Подготвихте ли колата за зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Подготвихте ли колата за зимата?

Мнение от steeN » 13 Окт 2016, 22:30

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... i_v_sniag/

Използването на зимни гуми или вериги ще е задължително, когато на пътя има сняг или лед. Това решиха депутатите от транспортната комисия, като приеха на второ четене изменения в Закона за движение по пътищата в сряда надвечер.

Със зимни гуми в снега
Първоначалното предложение зимните гуми да са задължителни от ноември до април бе отхвърлено с аргумента, че има части от страната, където почти не пада сняг. Друг мотив е, че има и меки, почти безснежни зими и не е редно шофьорите да бъдат принуждавани да сменят гумите си при такива обстоятелства. Така бе прието задължително използване на зимни гуми или вериги при пътуване по сняг или лед.
"Няма да има точно определен срок, в който шофьорите да са длъжни да сложат зимни гуми на автомобилите. Водачите трябва да се съобразяват с метеорологичните условия." Това обяви зам.-председателят на транспортната комисия Иван Вълков, цитиран от БНР. "Не се прие точно в определен период от време, тъй като всички сме свидетели на изменение на климатичните условия, затова се възприе да имаме един период от време, в който в зависимост от зимните условия да се извършва тази смяна на гумите", уточни той.
Нарушителите ще се глобяват 50 лева с фиш. В момента такава е и санкцията, ако гумите са износени или по тях има повреди.

Направо не мога да повярвам, че разума надделя. Чудесата били възможни...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Окт 2016, 23:59

Мисля че им дадоха достатъчно време и аванта на вносителите на гуми, но те се оказаха скрънзливи и не напълниха няколко чувалчета с пари. И законодателството ще прилича на това в белите държави. Направо не мога да повярвам - има поне едно нещо по което приличаме на Германия :clap:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Окт 2016, 0:31

dextuar написа:Залагам, че въобще не кара БМВ :mhihi:

Аз карам БМВ и винаги съм карал И БМВ. Но винаги това са били чужди коли ;) Иначе съм срам за българската емиграция, защото нямам БМВ (или поне МБ), а карам колело (пише го в профила ми и е много срамно да го правиш в чужбина) с касетка (и това го пише и е още по-срамно да го правиш, както го правят и стотици други) :banghead: :banghead: :banghead:

Писал съм го и друг път, но не всеки го е видял и пак се появяват хейтъри. Когато купувахме колата на женицата (първата), подкарахме колите подред, без да гледаме марки и години. Важното беше, тя да се чувства удобно и да не я притеснява нещо. Пасна и една Елантра и тя я кара две години. После и взехме Санта Фе, а сега Спортидж. Поводът беше, че практически всичко вътре е дно и също и тя няма да се чуди къде са и чистачките, фаровете или нещо друго. Женицата ми е злато и нейния комфорт ми е приоритет. Качвал съм я в БМВ, но волана и е "тежък". Не може да го върти, а ръцете в китките са и слаби. Сори, но това е факт и не мога да не се съобразявам с него. Иначе тук си е рай за задното поне през 4-5 месеца от годината ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Окт 2016, 4:44

По въпроса за зимните гуми и задължителният момент.
Вчера гледах коментар на тези, дето са го предложили и направили закона, и обясниха, че под зимни гуми визират такива с еди колко си мм грайфер.
С една дума, караш с летни, ама с голям грайфер и си ок.
Хубава работа, ама българска.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Окт 2016, 6:13

Общо взето нищо няма да се промени, все ще са изненадани хората от снега.....и това само за да запазят грайфера на зимните гуми малко повече :dunno: :banghead:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Окт 2016, 7:46

BMW_POWER написа:

Аз карам БМВ и винаги съм карал И БМВ. Но винаги това са били чужди коли ;) Иначе съм срам за българската емиграция, защото нямам БМВ (или поне МБ), а карам колело (пише го в профила ми и е много срамно да го правиш в чужбина) с касетка (и това го пише и е още по-срамно да го правиш, както го правят и стотици други) :banghead: :banghead: :banghead:

Писал съм го и друг път, но не всеки го е видял и пак се появяват хейтъри. Когато купувахме колата на женицата (първата), подкарахме колите подред, без да гледаме марки и години. Важното беше, тя да се чувства удобно и да не я притеснява нещо. Пасна и една Елантра и тя я кара две години. После и взехме Санта Фе, а сега Спортидж. Поводът беше, че практически всичко вътре е дно и също и тя няма да се чуди къде са и чистачките, фаровете или нещо друго. Женицата ми е злато и нейния комфорт ми е приоритет. Качвал съм я в БМВ, но волана и е "тежък". Не може да го върти, а ръцете в китките са и слаби. Сори, но това е факт и не мога да не се съобразявам с него. Иначе тук си е рай за задното поне през 4-5 месеца от годината ...

Защо приемаш всичко за хейт?
Аз примерно, като знам от колко време пишеш във форума и имайки предвид ника ти, никога не бих си помислил, че не си заклет фен на марката.
Не че нещо, ама с тия снегове по един метър няма как да караш спокойно любимата марка, затова попитах.
То в тия условия освен висока джипка, друго май май няма да те спаси.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 14 Окт 2016, 8:09

Don_Diego написа:Общо взето нищо няма да се промени, все ще са изненадани хората от снега.....и това само за да запазят грайфера на зимните гуми малко повече :dunno: :banghead:

Това е защото когато падне снега дота, марката и шарката нямат толкояа значение, колкото дали ти е голям грайфера и дали е с остри ръбове или заоблени от безкрайното каране на 25 градуса. Под марка не разбирам разните китайски подобия на гуми. Шофьорите много обичат да се оплакват от общините и държавата, а могат просто да карат за зимата нови зимни гуми. Не виждам какъв е проблема като всички са с неограничен бюджет за зимни гуми (и спестяват от всичко друго освен от гуми) да имат едни зимни за лятото, едни зимни за есента и едни зимни за сняг. Може и да ставам банален ама защо онея малоумници дето правят гуми не слагат отстрани надпис "под седем градуса Целзий", а слагат "сняг + кал"?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2016, 8:14

vld написа:
BMW_POWER написа:

Защо приемаш всичко за хейт?
Аз примерно, като знам от колко време пишеш във форума и имайки предвид ника ти, никога не бих си помислил, че не си заклет фен на марката.
Не че нещо, ама с тия снегове по един метър няма как да караш спокойно любимата марка, затова попитах.
То в тия условия освен висока джипка, друго май май няма да те спаси.

Тъкмо това щях да го попитам и аз, защо реши, че те хейтвам нещо :dunno:
Просто много,много сняг през много, много голяма част от годината не предполага БМВ(пауер), особено пък само на задно. А това колело как го караш зимата в снеговете, само ти си знаеш :lol: Щото зимата и в чужбина не карат колега, и ние сме бИлЕ малко у чужбина и сме видЕлЕ :winky:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Окт 2016, 11:59

BMW_POWER написа:Качвал съм я в БМВ, но волана и е "тежък". Не може да го върти, а ръцете в китките са и слаби. Сори, но това е факт и не мога да не се съобразявам с него. Иначе тук си е рай за задното поне през 4-5 месеца от годината ...

Качи я на някоя от новите... при тях волана е всичко друго, ма не и тежък ;)

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Окт 2016, 12:22

Mollov написа:
BMW_POWER написа:Качвал съм я в БМВ, но волана и е "тежък". Не може да го върти, а ръцете в китките са и слаби. Сори, но това е факт и не мога да не се съобразявам с него. Иначе тук си е рай за задното поне през 4-5 месеца от годината ...

Качи я на някоя от новите... при тях волана е всичко друго, ма не и тежък ;)

Благодарско за идеята :yes: Тъкмо се чудех къде да инвестирам $120 000 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Окт 2016, 12:45

Е то не само Х5 е БМВ, има и по бюджетни модели, пък и там в УСА са по ефтинки, в Канада незнам как са цените :roll:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Окт 2016, 17:20

BMW_POWER написа:
Благодарско за идеята :yes: Тъкмо се чудех къде да инвестирам $120 000 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Е, ако гледате само чисто нови модели от висок клас, с много екстри... ОК... аз нямах това предвид... очевидно........ :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Окт 2016, 17:38

Трябва да си взема течност за чистачки зимна ама нещо все не остава време да мина през Wurth-а в младост, Вие к'во ползвате м/у другото :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2016, 17:45

80 градуса рикия :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Окт 2016, 17:49

Не съм пробвал до са на моя кола сигурно върши работа ама после не 'мое се отсмърди :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата