Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Ми не точно.. в дианата и медината с а1 клуб имаш 35% от задрасканата цена. Ако ти не си абонат на А1 в обркъжението ти все някой ще е.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Баш точно си е. Медина и Диана обявяват някакви високи цени, задраскват ги и Аууу голяма промоция, ликуй, народе! Отваряш някой онлайн магазин, примерно споменатите avtogumi.bg, и гледаш там цената без промоция пак такава (даже някакви стотинки надолу) 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Да ви кажа за дискотечни пари няма да се занимавам с други, защото автогуми са коректни, бързи и с отлично отношение. Последно есента не взех от тях, защото трябваше да чакам час поне 10 дена за монтаж, като цяло ми беше неудобно и въпреки това пак малко съжалявам, ако и да спестих 50 лв.
Не съм баровец, но времето и нервите трябва да си ги цениш, че няма кой друг...
Не съм баровец, но времето и нервите трябва да си ги цениш, че няма кой друг...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DigitalExile
- ентусиаст
-
streetz написа:Баш точно си е. Медина и Диана обявяват някакви високи цени, задраскват ги и Аууу голяма промоция, ликуй, народе! Отваряш някой онлайн магазин, примерно споменатите avtogumi.bg, и гледаш там цената без промоция пак такава (даже някакви стотинки надолу)
Айде бе, отвори виж колко пари са Goodyear Asymmetric 6 225/40/18 над 200 лв са в любимия ви сайт, отваряме медината от където ги взимат всъщност същия модел е на 279.47 лв. Задраскана цена и 195.64 лв. Текуща в сайта, слагаме едни 35% на 279.47 и става 181.65лв. на парче.
Тоест за 4 гуми купени от автогуми на цена 203лв губиш над 84лв. Мерси. Топ магазин

Автогуми са прекупвачи и нищо друго.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
От няколко години пазаря само от споменатите avtogumi, bggumi и gumi7 и от трите съм много доволен. Взел съм поне 10-тина четворки за лични, служебни и на роднини автомобили и съм много доволен и от трите магазина. Медината са ми на три пресечки от нас, но много трудно се общуваше с тях. Преди около 5-6 години последно съм ходил там и в крайна сметка ми предлагаха цени по-скъпи от онлайн магазина им и буквално пича ми каза да си ги поръчам онлайн и ще ми излезе най-евтино. И си поръчах онлайн гуми от тях и с куриер да ми ги докарат с Еконт на 3 преки от Медината, да ги закарам обратно до тях, да ми ги монтират и ми беше по-евтино от това на място да поръчам и наличните да ми ги сложат. Тогава си дадох сметка, че има нещо много гнило в тея магазини и потърсих и ме светнаха за avtogumi. Оттогава съм си харесал гумаджийница с перфектен баланс и само онлайн. Не съм имал проблемна гума. От автогуми една 4-ка зимни дойдоха произведени с дот - 2 седмици преди да ги поръчам.
А DigitalExile, ти тея 35% лично ли ги ползваш или си чувал приятел на приятел, че ползва такива отстъпки? Щото аз познавам няколко души, които уж купуват маркови гуми за без пари, ама като поискам съдействие и все нямат възможност.
А DigitalExile, ти тея 35% лично ли ги ползваш или си чувал приятел на приятел, че ползва такива отстъпки? Щото аз познавам няколко души, които уж купуват маркови гуми за без пари, ама като поискам съдействие и все нямат възможност.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Всеки клиент на А1 има 35% в Диана и медина мед, може да го провериш в сайта им. Преди седмица взех 2 Комплека гуми от магазин на Медина цената беше какво е в сайта задрасканата -35%.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
DigitalExile написа:Автогуми са прекупвачи и нищо друго.
Интересно за 235/40/R18 от същия модел Goodyear откъде ли го взимат, та да е по-евтин от Медина.

Ясно е, че някои размери при едните ще са по-евтини от другите и обратно, но при масовите размери гуми онлайн магазините са по-изгодни.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Според мен повечето гуми идват от едно място (като централен склад/вносители/доставичци), тоест всички са прекупвачи, не си мислете друго. Най-ниските клиентски цени (ако не броим ДДС и такива) са 10-тина процента надолу от каквото е в сайта на Дианата (говоря за други магазини, но и в самата Диана с разни корпоративни отстъпки - реалната отстъпка е 7-10%, а не 35 както е в сайта). Чат-пат има някои магазини за гуми, които имат по-близки договори/отношения с определена марка, която им праща гуми по друга доставна линия и съответно цените са малко по-ниски.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
streetz написа:DigitalExile написа:Автогуми са прекупвачи и нищо друго.
Интересно за 235/40/R18 от същия модел Goodyear откъде ли го взимат, та да е по-евтин от Медина.![]()
Ясно е, че някои размери при едните ще са по-евтини от другите и обратно, но при масовите размери гуми онлайн магазините са по-изгодни.
Ами то си пише, а и аз го написах вече.
На този размер пише "доставка до 10 дни".
99% ги дърпат от скад в Германия, ако не вярваш звъни и ги питай.
Както вече казах почти всичко на което пише "доставка до 2 дни" идва от медина, диана или примекс.
Да този рязмер е 20лв по скъп в медината, но с отстъпката разликата е 3 лева. И тука идва другия казус ще чакаш ли 10 дни доставка от автогуми при положение, че за 12 лева отгоре (за 4-те броя) може да запалиш колата сега и да отидеш да си вземеш гумите още днес.

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
В Медина последно ми казаха,че тази отстъпка на А1 не важи при вече намалени гуми.А те голяма част в сайта бяха такива. То няма и логика да ти дадат отстъпка плюс още 35 процента....Сигурен ли си в това, което пишеш?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Взех Asymmetric 6 225/40/18 за 181.65 парчето, ако искаш мога да снимам фактурата?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Ganchev__ написа:В Медина последно ми казаха,че тази отстъпка на А1 не важи при вече намалени гуми.А те голяма част в сайта бяха такива. То няма и логика да ти дадат отстъпка плюс още 35 процента....Сигурен ли си в това, което пишеш?

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Да, аз това го написах, 35% от задрасканата цена, за Диана е същото.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
А къде има по-евтини? Май има само по-скъпи
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Имам натрапчиво усещане, че е време за летните гуми
Един тъп въпрос, паркирам бегачката леееко под наклон, в смисъл лявата страна е с oколо 6-7 градуса по-високо( не е качена на бордюр де, по-ниско е ) Дали при седене с дни нещо се разконцентрира
и колата да губи супер спортните си качества и настройки? 

Един тъп въпрос, паркирам бегачката леееко под наклон, в смисъл лявата страна е с oколо 6-7 градуса по-високо( не е качена на бордюр де, по-ниско е ) Дали при седене с дни нещо се разконцентрира

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"