Разплащане с карта - дискусия и анкета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За и против за разплащане с карта

За
106
76%
Против
34
24%

Общо гласове : 140
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Разплащане с карта - дискусия и анкета

Мнение от acho.rs » 28 Яну 2018, 19:58

ukelichko написа:
обожавам погледа на клиентите като им кажа, че не приемам карти. :mhihi:

Такова изказване в свят пълен с хора и фирми, които постоянно се опиват да ти продадат нещо, доставят ти го до вратата, на някои места и с дрон, правят безкасови магазини и какво ли още не......какво по дяволите продаваш, та можеш да си го позволиш. Не би ли трябвало вместо да се кефиш на погледа на клиентите си, да се срамуваш и да се извиниш, че ги затрудняваш да се бъркат за кеш. Стремя се когато е възможно да подпомагам малките родни фирми, като пазарувам от малки магазинчета, спя в семейни хотели, храня се в семейни ресторанти, плащам им кеш, защото зная колко ги дерат за един терминал и ми е много гадно, когато някой обект с 10 човека персонал "глътне вода", но такива като теб ме отказват. В крайна сметка, обекти има много и клиенти разбира се има много, та напиши къде е този обект, за да си спестим взаимното неудобство, когато не нося кешовина.

В БГ прекупването на стоки от метро и обособяването на гаражи се смята за сериозен бизнес, после сульо и пульо се чуди защо големите вериги му ограбва ли живота. Ами защото с мислене на дядо партиец от 60та година напред в 21век не става

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Яну 2018, 20:02

Навсякъде има такива бизнеси, които не приемат карти. Алекс много пише за американците, но там има сума ти малки бизнеси, дето като влезеш и на касата пише, за карта + 1.50 отгоре. Има и такива, които изобщо не вземат. На сума ти места в щатите не се приемат Amex карти, щото имат големи такси. Света е доста по-шарен... няма нужда да се правите на големи западняци, защото издиша някакси.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Яну 2018, 20:06

efren написа:......
Стига да ти я приемат, обожавам погледа на клиентите като им кажа, че не приемам карти. :mhihi:
Може да съм пишман, но осигурявам 10-ина човека всеки месец и им плащам заплати. Горе-долу като малък офис на банка.
...

10-на човека по 1300лв са 13 000лв, осигуровките са 10 по 400 = 4000лв, общо 17 000лв
Това всичко кеш ли го носиш :dunno:
Ами ако имаш служител със запор, пак кеш при ЧСИ-то ли?
Предполагам и стоката я плащаш кеш, а ако има счетоводители тук, лесно могат да сметнат, че примерно на хранителен магазин печалбата в зависимост от стоката е 5-20% и за тия заплати цифрата е голяма.
Явно съм нещастен, от миналия век получавам пари само на сметка (карта) и бих плащал само с такава ако можеше.
Един пример от преди малко, купих си от кварталния павилион Швепс мандарина (много го моря) за 2,15 щото ме домързя да отида до Била да го купя 1,65 (по спомен е на промоция сега), но като прочетох темата се успокоих, не ползвах карта и шибаната банка не забогатя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Яну 2018, 22:59

Lenco написа:10-на човека по 1300лв са 13 000лв, осигуровките са 10 по 400 = 4000лв, общо 17 000лв

Оле Боже :kuku: какво общо има темата с това кой как плаща заплати и осигуровки?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 28 Яну 2018, 23:04

немо написа:
Lenco написа:10-на човека по 1300лв са 13 000лв, осигуровките са 10 по 400 = 4000лв, общо 17 000лв

Оле Боже :kuku: какво общо има темата с това кой как плаща заплати и осигуровки?

Оле Божеееее, ми нали пак храниш банката, нали темата е за техните продукти.
Не съм сигурен, че Господ ще ти помогне, но не пречи да се помолиш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 28 Яну 2018, 23:25

Оффф,плати осигуровки касово и ми се обади.... :wave: Чукча писател,не читател,да?

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 28 Яну 2018, 23:37

Има банкови каси в офисите на НАП, и не вземат такси, Професоре.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Яну 2018, 23:40

Lenco написа:Има банкови каси в офисите на НАП, и не вземат такси, Професоре.

нещо се обърка в НАП има клон на СИ Банк, платежното е 4 кинта през банкова сметка минава всичко няма измъкване.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 28 Яну 2018, 23:50

N.Mihaylovski написа:

нещо се обърка в НАП има клон на СИ Банк, платежното е 4 кинта през банкова сметка минава всичко няма измъкване.

Не съм 100% сигурен, но не това беше идеята.
Пак сме срещу света.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 29 Яну 2018, 0:02

Lenco написа:Пак сме срещу света.

Кое е срещу света?Че фискалните задължения се плащат по банка?
Ами нали ако изгубиш касовата бележка може отново данъка/осигуровките да са ти изискуеми?...Ходи доказвай кога,колко и какво си плащал...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2018, 0:04

немо написа:Оффф,плати осигуровки касово и ми се обади.... :wave: Чукча писател,не читател,да?

В този случай ти си чукчата, защото вместо да се подиграваш на човека, можеше да се усведомиш, че няма никакъв проблем да се плати към бюджета директно с касова вноска от всяка банка :idea: И целта на върпоса беше, да се напомни, че с ПОС плащане приходите влизат директно в банковата сметка и няма нужда да обикаляш с пачките, като мутра от 90те. Разбира се има дребни бизнеси, за които е нерентабилно да подържат плащане с карта,но прекупването на алкохол не е един от тях.

Към автора - ако иска да отвори нова тема, в която да се разгледа върпоса от страна на търговеца. Тук се пита за потребителя - и аз оставам на мнение, че няма нито една разционална причина да работиш на заплата и да не ползваш дебитна карта за разплащане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 29 Яну 2018, 1:24

Аууу,посипвам си главата с пепел,объркАх се 8)
Не се подигравам на човека,все пак е старши скрапер,аз съм младши такъв и уважавам по старшите 8)
Т'ва е че има възможност е вярно,въпросът е кой я ползва?
Ама ти май измести темата...
acho.rs написа: И целта на върпоса беше, да се напомни, че с ПОС плащане приходите влизат директно в банковата сметка и няма нужда да обикаляш с пачките, като мутра от 90те. Разбира се има дребни бизнеси, за които е нерентабилно да подържат плащане с карта,но прекупването на алкохол не е един от тях.

Ачо,ти нали правиш разлика м/у безкасови плащания към бюджета и безкасови плащания чрез някакви дебитни карти по принцип?
Щото аз тия 1-вите ги правя чрез хартиен носител с подпис и печат,после си ги вземам от банката подпечатани и заверени.
Че ако спре тока или нещо се бъгне,,,,кво правим? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 29 Яну 2018, 1:33

N.Mihaylovski написа:

Нека да поясня, като инфото е от петък 26 януари. Говоря за НАП "Красна поляна" и там има офис на СИБанк.
1. Платих си 3-те осигурителни вноски, като физическо лице защото съм самоосигуряващ се с кредитната карта в клона на СИБанк и не се дължи никаква такса! Подчертавам, че това важи сама ако вносителят е физическо лице. И още нещо: Без такса е само в клоновете на СИБанк, които са в сградите на НАП. Ако е обикновен градски клон ТАКСА СЕ ДЪЛЖИ!!
2. Платих данъка на автомобила на касата на НАП също с кредитната карта. Те имат ПОС-терминал. Отстъпката от 5 % си важеше.
Тоест и в двата случая ако има такса по картата тя е за сметка съответно на СИБанк и НАП. Да не говорим, че картата ми има неограничен 1%-ов Money Back!
Вярвам, че бях полезен!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Яну 2018, 7:54

немо написа:Аууу,посипвам си главата с пепел,объркАх се 8)
Не се подигравам на човека,все пак е старши скрапер,аз съм младши такъв и уважавам по старшите 8)
Т'ва е че има възможност е вярно,въпросът е кой я ползва?
Ама ти май измести темата...
acho.rs написа: И целта на върпоса беше, да се напомни, че с ПОС плащане приходите влизат директно в банковата сметка и няма нужда да обикаляш с пачките, като мутра от 90те. Разбира се има дребни бизнеси, за които е нерентабилно да подържат плащане с карта,но прекупването на алкохол не е един от тях.

Ачо,ти нали правиш разлика м/у безкасови плащания към бюджета и безкасови плащания чрез някакви дебитни карти по принцип?
Щото аз тия 1-вите ги правя чрез хартиен носител с подпис и печат,после си ги вземам от банката подпечатани и заверени.
Че ако спре тока или нещо се бъгне,,,,кво правим? :dunno:

Тока в нито една институция не може да спре по време на нещо важно (например операция в болница) защото си имат ЮПСи. Така или иначе темата отиде, както обикновено в друга посока - банка-търговец, като скоро може би ще премине в това, как кредитите заробват хората и евентуално очакваме секюъл - КТБ с прекюъл- как ипотеките 80та година били по 2%...

Отдавна мисля да пусна тема "кой е по-аналогов" и там всеки да споделя носталгия по отминали времена и техники, та поне майтап да става

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 29 Яну 2018, 9:39

немо написа:.....

Въпроса беше, дали с карта, като храним банките или кеш.
В цивилизованите страни, до колкото съм чувал, отдавна не мъкнат кеш, като Бай Ганьо.
Хората говорят за безконтактни плащания, особено за малки суми, но тук искат да ти гледат физиономията, като плащаш кеш, няма да е за дълго.

ПП: Как си получавате доходите кеш, че ми е интересно?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата