Политическа.
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа.
barabqga написа:BMW_POWER написа:Първо си спомнете, какво означава думата "паметник". В Русия има паметници на немските, унгарските и т.н. войници, загинали там през двете световни войни. В Германия има на руски войници. Само на нас ни дай да рушим и изтриваме.
Апропо, аз съм против единствено паметници на идиоти като оня отявлен българофил Чърчил. Той няма работа при нас.
аха да запазим мавзолеят и го бутнаха продажниците
Поне знаем кой е ОК с поругаването на паметници на български войници от войните в Македония. Имам двама прадядовци, оставили си костите на територията там през Първата световна ...
p.s. Това бтв не прощава

Всеки които се е бил срещу нас и е убивал българи на наша територия не заслужава паметник. По тази схема може да има съветски паметници и такива на немски асове защитавали небето над родината но всичко останало не мисля, че е коректно.
На баба ми дядо ми къщата на Клемент Готвалд до реката в центъра на София е била почти разрушена от американските бомбардировки. Крили са се и са треперели в мазето докато хора като СПИСАРЕВСКИ са се били на живот и смърт горе в небето при 1:20 съотношение на силите. И сега паметник на тези дето разрушиха София? Ае сиктир…
На баба ми дядо ми къщата на Клемент Готвалд до реката в центъра на София е била почти разрушена от американските бомбардировки. Крили са се и са треперели в мазето докато хора като СПИСАРЕВСКИ са се били на живот и смърт горе в небето при 1:20 съотношение на силите. И сега паметник на тези дето разрушиха София? Ае сиктир…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не е лошо да има бе, история все пак, да не се забравя. И този на съветската армия искам да остане, и за мавзолея бях против. Поне се видяха идиотите, че което е построено през комунизма, те даже не могат и да го съборят както трябва, да го построят да не говорим.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
знаем и кой създаде македония, за това че требваше да си остане мавзолея, да помнимBMW_POWER написа:barabqga написа:BMW_POWER написа:Първо си спомнете, какво означава думата "паметник". В Русия има паметници на немските, унгарските и т.н. войници, загинали там през двете световни войни. В Германия има на руски войници. Само на нас ни дай да рушим и изтриваме.
Апропо, аз съм против единствено паметници на идиоти като оня отявлен българофил Чърчил. Той няма работа при нас.
аха да запазим мавзолеят и го бутнаха продажниците
Поне знаем кой е ОК с поругаването на паметници на български войници от войните в Македония. Имам двама прадядовци, оставили си костите на територията там през Първата световна ...
p.s. Това бтв не прощава
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
знаем и кой създаде македония, за това че требваше да си остане мавзолея, да помним
Някога минавало ли ти е между ушите че може да е било със съвсем други намерения това с македония ? И просто да са се оказали грешни тия сметки или да са били изтървани и манипулирани от други ? Македонизма се пръква 20 години на ХХ века много преди комунистите да дойдат на власт 1944г . Чувстваш ли се подготвен да коментираш нещо което определено не ти е ясно като генезис и предпоставки ? Това пише в укипедия , Димитров и Влахов 1934г признавали македонската нация ....
Идеята за създаване на македонска нация за пръв път се появява сред македонските комунисти , начело с Димитър Влахов[1], публицист и революционер, една от водещите фигури в създадената по-късно ВМРО (обединена). Вземайки предвид голямата етническа разнородност на населението на Македония, анексирането на областта от България е в противоречие с хората, изповядващи комунистическите ценности. Сред ляво-мислещите македонски революционери единствен изход от ситуацията представлява обединението на всички етнически групи в една - македонска нация, което да улесни установяването в бъдеще на Македонска държава в проектираната вече Балканска федерация. В началото идеята е приета от доста български революционери като Петър Чаулев, Павел Шатев, Владимир Поптомов и Тодор Паница. Много бързо обаче някои от тях се отдръпват поради тесните връзки на организацията с БКП и Коминтерна и поради несъгласие с политиката на отричане на българското етническо самосъзнание на населението на Македония.
Ако човек малко се замисли и си зададе въпросите как се създава една нова нация , ще види че това са пълни глупости . Двама седнали и написали че от утре има македонска нация и хоп готово

