ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от meha » 13 Май 2011, 10:14

Направо не мога да повярвам,че чета такива изказвания!
Явно БЪлгарина е стигнал до такова ниво,че вече за нищо не му пука и чака своя край!

Аз съм с вас,дайте да правим нещо,че вече не се търпи тука :dummy:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 10:21

meha написа:Направо не мога да повярвам,че чета такива изказвания!
Явно БЪлгарина е стигнал до такова ниво,че вече за нищо не му пука и чака своя край!

Аз съм с вас,дайте да правим нещо,че вече не се търпи тука :dummy:

Колега направо ми пълниш душата.........много малко хора са останали като тебе и мене!
И аз това се питам, докога българина търпеливо ще чака своя край?!
Другото което се питам е дали аз не съм луд, явно в България е супер за живеене..................
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 10:22

Е.Димитров написа:Некакъв американски президент бил казал някаква глупост,и айде,било меродавна истина,някой други значително по-умни хора са казали че "Държавата,това сме ние" и както как се явява мисълта на американският президент,има ли смисъл да правя каквото и да е за тая държава,след като държавата се държи като господар към роба си и всячески го изнудва и е*ва,как точно ще съществува една държава без поданници.
Държаватам това сме ние и като така трябва да има симбиоза между народа,който се е събрал на една територия и административното управление което народа е избрал за да има справедливо разпределение на благата,какво означава горното:
Имаш дадено управление,избрано от народа,това управление трябва да разпредели приходите в държавата за да може тези дето са избрали това управление да са добре (говорим и за тези дето не са гласували за това точно управление и въобще хора които живеят и плащат данъци и не само),та избраните разпределят постъпления от данъци справедливо,като запазват малка част в държавната хазна като гаранция за лошо управление или други катаклизми.Какво се случва на практика в нашата държава,имаме правителство/ва които се държат с народа като към потенциални престъпници,харчат се нецелесъобразно средства от бюджета,не защитават интересите на собствения си народ,който образува държавата,на страната на монополистите са,които респективно обезкървяват икономиката и властват изцяло лобиски интереси...Така че ,онзи колега дето обяснява "работете за себе си" да земе да разбере че,това е наказуемо от закона,не може да работиш за себе си,трябва да плащаш данъци,ако си безработен,трябва и тогава да подадеш декларация в нап,ако си трайно безработен,агенцията по заетоста няма никакви ангажименти,ти не си интересен за държавата,ония ден моя позната ходила в агенцията и там има ,в една община над 100 човека общински служители с нормални заплати,обяснили и че нито има някакви курсове да си уплатнява времето,нито има някаква работа.
Така че,това да работиш за себе си е толкова тъп популизъм,дело на малоумни хора,всеки работи за себе си,дали във фирма или някъде другаде,така че,колегата е прав за протести,освен това,всички държави взимат заеми,всички,заеми за селско стопанство,заеми за регионално развитие,румъния преди години нямаше един долар заем и беха гладни като кучета,с подходяща икономически лостове,взима се заем и се влага в държавата,а не да ми се бият у гърдите че имаме малък заем,ама щото така било у европа и за това са ни такива цените...

:yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 13 Май 2011, 10:36

Просто не мога да разбера хората които се опитват да пречат на колегата Royal тука в темата. Въпреки, че не вярвам нещо да промени тази стачка се радвам, че има будни хора. Колеги като не ви харесва идеята просто подминаваите темата или пишете конструктивни критики.

ПП. Каквито и искания да имате, когато финансовите, икономическите ескперити които съветват управляващите както и самите тях са некопетентни просто няма как да очакваме чудеса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 10:50

bioz написа:Просто не мога да разбера хората които се опитват да пречат на колегата Royal тука в темата. Въпреки, че не вярвам нещо да промени тази стачка се радвам, че има будни хора. Колеги като не ви харесва идеята просто подминаваите темата или пишете конструктивни критики.

