Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?

Мнение от ивчо » 12 Май 2011, 12:23

Честно,аз усетих разликата ... БМВ и Мерца са с почти 50/50,а Ауди е 70/30 като на някой достига 80/20 ... Ама не съм го усетил да недозавива ... Окачването и на 3-те стоково е далеч от меко,но при спиране и смяна на посока (примерно да избегнеш нещо) Аудито има склонност към презавиване,нещо което проверих три пъти и все едно и също !
:OT:
Не че искам да плюя БМВ,даже напротив (примерно ме кефи на Е34 поведението на чистачките при спиране/тръгване на колата,и някой гъдели като коланите,и както каза онзи от топ гиър,талкова прости неща та чак е чудно защо никой не ги прилага)! Ама както на Вас ви е писнало да четете/слушате за другите коли,така и на мен ми писна да чета/слушам как примерно някоя 16-ка е евати самолета ! Както един ваш колега с едно 316*18 Е30 доказа на Гергьовден когато бях на гости в Нови Искър и кротко изнасяйки се,бях застигнат (още в уличката) и почти ударен от въпросната кола (със стикери за събора почващи с 139*) ! И вече излизайки на Околовръстното,викам чакай да разтрия катуна,и резнах 2 и 3-та,до към 90-100 и вече се качвахме на моста,аз намалих до около 70,и бях изпреварен без видимост на изкачване, от фена който беше пропуснал да смени някой части по ходовата част,в следствие на което колата се клатеше като лодка,задният мост беше тип Татра ( / \ ),а предна дясна гума вибрираше като луда ! Мисълта ми е,че мечтата на всички пъпчиви дечица е да вземат мечтаната 30-ка или 36-ца,щото батковците свалят каки и се въртят на кръговото,а зимата може да докажем че и с летните гуми може да караме на лед :bang:
Не ме разбирайте погрешно,и аз карах Е30,но не заради някоя "кифла",или да гъзарея където сваря!
Проблема е че мозъка на всички кандидат фенове,не възприема колата като едно техническо постижение,което още 80-те години е изпреварило днешните корейски коли,а като средство за сваляне на полички ... Примерно ...
И всичкото фенове покрай мен обяснява колко девойки е забило и наевало,и в същото време не знае че има и челюстни накладки в дисковете,и размера на гумите! Това е дразнещо ... Че БМВ се възприема като "пичеловка",не като кола!
Знам че всяко стадо си има мърша,ама всички киселяци искат БМВ,а като ги попиташ за едно основателна причина освен горните ...
Нека истинските фенове на марката,и мъжете ми простят горната наглост,обаче ми втръсна лекинко ...
Защо съм се регнал ли,ами гледам да помогна с каквото мога,а и все пак разликата м/у колите не е толкова голяма (все пак "ползвам" същият дебиЛомер както и М20) !
:bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 12 Май 2011, 12:32

Boyadjiev написа:Колега smg извинявай че съм ти сгрешил ника, не е тенденциозно ;) по-нататък -> карал ли си куатро от тия години че така рязко отсъди... ? Долу пред блока ми е А4 куатро от 4 години...Може би знаеш, ама иначе куатрото е бомба и не познава недозавиването :mhihi:
За информация, я погледни как се смятат кубатури - на турбо мотора се умножава обикновено с коефициент 1.7 обема за да се докара до класа на атмосферка. Та аз ти говоря за сток мотори, дай да набием на ИС-а едно турбо и ела със S4, RS4 и каквото искаш 4 да видиш къде изгрява 1.8 :mhihi:
Ако голфа на жена ти е в класа ми -> разбирай около 150 коня го вади, но искам да ми платиш бензина за урока който ще ти изнеса със спрелата 20-ска :mhihi:

Кой е виновен на Бмв, че са десет години назад с вграждането на турбо мотори в обикновенните си коли? Аха силни атмосферки ала бала - изведнъж все повече модели се появяват с принудително пълнене. Може би има някаква причина за това а?
При Ауди философията е друга. И те залагат много повече на принудителното пълнене. И Ауди имат силни атмосферни мотори, но все пак повечето са с принудилтелно пълнене. Така, че можеш да виниш само Бмв, че не вграждат достатъчно турбо мотори в гамата си.
Аха вече като видя, че М3 е по-слабо от RS4 реши да бягаш по тъча и залитна в тунинг средите. Нали се сещаш, че и на S и RS могат да се сложат по-силни турбина/турбини. В тази насока мисля, че пределно ясно, коя марка предлага много повече потенциал за тунинг. Най-обикновенния 1.8Т може да му се повиши мощността 100-150% без да се пипне по мотора.
Шестаци като подушат 0.3 налягане стават на салата...Единствения мотор дето става е М42.
Хахаха верно ли падна толкова ниско да искаш да ти платя горивото на силната 320ка...Знаех си аз, че горивото при 320ките е голям проблем ама чак толкова. Не те ли беше срам, да го напишеш след като те закачих за разхода?
Ами ако паднеш в дупка и ти стане нещо на бегачката какво ще правим? Трябва ли да си ипотекирам къщата да те спасявам?

На другите дето се опитват да дават наклони кой къде да пише.... :mhihi:
Станали "фенове" преди година и вече решават кой, какво, къде...айде и лево.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 12 Май 2011, 12:36

къде са тея пички, дето се свалят с е30 :mhihi:

Иначе спора и темата са абсолютно безсмислени...Всеки ще си дърпа към своето и така до края на света...Карайте си квото ви кефи и не се опитвайте да вменявате на други какво да карат...Тва че един двигател е 5 коня или 6 нютона повече друг, нема ама абсолютно никакво значение и не е доказателство, че едната марка е по-добра от другата :mhihi:

А па така както завива мерц, нема друга кола дето да завива така :mhihi:

Ще каже некой че всичките тука сте собственици кой на БМВ АГ, кой на ВАГ груп, кой на Мерц, та вече тооооолко усилено се убеждавате коя е по-по-най кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Май 2011, 12:41

alx написа:между другото ей така- за идеята- аз виждам много повече спортно усещане в един компакт от колкото в един 700+ коня сл65 амг.

хайде сега си го дешифрирайте ;)
Ooo, напълно съгласен. Сравнено с CLK-то ми, което е с малко кончета отгоре, Compact-a ми вдигаше редовно адреналина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 12 Май 2011, 12:43

Рс4 и м3 не ги меши.... винаги м3 е било по-бързо и е засенчвало Рс4, оправдаваха се че м3 е купе и т.н..... пуснаха Рс5 и то с 30конски сили отгоре и то няколко години след появата на настоящата М3-ка... и какво ??? Пак същото отново по бавна :ok: Недей сега си мислиш че за мен РС4 е лоша кола и т.н.... Просто много неща могат да конкурират, но името ''М3'' поне за сега си остава лидер!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 12:52

Често в такива спорове участват потребители с бюджетни автомобили,/Е30,Е36,Е34 и "баровци" Е39,чат пат някой с Е46/,когато започнете да карате (не да имате) големите като Е незнам си коя (7-2009-2011г.) ,мерцедес "Ес" поне 500 и ауди "Ес" 8 (2009-2011 г),тогава ще устетите 2 неща-това са автомобили и 2 рото че подобни спорове са излишни и се водят от малолетни и деца.
Освен това автомобил произведен 1985...86...91...94 година не може да се мери на автомобил произведен 2010-2011година,най-малкото че първият ,абе колкото и да е подържан,метала му е отслабнал най-малкото или поне няма климатик,или поне аербеците не са вече надежи,окачването...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 12 Май 2011, 13:12

smg написа:
Boyadjiev написа:...

....

Да точно това ми е мисълта, Ауди са залитнали в друга посока, не в посоката на БМВ и за това няма какво да си говорим за усещанията, ясно е къде са... Ммм колега виждам че си регистриран от доста време, но като цяло не си се повлиял май от полезните теми които има изписани в различните секции на форума. Поинтересувай се коя марка решава да интегрира турбо мотори в колите си, как, защо и какъв е ефекта. Мисля че ще се изненадаш от прочетеното и ще видиш че БМВ ама изобщо не са назад в турбините. Ако трябва да цитирам по памет изказване на шефа на М дивизията от преди известно време: "Не сме достигнали лимита на атмосферните мотори, за да слагаме турбини." Знаеш кой турбо мотор е променил Формула 1 -> БМВ мотор. За БМВ 2002 предполагам си чувал, както и купища такава полезна информация, без която мнението ти просто виси във въздуха и поражда присмех у хората които са запознати с това... Поради тази причина първо се чете, търси се информация, осмисля се и чак тогава идват умозаключенията. Ако процеса е правилен, следва и правилно умозаключение, ако ли не се пораждат някакви интересни изказвания от рода: "Шестаци като подушат 0.3 налягане стават на салата...Единствения мотор дето става е М42." Охх... пак изказване което показва колко малко си запознат с двигателите на БМВ.
Тунинга е пипкава работа, най-вече зависи от това кой тунер прави колата, но мисълта ми е че се изкарват горе долу в един диапазон коне от повечето турбинирани БМВ двигатели -> примерно почти всеки който е започнал да си прави колата от ИС може да искара 220 коня. Да добрия тунер ще изкара 250, но разликите не са толкова фрапантни. Както и за М50 и за М20 и за всички мотори важи това.
Има си 1.8Т с китайските китове за 300 коня, както и има китове за БМВта за по 300 коня. И какво толкова голямо предимство намираш в наличието на турбината преди това? При такъв тунинг сменяш всички възли, докато при БМВ само добавяш и колектор.
Аз съм напълно сериозен ако имаш Голфче което мислиш че е г/д кантар дай да замерим, туко виж се получи странен резултат изненадващ за всички :shock: . А за горивото се хванах за да го има момента с горчивината в устата след гонката. Ако искаш може и вафла да ме почерпиш :ok:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Май 2011, 13:22

Е.Димитров написа:Често в такива спорове участват потребители с бюджетни автомобили,/Е30,Е36,Е34 и "баровци" Е39,чат пат някой с Е46/,когато започнете да карате (не да имате) големите като Е незнам си коя (7-2009-2011г.) ,мерцедес "Ес" поне 500 и ауди "Ес" 8 (2009-2011 г),тогава ще устетите 2 неща-това са автомобили и 2 рото че подобни спорове са излишни и се водят от малолетни и деца.
Освен това автомобил произведен 1985...86...91...94 година не може да се мери на автомобил произведен 2010-2011година,най-малкото че първият ,абе колкото и да е подържан,метала му е отслабнал най-малкото или поне няма климатик,или поне аербеците не са вече надежи,окачването...

Колега много сме били заблудени "малолетните". Значи като не можем да си вземем кола 2010-2011 година да си дадем колите за скраб понеже не били "коли" така ли? :kuku: А защо не споменаваш БМВ години 2010-2011?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 13:41

Ivo_Borisov написа:
Е.Димитров написа:Често в такива спорове участват потребители с бюджетни автомобили,/Е30,Е36,Е34 и "баровци" Е39,чат пат някой с Е46/,когато започнете да карате (не да имате) големите като Е незнам си коя (7-2009-2011г.) ,мерцедес "Ес" поне 500 и ауди "Ес" 8 (2009-2011 г),тогава ще устетите 2 неща-това са автомобили и 2 рото че подобни спорове са излишни и се водят от малолетни и деца.

Колега много сме били заблудени "малолетните". Значи като не можем да си вземем кола 2010-2011 година да си дадем колите за скраб понеже не били "коли" така ли? :kuku: А защо не споменаваш БМВ години 2010-2011?

В никакъв случай не става дума да се бракуват автомобили,но не може да се обсъждат теми за автомобили ,на който базата за сравнение е автомобили,произведени преди 20+ години,несериозно е най-малкото.
Иначе по темата,едно време автомобилите бяха по-здрави като ходова част и мотор-сега са пълен та*ак

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smg » 12 Май 2011, 13:53

Явно не си прочел Внимателно какво съм написал.
Явно твоето заключение не е добро.
Специално съм натъртил, че Бмв по принцип не използват принудително пълнене при бензиновите си двигатели в нормалните(обикновенни ги нарекох по-горе) си автомобили! Какво неясно видя?! И в това отношение са много по-назад от Инголщад. Защото турбо колите имат редица предимства, които са от голямо значение в днешно време.

Не съм се повлиал от сектанска фенщина, защото имам собствено мнение. Защото предпочитам сам да придобия представа, отколко да чета примерно колко велика кола е Е30 М3 и да цъкам с език.

След като според теб м50/м52 е подходящ за тунинг, ясно показва твоите познания. За сравнението му с 1.8Т няма и смиъл да пиша. Фактите всеки ден се виждат по улиците. Колко надути Аудита/Vw има по улиците и колко Бмв-та. Поинтересувай се малко за турбо бмв-та преди да пишеш глупости.

Прав си, ако ме бие 20ка наистина ще е изненада. Ако ти е толкова мерак да те размина с голфчето Абф дето е сток, може да се уговорим нещо другата седмица.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 12 Май 2011, 14:06

smg написа:Явно не си прочел Внимателно какво съм написал.
Явно твоето заключение не е добро.
Специално съм натъртил, че Бмв по принцип не използват принудително пълнене при бензиновите си двигатели в нормалните(обикновенни ги нарекох по-горе) си автомобили! Какво неясно видя?! И в това отношение са много по-назад от Инголщад. Защото турбо колите имат редица предимства, които са от голямо значение в днешно време.

Не съм се повлиал от сектанска фенщина, защото имам собствено мнение. Защото предпочитам сам да придобия представа, отколко да чета примерно колко велика кола е Е30 М3 и да цъкам с език.

След като според теб м50/м52 е подходящ за тунинг, ясно показва твоите познания. За сравнението му с 1.8Т няма и смиъл да пиша. Фактите всеки ден се виждат по улиците. Колко надути Аудита/Vw има по улиците и колко Бмв-та. Поинтересувай се малко за турбо бмв-та преди да пишеш глупости.

Прав си, ако ме бие 20ка наистина ще е изненада. Ако ти е толкова мерак да те размина с голфчето Абф дето е сток, може да се уговорим нещо другата седмица.

ВЕрвай ми, М50 си е идеален за ниско налягане, до към 0.7 :wave: Не е като да не съм се интересувал :smoke:
На драго сърце ще я пробвам ГТИ-ката :winky:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Май 2011, 14:07

Абе интересно ми е, миналата година нали имаше събор среща на феновете на Калояново. Марките коли от БМВ, Ауди и Мерцедес. Трябваше всеки форум да изпратят най бързите си коли, какво стана тогава че ми е нещо мътно ама май май БМВ станаха първи или се бъркам? Ей така да го вметнем в спора за най бързите коли защото натам се насочи темата :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smg » 12 Май 2011, 14:36

Boyadjiev
Вервам ти!
За сверката нямаш грижи :yes:

Ivo_Borisov
Най-бързите коли накъде? Напред, назад, настрани?
Според теб каква представителна извадка може да е България и в частност писта Калояново? И колко достоверна е тя?
Едни от най-добрите времена там, спрямо конските сили се дават с малки колички на предно. Какъв е извода? Че пистовите коли в световен мащаб са Пежо 106 или Саксо?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 14:37

Ivo_Borisov написа:Абе интересно ми е, миналата година нали имаше събор среща на феновете на Калояново. Марките коли от БМВ, Ауди и Мерцедес. Трябваше всеки форум да изпратят най бързите си коли, какво стана тогава че ми е нещо мътно ама май май БМВ станаха първи или се бъркам? Ей така да го вметнем в спора за най бързите коли защото натам се насочи темата :bchug:

Ти забелязал ли си че на тея събори,примерно на нашият на БМВ,преобладават Е30 и Е36 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 12 Май 2011, 14:49

smg написа:Boyadjiev
Вервам ти!
За сверката нямаш грижи :yes:

Ivo_Borisov
Най-бързите коли накъде? Напред, назад, настрани?
Според теб каква представителна извадка може да е България и в частност писта Калояново? И колко достоверна е тя?
Едни от най-добрите времена там, спрямо конските сили се дават с малки колички на предно. Какъв е извода? Че пистовите коли в световен мащаб са Пежо 106 или Саксо?

Не увъртай! ;) Бяха поканени от клубовете да представят своите най бързи коли-БМВ,АУДИ и Мерцедес. Какво стана? Написъл съм го защото гледам че искаш да си премериш колата, защо не дойде там :ok:
Представителна извадка ще е между теб и някоя 20-ка например :smoke:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата