Летни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Летни гуми

Мнение от vicho » 06 Мар 2019, 12:18

другия месец за кондофрей :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 06 Мар 2019, 18:30

Летни като дойдат за смяна, както каза alx, по шарка да ме кефи от добра марка и толкова.

Май тук мощно преиграваме на тема гуми и май малко повече ни промивът мизъците с тестове и не знам си кво.

Отделно от тази тема, аз май повече зимни гуми няма да купя.

След това което видях за пореден път в щатите и след поредната смешна зима в БГ, не виждам смисъл.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Мар 2019, 18:31

Ще бъдеш заклеймен сега

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 06 Мар 2019, 18:56

Изглежда някои колеги или имат "Летни" и "Зимни" автомобили, или само "Летни" и цяла зима не си показват носа от града и за тях зима няма и няма смисъл от зимни гуми! Аз съм от Пловдив и тук наистина зима нямаше, но имам вила в с. Бойково на 26км от града и тази Събота в Пловдив беше близо 20градуса и пролет , а на Бойково беше 5градуса преваляваше от време на време сняг и по улиците на селото си имаше сняг. Да не говорим за предните седмици и месеци! Отделно ходя редовно на ски , пътувам със семейството из България на разходки и ако нямаш подготвен за зимата автомобил си просто самоубиец и убиец. Возя две деца и никога няма да тръгна неподготвен, затова толкова споря и се паля на някакви "Летни шофери" , дето като имало сняг си стоял у тях!!! Ем стой и не ни налагай мнението , че няма нужда от зимни гуми. Айде със здраве и повече безаварийни!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Мар 2019, 19:04

Ха, ами ти защо си налагаш твоето и даже несъществуващи закони взеха да ти се привиждат.
Или задължително трябва да карам колата всеки ден и да вися по 2 часа в нея по задръствания или пък да карам 150км на ден?
Не си налагам мнението за разлика от теб, който ме изкара луд, че нямам зимни и как било забранено да карам без тях, помниш ли?
Аз не съм ти казал, не си купувай зимни, нали? Та кой си налага мнението? :D
И да, не ходя по планини, ски и места където се предполага, че трябва да съм с джип, но за всеки случай имам даже и нови вериги, защото и до днес закона у нас може да те спре някой ден да минеш през някой проход, защото нямаш вериги, нищо, че си със зимни гуми. :wave:
Може и да съм летен шофьор, кой знае, то тука всички са от професионалисти и състезатели нагоре, ама по пистите не съм чувал да ходят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Мар 2019, 19:55

:idea: Тъй като, без да си искаме отклонихме тотално темата, ще помоля, който му се води спор за смисъл от зимни гуми, да си отвори тема и там да продължи :idea:

Идеята на тази тема е да се коментират впечатления от летни гуми и съвети/оферти за покупка на нови такива :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 06 Мар 2019, 20:16

Като стана дума за летни гуми..... :lol:

Aз съм на етап купуване за размер 225/50/17, но дилемата е следната:

1) Continental PremiumContact 6 - https://www.barzgumve.com/product/Conti ... 6/R-336317 - aко някой има впечатления, чел съм че са с много добра износоустойчивост, балансирани и като цяло фаворита ми.
2) bridgestone t005 - https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 19379.html - също ги дават балансирани, в тестовете винаги нещо не им стига. По- евтини , но не с много от Контито.
3) dunlop sp sport maxx rt 2 - https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gu ... RT2XL.html - много добри отзиви , добра износоустойчивост , много добра цена.
4) Falken FK510 - https://www.barzgumve.com/product/Falke ... 0/R-293591 - Уникална цена, в почти всички тестове е пред Bridgestone и Dunlop, даже в последния тест на Autobild е пред Conti. Примамлива оферта.
Ако някой има опит с тези гуми да сподели. Благодаря
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Мар 2019, 20:41

С уникалната цена печели Фалкенът, понеже е много добра гума и е много пред Корейските. Не виждам какво има да му мислиш ако цената за теб лично си струва спрямо другите. Аз съм убедене, че тая гума няма да отстъпва с разлика пред някоя от другите. Фалкенът съм го виждал монтиран и на доста М-ки из Немско по обявите. Говоря за марката, а не конкретно за тоя модел. Мирафиори ги смилаха от каране тия гуми и бяха супер наистина.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Мар 2019, 21:21

mopasan написа:Като стана дума за летни гуми..... :lol:

Aз съм на етап купуване за размер 225/50/17, но дилемата е следната:

1) Continental PremiumContact 6 - https://www.barzgumve.com/product/Conti ... 6/R-336317 - aко някой има впечатления, чел съм че са с много добра износоустойчивост, балансирани и като цяло фаворита ми.
2) bridgestone t005 - https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 19379.html - също ги дават балансирани, в тестовете винаги нещо не им стига. По- евтини , но не с много от Контито.
3) dunlop sp sport maxx rt 2 - https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gu ... RT2XL.html - много добри отзиви , добра износоустойчивост , много добра цена.
4) Falken FK510 - https://www.barzgumve.com/product/Falke ... 0/R-293591 - Уникална цена, в почти всички тестове е пред Bridgestone и Dunlop, даже в последния тест на Autobild е пред Conti. Примамлива оферта.
Ако някой има опит с тези гуми да сподели. Благодаря

Още не съм монтирал Дънлоп, но ако не те бърка цената - Конти-то е уникално. Освен това и външният вид на гумата е много добър, както протектора, така и борда.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Мар 2019, 21:25

Falken се хвали предимно заради цената, никъде другаде не са окей (поне моделите, които аз съм карал все са били нови и все са били зле :mhihi: )
Един комплект 19ки FK45-нещо си - спортни мамата си джаса, нови гуми, всичките криви. С малко, но колата подскачаше като луда - от Бояна до Драгалевци с 80 ако държиш кофичка кисело мляко я правиш на айрян :mhihi:
Зимните - какъвто и да е модела все си трябват шлемофони, не съм срещал по-шумна зимна гума :conf: . Отделно представяне - нула. Тази зима бях с такива - всяко излизане ми беше с голямо чудене дали ще се окопая някъде (отделно и колата беше смотана).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Мар 2019, 21:36

Абе... не съм много съгласен, но всеки си има негова истина.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 07 Мар 2019, 1:38

Появиха се вече и тестове за 2019. Auto-Bild 2019 сравнителен тест на летни гуми 225/45 R17:
От 1-во до 10-то място:
Auto-Bild-2019-summer-tyres-1-10.jpg

От 11-то до 20-то:
Auto-Bild-2019-summer-tyres-11-20.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Мар 2019, 6:10

За мен няма по-добро като общи качества от мишелина, най-интересното е, че издържат повече пробег от всички друго с подобни характеристики

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Мар 2019, 10:33

защото, както и пирелито са на "камик" :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Мар 2019, 15:31

nikola59 написа:Появиха се вече и тестове за 2019. Auto-Bild 2019 сравнителен тест на летни гуми 225/45 R17:
От 1-во до 10-то място:

тия всичките са на последно място (с може би изключение на една) щото имат шарка на всесезонна гума за трабант :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата