Защо хейтвате Mercedes-Benz?
Модератор: Общи модератори
Re: Защо хейтвате Mercedes-Benz?
Оверенжинеринг се използва за нещо което е надминало времето си в добрия смисъл. W140 e пример за такъв автомобил. Не знам това какво общо има със здравината.Nickelback написа:Има две значения на думата overengineering:
1. "Нещото" е проектирано (обикновено проста конструкция) да издържа многократно по-високи натоварвания, отколкото е заложено по задание - добрия смисъл на думата
2. "Нещото" е излишно усложнено без да има реален смисъл, което води до обратен ефект - ниска надежност - това е лошия смисъл на тая дума
Аз визирам първото ѝ значение, не знам ти какво имаш в предвид
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По скоро кубчето може да се нарече "overpriced "отколкото друго .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bioz написа:Оверенжинеринг се използва за нещо което е надминало времето си в добрия смисъл. W140 e пример за такъв автомобил. Не знам това какво общо има със здравината.Nickelback написа:Има две значения на думата overengineering:
1. "Нещото" е проектирано (обикновено проста конструкция) да издържа многократно по-високи натоварвания, отколкото е заложено по задание - добрия смисъл на думата
2. "Нещото" е излишно усложнено без да има реален смисъл, което води до обратен ефект - ниска надежност - това е лошия смисъл на тая дума
Аз визирам първото ѝ значение, не знам ти какво имаш в предвид
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
Бъркаш сА с overfeatured/overdesigned, щото инженерството е друга нАука малко, ма карай

Overengineering (or over-engineering) is the additional designing of a product to be more robust, extra featured than is deemed necessary for its primary application to be completed successfully or have an unnecessarily complex process that produces an outcome inefficiently. Either (charitably) to ensure a more than sufficient factor of safety, more than sufficient functionality limits, or to overcome potential design errors that are considered acceptable for most users expectations. Overengineering can be desirable when safety or performance on a particular criterion is critical (e.g. aerospace vehicles), or when extremely broad functionality is required (e.g. diagnostic tools), but it is generally criticized from the point of view of value engineering as wasteful both in materials and cost.
Не знам, аз като съм ходил по офроуд друго съм видял от G-клас и не отстъпва по надеждност на Чероки и Лендкрузър, ма карай. Хубаво е да напишете кое не му е надеждно и кое поколение визирате, че само си чешете клавиатурата

Последна промяна Nickelback на 29 Апр 2018, 10:28, променена общо 2 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Пълен ташак са мотористите! Имали семейства и трябвало да ги пазим, сякаш са поели това геройство да управляват мотор в полза на обществото и сме им длъжни. Да не би да са пожарникари нещо. А в същото време карат супер рисково. Изобщо не ги пазя на пътя и не ми дреме за тях! Щом ги чакат деца вкъщи, да се качат на градския транспорт
Sent from my iPhone using Tapatalk
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Разбирам за моторите, хубаво.Старая се да не ги мета, ноооо... нормално ли на градски булевард да минава на една педя от огледалото ми със 120км/ч питам, А 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Сигурно е бързал да се прибере при семейството си 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ами, мъчил се е да догони 36-така, дето му е избЕгал по завоите 

Ubi dubium, ibi libertas
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
koziak написа:Пълен ташак са мотористите! Имали семейства и трябвало да ги пазим, сякаш са поели това геройство да управляват мотор в полза на обществото и сме им длъжни. Да не би да са пожарникари нещо. А в същото време карат супер рисково. Изобщо не ги пазя на пътя и не ми дреме за тях! Щом ги чакат деца вкъщи, да се качат на градския транспорт
90% са пълни кретени, спор няма.
Върха на кретенизма е като дават газ до прекъсвчач на празен ход. Хем не могат да карат, но искат да ги чуе и види всеки.
С нищо повече или по-малко не се съобразяавам като вида моторист.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тук само шоферчета са се сбрали, а някои са направо - нереализирани пилоти. Като ви чете човек - май в друга държава живеем. 

Ubi dubium, ibi libertas
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Определено тоя с комбито мисля че дори не разбра за дръпката , човека просто си караше ....иначе ако знаеше там килограмите и магаретата на кило би припаднал само при появата на тоя мотор в огледалото 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
И тази тема не беше лоша,но....колко мъка има по този свят
...!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Тези са що не се пазят, а се моткат пред колелата на колегата с М6-цата, те семейства нямат ли? 
Този клип е точно потвърждение на всичко, което се написа по-горе за моторите. Наречете ме дребна душа, но лично мен много ме изкефи.

Този клип е точно потвърждение на всичко, което се написа по-горе за моторите. Наречете ме дребна душа, но лично мен много ме изкефи.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
dextuar написа:Тези са що не се пазят, а се моткат пред колелата на колегата с М6-цата, те семейства нямат ли?
Какво се опитваш да докажеш? Въпроса е не само към теб, а и към останалите колеги от дебата Moto VS Avto? Ти вярваш, че M6 върви повече ли!?

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
Колега вие май още не осъзнавате че тези мотористи не натискат мотора докрай,то няма как ще се убият някъде . А този тъп селянин със бинвету как изпреварва на двойна непрекъсната линия , няма такъв лалугер .
На всичкото отгоре натиска докрай газта ,а мотористите дори не се състезават с него , просто си карат .

Последна промяна firstduo93 на 29 Апр 2018, 17:09, променена общо 1 път