България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Сигурно агенцията на някой наш човек е взела държавна поръчка за проучване как иконите променят манталитета на българския шофьор към по-смирено шофиране 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз пак питам, как ако наруша драстично скоростта в Гърция ще ми вземат парите? Другаде в Европа също как ще ми ги вземат?
На турските тираджии никой в тази държава не можа да измисли как да им вземем парите ли? Значи тъпчат пътищата, правят катастрофи, правят пари минавайки от тук, но не може да кихнат за глоби или да карат съобразено, така ли да го разбирам?
На турските тираджии никой в тази държава не можа да измисли как да им вземем парите ли? Значи тъпчат пътищата, правят катастрофи, правят пари минавайки от тук, но не може да кихнат за глоби или да карат съобразено, така ли да го разбирам?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз като се прибирах от Зандворт и на излизане от Унгария се обърках и не минах където минават камионите, ми където са колите.
Там 3-ма човека с таблети проверяваха всеки номер на кола, докато се движихме бавно. Отбиха хората които имат глоби, оказа се че съм пропуснал да си купя винетка и нямаше вариант да продължа, ако не платя на момента. Имаше си паркиран фургон на паркинга, където обработваха нещата - плащанията.
Там 3-ма човека с таблети проверяваха всеки номер на кола, докато се движихме бавно. Отбиха хората които имат глоби, оказа се че съм пропуснал да си купя винетка и нямаше вариант да продължа, ако не платя на момента. Имаше си паркиран фургон на паркинга, където обработваха нещата - плащанията.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Е как да стане това със събиране на глобите? Сложат ограничение, да не напускат страната ако имаш неплатени глоби. Жълтопаветниците в един хор реват, как това нарушава правата им. Дойде глоба, ама айде 14 дни гратисен период с 30% отстъпка, после не знам колко дни със задължение за плащане на 100%, преди да стане неплатена в срок. Ами България се прекосява за ден, два.
После дълга и мътна, защото минават през сума ти посредници, докато стигне нарушителя в друга страна. При това, за събиране на глобата трябва да съдействат техните органи.
После дълга и мътна, защото минават през сума ти посредници, докато стигне нарушителя в друга страна. При това, за събиране на глобата трябва да съдействат техните органи.
ID A написа:После дълга и мътна, защото минават през сума ти посредници, докато стигне нарушителя в друга страна. При това, за събиране на глобата трябва да съдействат техните органи.
Защо - същия катун, дето разпъва килимчетата на отиване към югоизточната ни съседка в края на юли/началото на август, с много голяма вероятност, ще пътува обратно към Дюселдорф в края на август. Същото и за тировете.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вие сериозни ли сте ??!! Искате КАТ и ДАИ да ловят някакви тирове на момента , да излизат на пътя да вършат работа която ги разсейва от основното им занимание кибичене в патрулката ? За какво да го правят като те си капят парите и така ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
driver69 написа:ID A написа:После дълга и мътна, защото минават през сума ти посредници, докато стигне нарушителя в друга страна. При това, за събиране на глобата трябва да съдействат техните органи.
Защо - същия катун, дето разпъва килимчетата на отиване към югоизточната ни съседка в края на юли/началото на август, с много голяма вероятност, ще пътува обратно към Дюселдорф в края на август. Същото и за тировете.
Нали осъзнаваш, че 14 дни започват да текат от връчването? Значи на отиване прави нарушението, на връщане връчването, след това започват да текат сроковете... ама той вече е гаст арбайтер. Чак догодина, но тогава е с друга кола....
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
С друга кола, ама на същото име. И догодина и лихвички.
Със сигурност може да се подобри процеса. Факта и че карат така по непознати пътища, създава и повече предпоставки за ПТП-та. Както постоянно се казва, че Ганя си кара кротко и спокойно в чужбина, така и чужденците трябва да карат така при нас. Държавата обаче прави всичко възможно да облекчи чужденците (вкара и дневни винетки, не им събира глоби), така че ръст на глобите и повече камери за нас. И да има пари за балони и икони
Със сигурност може да се подобри процеса. Факта и че карат така по непознати пътища, създава и повече предпоставки за ПТП-та. Както постоянно се казва, че Ганя си кара кротко и спокойно в чужбина, така и чужденците трябва да карат така при нас. Държавата обаче прави всичко възможно да облекчи чужденците (вкара и дневни винетки, не им събира глоби), така че ръст на глобите и повече камери за нас. И да има пари за балони и икони