Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: iOS тема
Тоя в Криейтив ми каза, че Маверика който беше последния по времето когато бях там заемал около 2гб от паметта.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
В момента с Yosemite
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Малко дебилен въпрос от мен
По какво да разбера кой iPad съм спечелил? 1,2,3 ? Не искам да го разпечатвам, понеже искам да го продам.
http://postimg.org/image/tnt00ih0f/
http://postimg.org/image/tnt00ih0f/
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Ipad 1 mini без ретина .
Model A1432
Model A1432
Съвет от КАТ !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Мерси! И аз успях да намеря в сайта на Епъл. Просто бях с очаквания за мини 3
П.П. Продавам го, ако някой се интересува
П.П. Продавам го, ако някой се интересува
Снимки не държа на телефона. Имам достатъчно твърди дискове, където да ги прехвърля. А и да нямам то цената на един хард диск направо е смешна сравнена с тази на телефона
Има и достатъчно място при google dropbox и всякакви подобни акаунти.
Както и да е, айфона е просто един буфер докато стигнат до там. В момента имам 6гб свободни без снимки, което горе долу е добре. Но при всички положения при следваща покупка като минимум ще бъде 32гб.
Иначе като стабилност на работа айфон все повече ми харесва. Заобиколен съм от андроид телефони и постоянно се налага да вадя батерията или да преинсталирам софт на някой. Но това вече го приемам за нормално. Може би ако се върна към андроид това няма да е проблем за мен, но за хора, които не обичат да "се занимават" е доста стряскащо
Както и да е, айфона е просто един буфер докато стигнат до там. В момента имам 6гб свободни без снимки, което горе долу е добре. Но при всички положения при следваща покупка като минимум ще бъде 32гб.
Иначе като стабилност на работа айфон все повече ми харесва. Заобиколен съм от андроид телефони и постоянно се налага да вадя батерията или да преинсталирам софт на някой. Но това вече го приемам за нормално. Може би ако се върна към андроид това няма да е проблем за мен, но за хора, които не обичат да "се занимават" е доста стряскащо
Свали си battery doctor и си изчисти няколко пъти junk files и после дай memory boost виж колко място ще ти освободи.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk

Тази Battery doctor при андроид ми се стори много зле. Може пък тук да е различна, ще пробвам.
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
[COPYRIGHT SIGN] написа:Телефона ми е 16гб т.е. всеки мегабайт е ценен. След няколко месеца използване гледам, че програмите трупат неоправдано много данни. Фейсбук, който съм го ползвал 2-3 пъти до сега и винаги се лог аутвам след използването държи към 300мб данниНякаква програма за четене на вестници 200-300мб. Ако го изтрия и инсталирам отново се оправя. При андроид има възможност от настройките да изчистваш кеша, тук не виждам такова нещо. Ползвах две три програми iCleaner и подобни, които освободиха около 2гб, но тия данни пак си стоят на някои приложения. Какво може да се използва за изчистването им? Или остава само вариант с деинсталиране и повторно ново инсталиране?
всичко което си описал е в реда на нещата, така работят тези програми, напълно нормално е да кешират информация с цел гладка работа. бих те посъветвал да прецениш кое ти е важно като съдържание и да сведеш триенето до минимум, все пак флаш паметта в телефона не е вечна и тя си има някакъв живот изразен в брой цикъли триене писане. за това бих те посъветвал в бъдеще да избягваш 16гб версии на устройствата. също така може да се ориентираш към облачните услуги на епъл и гугъл или други такива но проверени. относно чистенето на кеш ВСЯКА програма си има опция за изчистване и не е нужно да триеш всеки път, ако не е от самото приложение то 100% има опция в основните сетинги на апарата като качените от теб неща ще са на дъното на списъка.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
Той кеша се запълва на следващото пускане, така че имаш едно пространство от кеш, което го смятай заето, защото и да го изтриеш сега пак ще го изгубиш след 1 седмица.
До юли 2015 е в гаранция към епъл и с радост бих му скапал паметта ако може 
Иначе според мен кеша все пак се натрупва и след една седмица е един, след две е повече и т.н. Не се знае кога се замества от ново съдържание
Иначе според мен кеша все пак се натрупва и след една седмица е един, след две е повече и т.н. Не се знае кога се замества от ново съдържание
© написа:До юли 2015 е в гаранция към епъл и с радост бих му скапал паметта ако може
Не се натрупва, примерно facebook ползва винаги около 300MB, messenger винаги към 80. Епълските аппове като safari не задържат кеш, 4MB е нищо за уеб браузър. Самите аппове нямат нужда да натрупват кеш, просто им трябва "работно пространство", буфер с памет или както искаш го наричай за да ти показват картинки и други глупости. Всичките ги има в storage, колко ползват и ако им хвърляш по едно око редовно ще видиш, че не се променят освен ако няма големи промени в самите версии при ъпдейт. Затова и в самия ОС няма опция за триене на кеша.
Може и да си прав, не съм ги гледал. Имам едно приложение за четене на разни вестници, вчера сутрин го гледах, че беше 65мб, като писах вечерта беше на 70мб, сега е отишло на 105мб. Ще го видя до кога ще расте. Иначе преди това го бях изтрил
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Моя facebook app под 500мб не е падал..
Messenger-a под 140мб също, но не се и качват много нагоре
От месеци не съм ги трил и г/д на това ниво стоят
Messenger-a под 140мб също, но не се и качват много нагоре
От месеци не съм ги трил и г/д на това ниво стоят
- alekangg
- кандидат ентусиаст