BMW Събор 2016 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Модератор: Общи модератори
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: BMW Събор 2016 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Gqbriel написа:хехе, благодаря, ако имаш предвид мен, колата ми е с М60. тоест кабриото ми е с М60, Е39ката ми е с S62, но тя не беше на събора.Gqbriel написа:на Боби кабриото с S62 просто![]()
![]()
Моите извинения

хах, няма нищо, просто отбелязвам

Mollov, не ги казвам тези неща за да се оправдавате, а за да може догодина да се случат по добре, надявам се ме разбираш правилно.
и друго, което ми направи впечатление е това, че на повечето снимки и клипове, статии не се споменава нищо за конкурса, даже мисля само на едно място го видях.
дори медиините партньори от тунинг БГ, не са го споменали... а еднакви снимки от средното кръгче с лопата да ги ринеш

Поздравления за цялата ти работа. Аз също бих участвал в подготовката, стига да реша, че колата ми няма да е сред участниците

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Разбирам те какво искаш да кажеш. Аз реално отдавна съм спрял да се оправдавам
Дори не мисля, че е необходимо. Факт е, че всяка година има някакви кусури, но някои от тях са породени от обстановката, в която е проведен конкурса... всъщност последните 4 години конкурса постоянно търпи промени, които налагат да се справяме с различни ситуации на самият съборен ден, а в някои случаи това е прекалено късно...
Факт е, че явно не съм настоявал достатъчно много да се дава достатъчно гласност на конкурса. Факт е, че тази година даде много идеи за неща, които не трябва да се случват на конкурса следващата година, ако се направи такъв. И това е едно голямо "АКО". Защо е "АКО" можем да го дискутираме някой път на живо, с който пожелае... защото иначе става много писане, малко разбиране и вникване в написаното... прекалено много се вади "из между редовете"
Не говоря конкретно за теб, ами по принцип.

Факт е, че явно не съм настоявал достатъчно много да се дава достатъчно гласност на конкурса. Факт е, че тази година даде много идеи за неща, които не трябва да се случват на конкурса следващата година, ако се направи такъв. И това е едно голямо "АКО". Защо е "АКО" можем да го дискутираме някой път на живо, с който пожелае... защото иначе става много писане, малко разбиране и вникване в написаното... прекалено много се вади "из между редовете"

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
*предложение за организацията на конкурса за 2017
всяка регионална структура събира заявки за участие на конкурса за красота - събирането продължава до 30 дни преди датата на събора
всяка регионална структура излъчва в рамките на 10 дни преди събора своите участници за конкурса - до 3бр от всяка серия и всеки модел.
всяка регионална структура подготвя кратко описание за колите излъчени от нея за участиев в събора и се ангажира да подпомогне ако е нужно по време на събора на участниците си - кой с резервна гума, кой да му наглеждат колата докато е "изложена" на събора, кой да помогне да я пастират и т.н.
само предлагам
всяка регионална структура събира заявки за участие на конкурса за красота - събирането продължава до 30 дни преди датата на събора
всяка регионална структура излъчва в рамките на 10 дни преди събора своите участници за конкурса - до 3бр от всяка серия и всеки модел.
всяка регионална структура подготвя кратко описание за колите излъчени от нея за участиев в събора и се ангажира да подпомогне ако е нужно по време на събора на участниците си - кой с резервна гума, кой да му наглеждат колата докато е "изложена" на събора, кой да помогне да я пастират и т.н.
само предлагам
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
host написа:*предложение за организацията на конкурса за 2017
само предлагам
Подкрепям но пак ще има сърдити.
По-скоро да има по 3 коли тупалки от серия , да се подготвят за показване снимки и тн , накрая по едни бмв джапанки на всички и няма да има недоволни ИЛИ ако ще има конкурси и жури да вземат конкурентите да оценяват колата на другарчето по серия отделно от жури и публика. Да се знае кой какво мисли за колата до него защото съм сигурен,че всеки знае какво да гледа. Не вярвам някой да участва в конкурсен раздел и да не е наясно с дадения модел , най обичам някой да ми чопли по колата и да ми показва забележките и да не е видял по неговата какво става

Последна промяна ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ на 09 Май 2016, 17:06, променена общо 1 път

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Искам да ви кажа, че с конкурсите бяхме до тук! Този път е окончателно! Колкото и "некомпетентно" да е било журито според вас през годините, сега видяхте, че варианта с публиката не е по-добър. На следващия събор ще има предварително подбрани коли, които да наредим. Коли, които заслужава да се видят от всеки или така наречения позьорски паркинг. Всички трябва да сте благодарни само и единствено на Моллов, че тази година въобще имаше конкурс!
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Искам само да помоля колегата Моллов да качи и списъка с победителите в клас е60 защото така и не разбрах кои от колите се класираха в челната 3-ка. Благодаря предварително! Между другото очаквах Мартин да спечели първо място, защото не мисля че която и да е от колите в серия е60(включително и моята) го превъзхождаше. 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
LiTtLeRoCk написа:Искам да ви кажа, че с конкурсите бяхме до тук! Този път е окончателно! Колкото и "некомпетентно" да е било журито според вас през годините, сега видяхте, че варианта с публиката не е по-добър. На следващия събор ще има предварително подбрани коли, които да наредим. Коли, които заслужава да се видят от всеки или така наречения позьорски паркинг. Всички трябва да сте благодарни само и единствено на Моллов, че тази година въобще имаше конкурс!
Според мен не бива да се прават такива прибързани генерални изводи.
Да, като за първи път провеждан по този начин конкурса имаше своите пропуски, но сегашното недоволство не може да се сравнява с предходните години..
има някой неща да се изчистят с годините и ще се получи доста добре.
може би трябва да се помисли и за варианта двукомпонентна оценка - жури/публика

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Convertible написа:LiTtLeRoCk написа:Искам да ви кажа, че с конкурсите бяхме до тук! Този път е окончателно! Колкото и "некомпетентно" да е било журито според вас през годините, сега видяхте, че варианта с публиката не е по-добър. На следващия събор ще има предварително подбрани коли, които да наредим. Коли, които заслужава да се видят от всеки или така наречения позьорски паркинг. Всички трябва да сте благодарни само и единствено на Моллов, че тази година въобще имаше конкурс!
Да, като за първи път провеждан по този начин конкурса имаше своите пропуски, но сегашното недоволство не може да се сравнява с предходните години..
И аз съм на това мнение, има доста хора, които не ги интересува дрифта/състезанието, като мен и просто искат да погледат автомобилите или да покажат своите.
И също съм съгласен с колегата за такъв тип оценяване - нещо като в предаването "като две капки вода", главната роля да има журито, но също така да зависи и от публиката.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Не съм следила отблизо конкурсите /освен, че знам, че има много хейт всяка година и няма угодия по никакъв начин/, до съвсем скоро, всъщност да вчера от поне две-три години и аз мислех, че не трябва да има конкурси. Но сега виждам някакъв ентусиазъм за серозна помощ в организацията, от хора, които познавам, Максимал, Заядлив Змей, Хаос, Габриел, с някои от които говорих доста и на лично в тая връзка и ... ако наистина се съберат повече хора, направят си среща, обсъдят нещата и се организират сериозно и отговорно, като си разпределят задачите, да се направят урни, табели, и изобщо нещата да се изпипат, догодина може да стане приличен конкурс... Наистина покрай този Събор, забелязвайки ентусиазма и усилията на организаторите за един по-добър Събор, който се е и получи в крайна сметка, повече хора имат желание да се включват организационно... Винаги съм вярвала, че ентусиязмът е заразен, дано стане така и с Конкурсите. Много работа и хора трябват там...
Предложенията са хубави, но реализацията им съвсем не е лесна, така на думи нещат изглеждат просто и супер елементарно реализуеми, но като тръгнеш да ги правиш реално се оказва, че не е така, основно защото масово хората не съдействат, не спазват правила, закъсняват със срокове, не четат, забравят и още куп проблеми, които Моллов знае по-добре 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Convertible написа:LiTtLeRoCk написа:Искам да ви кажа, че с конкурсите бяхме до тук! Този път е окончателно! Колкото и "некомпетентно" да е било журито според вас през годините, сега видяхте, че варианта с публиката не е по-добър. На следващия събор ще има предварително подбрани коли, които да наредим. Коли, които заслужава да се видят от всеки или така наречения позьорски паркинг. Всички трябва да сте благодарни само и единствено на Моллов, че тази година въобще имаше конкурс!
Не са прибързани, а базирани на годините опит.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
v3n0m написа:Искам само да помоля колегата Моллов да качи и списъка с победителите в клас е60 защото така и не разбрах кои от колите се класираха в челната 3-ка. Благодаря предварително! Между другото очаквах Мартин да спечели първо място, защото не мисля че която и да е от колите в серия е60(включително и моята) го превъзхождаше.
Хората просто не харесват десняци в държава с движение от дясно

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Тази година по-скоро беше, избрани добре изглеждащи коли за показ отколкото конкурс. Слабите места вече бяха споменати, добавям само, че никъде не беше уповестен краен час за вот. Търсиш урната, намираш я и ти казват сори късно е, а събора си продължава...
Без жури няма как да се получат нещата! Следя конкурсите последните години, дори участвах в миналогодишния и мога да кажа че, колите буквално се гледаха под око от журито, поне при е46 , е9X, бяха паркирани, подредени, абе почти като по филмите дет се вика. Мойто мнение е, че проблемите идват от самия формат на конкурса, първо беше за най-заводски вид(то не беха рами, то не беха разпечатки, та ОЕ части и т.н.), след това почна да се говори за най-наточени, най-лъскави и прочие коли, което изменя нещата коренно. На всички ни е ясно, че се търси автомобил, който изглежда добре, независимо дали така е купен или в последствие направен, просто го поглеждаш и ти харесва! начина, парите и времето да излгежда така си остават за собственика. В случайя се получава, че на лице X колата има ОЕ пакет и печели конкурспа спрямо лице Y, на който пакета му е китайски или ОЕ , (но не излиза по рама защото е добавен в последствие), доъплнително са му моднати спирачки, окачеване, генерация и накрая кОр, еми нормално да има хейт и мнения за некомпетентни хора, връзкари и т.н. Ако за напред ще има конкурси би било редно според мен да не се гледа толкова праволинейно, а да се разграничат малко нещата. За да не каже някой, че е лесно да даваш акъл отстрани, писменно заявявам, че бих се включил към тази промяна, стига това да бъде поискано от нужните хора. 

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
In_Memoriam написа:v3n0m написа:Искам само да помоля колегата Моллов да качи и списъка с победителите в клас е60 защото така и не разбрах кои от колите се класираха в челната 3-ка. Благодаря предварително! Между другото очаквах Мартин да спечели първо място, защото не мисля че която и да е от колите в серия е60(включително и моята) го превъзхождаше.
Хората просто не харесват десняци в държава с движение от дясноИначе колата изглежда добре.
А защо тогава последните 2 години печели 1-во място? Аз си мислех че конкурса е външен и вътрешен вид а не лява или дясна дирекция....И в този ред на мисли каква е разликата между двете дирекции- тази с дясната може би е сглобена в Китай или?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Защото тогава колите се избираха с конкурсен лист, според който колите с лява и дясна дирекция получаваха равен брой точки. Тази година това се определи от мнението на хората, а от моите наблюдения (коментари и т.н.) като цяло за колите с дясна дирекция, то не е положително. Какво да се прави