Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Don_Diego » 30 Окт 2024, 17:03

немо написа:
Don_Diego написа:Ако има още невярващи в кетото, ще спомена моя прогрес за 1 година.
- 20кг и продължавам да свалям

При какво тегло си започнал кетото? Щото 20кг. не са малко...Би ли споделил ръст/тегло в началото ?

Don_Diego написа:Сега обаче се дразня на хората около мен дето се хранят лошо :banghead:

Не си сам :mhihi:

Сутринта преди първия ми преглед при ендокринолог бях 120 без много малко при ръст май 170см.
В момента съм 97,8 като лятото не бях супер стриктен с калориите и имах движения нагоре-надолу. но все около 100 вървях. Сега пак тръгнах надолу като следя калории и макроси :lalala:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 30 Окт 2024, 18:15

Без да се обиждаш, но си бил в незавидно лоша форма ... и здравословно и физически! Радвам се, че си тръгнал по правилния път :bchug: ! Само така!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 30 Окт 2024, 22:10

ildivvy написа:Без да се обиждаш, но си бил в незавидно лоша форма ... и здравословно и физически! Радвам се, че си тръгнал по правилния път :bchug: ! Само така!

Начи много се дразня, когато хора в лоша форма, затлъстяване най-вече , вадят от 9 кладенеца вода да се оправдават за липсата на желание да се погрижат за себе си.
Диего, евала !
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 31 Окт 2024, 10:38

ildivvy написа:Без да се обиждаш, но си бил в незавидно лоша форма ... и здравословно и физически! Радвам се, че си тръгнал по правилния път :bchug: ! Само така!

Незавидна форма, но пък със завиден апетит :mhihi:

Майтапа настрана, но явни здравословни проблеми нямах и едва когато рязко започнах да качвам килограми ми светна, че има нещо нередно и тръгнах по доктори. От там пък открих, че конкретно инсулиновата резистентност съм я имал от поне 7-8 години, но докторите тогава не са ми обърнали внимание на това и ето докъде я докарах :banghead: . Дори си спомням как ми бяха казали, че диабет и подобни са немислими заболявания за мен :kuku: .
Като килограми винаги съм бил повече, реално само на корем: ръце, крака са ми супер, като краката даже са ми завидно мускулести, оформени и силни. Батките много ми завиждат за тях :mhihi:

От както Иво ми показа и обясни кетото буквално се преродих. Здравословно: инсулина влиза в норми (както казах от 28 преди 2 месеца беше 16), омазняването на черния дроб е 2 степени надолу, сънят ми се подобри, издръжливост във всичко и още и още. Физически: не си задържам въздуха за да си вържа обувките :mhihi: , смених размера на дрехите, 3-4 дупки на колана и 2 на каишката на часовника :shock: . Ей това ми е най-големия шок - китките ми са били дебели :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 31 Окт 2024, 11:07

Моя HOMA индекс беше 4,9

А твоя?

Аз откакто спрях всякакви хлЕбове, пасти, теста и подобни и свалих 35кг.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 31 Окт 2024, 11:44

6.4 :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 31 Окт 2024, 18:39

"Добре" си бил. А предписаха ли ти дежурните хапове - метфогама, глюкофаж и тн?

Sent from my PGT-N19 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 31 Окт 2024, 18:53

E как без хапове :ok: :mhihi:

Обаче Глюкофажа хич не ми понесе, без значение от дозата...беше ме страх да си издухам носа, че да не изпусне тапата :mhihi:

Сега 1 година по-късно, на периодичния преглед пак искаха да ми предписват лекарства, този път Оземпик :kuku:
Казах му да пише колкото и каквото иска, аз нищо няма да пия и след като видях тия резултати само след оправяне на храненето ще си продължа само с това докато "оправя" нещата.
Пределно ясно ми е, че това е състояние и няма лечение, но само с храна може да се държи под контрол и без нужда от лекарства
На същия преглед ендокринолога смята, че хома-та ми вече е 3.5 или нещо близо до това, не помня точно :lalala:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Ное 2024, 16:35

Инсулиновата чувствителност се възвръща постепенно, ако не си в крайна фаза на диабет, всичко има "оправяне", спокойно. Оземпика не го отписвай - пробвай го, пептидите са медицината на бъдещето, определено има смисъл и работи страхотно. За няколко месеца ще видиш огромен напредък, ако си държиш и храненето под контрол.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Ное 2024, 17:53

Don_Diego написа:Казах му да пише колкото и каквото иска, аз нищо няма да пия и след като видях тия резултати само след оправяне на храненето ще си продължа само с това докато "оправя" нещата.

И аз мисля, че подобни хапчета не са нужни, ако държиш стриктно кето. Дано вдигаш и тежести редовно, че това ще ти ускори всичко и ще забави или неутрализира самоизяждането на мускулите. За твоите размери, дано ядеш поне около 160-180 грама протеин на ден или около 800-900 грама месо.

Оземпик и подобни изглежда работят много добре и са доста важни за бъдещето на човечествтото. Не само на дебелаците не им се яде, но и алкохолиците спира да им се пие, наркоманите спира да им се иска и даже май и на хазартните зависимости действат. Всички тия неща стават и с диети, но много малко хора могат да са стриктни години наред.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 01 Ное 2024, 20:00

Не ям толкова протеин, но и не тренирам изобщо.

Физическата активност е много движение през деня + повтарям и потретят милото почти всяка вечер :mhihi: (и за протокола не е “цък, цък, язък” :angel: )
Има на няколко приятелки им го е казала това и вече не им дава да си комуникират с мен, че и те искали да видят що е това “втори път за една вечер”
Няма да крия, че при 120кг такава активност си беше направо невъзможна мечта :oops:

Иначе храната: до 2000 калории на ден, като се старая да са дори по-малко (средно съм около 1800).
1 хранене на ден, вечер до 20:00. Въглехидрат макс 20гр нетен (напоследък дори гравитирам около 10), 150+ мазнини, около 120 протеин
Чувствам се превъзходно, държа GKI кетоза между 3.0 и 6.0 (идеалната среда)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 01 Ное 2024, 22:10

Бра си лайката 120гр протеин да не са толкова много... :paranoid:
От какво ги набавяш?
Аз се сцепвам от месо, морски, яйца, тиквени, конопени семки и т.н. и пак едвам докарвам 100-110.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 01 Ное 2024, 22:27

Че то едно мИсо има средно 20-25 гр. на 100 гр. 2 вратни пържоли са ти 300-400 грама сурово месо или около 100 гр. протеин :mhihi: Едно яйце е 6 по спомен, демек ако изядеш днес 2 вратни пържоли и 4 яйца си на 120 гр. и бая мазнини де.

Аз ако мога да дам мойте 5 стинки по темата - едно време съм ял всичко по кантар и формули и да, формата ми беше перфектна. Сега може би в бая дни стигам едвам едвам 100 гр. протеин, тренирам си по 4-5 пъти седмично и смея да твърдя, че съм в много добра физическа/мускулна форма. Та не знам доколко има смисъл да се тъпче с протеин човек ако не гони спортни постижения.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 01 Ное 2024, 22:48

При кето даже е противопоказно да са прекалено много протеините, щото тогава под светлината на прожекторите идва глюконеогенезата и ги превръща във глюкоза и заминава кетозата. Така че за нетрениращ човек 1.2гр на кг телесно тегло са достатъчно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 01 Ное 2024, 22:53

Сега си погледнах Carb Manager-a, малко съм се изхвърлил с протеина. Средно съм около 100

Ето два седмични отчета: един с малко ограничаване и един дето съм се разял така да се каже :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата