СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от steeN » 10 Юни 2025, 22:02

alx написа:...

Интересно, отпред го виждам, наистина е бая криво... виждам че бронята е друг цвят също, но отзад не мога да видя разлики.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Юни 2025, 23:19

alx написа:
ildivvy написа:По кои 'белези' предполагаш тези неща? Питам от любопитство!

За удара отстрани просто е друг цвят със типичния оранжев оттенък на нефабрична евтина боя. Оранжевото трудно си личи на хоризонтални повърхности, но на вертикални ако знаеш какво да гледаш е очеизваждащо дори на снимка.

Значи, аз като си боядисах вратите заради селяците по паркингите, които блъскат с все сила вратата си в колата до тях, ще излезе пък ся, че и отстрани е удряна :mhihi: :mhihi: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 11 Юни 2025, 8:49

Don_Diego написа:Аз коментирам конкретно “оранжевия оттенък”, който се споменава. Глазурит са пословични с това, че нямат чисто черен пигмент. Отваряш кутията с боя и виждаш как уж черното - жълтее. Балкан Стар се убиваха да пребоядисват черните коли и да ги преливат защото вариант да ги правят от ръб до ръб не съществуваше, а фабричната боя е друга марка.

Имам няколко години зад гърба си като колорист на автомобилни бои и не съм срещал подобно нещо с друга марка боя

Значи топ бранда на BASF , дето произвеждат пигменти за една камара други производители на лакове и бои нямат чисто черно....доообре ! :smoke:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 11 Юни 2025, 9:39

Ако са пуснали най-накрая изцяло водна база може и да имат вече. Преди 14-15 години когато го работих това и бяха с ред 80 (по спомен) нямаха чисто черен пигмент, имаше жълт оттенък черният им компонент.

За сравнение при PPG и Max Meyer черното си беше черно и нямаше оттенъци
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 11 Юни 2025, 11:38

Аз пък не виждам нито оранжеви оттенъци, нито разлика в нюансите между детайлите, еле пък разлика във фугите под милиметър от тия криви ъгли на снимките.

Чак пък и цялата крива и снаждана :shock: Нито отпред при бомбетата се вижда нещо, нито при колонките на отворени врати, нито криви фуги.

Изключае само фугите на предния капак, над фаровете и бъбреците, ама те на Г30 преди фейса май така си стоят.

Май тия 5 години работа, като автобояджия и тенекеджия преди доста години, докато бях студент, напразно са били :mrgreen:

ПС. предпочитах да пръскам с Max Mayer, щот с колористката там имахме закачка и тя студентка тогава :lol:
Glasurit съм пръскал някои цветове, ама черно не си спомням, та не знам.

ПС 2. за километрите ясно - само като види човек опърлените ауспуси на дизел от тия години ... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Юни 2025, 11:53

Отдясно капака (ляво за шофьора) и калника имат бая разлика и предната броня е друго черно, друго не виждам аз.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 11 Юни 2025, 12:18

alx написа:
Удряна е отпред… и отзад… и от пасажерската страна… цялата е крива… и то толкова че ми се чини че е снаждана..

Почвам да си мисля, че си незаконен / неизвестен син на Чък Норис и Баба Ванга, толкоз много инфо от няколко снимки....заеби... :kuku:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 11 Юни 2025, 13:59

Аз по снимките виждам, че колата е била на заместник шеф на хлебозавод, 40 год., скрит гей който си е лакирал ноктите на краката в розово. Колата е на 455 к. км, защото той е работил в Хамбург, а майка му е живяла в Хановер и постоянно е пътувал да си хапне от картофените кнедли на мама. Има две три остъргвания отдясно заради тясната арка на алеята към къщата му. Продава я щото е наддал до 140 кг. и вече седалката му е тясна... А, май се казва Ханс и е късоглед :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Юни 2025, 14:30

На третата снимка през фугата на калника май се вижда и теч на масло от гарнитурата на главата :angel:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 11 Юни 2025, 15:00

Защо предните седалки контрастират толкова много спрямо задните? Намазал ги е с нещо за да изпъкват, или ги е оцветявал?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Юни 2025, 15:33

Ял е повече тиква и през потта е проникнало в кожата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юни 2025, 15:42

Абе вижте че там където е удряна тая кола , боята е поне 300 микрона и повече наслоено . А там където няма оранжев оттенък си е заводско 130-150 микрона дебелината на покритието . 30 секунди са достатъчни да се види къде са пипали ръчичките на бояджията :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Юни 2025, 15:44

Аз видях,че е удряна само по уеб адреса, изобщо не е нужно да се отавря обявата. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 11 Юни 2025, 15:47

Компресията на трети цилиндър също е зле! :ok:
По осмата цифра от телфонния номер в обявата се вижда.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Юни 2025, 15:50

немо написа:
alx написа:
Удряна е отпред… и отзад… и от пасажерската страна… цялата е крива… и то толкова че ми се чини че е снаждана..

Почвам да си мисля, че си незаконен / неизвестен син на Чък Норис и Баба Ванга, толкоз много инфо от няколко снимки....заеби... :kuku:

Случва се. Учудвам се че не ме разкри по- рано :)

Истината е малко по- прозаична ама друга тема. Имаше период в живота ми в които съм оценявал по 100-тина коли на ден (за търговия на едро между дилъри) - писал съм го и друг път но си пропуснал предполагам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата