Защо хейтвате Mercedes-Benz?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Защо хейтвате Mercedes-Benz?

Мнение от bioz » 29 Апр 2018, 9:50

Nickelback написа:Има две значения на думата overengineering:
1. "Нещото" е проектирано (обикновено проста конструкция) да издържа многократно по-високи натоварвания, отколкото е заложено по задание - добрия смисъл на думата
2. "Нещото" е излишно усложнено без да има реален смисъл, което води до обратен ефект - ниска надежност - това е лошия смисъл на тая дума

Аз визирам първото ѝ значение, не знам ти какво имаш в предвид :dunno:
Оверенжинеринг се използва за нещо което е надминало времето си в добрия смисъл. W140 e пример за такъв автомобил. Не знам това какво общо има със здравината.

Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Апр 2018, 10:01

По скоро кубчето може да се нарече "overpriced "отколкото друго .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Апр 2018, 10:13

bioz написа:
Nickelback написа:Има две значения на думата overengineering:
1. "Нещото" е проектирано (обикновено проста конструкция) да издържа многократно по-високи натоварвания, отколкото е заложено по задание - добрия смисъл на думата
2. "Нещото" е излишно усложнено без да има реален смисъл, което води до обратен ефект - ниска надежност - това е лошия смисъл на тая дума

Аз визирам първото ѝ значение, не знам ти какво имаш в предвид :dunno:
Оверенжинеринг се използва за нещо което е надминало времето си в добрия смисъл. W140 e пример за такъв автомобил. Не знам това какво общо има със здравината.

Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk

Бъркаш сА с overfeatured/overdesigned, щото инженерството е друга нАука малко, ма карай :ok:

Overengineering (or over-engineering) is the additional designing of a product to be more robust, extra featured than is deemed necessary for its primary application to be completed successfully or have an unnecessarily complex process that produces an outcome inefficiently. Either (charitably) to ensure a more than sufficient factor of safety, more than sufficient functionality limits, or to overcome potential design errors that are considered acceptable for most users expectations. Overengineering can be desirable when safety or performance on a particular criterion is critical (e.g. aerospace vehicles), or when extremely broad functionality is required (e.g. diagnostic tools), but it is generally criticized from the point of view of value engineering as wasteful both in materials and cost.

Не знам, аз като съм ходил по офроуд друго съм видял от G-клас и не отстъпва по надеждност на Чероки и Лендкрузър, ма карай. Хубаво е да напишете кое не му е надеждно и кое поколение визирате, че само си чешете клавиатурата :mhihi:
Последна промяна Nickelback на 29 Апр 2018, 10:28, променена общо 2 пъти
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 29 Апр 2018, 10:26

Пълен ташак са мотористите! Имали семейства и трябвало да ги пазим, сякаш са поели това геройство да управляват мотор в полза на обществото и сме им длъжни. Да не би да са пожарникари нещо. А в същото време карат супер рисково. Изобщо не ги пазя на пътя и не ми дреме за тях! Щом ги чакат деца вкъщи, да се качат на градския транспорт

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Апр 2018, 10:57

Разбирам за моторите, хубаво.Старая се да не ги мета, ноооо... нормално ли на градски булевард да минава на една педя от огледалото ми със 120км/ч питам, А :banghead:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Апр 2018, 11:14

Сигурно е бързал да се прибере при семейството си :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 29 Апр 2018, 11:37

Ами, мъчил се е да догони 36-така, дето му е избЕгал по завоите :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Апр 2018, 11:40

koziak написа:Пълен ташак са мотористите! Имали семейства и трябвало да ги пазим, сякаш са поели това геройство да управляват мотор в полза на обществото и сме им длъжни. Да не би да са пожарникари нещо. А в същото време карат супер рисково. Изобщо не ги пазя на пътя и не ми дреме за тях! Щом ги чакат деца вкъщи, да се качат на градския транспорт

90% са пълни кретени, спор няма.
Върха на кретенизма е като дават газ до прекъсвчач на празен ход. Хем не могат да карат, но искат да ги чуе и види всеки.
С нищо повече или по-малко не се съобразяавам като вида моторист.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 29 Апр 2018, 11:54

Тук само шоферчета са се сбрали, а някои са направо - нереализирани пилоти. Като ви чете човек - май в друга държава живеем. :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 29 Апр 2018, 12:23

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Апр 2018, 13:37

Определено тоя с комбито мисля че дори не разбра за дръпката , човека просто си караше ....иначе ако знаеше там килограмите и магаретата на кило би припаднал само при появата на тоя мотор в огледалото :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Апр 2018, 14:14

И тази тема не беше лоша,но....колко мъка има по този свят :kuku: ...!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Апр 2018, 16:45

Тези са що не се пазят, а се моткат пред колелата на колегата с М6-цата, те семейства нямат ли? :mhihi:

Този клип е точно потвърждение на всичко, което се написа по-горе за моторите. Наречете ме дребна душа, но лично мен много ме изкефи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 29 Апр 2018, 17:02

dextuar написа:Тези са що не се пазят, а се моткат пред колелата на колегата с М6-цата, те семейства нямат ли? :mhihi:

Този клип е точно потвърждение на всичко, което се написа по-горе за моторите. Наречете ме дребна душа, но лично мен много ме изкефи.

Какво се опитваш да докажеш? Въпроса е не само към теб, а и към останалите колеги от дебата Moto VS Avto? Ти вярваш, че M6 върви повече ли!? :mhihi: Бас хващам, че никога не си карал 1000сс мотор и да му дадеш малко газ да видиш как върви... Спирам да споря, че ми дотягва, просто не знаете колко е смешно да сравнявате кола около 500к.с със мотор... Винаги съм се чудел откъде идва хейта към моторите, може би защото на много хора не им стиска, а им се иска да пробват! ;) То като се замисля реално няма как и да имате представа колко върви един мотор при положение, че никога не сте се качвали на мотор и си мислите, че Бимер с индекс М е най-великото нещо на света. Малцина сме хората тук, които са карали мощен мотор и кола, и имат база за сравнение. Всички останали, които не сте изпитали ускорението на 2 колела и ми спорите тука какво да Ви кажа просто, лаладжии сте ми...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 29 Апр 2018, 17:06

Колега вие май още не осъзнавате че тези мотористи не натискат мотора докрай,то няма как ще се убият някъде . А този тъп селянин със бинвету как изпреварва на двойна непрекъсната линия , няма такъв лалугер . :clap: На всичкото отгоре натиска докрай газта ,а мотористите дори не се състезават с него , просто си карат .
Последна промяна firstduo93 на 29 Апр 2018, 17:09, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата