Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: Политическа.

Мнение от Binev_OuT » 26 Май 2023, 12:45

Top Gun Maverick написа:Аз още се чудя на тези, които не искат еврото, какви са им точните аргументи за това или просто повтарят мантрите чути от някакви хора, някъде из медиите или ю туб.
Шубето е голям страх, но защо не го искат това евро, кое ги плаши и кое ще се промени коренно според тях.
Забравих за Сарийски(макар да спада към ю туб)но той в последната една година обикаля къде що има ю тубър да говори едни и същи отрицателни неща, заприличал е на Киро брейка, само където не е толкова кух.
Засега освен някакви съмнения за спекула, която така или иначе си я има, друго съществено не съм чул/прочел от никой критик на еврото в България. Виж за лов на вещици бая глупости съм чул по темата.

Аргумент ли искаш …. Ей го :
Запада , създаде и захрани българската политика/мафия , до степен такава че в момента истинско чистене може да има само с патлаци.Същото нещо , няма как да стане заради същите чиновници в Бръсъл.
Доверихме се прекалено на тоя запад , тая държава добро от него не видя.
Та , няма как да очакваме добри неща , когато си затриеш собствената валута и се довериш на същите тия които те клецат сума и години вече.
Аз ако дойда да ти вържа ръцете и краката , почна да ти пера шамари и да ти обеснявам че те боли щото не се защитаваш и ти си си виновен, ще ми дадеш ли да ти запуша и носа и да ти ръгна един в устата , като ти обеснявам че е за твое добро?
Аргумен номер 2 - само защото всички медии , посланици и доказани бандити натискат за тва евро , за мен означава че то не трябва да се случва.Поне не от тия хора!
Аргумент номер 3 - нема нужда , двата са достатъчни!
На теб кви са ти аргументите за обратното?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 26 Май 2023, 12:48

zAcK написа:
Ивайло Димов написа:Руди Гела им сра в кочината .....хахахаха ,шефове на спец . служби съгласувани с определени посолства.....Позор ,срам и трагедия .Някой съмнява ли се все още в 20+ % на Коце Еврото :ok:

Какво е Руди Гела и какво е станало, че така е много закодирано? :lol:

https://dnes.dir.bg/politika/radostin-v ... a-pp-video

:mhihi: Запасявайте се с пуканки.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Май 2023, 12:54

laviatan написа:
zAcK написа:
Ивайло Димов написа:Руди Гела им сра в кочината .....хахахаха ,шефове на спец . служби съгласувани с определени посолства.....Позор ,срам и трагедия .Някой съмнява ли се все още в 20+ % на Коце Еврото :ok:

Какво е Руди Гела и какво е станало, че така е много закодирано? :lol:

https://dnes.dir.bg/politika/radostin-v ... a-pp-video

:mhihi: Запасявайте се с пуканки.

Деба :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ша става мазаляция пак. Тоя ще излезе някакъв шампион :ok: :mhihi:

"Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство", обясни Василев втората си разлъка с непарламентарна група в последната година.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Булдозер, баце! Мачка партии и не прощава :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2023, 12:54

Много ще задълбаем с това евро, а има тема за него и го писахме тия неща. Най-общо ти казвам това, което написах назад 96-97-ма ми стига за да съм за. Ние и сме с вързани ръце и крака както каза ти още от тогава и реално сме с евро. Това, че ще го пуснем като хартия няма да промени нещата в негативен аспект и не желая утре да се събудя без валутен борд и с лев.

Оставям това евро настрани(то така или иначе ще дойде без значение какво мисля аз) че гледай какви видеа се точат. :mhihi: Сега тъкмо слушам някакъв, който обяснява как Боко бил двоен играч, но проруски дефакто и не го гледал какво казва, а какво прави, същото каза и за Радев. :mhihi: Аз помня много добре Тиквоний като подари кученце на Путин, ама и парите му ги дават от запад, от изток идват по други начини. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 26 Май 2023, 12:58

Top Gun Maverick написа:.............Хората в България са приели, че ние ще сме вечно във валутен борд и това ги устройва. Затова не искат еврото. Ако утре им кажеш, че си оставаме в лева, но махаме валутния борд, ще видиш как всички тука пишещи против това евро на секундата ще са си обърнали парите в евро, а в долари ще вкарват само като свършат мераклиите да им продават еврото си срещу лев, което ще е още през първите няколко десетки часа(после пак ще има, но на други цени)на това събитие. Тогава рязко ще се изпарят всички специалисти, които сега ти плюят това същото евро. ..........

Аз съм За влизането ни в Еврозоната и не харесвам Сарийски и компания, но съм против начинът по който се опитваме да влезем/да ни вкарат.

Към момента нито критериите за Еврозоната изпълняваме, нито тези за Шенген. Ако ни приемат ще е "по милост" и с "услуга", както се чу на записите. А както знаем по-скъпо нещо от услугата няма.

Основното ми чисто техническо притеснение е свързано с дълга и възможността да се води политика на дефицити подхранена от евтиното финансиране. Грубо казано гръцки сценарии.
Виждаш, че в момента дори с много добро съотношение дълг/БВП(на фона на другите страни в ЕС) получаваме едни доста неприятни лихви от пазарите. Това е естествена спирачка за безразборното харчене, която ще отсъства при влизане в Еврозоната.

Когато спрем с дефицитите, имаме стабилно правителство и изпълняваме техническите критерии няма да имам проблем с тази стъпка. :dunno:

P.S. Получавам доходите си в Евро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Май 2023, 13:05

На Руди Гела плюнката се размаза на устата като казава истината :mhihi: Съгласували Киро и Кокор с посослството шефовете на служби ... :shock: С кое посолство бе таранколовци съгласувате назначения на шефове на служби ? Тия са за затвора и двамата , баси и подлогите предателски . Как не ги е срам да се наричат български политик и да претендират за съставяне на кабинет тия ??!!! :no:
Последна промяна Jordana на 26 Май 2023, 13:22, променена общо 3 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Май 2023, 13:10

След като видях какво представлява Бг по време на пандемията, мога само да се цитирам.

почвам да имам притеснения за стабилността на българския Ганьо дали може да опази валутния борд.

Маверика го е казал добре :yes:

За Шенген изобщо не ме интересува какви критерии изпълняваме. Не може да сме като прокажените на ЕС с Румъния. Шанса да има натиск отвън да се оправят нещата, с което се самозаблуждават тези, които от някакви "морални" подбуди не искат да влизаме там, е много по-голям ако сме вътре. Което не значи, че го подкрепям като някакъв аргумент да изкупувам "греховете" на другите... а просто да покаже, че тези които вярват, че това е аргумент, в същност играят против собствения си интерес. Казано просто колкото по-дълго сме отвън, толкова по-бавно ще има някаква промяна, която се чака да се случи заради Шенген.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2023, 13:17

Нали казахме, че като не могат да се разберат ще ги викнат на обяд в американското посолство и ще се прегънат? Като го казах и Стийна пита защо си мисля, че ги вълнува във Вашингтон дали ще има правителство. Да, може би щяха да ни натискат и без правителство, но така ще им е по-лесно. Данчо и той отдавна пееше, че онези редят нещата, тука се каза с половин съгласие тези дни, че било правителство от ЕС. Е, май не е баш така и онези вече ви е ясно, че командват всичко.
Аз се чудя защо е тая драма сега? Изведнъж всичко граждани ще разберат неща, които си ги знаем и лаем из форума от много години, други хора на други места също ги знаят, ама сега му се дава гласност и айдееее, чудо голямо.
Последна промяна Top Gun Maverick на 26 Май 2023, 13:18, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Май 2023, 13:17

Шанса да има натиск отвън да се оправят нещата, с което се самозаблуждават тези, които от някакви "морални" подбуди н

Какъв натиск сънуваш пък ти за влизане като натиска отвън е само против влизането в еврозоната . С такива политици като тия двамата клоуни на ПеПе съм 100% убеден че някой от вън им казва кога да искат да влизаме и кога не .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Май 2023, 13:22

Аз не го сънувам, сънуват го тези, които искат да не влизаме (в Шенген) заради това. И контекста тук е Шенген, не еврозоната. Чети повече, пиши по-малко.

Top Gun Maverick написа:...

Аз все още виждам това като дошло от ЕС. Приоритетите им са Шенген и еврозоната. Тва са най-големите приоритети на американците?
Не виждам кво толкова правим, че да им се вдига кръвното на американците :dunno:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Май 2023, 13:26

steeN написа:За Шенген изобщо не ме интересува какви критерии изпълняваме. Не може да сме като прокажените на ЕС с Румъния. Шанса да има натиск отвън да се оправят нещата, с което се самозаблуждават тези, които от някакви "морални" подбуди не искат да влизаме там, е много по-голям ако сме вътре. Което не значи, че го подкрепям като някакъв аргумент да изкупувам "греховете" на другите... а просто да покаже, че тези които вярват, че това е аргумент, в същност играят против собствения си интерес. Казано просто колкото по-дълго сме отвън, толкова по-бавно ще има някаква промяна, която се чака да се случи заради Шенген.

Тук сме на различно мнение. :ok: Иначе моя личен интерес е да влезем максимално бързо в Шенген и Еврозоната. Ще ми спести много главоболия, време и донякъде пари.

Jordana написа:Какъв натиск сънуваш пък ти за влизане като натиска отвън е само против влизането в еврозоната . С такива политици като тия двамата клоуни на ПеПе съм 100% убеден че някой от вън им казва кога да искат да влизаме и кога не .
Не са против, просто ни искат вътре, но по техните условия. Ако има проблеми при влизането това е аргумент за "подбиване на цената" (нямам предвид валутния курс).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Май 2023, 13:31

Да, виждам и разбирам логиката, ти "жертваш" твоя интерес "for the greater good", с идеята че като бавим Шенген ще има натиск да се изчистят нещата, които ни пречат да влезем там... Има доста хора с твоята позиция. Fair enough.

Обаче има и друга подробност, тяхната позиция също не е чиста. Има доста съмнения за икономически интереси покрай пристанищата в Холандия, които са пряко застрашени от черноморски пристанища на Румъния и България.
Ако хвърлим и това и нещата вече не са толкова чисти както изглеждат на пръв поглед :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2023, 13:42

Съгласен съм, че и ЕС казва Стийн, ама явно и американците казват, а каква е ползата им само може да гадаем. Урсула... :mhihi: ще ни приемали.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Май 2023, 13:47

steeN написа:........

Обаче има и друга подробност, .....

Категорично е така. :yes: Нещата са много мътни.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Май 2023, 13:58

steeN написа:След Телеграм, сега и ТикТок :mhihi:

Дори и да се заяждаш не можеш. Коментирай съдържанието, не източника. Напиши и името на тази убавица в гугъл и ще я видиш на няколко платформи.

Като толкова ревете за еврото, кажете какво ще помогне то? Ще имаме ръст на БВП, ще съставят правителство, ще се вдигнат доходите, ще се оправи инфраструктурата?

Или отново повтаряме казаното от Генерал-губернатора на тази "територия" (цитирам Заки)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата