Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от dhtj » 09 Май 2023, 15:29

kiko написа:Ето едно мое проектче,без скорости с контра като балканчетата,с доволно голямо кормило и чудесно за леки разходки в града:D

Изображение

Ти ли си? :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Май 2023, 15:35

тц, това прилича на едно друго мое,ама го продадох :( :oops:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Май 2023, 16:06

Много са добри.

Аз мислех да боядисвам фиксито и да го направя малко по-джиджано, но по тия баири дето карам основно си е пълна идиотия да карам колело без скорости.

Много съм се запалил за един хибрид, но не ми се дават пари нещо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Май 2023, 16:33

Така е,хубавите хибриди гонят Е60 :mhihi:
Аз карам повечето градско и електричките не ме влекат.Даже байка ми с 3х10 скорости си го закарах на село
Из София си карам основно това...с 3 скорости :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Май 2023, 17:12

Хибрид, имам предвид шосейно колело с право кормило и малко по-неагресивна рамка и гуми от рода на 30-32. Някои почват да им викат вече "стрийтфайтъри" по аналог с моторите. Електрическо колело няма шанс да карам в тоя живот.

Харесал съм си на Кейниън един модел. Карбоновото със Срам НХ е 3 и нещо, по-плебейското алуминиево с Шимано 5100 е 1800, има и същото с Шимано ТХ505 за 1400. Ма то кола, мотор, колело.. много хобита, за кое по-напред :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 09 Май 2023, 17:18

Аз съм непретенциозен и карам cross grx9 27.5 навсякъде.
Има триста скорости, яки хидравлични спирачки, сложил съм си трекинг седалка и от онези най-тънките калници, които се слагат със свински опашки и не ми липсва нищо.
Единствено ако карах повече по асфалт бих му сложил едни "хибридни" гуми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Май 2023, 17:25

На мен просто ми се кара шосейка, която при нужда може да върви и там, където няма много път. Харесва ми, че са бързи почти колкото шосейни, но пък много по-удобни.

Иначе имам един Трек, който става за каране, но е толкова тежък и бавен, че нагоре по Бистрица се качвам за същото време както с фиксито :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 09 Май 2023, 19:00

bum_bum написа:Хибрид, имам предвид шосейно колело с право кормило и малко по-неагресивна рамка и гуми от рода на 30-32. Някои почват да им викат вече "стрийтфайтъри" по аналог с моторите. Електрическо колело няма шанс да карам в тоя живот.

Харесал съм си на Кейниън един модел. Карбоновото със Срам НХ е 3 и нещо, по-плебейското алуминиево с Шимано 5100 е 1800, има и същото с Шимано ТХ505 за 1400. Ма то кола, мотор, колело.. много хобита, за кое по-напред :dunno:

Не знам кой Каньон си си харесал, предполагам Roadlite, но според мен гравъл е най-доброто и универсално колело освен ако човек не гони скорост или тежък терен. Иначе за мен карбонът от всякъде си заслужава, защото освен лек е и по-комфортен. Отделно имам Sram NX на едното ми колело и е супер. Така ме според мен си заслужава ако решиш че хибрид е твоето нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Май 2023, 19:06

Добре де, колко скорости са нужни на обикновено градско колело, което може да стигне и до съседния град? Гледам, че има еднакви модели с 6 и с 18 скорости... Тук пишете, че 3 стигали...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 09 Май 2023, 19:14

Както всяко нещо - зависи. Дали живееш в Копенхаген или Велко Търново, в каква форма си, дали го правиш за спорт, за разходка или за да стигнеш някъде и други фактори.
Като цяло ако човек не се състезава и не гони постижения съвременните системи 1х12 предлагат всичко необходимо за планински или шосеен велосипед. За градски са малко излишни и 6-8 са напълно достатъчни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 09 Май 2023, 20:14

nero_ написа:Както всяко нещо - зависи. Дали живееш в Копенхаген или Велко Търново, в каква форма си, дали го правиш за спорт, за разходка или за да стигнеш някъде и други фактори.
Като цяло ако човек не се състезава и не гони постижения съвременните системи 1х12 предлагат всичко необходимо за планински или шосеен велосипед. За градски са малко излишни и 6-8 са напълно достатъчни.

Винаги съм се чудел, защо велосипедите с 1 венец отпред са доста по-скъпи от тези по 3... нали уж по-малко части, би трябвало да е по-евтино за производство :dunno: Моето е с 3х8 скорости и адски ме дразни това, че сигурно половината са излишни... Знаете ли някой саит в който пише кои скорости на какво предавателно число отговарят :idea:

nero_ написа:Грубо казано:
висок каданс - повече товариш сърце и дроб
нисък каданс - повече товариш мускули и стави

Ако се задъхваш пробваш по-нисък каданс, ако нямаш сила в краката по-висок.

Но не очаквай чудеса, просто можеш малко да играеш с баланса по този начин.

Има логика, мерси :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Май 2023, 7:05

3*8 не са ти 24 скорости. Има правило да не се кръстосва веригата, защото прави съпротивление при въртене и се износват елементите освен всичко.

Най-малкият венец отпред се комбинира с трите най-големи отзад в общи линии и т.н. Да е линейно. По този начин от 3*8 вадиш около 10 скорости.

Точно затова си ги уважавам аз лично трите венеца отпред, няма усуквания ако ползваш както трябва.

Предавателно число - броиш зъбците отпред и отзад и делиш.

По повод градското колело, аз съм с такова с една скорост. Подбрах предавателното число, което ми допада най-много и го сложих него. На голям баир се изправям и готово.

Аз се блазня да взема някое електрическо от тези, които асистират за да мога да правя по-големи планински пробези и без бутане. То си има чар и в бутането - лафче това онова. Но винаги ще мога да си карам и обикновено.

Гледам Specialized levo, 10 бона и отгоре... Не мога да се убедя защо едно колело ще струва колкото кросов мотор... Зверска спекула. А и този отвратителен шум докато въртиш....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 10 Май 2023, 7:59

nero_ написа:
bum_bum написа:Хибрид, имам предвид шосейно колело с право кормило и малко по-неагресивна рамка и гуми от рода на 30-32. Някои почват да им викат вече "стрийтфайтъри" по аналог с моторите. Електрическо колело няма шанс да карам в тоя живот.

Не знам кой Каньон си си харесал, предполагам Roadlite, но според мен гравъл е най-доброто и универсално колело освен ако човек не гони скорост или тежък терен. Иначе за мен карбонът от всякъде си заслужава, защото освен лек е и по-комфортен. Отделно имам Sram NX на едното ми колело и е супер. Така ме според мен си заслужава ако решиш че хибрид е твоето нещо.

Да. Роудлайт гледам. Гравъл определено е по-универсално колело, но не мисля, че ще го карам на такива растояния, че да имам нужда от дроп бар.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 10 Май 2023, 21:10

Имам сайклокрос с 35мм рошави и гладки гуми, шосейно с 30мм слик, мтб-тата са с 55мм крос кънтри. Като пътувам някъде, винаги първият ми избор е сайклото, далеч е от скоростта на шосейката, въртя с далеч по- голяма лекота от мтб, не мисля толкова за терена.
За градско няма нищо по- яко от сингък спийд, дори за час въртене се получава приятно натоварване :lol:
Общо взето всеки байк си има предназначение и е според ползването. Roadlite-a е супер универсален, харесва ми много, ако нямах толкова скрап и трябва да се огранича до едно колело, май това ще е изборът.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Май 2023, 7:06

29-ките хардтейл какви са ви отзивите, за тези които карат такива. Примерно спрямо 27.5, 26?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата