Реална личност ли е Иисус Христос?
Модератор: Общи модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Реална личност ли е Иисус Христос?
На мен пък друго ми е интересно - в Стария и Новия завет господ е правел чудеса на килограм, пред много хора - така се е показвал и се е доказвал... ма сега нещо си трае... що така? Да не е отпуска? 

Si non confectus, non reficiat.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Аман от псведокомуности и атеисти.
"Защо живееш, като не вярваш в нищо?"

"Защо живееш, като не вярваш в нищо?"

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Вие считате търпението на Бога към хора като вас, които открито Му се подиграват, за слабост ли? Или за прекалена добрина? В Библията пише, че Бог не е за подиграване. Също пише, че понеже присъдата за нечестиви дела не се изпълнява скоро, сърцето на хората е изцяло погълнато от това да върши зло. Исус предупреди за това, че забавянето на връщането на господаря, може да се сметне от слугите за повод да пиянстват, гуляят и да забравят задълженията си. И откъде знаете, че Бог не въздава на грешниците и днес? Само защото не над всеки хомосексуалист, не пада огън от небето, това значи ли, че Бог си е променил отношението към този грях? Погледнете колко бедствия се случват по света при които загиват хора, понякога много хора. Вие мислите, че това е случайно или природно бедствие. Но не е. От Бога е, който така наказва тези хора. И от природата, която не иска да търпи хора като нас, грешници, да живеят на този свят и да го унищожават. Когато Бог е създал света, Той е направил всичко съвършено. Заради човека, този свят се превръща в място на греха, смъртта и унижението. Заради човека, цялото творение страда. Питате защо има зло в света? Заради нас, ние сме зли хора, не сме добри. Това творение около нас, животните, птиците, рибите в морето, дори растителния свят, страдат заради непослушанието на двама души в миналото и техните наследници. И въздишат до ден днешен. Това творение "гледа" на нас като на врагове. Земята гледа на нас като на врагове. Пише, че земята се тресе от негодувание, че определени хора ходят по нея. Тя не може да ги търпи просто. Тя не е създадена да търпи грешници и грешници да я тъпчат. Вие не можете да си представите измерението на това, какво е да вършиш грях в света, който Бог е създал. Пред очите на Бога и цялото небе. Все едно да клекнеш и да се и.....ш в двора Му и Той да те гледа. Дори по-лошо от това, много по-лошо и гнусно. И ако природата гледа така на нас, представете си Бог как гледа. Ние сме Му омразни и Той е произнесъл присъда срещу нас. Задето омърсяваме творението Му и го съсипваме. И има само една крачка, между това да бъдем завинаги погубени от Бога и това, че все още това не се е случило. То не се е случило, заради суверенната Божия воля, която ни поддържа живи. Неговото търпение и милост. На което вие се присмивате. Казах ви, Бог не е за подиграване. Ние един ден ще умрем, това е сигурно и то може да е още утре. Осъзнавате ли това? Може да легнем тази нощ и да не се събудим. Или мислите, че сте застраховани? Няма застраховки срещу Божия гняв. И нищо не може да ви спаси от Него. В Словото са описани хора, които са говорили срещу Бога и техния край. Веднъж цели 250 човека са слезли живи в ада. Вие смятате, че това е приказка, фантасмагория някаква. Смятайте. Човек, когато се изправя срещу истина, която не му изнася, първата работа е да я омаловажи, да я принизи и да я осмее. Не бъдете такива хора.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Zagy написа:На мен пък друго ми е интересно - в Стария и Новия завет господ е правел чудеса на килограм, пред много хора - така се е показвал и се е доказвал... ма сега нещо си трае... що така? Да не е отпуска?
Бог винаги е вършил и ще върши чудеса в живота на хората, които вярват в него.
Ще ви разкажа една лична история. Преди около 5-6 месеца нещо стана въпрос и споделих на баща ми, че вярвам в Бог и чета Библията. Той беше доста горд и тотален атеист, от най-върлите. Като разбра какво ми е мнението, вдигна скандал, изрече различни богохулства и спря да ми говори. След известно време оправихме отношенията си, с уговорката, че няма да споменавам нищо по тази тема.
Преди около 2 месеца, му откриха рак. Налагаше се спешна операция и му дадоха 20% шанс да излезе от упойка. Вечерта преди операцията се чухме. Беше отчаян до краен предел и ми говори като за последно. Беше подписал завещания и всякакви подобни документи. Обясняваше ми как е третиран като парче месо и че болниците в днешно време са една изключително печеливша, бизнес машина. Факт, който мисля, че е известен на всеки. Аз от моя страна му обясних, че когато сам вижда, че никой човек не може да му помогне и не вижда никаква надежда, има Бог, който може да го избави и само копнее като любящ баща той да се обърне към него и да повика името му. Казах му, "помоли се от сърце и ще видиш, че Бог ще чуе гласът ти и ще те избави." Преди щеше да ми каже, че това са пълни глупости и че съм си изгубил ума да вярвам в подобни тъпотии. Но тогава, след всичките мъки в болницата ме попита - "Как да се помоля?". Обясних му, че просто трябва да остане сам и наум да му каже всичко, което иска. Както син споделя на баща си, когото е отхвърлял до вчера. На другата сутрин ми се обади преди операцията. Беше отново тежък разговор, като за последно. Попитах го "ти снощи като говорихме, помоли ли се на Бог?". Той ми отговори "Помолих се. Ако оживея, ще знам, че Бог съществува и няма повече никога да споря с теб. Дори ще искам да ми напомняш." Когато чух това, веднага ми олекна. Знаех, че Бог няма да го остави. Така и стана. Към днешна дата баща ми е в къщи и вече дори започна отново работа. С разликата, че вече знае, че Бог не е плод на наивно въображение.
Някой ще каже "А, това си е чист късмет, какъв Господ". Аз и баща ми обаче знаем каква е истината и съм изключително благодарен на Бог, че се намеси, давайки му втори шанс, точно както е обещал - че ще приеме всеки един, независимо какво е вършил и какво е говорил. Само трябва да се покая и да го потърси искрено, от сърце.
Аз знам, че всеки един е имал ситуации, в които е осъзнавал, че живота ни не е един низ от случайности и че ние не можем да го контролираме. Не и така, както на нас ни се иска. Има толкова много неща, които не са в нашата юрисдикция. Живота следва определена закономерност и всичко се случва с определена цел. Важното е да обръщаме внимание на тези знаци и да се замисляме повече защо ни се случват, а не да отдаваме всичко на късмет или каръщина - това са термини, които не съществуват.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Деляне , и моя баща легна болен.
Аз съм атеист а брат ми е по-заслепен и от вас. Колко молитви произнесе той си знае. И той караше баща ми да приеме бог и той го прие и умря с рак на почти всички органи.
Или викаш за моя докторите са виновни а твоя бог го спаси?
А по-благороден и безкористен човек в живота си не съм срещал.
Освен, че сте религиозни бъдете малко и мъже на място и не си смучете пръстите за да подкрепяте заблудите си.
Или поне не се опитвайте да заблуждавате другите.
Аз съм атеист а брат ми е по-заслепен и от вас. Колко молитви произнесе той си знае. И той караше баща ми да приеме бог и той го прие и умря с рак на почти всички органи.
Или викаш за моя докторите са виновни а твоя бог го спаси?
А по-благороден и безкористен човек в живота си не съм срещал.
Освен, че сте религиозни бъдете малко и мъже на място и не си смучете пръстите за да подкрепяте заблудите си.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Най-важното нещо не е колко ще живееш тук. Всички знаем какъв е този свят. Изпълнен с болести, страдание, лъжи, всякаква поквара и смърт. На нас ни се обещава нещо съвсем различно. Единственото условие е да приемем Бог и да му се доверим напълно.
Бъди сигурен, че щом баща ти се е обърнал към Бог, той ще бъде един ден там. Можеш само да се радваш заради това. Господ е преценил, че той е готов и че за него е най-добре да приключи тукашния му живот. За баща ми е преценил друго. Явно има какво още да учи.
Да приемем, чисто теоритично, че ние вярващите грешим. Как можем да заблудим другите и кое може да им навреди?
Това да не крадат, да не лъжат, да не отмъщават, да помагат на всеки с каквото могат, с веста че имат един любящ баща, на който могат да разчитат във всеки един момент за всичко или може би с надеждата за един вечен живот, в свят с пълно щастие?
В същия ред на мисли се замисли, а какво, ако ние сме прави? И какво вършите вие, които убеждавате другите, че няма Бог?
Бъди сигурен, че щом баща ти се е обърнал към Бог, той ще бъде един ден там. Можеш само да се радваш заради това. Господ е преценил, че той е готов и че за него е най-добре да приключи тукашния му живот. За баща ми е преценил друго. Явно има какво още да учи.
klintan66 написа:Освен, че сте религиозни бъдете малко и мъже на място и не си смучете пръстите за да подкрепяте заблудите си.
Да приемем, чисто теоритично, че ние вярващите грешим. Как можем да заблудим другите и кое може да им навреди?
Това да не крадат, да не лъжат, да не отмъщават, да помагат на всеки с каквото могат, с веста че имат един любящ баща, на който могат да разчитат във всеки един момент за всичко или може би с надеждата за един вечен живот, в свят с пълно щастие?
В същия ред на мисли се замисли, а какво, ако ние сме прави? И какво вършите вие, които убеждавате другите, че няма Бог?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Знаеш ли какво ми интересно на мен как го виждаш ти и ако може да споделиш с нас? Как определяш всичките тези светци, които издига църквата? В смисъл в последните години се появиха някои наистина спорни според мен(макар, че във вярата не би трябвало да има спорове и съмнения за каквото и да е свързано с нейната правота)канонизирани, а доколкото съм запознат трябва да е извършено някакво чудо от съответните мощи на човека или нещо такова. Та в какво се изразява чудото на някои от тези спорните и защо изобщо има спорове дали да са светци или не след като уж нещата са ясни - има чудо = светец, няма чудо = не е светец.
Иначе нещата от последния ти цитат са много хубави и убедителни. Аз горе-долу като Джордана съм избрал по-скоро да вярвам, отколкото не(и то като голям, понеже от малък е ясно, че като родителите ти са християни и няма как като дете да не вярваш до някаква степен)поради фактора, че това не виждам да ми вреди с нещо. Паля си по някоя свещ на големите празници, посещавал съм големите манастири в България, сина ми е роден на 15-ти август, аз имам имен ден на 6-ти януари, кръщаван съм както и децата ми съм избрал да бъдат кръстени, но не мога да кажа, че не си задавам куп въпроси или изключвам науката и прогреса. Не влизам в спорове когато някой ми казва, че има Бог или че няма, по-скоро изслушвам всички гледни точки и затова ми е интересна всяка почти.
И другото как ще обясниш множеството спорове между разните там църкви, свещеници и т.н. кои показани по ТВ, кои не.
Иначе нещата от последния ти цитат са много хубави и убедителни. Аз горе-долу като Джордана съм избрал по-скоро да вярвам, отколкото не(и то като голям, понеже от малък е ясно, че като родителите ти са християни и няма как като дете да не вярваш до някаква степен)поради фактора, че това не виждам да ми вреди с нещо. Паля си по някоя свещ на големите празници, посещавал съм големите манастири в България, сина ми е роден на 15-ти август, аз имам имен ден на 6-ти януари, кръщаван съм както и децата ми съм избрал да бъдат кръстени, но не мога да кажа, че не си задавам куп въпроси или изключвам науката и прогреса. Не влизам в спорове когато някой ми казва, че има Бог или че няма, по-скоро изслушвам всички гледни точки и затова ми е интересна всяка почти.
И другото как ще обясниш множеството спорове между разните там църкви, свещеници и т.н. кои показани по ТВ, кои не.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Top Gun Maverick написа:Знаеш ли какво ми интересно на мен как го виждаш ти и ако може да споделиш с нас? Как определяш всичките тези светци, които издига църквата? В смисъл в последните години се появиха някои наистина спорни според мен(макар, че във вярата не би трябвало да има спорове и съмнения за каквото и да е свързано с нейната правота)канонизирани, а доколкото съм запознат трябва да е извършено някакво чудо от съответните мощи на човека или нещо такова. Та в какво се изразява чудото на някои от тези спорните и защо изобщо има спорове дали да са светци или не след като уж нещата са ясни - има чудо = светец, няма чудо = не е светец.
Въпросните светци на църквата са техни лични измислици. Няма как човек или организация да кажат за някой, че е свят. Да не говорим за иконите и статуите, които са в пълен разрез с втората Божа заповед. Никъде през вековете Бог не е говорил за такова издигане хора. В Библията имаме пророци. Пророк противно на всеобщото мнение, не означава човек, който предсказва бъдещето. Буквално означава "Един, който се грижи като баща за народа". Това са хора, които Бог избира и на които говори лично, с определена цел. Понякога да покаже правия път на хората, понякога да ги изобличи в грешките им, понякога да им покаже бъдещето и да им дава насърчение. Имаме няколко общи белега, по които можем да познаем дали един човек е пророк на Бога или измамник. Трябва да отговаря на всички белези до един.
1. Всичко, което говори е според Библията или според отделните древни текстове, преди да бъдат обединени;
2. Изповядва, че Исус е нашият спасител(Ако вече са знаели за него);
3. Всичко, което вършат е според повелите на Бог. Казва се "По делата им ще ги познаете";
4. Всичко, което казват се сбъдва на 100%, без изключение(Не както при Ванга 5% или при Нострадамус 8% например);
5. Докато пророкува, пада в изстъпление, без да може да контролира тялото си;
6. През същото време не диша. Може да продължи и един час и повече;
7. През цялото време е с отворени очи.
Ако не се случват тези неща, то това не е пророк избран и пратен от Бог.
Top Gun Maverick написа:
Към днешна дата сигурно има над 30 000 християнски деноминации. Няма как да се каже точното им число, понеже постоянно изникват нови.
"World Christian Encyclopedia (David A. Barrett; Oxford University Press, 1982) apparently estimated almost 21,000 denominations, and the updated World Christian Encyclopedia (Barrett, Kurian, Johnson; Oxford Univ Press, 2nd edition, 2001) estimated at least 33,000. “Denomination” is defined as “an organised christian group within a country”.
Най-важното, което трябва да се знае е, че човек няма нужда да ходи на църква, за да вярва в Бог, да му се моли. Няма нужда да правим някакви специални ритуали, като палене на свещи, за да чуе гласът ни. Можем да се помолим, където и да сме. Достатъчно е просто да затворим очи и да се съсредоточим и гласът ни ще бъде чут. Не знам как Го прави, но е факт, че се случва. Общуването между нас и Бог е лично. Нямаме нужда от посредници, а точно с това спекулират днешните църкви, с цел лични облаги, като власт и пари. Хилядите деноминации се създават с основна цел дял от баницата и отделяне на хората от истината. Ако искаме да разберем по-добре характера на Бог и да го виждаме как действа в живота ни е необходимо да четем Библията, да му се молим, разговаряйки и споделяйки с Него все едно с нашият най-добър приятел или баща. Също да живеем по начинът, по който той ни е казал, спазвайки неговите заповеди. И той не ги е създал, поради това, че е тиранин, който иска да му се подчиняваме, а за наше добро. Чрез тях да познаваме кое е добро и кое зло. Можем да не ги разбираме и да не осъзнаваме, че те наистина са най-доброто за нас. Както едно детенце на 3г., осъзнава ли защо му забраняваме да яде захарен памук? Ние му казваме, че е вредно и опасно за него, но то не ни разбира. Тръшка се и плаче казвайки, "ето, ям от него и нищо не ми става". Мисли си, че сме лоши, забранявайки му нещо толкова хубаво. И какво става, един ден пораства и разбира, че всички забрани, които сме му налагали като е бил малък, са били за негово добро и благодарение на тях, днес е един възпитан, здрав и достоен човек. Това е и целта на Бог. Въпреки греховното ни естество и въпреки покварената обстановка, той да ни възпита, понякога с цената на наказания и да ни направи добри и достойни хора, за чистият свят, който ни обещава. Ето какво казва:
Откровение 3:19. "Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш."
Много често тези наказания ни се виждат като злини, но колко пъти след това сме осъзнавали, че благодарение на това наглед нещастие, сме осъзнавали нещо изключително важно?
Евреи 12:11. "Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него."
Ако един треньор по фитнес знае как да натовари клиента си, без да го контузи, но същевременно тежеста да е такава, че да доведе до израстване, то какво останало за Бог? Той преценява много добре колко можем да понесем на момента и ни дава най-точната "тежест"
1 Коринтяни 10:13. "Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите."
Разбира се, дал ни е пълна свобода дали да му приемем бащините съвети или да го отхвърлим и да следваме своите си пътища.
Ето какво казва: Откровение 3:20. "Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене".
Никога няма да влезе насила в живота ни. Няма да влезе със шут през вратата, а само ако го поканим доброволно. Изборът е наш.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Доброволно но не съвсем
Как точно децата избират да ходят на църква , вместо да играят на нещо/каквото и да е /

Как точно децата избират да ходят на църква , вместо да играят на нещо/каквото и да е /
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Деляне , сам се оплете вече в тия глупости дето ги цитираш . Досега дълго и напоително ни убеждаваше че библията била 100% точна книга .Обаче както виждаш не е особено точна - има доста противоречия . Има милиони християни които спазват канона и 10 те заповеди ама няма да са съгласни с това което пишеш гарантирано . Интерпретациите и тълкуването на иначе "точната" книга създават точно това объркване и у самия тебе . Сега ни убеждаваш че не трябвало да има храмове , не трябва да се служи на бога , всеки щял да си говори с него където му кефне
На теб кой ти каза че твойта версия е правилната ? Това са си твои разбирания и тълкувания на религиозни текстове .Други ги тълкуват по друг начин . Има си точно определен канон още от стария завет как да се строи храм , как да се освещава , как да се води службата и т.н Като триеш сол на главите на другите библията е изключително точна , като става въпрос за различията вътре в самото християнство почваш със измислиците дето ги няма изобщо в библията а са плод на фантазиите на лъжепророци .
Ама не се притеснявай , същата ситуация и в исляма , един куп секти и различни тълкувания всеки според неговия кеф .

Ама не се притеснявай , същата ситуация и в исляма , един куп секти и различни тълкувания всеки според неговия кеф .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Деляне , сам се оплете вече в тия глупости дето ги цитираш .
На теб отдавна спрях да ти обърщам внимание и не мисля да ти отговарям повече, предвид това, че мненията ти са от лишени от каквито и да е знания и логика, но в същото време говориш горделиво и с презрение, сякаш знаеш всичко. Целиш явно заяждане, а не един конструктивен диспут. Не контактувам с подобни хора и не си губя времето с тях. Ако промениш отношението си, с удоволствие бих ти отговорил на всичко.
До тогава, ако обичаш, не се обръщай повече към мен.
Аз нямам лична изгода да убеждавам когото и да е било. Не съм на % при която и да е църква или човек или при Господ и няма такова нещо като трупане на дивиденти пред него. Единствената ми цел е да се опитам да обясня чисто приятелски, това което знам и да помогна на някого. Мненията ми са базирани на Библията, където е описано подробно кой е Бог и какво е да си християнин. Мога да докажа думите си с конкретни цитати от там. Който иска може да отхвъля Библията и Бог и да вярва в какво си поиска. Но някак си, не мога да разбера как някой изказва твърди заключения за нещо, с което не е запознат.
klintan66 написа:Доброволно но не съвсем![]()
Възпитанието на децата е огромна отговорност на родителите и не е шега работа. От тях зависи дали детето им ще израстне като един достоен човек, гевезе или престъпник. Едни им позволяват всичко и им угаждат на всички желания, други създават стриктни правила и наказания, когато е необходимо. Резултатите са различни. Аз като малък често съм ревал и на моменти съм имал чувството, че мразя баща ми и съм си мислел, че той не ме обича, понеже ми е забранявал различни неща и ме е наказвал, когато не съм вършил волята му. Сега осъзнавам, че това е било за мое добро. Винаги е бил строг и думата му закон, но същевременно изключително справедлив и любящ.
Умните деца знаят, че родителите им ги обичат, че им желаят най-доброто и им се доверяват, колкото и да не им се харесват някои неща. Останалите само се правят, че им вършат волята и никога не го правят от сърце. Гледат постоянно да се измъкват и да противоречат. Оспорват често родителските решение, мислейки си, че знаят по-добре кое е правилно и кое не. Какви са резултатите, когато порастнат всички ги знаем.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз нямам скрупули и предрасъдъци да пиша на който и да било , горделивия и с презрение пишеш ти . Не еднократно заявяваш че хората които не споделят твоята религия са неуки и не разбират нищо . На това отгоре на мнения които не ти допадат отговаряш със цитати за божия гняв , пропадане в ада и подобни библейски наказания . Под нивото ти е един вид , това е ясно но и седемте смъртни гряха са за хора като теб и мен това също . Ти не ми отговаряй като пиша , ако не е на висотата на положението ти . 

Последна промяна Jordana на 18 Сеп 2016, 17:31, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Делян написа:Zagy написа:На мен пък друго ми е интересно - в Стария и Новия завет господ е правел чудеса на килограм, пред много хора - така се е показвал и се е доказвал... ма сега нещо си трае... що така? Да не е отпуска?
Бог винаги е вършил и ще върши чудеса в живота на хората, които вярват в него.
Друго имах предвид - по библейско време (а и преди него) бог много често е бил предизвикван и е бил поставян на изпитание - всеки път охотно се е явявал в ъгъла си - има достатъчно примери в библията - бягството на евреите от Египет, запалването на подгизналата от вода клада... примерните са страшно много. Сега защо не е така? Защо веднъж завинаги не сложи всичко на мястото си?
Si non confectus, non reficiat.
Защото е зает да наблюдава с безразличие мъките на "чадата си" , което ме нажеда на мисълта , че е леко психопат