Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Модератор: Общи модератори
Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Е Ботас нали кара същата кола, при него нямаше такива проблеми? Проблема е точно в работата с ултрасофт гумите.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Е да не мислиш, че карат с едни и същи настройки.. Аз все си мисля че на Хамилтън диф-а беше прекалено lock-нат на квалификацията на Монако, ама това е само предположение. Факт е обаче че с тези прави в Канада, Мерцедеса ще "дърпа като влак". Въпреки че не съм им фен.
Tires are evil - destroy them all ...
Това за диф-а по телевизора ли го видя или имаш вътрешен човек, както един форумен спец твърдеше, в Мерцедес?
http://clubs1.bg/news/v-m-l-41821
http://clubs1.bg/news/kolata-mi-se-durj ... lton-41855
http://clubs1.bg/news/problemite-na-ham ... edes-41863
Ако поназвайваш чужди езици може да консултираш специализирани сайтове за да черпиш информация.
http://clubs1.bg/news/v-m-l-41821
http://clubs1.bg/news/kolata-mi-se-durj ... lton-41855
http://clubs1.bg/news/problemite-na-ham ... edes-41863
Ако поназвайваш чужди езици може да консултираш специализирани сайтове за да черпиш информация.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Кажи каквото искаш да кажеш, ама директно, щото не ти схващам намеците. С чуждите езици съм така:"фърст халф вери гуд, секънд халф айм но лайк". А дифа ми дойде на акъла, защото колата му презавиваше много. Ако си решил да спориш с мене, аз нямам желание, ако казваш нещо - казвай го направо.

Колега, аз каквото имах да кажа го казах, Хам има проблем да накара гумите ултрасофт да работят както трябва. Оттам произтичат всичките му беди. По принцип в Монреал стават добри състезания, чакам уикенда с нетърпение.
Доста се изписа идните дни по адрес на Мерцедес, но аз още си мисля че колата им е по-бърза от тази на Ферари. Единствения проблем им е, че трудно вкарват гумите в работен режим и това им коства доста. Да Ферари са силни на всички писти до момента, гумите им сработват бързо и шасито наистина е уникално, но ако дойде момент за директна борба за победата както беше в Испания Мерцедес имат предимство.
Нямам търпение за това състезание, едно от любимите ми в календара
Нямам търпение за това състезание, едно от любимите ми в календара

Mini написа:Колега, аз каквото имах да кажа го казах, Хам има проблем да накара гумите ултрасофт да работят както трябва. Оттам произтичат всичките му беди. По принцип в Монреал стават добри състезания, чакам уикенда с нетърпение.
Аз не мисля така.
Проблемите му са все от различно естество през последните надпревари. А проблемите с работата на гумите са еднакви и за двамата.
И Ботас и Хамилтън имаха нужда от приблизително еднакъв брой обиколки, за да ги загреят в Монако - доста повече обиколки от Ферари.
Главният им проблем си остана дългото межуосие което така и не беше скъсено за Монако(решили са да вложат усилията в другите проблеми които имат). Т.е. поначало колата им беше "по-зле" от тази на преките конкуренти.
И тук влизаме в зоната на преположенията.
След първите тренировки явно решиха да борят изоставането с някави агресивни настройки и нещата здраво се оплескаха и за двамата. Дали Ботас е бил върнат на по-консервативни такива за събота, докато за Хамилтън са продължили да гонят дивото няма как да знаем. В събота Хамилтън допускаше грешки и това го хвърли на късмета с тази последна обиколка. Дали грешките са били заради лоши настройки или той просто не се справи няма как да знаем. Аз лично виня него защото той също е отговорен за настройките и щом така се беше изгубил сам си е виновен.Ботас по-малко мрънкаше и повече гледаше да се бори(може и той да е имал проблеми, но се справи).
Аз лично откъм работа с гумите не виждам някаква съществена разлика между двамата нито в състезанието, нито в квалификацията.
Колега, ти чете ли какво пише в линковете, които съм цитирал? Там всичко си го пише, в квала са били с идентични настройки. Проблемите са еднакви за двамата пилоти, но единият си се справи с тях. Черното трябва да престане да се прави на рапър и да се съсредоточи върху това с което си вади хляба. Не един и двама му го казват.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Mini написа:
Ти направо си го хейтваш, ясно. На мен също не ми е фаворит, но е един напълно завършен и универсален пилот. Личния живот си е негова работа и аз го следя в ФБ и не виждам нищо лошо.
cmdkick написа:Mini написа:
Ти направо си го хейтваш, ясно. На мен също не ми е фаворит, но е един напълно завършен и универсален пилот. Личния живот си е негова работа и аз го следя в ФБ и не виждам нищо лошо.
Но когато едното е за сметка на другото вече има проблем, което е видно и от резултатите. АЛО и ФЕТ ги слагам пред него като говорим за завършен и универсален пилот.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Не съм някакъв луд фен на Хамилтън, но определено не смятам, че лайфстайла му вреди на кариерата. Реално е направил 1-2 по-кофти състезания, да вземе да спре да излиза и да не се забавлява ли... Не може нон-стоп да мачка наред, вече има адекватна конкуренция и става по-интересно за нас зрителите за гледане, какво по-хубаво. При всичко, което е постигнал и възрастта, на която се намира, мисля че е напълно нормално сега да се радва на живота, който може да си позволи, хлябът отдавна си го е извадил. Следвам ги почти всички пилоти в Instagram и той винаги качва най-интересните неща като изключим кучето му, което го мъкне навсякъде
Не всичко в живота е Ф1 и мисля, че той го е разбрал и се забавлява и оползотворява времето си на макс, а когато има да се върши работа я върши максимално добре 

Реално това му струваше титлата миналата година. Както се казва, каквото посееш това ще пожънеш. За мен това е ОК, три титли му стигат.
- alozavar
- Потребител
-
Според мен титлата му я струваше гръмналия двигател в Малайзия, не че се снима по социалните мрежи, ама може и да си прав 

Това е най-удобното извинение. Сезона не е само 1 старт. Квит за подарената победа в Монако. 

- alozavar
- Потребител
-
Аз последен ще тръгна да търся извинения и да адвокатствам за Хамилтън, дори мога да кажа, че на моменти искрено съм се дразнил на някои негови изяви по пистата, както и се изкефих като Розберг спечели. Просто гледайки как се разви шампионата това състезание се оказа решаващото, поне за мен. Смятам, че Хамилтън почти винаги е на топ ниво, що се отнася до пилотирането, и полага необходимите усилия да изкара максимума от колата във всяко състезание- очевидно понякога не се получава, но едва ли причината за това е личния му живот. Всеки си има гледна точка