Последна промяна Jordana на 10 Май 2023, 19:54, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Конституционния съд вече даде становище ,че Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията на България .Няма как Народното събрание да я ратифицира ....особенно с този си състав .
nikola59 написа::mhihi: Аре всички у лево. Поздрави от ГЕЙропа: https://dnes.dir.bg/svyat/s-golyamo-mno ... onventsiya
И казали че задължително трябва да я приемем. А честито
… а ти чел ли си я? Всичко в нея е с пожелателен характер… да не говориме, че идеята там е че не можеш да тормозиш хората независимо дали са черни, жълти, обратни, нерешили и тн… което мисля, че трябва да се спазва така или иначе и без конвенция.
Нека да позная- и плана ран- ът е за унищожаване на държавата - нали?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тая конвенция сега я прочетох по диагонал и единственото не съвсем редно нещо, което виждам в нея е дефиницията за пол. Не виждам нищо друго притеснително, че всички толкова подскачат за нея
Каква е причината за тази съпротива? Това, че по някакъв начин легализира избора на пол, което в последствие може да бъде налагано като някаква норма или какво? Аз лично не виждам какво ме засяга това, че всеки мъж, който е решил, че иска да бъде жена има правото и свободата да го направи. Ако ще да реши, че е петел и да си закачи гребен, ще си го преместя в другия крачол. То и сега си е криво-ляво така. При нас по-трудно, май с решение на съда, но в братска Америка май не е никакъв дерт.
Освен това, ако конвенцията ни е проблем, какво да кажем за детските филми? Аз от година може би, че ако не и повече във всеки филм, който гледам с децата има педераси. Не видях никой да протестира или да бойкотира Холивуд.
Ко значи "пожелателен характер" на конвенция? Женевската конвенция пожелателна ли е? Конвенцията за правата на детето и тя ли е с пожелателен характер?

Каква е причината за тази съпротива? Това, че по някакъв начин легализира избора на пол, което в последствие може да бъде налагано като някаква норма или какво? Аз лично не виждам какво ме засяга това, че всеки мъж, който е решил, че иска да бъде жена има правото и свободата да го направи. Ако ще да реши, че е петел и да си закачи гребен, ще си го преместя в другия крачол. То и сега си е криво-ляво така. При нас по-трудно, май с решение на съда, но в братска Америка май не е никакъв дерт.
Освен това, ако конвенцията ни е проблем, какво да кажем за детските филми? Аз от година може би, че ако не и повече във всеки филм, който гледам с децата има педераси. Не видях никой да протестира или да бойкотира Холивуд.
alx написа:Всичко в нея е с пожелателен характер…
Ко значи "пожелателен характер" на конвенция? Женевската конвенция пожелателна ли е? Конвенцията за правата на детето и тя ли е с пожелателен характер?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Конвенцията е така направена че има юридически уловки в нея от които ще последва и промяна на законодателството . Ако бъде приета от България ще има и неизбежни промени за еднополовите бракове и за още куп неща .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Че като се обичат младите да се вземат, какво толкова?
Едно време Бай Тошо ги вкарваше по затворите и ги пращаше да ги лекуват. Сега им осигуряваме пълен комфорт. И едното било лошо и другото. Е, кво да правим?
Мен обаче друго ме тормози. Видно е, че педерите са навсякъде. Аз лично познавам поне 10-тина. Е защо във форума няма поне един? Айде колеги, кой първи ще си признае? Вече не е срамно, дори е модерно.
Едно време Бай Тошо ги вкарваше по затворите и ги пращаше да ги лекуват. Сега им осигуряваме пълен комфорт. И едното било лошо и другото. Е, кво да правим?
Мен обаче друго ме тормози. Видно е, че педерите са навсякъде. Аз лично познавам поне 10-тина. Е защо във форума няма поне един? Айде колеги, кой първи ще си признае? Вече не е срамно, дори е модерно.

bum_bum написа:…alx написа:Всичко в нея е с пожелателен характер…
Значи, че е написана ето така:
Примерно артикъл 14 които е в очите на много хора:
Article 14 ‑ Education
1. Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of learners, in formal curricula and at all levels of education.
Ключа тука е “where appropriate”.
Всичките по- така артикули са написани с вратички или направо са дефинирани като гайдънс-и… един вид не ви караме ама ако решите да го правите ние ви съветваме да го направите ето така. Типично за европейски директиви. Там са ама… може и да не са.
Аз имам огромен опит с писане и тълкуване и изпълняване на такива- има дори 1-2 параграфа в gdpr писани от мене и цели глави “одобрени” от работна група в която съм бил един от водещите.
И така. Не подценявай европейците- всяка дума в това което е написано е там умишлено. Няма нищо случайно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Абсолютно съгласен . След приемането на тази "безобидна " конвенция ще последва вълна от искания за промени които няма да са толкова безобидни .И така. Не подценявай европейците- всяка дума в това което е написано е там умишлено. Няма нищо случайно.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)