Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от nickstorm » 07 Май 2023, 19:52

Jordana написа: На шосейните се слага късо кормило за да има по добър контрол , малък ход и завива повече щото при по високи скорости контрола трябва да е прецизен .

По-скоро е въпрос на аеродинамика... Как си ги представяш в Тур дьо франс да карат разперени като супермен :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Май 2023, 19:56

Откъде да знам знам , сигурно се мажат с нещо да се плъзгат във въздуха лесно :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 07 Май 2023, 20:00

И за лапата не си прав, не знаеш ама пишеш, никога не съм го разбирал това :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 07 Май 2023, 20:31

bum_bum написа:Ако се ползва само на асфалт и леки пътеки, вади ножовката и скъсявай смело :mhihi:

Разбрах.

И ножовка имам :mhihi:

Той обича да кара по пътеките на тепето, които са доста стръмни и коварни и ей тука -

https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x ... B6BAgHEAI;

Ще го оставя за сега така. Само да не си счупи ръката отново.
Имах чувстото, че мен ме боли повече от него и ми писнА от болници, рентгени, доктори, гипсове и щуротии.

bum_bum написа:Карането на колело е тренинг. С малко практика аеробната дейност ще се по-добри значително и ще си го катериш без проблем.

Опитай да си следиш каденса (оборотите на педалите в минута) с броене и по баира да държиш по-равномерно темпо, някъде около 60. Ако не ти стига въздух и въртиш по-бързо- 70-80 няма да стане, докато не влезеш във форма.

Благодаря за съвета, ще го пробвам :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Май 2023, 20:55

Jordana написа:Откъде да знам знам , сигурно се мажат с нещо да се плъзгат във въздуха лесно :dunno:
Майтап или не, но в професионалното колоездене космите по нозете може да са разликата между първото и второто място в пистовото колоездене. Плувците пък го правят заради хидродинамиката.

Може и да е мит, защото има още няколко причини, но факт, че се бръснат.

Широкото кормило на МТБ- тата е основно за стабилност. Представи си как караш по стръмна пътека с много препятствия и държиш тясно кормило. Колко време ще е нужно преди да изтървеш предницата. Разбира се и силата, която се прилага при завиване е много по-голяма, което е още един сериозен плюс.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Май 2023, 7:02

И около яз. Копринка има много добри места за каране :yes: Вчера доста пообиколих. Много гадни мухички има като караш, ама се преживяват. Трудно се преживява обаче чалгията около язовира, язък за всичката красота :banghead: Е за това на такива места само с входни такси и правила и да се изринат всички чалга лагери от дърти умрели каравани...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 08 Май 2023, 7:05

я споделете ползвате ли стойки за велосипед да си ги носите с колите

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Май 2023, 7:17

За автомобил за два велосипеда монтаж на теглич, и на кемпера за два имам :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 08 Май 2023, 12:55

Имам 3 - за таван, за теглич тип “закачалка” и за теглич тип платформа. Всяка има предимства и недостатъци и приложение в различни ситуации.
Широкото кормило на МТБ колелата “забавя” управлението (по малко ъгъл на завиване при идентичен ход на ръцете) и дава по голямо рамо. Ако се сравнява с автомобил може да се каже че е като дълга рейка. До някъде това се компенсира от късата лапа която се ползва при МТБ (която има обратен ефект да забързва управлението). Причините за кормилото са скоростта, терена и геометрията на МТБ рамките. При шосейните кормилото като цяло трябва да има широчината на раменете и е значително по-тясно. Това прави управлението много бързо и директно (къса рейка), но до някъде се компенсира от много по-дългите (в пъти) лапи на шосейно колело. Съответно пак е съобразено с настилка, геометрия, но и аеродинамиката е много голям приоритет.
На кратко:
Джип - дълга рейка, голям геврек
Състезателна кола - къса рейка, малко кормило

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 08 Май 2023, 18:48

bum_bum написа:Опитай да си следиш каденса (оборотите на педалите в минута) с броене и по баира да държиш по-равномерно темпо, някъде около 60. Ако не ти стига въздух и въртиш по-бързо- 70-80 няма да стане, докато не влезеш във форма.

Това и аз не мога да го разбера... Като карам по не много стръмен баир на най-малката предавка (макар и да се въртят педалите много по-лесно) и се измарям много повече от колкото, като карам примерно на 4 скорост. Измарянето става защото на най-малката скорост въртиш педалите много по-бързо ли? Нещо не мога да го схвана защо е така и само при мен ли е? :lol:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 08 Май 2023, 18:52

Грубо казано:
висок каданс - повече товариш сърце и дроб
нисък каданс - повече товариш мускули и стави

Ако се задъхваш пробваш по-нисък каданс, ако нямаш сила в краката по-висок.

Но не очаквай чудеса, просто можеш малко да играеш с баланса по този начин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Май 2023, 20:32

Ако и така не става пробвай с мотор. :ok: Ефекта е по-добър и освен това носи повече километри без презараждане. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Май 2023, 22:30

Днеска бях в Солун и гледах един дебел грък 2 мин да се опитва да се качи на мотора си...не знаех да се смея ли да плача ли. Та по-добре да не зарязва колегата едното за сметка на другото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Май 2023, 9:51

Ето едно мое проектче,без скорости с контра като балканчетата,с доволно голямо кормило и чудесно за леки разходки в града:D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Май 2023, 15:04

Едно е сигурно, няма да се потиш под мишниците :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата