия не са опасни, колега. Естествено, че са опасни щом всеки иска да ги блъсне и да ги затвори зад него, за да не му пречат. Тук колегата вади и цитира точки от закона и иска да изкара, че по пътната мрежа няма право да се движат велосипеди, защото "пречат". Какво значи "ако не пречат" от тази цитирана точка, защото в другата цитирана точка пише, че имат право да се движат в най-дясната лента максимално близо до бордюра, без да се уточнява пречат ли или не пречат и на кого точно пречат...
длъжен:
Човек,и аз искам да има повече колелета,както и се опитах да се придвижвам така,но нямаме условия за тая работа!Трябват вело алеи и нещата ще се получат.
А само да те попитам колко колоездачи си виждал оборудвани както пише в закона и колко санкционирани като минават на червено,засичат и правят още куп простотии???Как да съм толерантен,като няма равнопоставеност?
И да потретя ако мога не ги пускам пред мен,защото ако недай си боже стане нещо,а предпоставки за това бол единствено аз ще го ям!Никой няма да ме пита дали ме е засекъл или е криволичил със слушалки в ушите без грам ориентация.Познавам двама човека със съсипани животи заради колоездачи,без вина.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_RIDER написа:bum_bum написа:Да де, но къде в закона ги има тези две понятия или ти си ги измисли? Искам да видя къде в закона пише "ако не пречи" и "ако пътя го позволява".
Раздел III
Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху !!!!!пътя!!!!(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на
мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение
разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, АКО той е годен за това и
ако това не пречи на другите участници в движението.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Пътно платно (ПЪТ):
общата широчина на всички
конструктивни елементи на пътя: банкетите,
тротоарите, платната за движение и островите
Може да използват банкета, ако не пречат на другите участници в движението. Никъде не пише това, което ти казваш че може да се движи по пътя ако не пречи или ако го позволява.
Ето и един "колега" от преди малко на който явно велосипедите му пречат и по тоя повод прави всичко възможно да ги лиши от възможността да идат до магазина.

В общи линии байкър хейтърите трябва да сте доволни, че не живеете в Ню Йорк

- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Какво пречи на колоездачите, като видят, че няма място от дясно, да се предвижат по-напред, до светофара, да изчакат, като всички останали. Ако трябва да избирам между това да оставя място за колоездач от дясно, но да се навра на сантиметри от превозното средсво в средната лента и това да не оставя място но да съм на нормална дистанция, избирам второто.
Ще допълня колегата, който каза, че няма място на платното с това, че и разликата в скоростите на движение на двете превозни средства е значиттелна. Аз като видя колоездач в дясната лента или сменям лентата веднага или спирам(рязко) и карам зад него с неговата скорос докато го заобиколя. Опитните шофиори знаят, че рязкото спиране(намаляне) е предпоставка за ПТП.
Ще допълня колегата, който каза, че няма място на платното с това, че и разликата в скоростите на движение на двете превозни средства е значиттелна. Аз като видя колоездач в дясната лента или сменям лентата веднага или спирам(рязко) и карам зад него с неговата скорос докато го заобиколя. Опитните шофиори знаят, че рязкото спиране(намаляне) е предпоставка за ПТП.
(bubsa) написа:...
Човек, недей да спориш с телевизор

Не знам, защо някой като каже, че има идиоти колоездачи и пешеходци, директно се обявява за престъпник

Важното е, че тоя с е46-та е спрял пред стойката за колела и ние всички сме боклуци и мразим околната среда

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не, къде по-добре е да не гледаш в огледалото и да пребиеш/осакатиш някой... само защото в закона не пише да не гледаш
хаха
И тоз дето пресичал вечерта... направо мини през него да го оставиш на място. Да може повече да не прави така. OMG
О ужас... пешеходец, който седи на тротоара тръгнал да пресича... не може да бъде
И то не къде да е... на пешеходна пътека извиниявай... това вече минава всякакви граници 

И тоз дето пресичал вечерта... направо мини през него да го оставиш на място. Да може повече да не прави така. OMG

О ужас... пешеходец, който седи на тротоара тръгнал да пресича... не може да бъде

Последна промяна steeN на 19 Авг 2015, 20:12, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alX3m написа: Това пък да се гледа в огледалото при завой надясно въобще няма да го коментирам![]()
В огледалото се гледа постоянно и в дясното и в лявото и във вътрешното постоянно. Във всеки един момент, особено в града трябва да знаеш кой е зад теб, до теб, пред теб.. При следващото поглеждане ако го няма там си задаваш въпроса "къде отиде". Иначе не си шофьор, а просто пътник и репликата "изненада ме", "отне ми предимството" е въпрос на време.
steeN написа:Не, къде по-добре е да не гледаш в огледалото и да пребиеш/осакатиш някой... само защото в закона не пише да не гледашхаха
О ужас... пешеходец, който седи на тротоара тръгнал да пресича... не може да бъде![]()
![]()
И то не къде да е... на пешеходна пътека извиниявай... това вече минава всякакви граници
Ти си забавен обаче

И тоз дет пресичаше явно е с всичкия си, а ти явно не си минавал през това кръстовище на неработещ светофар... да те светна само, че от там минават и трамваи... в две посоки

И о ужас, пак не си разбрал... участника в ДВИЖЕНИЕТО, за който говоря е на велосипед и НЯМА ПРАВО да свива по пешеходната пътека без да слезе от колелото! Ама аз ги газя ОМГ

bum_bum написа:alX3m написа: Това пък да се гледа в огледалото при завой надясно въобще няма да го коментирам![]()
В огледалото се гледа постоянно и в дясното и в лявото и във вътрешното постоянно. Във всеки един момент, особено в града трябва да знаеш кой е зад теб, до теб, пред теб.. При следващото поглеждане ако го няма там си задаваш въпроса "къде отиде". Иначе не си шофьор, а просто пътник и репликата "изненада ме", "отне ми предимството" е въпрос на време.
Да ти цитирам ли пак закона?
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;
За изпреварване отдясно да го търся ли?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Мотористите, че са си говеда, говеда са си понякога - няма спор.
Но в Пловдив това лято особено е на мода да го затвориш, да му пресечеш пътя.
Когато те изпреварва някой на две колела, почти задължително е да минеш повече към вътрешната маркировка на пътя, вместо към външната.
Като се спре някъде, да погледнеш в огледалото преди да отвориш вратата е някво табу ....
Неам думи ...
Но в Пловдив това лято особено е на мода да го затвориш, да му пресечеш пътя.
Когато те изпреварва някой на две колела, почти задължително е да минеш повече към вътрешната маркировка на пътя, вместо към външната.
Като се спре някъде, да погледнеш в огледалото преди да отвориш вратата е някво табу ....
Неам думи ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com