България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Spunky написа:Kroki написа:
Аз смея да твърдя, че си заслужавам хубавото..
И аз, за това живея на място, където и другите го заслужават. Това с пътищата са глупости, в БГ карам главно само по хубави нови пътища и магистрали. Шофьорите, общо, са изключително неадекватни по тия пътища. То не са залепяния, присветкане, каране с 30 на 90, каране със 100 при 50 в населени места, половината дето изпреварвам на позволените места дават газ, като тръгна. Това за 5 дни тук.
Това е само юли и август. Като изчезнат нашите и турските гастарбайтери, българските отпускари, румънци , сърби, македонци, турци, гърци и т. н. всичко се нормализира. На пътя в Родината остават значително по адекватни водачи и вместо да псуваш през две минути, караш и релаксираш:yes:
mr_petroff написа:Spunky написа:Kroki написа:
Аз смея да твърдя, че си заслужавам хубавото..
И аз, за това живея на място, където и другите го заслужават. Това с пътищата са глупости, в БГ карам главно само по хубави нови пътища и магистрали. Шофьорите, общо, са изключително неадекватни по тия пътища. То не са залепяния, присветкане, каране с 30 на 90, каране със 100 при 50 в населени места, половината дето изпреварвам на позволените места дават газ, като тръгна. Това за 5 дни тук.
Това е само юли и август. Като изчезнат нашите и турските гастарбайтери, българските отпускари, румънци , сърби, македонци, турци, гърци и т. н. всичко се нормализира. На пътя в Родината остават значително по адекватни водачи и вместо да псуваш през две минути, караш и релаксираш:yes:
Надявам се тва е ирония

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не е ирония, друго е. Мога да кажа какво е, но няма да го кажа.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
enigma написа:Е примерно северната тангента или там както се казва новия скоростен участък , който обикаля София.
Там е читаво, да. Пробвах мотора колко ще иска да вдигне на него като беше нов

Но тия пътища са рядкост, а не правило.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това същата тангента, където хванаха как липсва 1/3 от пътя ли ? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз пътувах там, докато беше нова. Поне не беше цялата на вълни. Сега нямам идея.
Иначе ми правеше много лошо впечатление една камионска гума как седя в аварийното вероятно месец. Всеки ден там минават по 20 патрулки сигурно, но на абсолютно никой от тия блюстители на реда не му идва на ума да вземе да я метне в багажника и да я разкара от скоростния път.
Аз бих го направил в едни други времена и съм го правил, но вече съм изгубил тая човечност явно.
Онзи ден на прибиране от морето съм изгорял със 100 кинта. 65км при разрешени 40 - на влизане в София през Княжево. Хем я знам тая хранилка, но изобщо не съм я отчел. Нищо, нека събират за да повишат пътната безопасност. Поне разумно ги харчат
Иначе ми правеше много лошо впечатление една камионска гума как седя в аварийното вероятно месец. Всеки ден там минават по 20 патрулки сигурно, но на абсолютно никой от тия блюстители на реда не му идва на ума да вземе да я метне в багажника и да я разкара от скоростния път.
Аз бих го направил в едни други времена и съм го правил, но вече съм изгубил тая човечност явно.
Онзи ден на прибиране от морето съм изгорял със 100 кинта. 65км при разрешени 40 - на влизане в София през Княжево. Хем я знам тая хранилка, но изобщо не съм я отчел. Нищо, нека събират за да повишат пътната безопасност. Поне разумно ги харчат

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Spunky написа:И аз, за това живея на място, където и другите го заслужават

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите