Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Покупка на велосипед...
Jordana написа: На шосейните се слага късо кормило за да има по добър контрол , малък ход и завива повече щото при по високи скорости контрола трябва да е прецизен .
По-скоро е въпрос на аеродинамика... Как си ги представяш в Тур дьо франс да карат разперени като супермен

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Откъде да знам знам , сигурно се мажат с нещо да се плъзгат във въздуха лесно 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
И за лапата не си прав, не знаеш ама пишеш, никога не съм го разбирал това 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако се ползва само на асфалт и леки пътеки, вади ножовката и скъсявай смело![]()
Разбрах.
И ножовка имам

Той обича да кара по пътеките на тепето, които са доста стръмни и коварни и ей тука -
https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x ... B6BAgHEAI;
Ще го оставя за сега така. Само да не си счупи ръката отново.
Имах чувстото, че мен ме боли повече от него и ми писнА от болници, рентгени, доктори, гипсове и щуротии.
bum_bum написа:Карането на колело е тренинг. С малко практика аеробната дейност ще се по-добри значително и ще си го катериш без проблем.
Опитай да си следиш каденса (оборотите на педалите в минута) с броене и по баира да държиш по-равномерно темпо, някъде около 60. Ако не ти стига въздух и въртиш по-бързо- 70-80 няма да стане, докато не влезеш във форма.
Благодаря за съвета, ще го пробвам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Майтап или не, но в професионалното колоездене космите по нозете може да са разликата между първото и второто място в пистовото колоездене. Плувците пък го правят заради хидродинамиката.Jordana написа:Откъде да знам знам , сигурно се мажат с нещо да се плъзгат във въздуха лесно
Може и да е мит, защото има още няколко причини, но факт, че се бръснат.
Широкото кормило на МТБ- тата е основно за стабилност. Представи си как караш по стръмна пътека с много препятствия и държиш тясно кормило. Колко време ще е нужно преди да изтървеш предницата. Разбира се и силата, която се прилага при завиване е много по-голяма, което е още един сериозен плюс.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
И около яз. Копринка има много добри места за каране
Вчера доста пообиколих. Много гадни мухички има като караш, ама се преживяват. Трудно се преживява обаче чалгията около язовира, язък за всичката красота
Е за това на такива места само с входни такси и правила и да се изринат всички чалга лагери от дърти умрели каравани...

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
я споделете ползвате ли стойки за велосипед да си ги носите с колите
Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
За автомобил за два велосипеда монтаж на теглич, и на кемпера за два имам 

Имам 3 - за таван, за теглич тип “закачалка” и за теглич тип платформа. Всяка има предимства и недостатъци и приложение в различни ситуации.
Широкото кормило на МТБ колелата “забавя” управлението (по малко ъгъл на завиване при идентичен ход на ръцете) и дава по голямо рамо. Ако се сравнява с автомобил може да се каже че е като дълга рейка. До някъде това се компенсира от късата лапа която се ползва при МТБ (която има обратен ефект да забързва управлението). Причините за кормилото са скоростта, терена и геометрията на МТБ рамките. При шосейните кормилото като цяло трябва да има широчината на раменете и е значително по-тясно. Това прави управлението много бързо и директно (къса рейка), но до някъде се компенсира от много по-дългите (в пъти) лапи на шосейно колело. Съответно пак е съобразено с настилка, геометрия, но и аеродинамиката е много голям приоритет.
На кратко:
Джип - дълга рейка, голям геврек
Състезателна кола - къса рейка, малко кормило
Широкото кормило на МТБ колелата “забавя” управлението (по малко ъгъл на завиване при идентичен ход на ръцете) и дава по голямо рамо. Ако се сравнява с автомобил може да се каже че е като дълга рейка. До някъде това се компенсира от късата лапа която се ползва при МТБ (която има обратен ефект да забързва управлението). Причините за кормилото са скоростта, терена и геометрията на МТБ рамките. При шосейните кормилото като цяло трябва да има широчината на раменете и е значително по-тясно. Това прави управлението много бързо и директно (къса рейка), но до някъде се компенсира от много по-дългите (в пъти) лапи на шосейно колело. Съответно пак е съобразено с настилка, геометрия, но и аеродинамиката е много голям приоритет.
На кратко:
Джип - дълга рейка, голям геврек
Състезателна кола - къса рейка, малко кормило
bum_bum написа:Опитай да си следиш каденса (оборотите на педалите в минута) с броене и по баира да държиш по-равномерно темпо, някъде около 60. Ако не ти стига въздух и въртиш по-бързо- 70-80 няма да стане, докато не влезеш във форма.
Това и аз не мога да го разбера... Като карам по не много стръмен баир на най-малката предавка (макар и да се въртят педалите много по-лесно) и се измарям много повече от колкото, като карам примерно на 4 скорост. Измарянето става защото на най-малката скорост въртиш педалите много по-бързо ли? Нещо не мога да го схвана защо е така и само при мен ли е?

..Bayerische Motoren Werke..

Грубо казано:
висок каданс - повече товариш сърце и дроб
нисък каданс - повече товариш мускули и стави
Ако се задъхваш пробваш по-нисък каданс, ако нямаш сила в краката по-висок.
Но не очаквай чудеса, просто можеш малко да играеш с баланса по този начин.
висок каданс - повече товариш сърце и дроб
нисък каданс - повече товариш мускули и стави
Ако се задъхваш пробваш по-нисък каданс, ако нямаш сила в краката по-висок.
Но не очаквай чудеса, просто можеш малко да играеш с баланса по този начин.
Ако и така не става пробвай с мотор.
Ефекта е по-добър и освен това носи повече километри без презараждане. 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Днеска бях в Солун и гледах един дебел грък 2 мин да се опитва да се качи на мотора си...не знаех да се смея ли да плача ли. Та по-добре да не зарязва колегата едното за сметка на другото.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ето едно мое проектче,без скорости с контра като балканчетата,с доволно голямо кормило и чудесно за леки разходки в града:D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв