.
Модератор: Общи модератори
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: В този сняг...?
Borymechkata би ме поощрил да ти задам следния въпрос: "Защо не си вземеш онда?"

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Сложи си 205/60/16 или на 65 за да се вдигнеш малко и ще си по-добре със сигурност.
Аз лично една единствена зима съм карал зимни 225 и си беше шейна, ама с шпер, та не се брои
Аз лично една единствена зима съм карал зимни 225 и си беше шейна, ама с шпер, та не се брои

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Моята също е автоматик, но аз я лашкам, като затъна. Въпрос на тренинг или навик не знам, но го правя. Разбира се, доста играчка с лоста и педала, уцелване на момента. А за гумите, не сравнявай премиум клас с бюджетни такива, защото не е като да няма разлика между тях. Утре като смъкна снега от моята, знам че ще излезе, щото вече съм го правил в подобни условия, със същите гуми, които както казах, ползвам като модел и марка от 2008 г., в различните им разновидности. От друга страна във връзка с нуждата, аз пътувам всеки ден по работа и в нашият район (Североизточна България), пътищата са разринати, обаче са едни бабуни, лед, киша, раздробен сняг, че е просто ужасно да подлагаш окачването на това друсане и подскачане, карайки с 60 км/ч. и тъй скоропостижно да го амортизираш. Но пътувам с друга кола и моята си седи под снега, защото нямам нужда да я чупя в тези условия и по такива "почистени" пътища. И също така, нямам нужда да доказвам на някого нещо, именно проходимо ли BMW в зимни условия или не. Аз знам, че е проходимо с хубави гуми и някакви умения, опитвал съм, пробвал съм, карал съм хора да гледат ей така
, няма да им забравя физиономиите
. Виждам през деня всякакви BMW-та да се движат по улиците в тия условия на непочистени пътища, раздробен сняг, коловози, тъй че, да свирим на тази чужда форума латерна, няма нужда.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Колега Врачанин, почти няма кола, която да може да маневрира в 30см сняг... Споделих ви днес със Субаруто какво се случи. Мисля, че проблема при теб са гумите с не високо качество и липсата на опит на кола със задно. Да ходих на полигон да дрифтиш няма да ти помогне, но определено ще е + , ако имаш опитен познат/приятел и ти покаже това-онова. Малки промени в управлението на автомобила дават голям резултат, изпитал съм го на мой гръб преди години, когато и аз не бях толкова опитен.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Vra4anin написа:Но това дали са 18 цола или 16 цола, откровено казано не виждам какво значение има.При положение, че за зимна гума се препоръчват възможно най-тесните. За 16-ките стил 134 гумата е с размер 225/55/16, в случая аз карам на 18-ка, но е на ширина 225. Т.е. не виждам смисъла разликата дали ще е 18 или 16 цола, при положение, че ширината (225) е налице и при едните и другите. Разликата е, че при 16-ките гумите ще са "балонени", а при 18-ките стоят като ромб. Все тая, не виждам това да оказва влияние на проходимостта..
В снега е същото като на офроуд - трябва си гума с висок борд. Колкото и малко да е, борда осигурява някакво допълнително сцепление като нагазиш в дълбокия сняг. Поне аз така си го обяснявам.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Vra4anin написа:Dirty M5 driveR написа:Колега Врачанин, почти няма кола, която да може да маневрира в 30см сняг...
Няколко поста по-рано споделих, че в такива ситуации (идиотски) всякакви клозети по за 1000лв на предно маневрират без драми. И едва ли са с чисто нови континентали и ултра грип 15.
Абе сутринта един с една октавия едва издрапа на няма и 20 см па не знам. То май не е много до предаването, а до устройството зад волана, че напоследък тия с предното са си повервали, че са безсмъртни и правят умопомрачителни простотии

ATR-42/72
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Точно... И не знам - хвани една рулетка и виж колко са 30см. Не е нещо незначително. Аз да се похваля, че днес още 2 пъти АСЦ ми помогна да потегля върху лед, като втория път имаше и наклон 2-3 % може би (на оЧо
). Много ме кефи как намира тракшън и се изтегля. Явно доста бързо сменя колелетата, защото от място измества задницата с по 20-30см встрани, ако има напречен наклон на пътя.

Dirty M5 driveR написа:Току що трактора на ВиК, дето периодично минава през квартала дръпна едно Субару Форестър, щото пича (със суичър на Субару естествено) реши да маневрира в сняг до половината на гумите му... После чак се надесва през прозореца да гледа кое колело върти и кое не.
Те една немалка част от соствениците на субарута са направили последната си инвестиция в тях плащайки нотариалната такса при покупката

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Всъщност повече от средата на гумите беше, защото после видях следата от снега по вратите - на 10ина см нагоре.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
streetz написа:В снега е същото като на офроуд - трябва си гума с висок борд. Колкото и малко да е, борда осигурява някакво допълнително сцепление като нагазиш в дълбокия сняг. Поне аз така си го обяснявам.
Малко допълнение към горното.... При закъсване в сняг, пясък и кал много помага спадане на движещите гуми до 15 Psi

vlado6669 написа:streetz написа:В снега е същото като на офроуд - трябва си гума с висок борд. Колкото и малко да е, борда осигурява някакво допълнително сцепление като нагазиш в дълбокия сняг. Поне аз така си го обяснявам.
Малко допълнение към горното.... При закъсване в сняг, пясък и кал много помага спадане на движещите гуми до 15 PsiУвеличава се контактната площ на гумите с терена и борда почва да участва, минусите са , че гумата може да се отлепи от нормална джанта , та внимателно при завой с голяма скорост
Мноого се запалих по офроуд по пясъчни дюни, не с BMW естественно....
И точно затова си носиш компресор в колата, за да може когато излезеш от снега/калта/пясъка да напомпиш гумите отново.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Снегоринът.
Неее, шегувам се... това ми е лятната кола. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
dextuar написа:А дай видео де![]()
Заповядяй.
След като останах сам, няколко хубави моменти, но като цяло пазя колата много.
-
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Тая година ми е може би най-фън досега
Жокерите - премиум патъци и 3 кашона гранитогрес в багажника, които си седят от есента
Жокерите - премиум патъци и 3 кашона гранитогрес в багажника, които си седят от есента

Последна промяна Superexstatic на 01 Мар 2018, 3:20, променена общо 1 път

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Браво, харесваш ми.
Квото да си говорим дойдат ли такива моменти си отговарям на въпроса "Е защо БМВ".