България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
bum_bum написа:Имат- нямат глоби, спираме всички и цъкаме по таблетчетата половин час, докато хората бързат към морето.
После някой се изнервил и надал газ. Нищо, пак ще го глобим
Ще се изнерви още няколко пъти и като му писне да плаща прогресивни глоби ще се научи да спазва ограниченията(или да кара така, че да не го глобяват). Има хора у нас, които освен с грубо еване, не схващат какво се иска от тях.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
mr_petroff написа:426 мпс и 441 лица - всички водачи са проверени , плюс 15 пасажери ...Само за протокола
Не знам каква е акцията но и мен вчера ме спряха - проверка за алкохол , документи и на ППС и моите , багажно отделение ,дали са ми изрязани ноктите и изтъркал ли съм си петите , пожарогасител ,аптечка ... 24 минути от работното ми време. Бах таз проверка ... Че ще закъснееш за нещо си - е ко от туй
Добре, че ми напомни. Моят е изтекъл март и обикновено го подновявам тука като се активизират да се заяждат с нас служебно из града по някакви акции, та за да не ме обуят петък когато най-сетне ще слезна да я видя тази Гърция, ще взема да си го подновя ей сега и да го кача в другата кола. Че не става обикновено и за деня, тука поне където аз го правя обикновено е от днес за утре, че ги тестват истински и т.н. но поне дават резервен за деня ако ти е нужен.
https://www.flashnews.bg/19-godishno-mo ... atastrofa/
19-годишна....
Някакъв друг пък с 4.29 алкохол...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Не знам какво трябва да стане, че тоя малоумен народ да спре да пие/друса и да кара... ЕВАХ ТОО ЗОР!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.waze.com/discuss/t/topic/279309/9
Изглежда отсечките за средна скорост ще се появят и в Waze, когато стане ясно къде са и откъде докъде
Изглежда отсечките за средна скорост ще се появят и в Waze, когато стане ясно къде са и откъде докъде

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
TNT написа:https://www.waze.com/discuss/t/topic/279309/9
Преди си продадох андроид навигацията на е90то, че ме дразнеше ютуба докато карам, но май ще си купя пак заради waze.

В едно от телевизионните интервюта показаха 6 отсечки от София до Пловдив по Тракия. Най-късите и потенциално проблемни бяха номер 2 и номер 6.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Даже май 7 бяха. До Бургас вероятно ще са 15+
То вероятно повечето глоби ще са по 50лв, щото е доста трудно за средна над 160+ . Остава да измислят как да глобяват и "карам със 120 в лява лента, не се мърдам 20км" 

- vicho
- старши ентусиаст
-
TNT написа:Даже май 7 бяха. До Бургас вероятно ще са 15+То вероятно повечето глоби ще са по 50лв, щото е доста трудно за средна над 160+ . Остава да измислят как да глобяват и "карам със 120 в лява лента, не се мърдам 20км"
Единственият вариант е с цивилни патрулки редовно каращи по магистралата и редовно глобяващи такива индивиди... като глобят 50-100 човека и ревнат из фейсбуци, телевизия, Жоро Игнатов и т.н. ще има някакъв ефект.
Единственото ми притеснение са някакви супер къси отсечки, в които при по-продължително изпреварване може да мина над средната. Макар че пак някъде в интервюта с представител на КАТ казаха, че ще има малък толеранс.
Аз лично за сега няма да си променям стила на каране, особено по отношението на изпреварване.
Аз лично за сега няма да си променям стила на каране, особено по отношението на изпреварване.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
vicho написа:TNT написа:Даже май 7 бяха. До Бургас вероятно ще са 15+То вероятно повечето глоби ще са по 50лв, щото е доста трудно за средна над 160+ . Остава да измислят как да глобяват и "карам със 120 в лява лента, не се мърдам 20км"
Единственият вариант е с цивилни патрулки редовно каращи по магистралата и редовно глобяващи такива индивиди... като глобят 50-100 човека и ревнат из фейсбуци, телевизия, Жоро Игнатов и т.н. ще има някакъв ефект.
+ табели след всяко включване на магистралата коя лента за какво е. Щом кроманьонците в Македония могат да сложат такива, би трябвало и ние да можем
- TNT
- младши ентусиаст
-
TheDriver написа:Единственото ми притеснение са някакви супер къси отсечки, в които при по-продължително изпреварване може да мина над средната. Макар че пак някъде в интервюта с представител на КАТ казаха, че ще има малък толеранс.
Толеранса би трябвало да си е същия, като при моментна скорост. Няма друг "ценоразпис". Някъде мисля имаше и разписано 3км/ч до 100км/ч и 3% над 100км/ч , което в повечето случаи пак се закръгля на 3. И разбира се до 9 отгоре няма разписана глоба в закона. Т.е. на магистрала за средна 145км/ч няма глоба.
За нормално каращите няма да има никаква разлика. За тези с 200+ до морето, ще чакат БДЖ да предложат скоростни влакове

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Хипотетично ако карам на темпомат постоянно в дясна лента, изпреварвам и се връщам в дясно, но се получава, така че "задминавам" и още 6-7 коли на влакче в лява лента, каращи по-бавно, това прави ли ме джигит?TNT написа:Даже май 7 бяха. До Бургас вероятно ще са 15+То вероятно повечето глоби ще са по 50лв, щото е доста трудно за средна над 160+ . Остава да измислят как да глобяват и "карам със 120 в лява лента, не се мърдам 20км"
- vicho
- старши ентусиаст
-
зависи как смяташ уравнението и какви променливи ще зададеш 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
///eMo написа:Хипотетично ако карам на темпомат постоянно в дясна лента, изпреварвам и се връщам в дясно, но се получава, така че "задминавам" и още 6-7 коли на влакче в лява лента, каращи по-бавно, това прави ли ме джигит?TNT написа:Даже май 7 бяха. До Бургас вероятно ще са 15+То вероятно повечето глоби ще са по 50лв, щото е доста трудно за средна над 160+ . Остава да измислят как да глобяват и "карам със 120 в лява лента, не се мърдам 20км"
Проблема е в това, че почти винаги този със 120 си седи в лява лента точно защото застига някакви по-бавни коли и камиони в дясна и си преценява, че няма смисъл да се прибира

Идеята е целият трафик да е в дясна лента, а лява да се използва само за изпреварване. Реално ако се кара със 140-145км/ч на темпомат ще те задминат не повече от 10 коли и то ако е ден в края на седмицата и всички са се юрнали към морето за партита.
В събота пътувах по Тракия до отбивката за Цалапица - 140км/ч на круиз, само един гастербайтер ме изпревари
В неделя наобратно 130км/ч (имаше повече трафик като цяло) - само една кола даваше зор да минава напред

Тук е криво разбрано карането бързо - едни го правят за да се покажат и защото колата им може да се движи бързо, други пък искат да пестят време като и това не правят правилно

Да караш със 160 при ограничение 140 не пести време, време се пести когато се движиш почти с двойно по-висока от разрешената скорост и не спираш никъде от т. А до т. Б
Тук масово бабаитите карат 160-180 и спират за кафе, тоалетна, гориво...е заради такива некадърници ще го ядем ние дето се стараем да сме примерни (аз се кротнах вече и работата ми не налага да летя ниско

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Преди малко пътувах София-Дупница-София, от страха за засичане или слънцето страшно много хора се влачеха със 100-110, което не е голям проблем, но яко се изнасяха да изпреварват със същата скорост. В крайна сметка движението беше по-бавно, но не мога да кажа, че е по-безопасно.