ПП. Каквито и искания да имате, когато финансовите, икономическите ескперити които съветват управляващите както и самите тях са некопетентни просто няма как да очакваме чудеса.

Благодаря за подкрепата колега!

Ние не искаме чудеса, просто искаме да се вижда ,че някой прави нещо за народа, че някой поне се опитва да си върши работата!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 13 Май 2011, 11:17

Royal написа:
bioz написа:Просто не мога да разбера хората които се опитват да пречат на колегата Royal тука в темата. Въпреки, че не вярвам нещо да промени тази стачка се радвам, че има будни хора. Колеги като не ви харесва идеята просто подминаваите темата или пишете конструктивни критики.

Благодаря за подкрепата колега!

Ние не искаме чудеса, просто искаме да се вижда ,че някой прави нещо за народа, че някой поне се опитва да си върши работата!

Просто за мен тези минимални заплати в исканията са равни на чудо. Едно предложение за искане което е малко нереално:
- Пълна подмяна на цялата администрация барабар с ръководните постове. За мен всеки новак би си вършил работата пъти по-добре от добре охранен чичка които си мисли, че работата му се полага по право, защотото е направил 10тина доноса преди години. Евала на ГЕРБ че повдигна темата за отзоваване на посланници членове на ДС.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 13 Май 2011, 11:22

Ахахааа и като го е казал тва за хората и държавата тоя Хамерикански президент, кво- утрепали са го като куче после :mhihi: . Засрамете се ве- да направим нещо за държавата, баба ми и дядо ми малко ли са направили за тая ш*бана държава, сега пенсийте им не стигат само за лекарства :banghead: . Ако държавата направи нещо за народа- да създаде нормални условия за живот и работа, тогава и народа ще направи нещо за държавата- повече приходи от данъци, потребление и тн. Спрете с тия глупави изказвания- който си го кефи и го е яд че другите недоволстват и скачат, направо да си го заяви директно, а не мрън тва мрън онова, айдеееее :censored: :censored:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Май 2011, 11:46

dbanchev написа:.... Ако държавата направи нещо за народа- да създаде нормални условия за живот и работа, тогава и народа ще направи нещо за държавата- повече приходи от данъци, потребление и тн...

тука се обърка- тоя номер не става така...
ти казваш- ебал съм я държавата, нищо не е направила за мен и данъци НЯМА да и плащам...
премиера казва- ебал съм го народа, щом не плаща данъците си, аз нищо няма да им правя...

трябва да се срещнем някъде в средата- ние да си плащаме дължимото за да има пари в държавата да се направи нещо, а държавата да почне да прави- не само да крадат... сега обаче сме на горното положение- всеки иска без да дава... Е, така просто НЕ става...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Май 2011, 12:13

Yanko Petrov написа:Не съм от "псуващите" в кръчмата или пред телевизора, а определено се опитвам да променя нещо в тая "държава", макар и извън нея!!! Сега ми кажи ТИ какво правиш по въпроса?

Аз лично снощи бичих до към 10 и половина - къде що имаше работа, къде що малко се поотпуснах у форума :mhihi:
Не че некой щеше да ме утрепе ако бях предал работата следобяд вместо сутринта - просто гледам да съм точен и отговорен :idea:
За да може клиента да остане доволен от качеството и сроковете - и после или той, или някой друг да възложи друга работа :idea:

По този начин работя не за държавата, а изцяло лично за себе си и се развивам професионално.
Работейки качествено и усъвършенствайки се си гарантирам, че ще взимам що-годе добра заплата (а за в бъдеще още по-добра) и няма да остана без работа.
Всичко това правя с идеята АЗ лично, а не ДЪРЖАВАТА да е по-добре - а държавата прибира моите данъци и после ги харчи - за съжаление не по най-добрия начин...
И при това положение единят начин е да плюя държавата за недъзите й (които наистина ги има), което няма как няма да помогне, защото с плюнки хазна не се пълни.
Другият начин е да си седна на задника и да гледам АЗ какво мога да направя така, че АЗ да съм по-добре, а ДЪРЖАВАТА просто да прибира 10% от моето "по-добре".

Иначе имам познати, които на мое място първо биха казали "И утре е ден! За къде пък толкова са се разбързали?!".
После щяха да стигнат до заключението, че "За тия пари дето им работя и това им е много!".
И накрая щяха да видят, че вече е следобяд и да отпразнуват подобаващо деня на майстора.
А пътьом можеха да минат през някой митинг да почоплят семки и да попсуват тия дето вземат повече пари от тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Май 2011, 12:24

flame написа:
Yanko Petrov написа:Не съм от "псуващите" в кръчмата или пред телевизора, а определено се опитвам да променя нещо в тая "държава", макар и извън нея!!! Сега ми кажи ТИ какво правиш по въпроса?

Аз лично снощи бичих до към 10 и половина - къде що имаше работа, къде що малко се поотпуснах у форума :mhihi:
Не че некой щеше да ме утрепе ако бях предал работата следобяд вместо сутринта - просто гледам да съм точен и отговорен :idea:
За да може клиента да остане доволен от качеството и сроковете - и после или той, или някой друг да възложи друга работа :idea:

По този начин работя не за държавата, а изцяло лично за себе си и се развивам професионално.
Работейки качествено и усъвършенствайки се си гарантирам, че ще взимам що-годе добра заплата (а за в бъдеще още по-добра) и няма да остана без работа.
Всичко това правя с идеята АЗ лично, а не ДЪРЖАВАТА да е по-добре - а държавата прибира моите данъци и после ги харчи - за съжаление не по най-добрия начин...
И при това положение единят начин е да плюя държавата за недъзите й (които наистина ги има), което няма как няма да помогне, защото с плюнки хазна не се пълни.
Другият начин е да си седна на задника и да гледам АЗ какво мога да направя така, че АЗ да съм по-добре, а ДЪРЖАВАТА просто да прибира 10% от моето "по-добре".

Иначе имам познати, които на мое място първо биха казали "И утре е ден! За къде пък толкова са се разбързали?!".
После щяха да стигнат до заключението, че "За тия пари дето им работя и това им е много!".
И накрая щяха да видят, че вече е след обяд и да отпразнуват подобаващо деня на майстора.
А пътьом можеха да минат през някой митинг да почоплят семки и да попсуват тия дето вземат повече пари от тях.

Ма няма проблем бе, тя държавата си ги прибира 10-те % (бая данъци укриваш, щом само 10-% плащаш) и твоите 10% и моите 10% и на всички, ама НИЩО НЕ ПРАВИ. Скоро да си карал из северна България, ДУПКИИИ якооо, хората работят за по 300-400 лева та им пращят ушите. Като така лесно ги даваш тия десет процента и не чакаш нищо насреща - давай и на мен ве, ще ти пратя ИБАН на ЛС. Писна ми да плащам ххх лева данъци и осигуровки всеки месец и когато ми се наложи да ползвам болнична помощ да ида на частно щото направленията били свършили или линейка се пращала само за инфаркт и инсулт (тва последното го казаха на жена ми след като се обади в бърза помощ) Заплатата ми е 4 цифрена, осигуряват ме на нея, данъците ми предполагам, че предполагаш какви са и КВО, ДЪРВО. Нищо. Плащам си ги и се надявам, че някой нещо ще направи по въпросите по който не съм доволен. Нямало пари, МА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЕ, мене някой пита ли ме дали имам пари да им плащам всеки месец, НЕ - като нямам гриза дървото, ама те като нямат - нищо. Е не става така. И аз правя всичко възможно за да мога аз и семейството ми да живеем добре, ама и държавата прави всичко възможно за да ни е по-трудно и тежко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 12:42

spacepl написа:
flame написа:

И накрая щяха да видят, че вече е след обяд и да отпразнуват подобаващо деня на майстора.

Ма няма проблем бе, тя държавата си ги прибира 10-те % (бая данъци укриваш, щом само 10-% плащаш) и твоите 10% и моите 10% и на всички, ама НИЩО НЕ ПРАВИ. Скоро да си карал из северна България, ДУПКИИИ якооо, хората работят за по 300-400 лева та им пращят ушите. Като така лесно ги даваш тия десет процента и не чакаш нищо насреща - давай и на мен ве, ще ти пратя ИБАН на ЛС. Писна ми да плащам ххх лева данъци и осигуровки всеки месец и когато ми се наложи да ползвам болнична помощ да ида на частно щото направленията били свършили или линейка се пращала само за инфаркт и инсулт (тва последното го казаха на жена ми след като се обади в бърза помощ) Заплатата ми е 4 цифрена, осигуряват ме на нея, данъците ми предполагам, че предполагаш какви са и КВО, ДЪРВО. Нищо. Плащам си ги и се надявам, че някой нещо ще направи по въпросите по който не съм доволен. Нямало пари, МА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЕ, мене някой пита ли ме дали имам пари да им плащам всеки месец, НЕ - като нямам гриза дървото, ама те като нямат - нищо. Е не става така. И аз правя всичко възможно за да мога аз и семейството ми да живеем добре, ама и държавата прави всичко възможно за да ни е по-трудно и тежко.

Колега и аз съм в същото положение.
Плащам си редовно данъците, винаги давам всичко от себе си в работата за да може клиентите да са доволни!
Опитвам се да направя така , че с семейството ми да сме добре, но както каза ти държавата прави всичко възможно да ни е по- трудно и по- тежко......да се чудим всеки месец как да си платим всички сметки така ,че да ни останат пари за храна,лекарства,гориво,дрехи и т.н. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Май 2011, 12:47

spacepl написа:тя държавата си ги прибира 10-те % ... ама НИЩО НЕ ПРАВИ

flame написа:единят начин е да плюя държавата за недъзите й (които наистина ги има), което няма как няма да помогне, защото с плюнки хазна не се пълни.

Така е, бе, колега, така е! Аз не знам българин, който да мисли, че нашата държава няма недъзи! По този въпрос спор няма!
Съгласен съм, че като даваш трябва да получаваш. Съгласен съм, че част от нашите данъци отиват в джоба на "г-н 10%" или някой друг такъв! Никой не го отрича!
Но замисли се - като псуваш и като си недоволен:
1) Ще ти бъде ли на теб по-добре? Не, само ще си изхабиш нервите (и примерно ще пропуснеш работен ден)!
2) Ще бъде ли държавата по-добре? Не, защото с псувни хазна не се пълни (и колкото и да си прав бюджетът ще е същия)!
Докато ако ти си добре - държавата колкото и да е зле - ти самият пак ще си добре!

Затова аз изповядвам веруюто, че колкото повече българи прокопсат поединично - толкова по-прокопсала ще е и държавата като цяло.
И който отвори въпрос за това, че държавата не ни дава възможност да прокопсаме - да прочете отново 3 реда по-нагоре :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 13 Май 2011, 12:55

Според мен, както ние се стараем и даваме всичко от себе си за да съществуваме, така и държавата трябва да направи нещо по въпроса. Пример: Работиш някъде и вземаш хубави пари, никой обаче не те контролира нито как нито колко работиш, постепенно качеството и количеството на труд ще намалеят и в един момент ще спреш да работиш защото установяваш, че парите така или иначе си ги получаваш. Нещо подобно е и в България сега, ония никой не ги контролира как и колко работят, те работят само в насока да събират все повече и повече, а същинската работа за която би трябвало да получават това "повече и повече" не я вършат. Все едно да не бачкаш, ама да крънкаш фирмата за още пари, да си измисляш разходи и работа която уж си свършил само и само за да вземеш полагащото ти се заплащане за нея.

България е от малкото страни в които има работещи бедняци, в нормалния свят ако работиш, не си беден.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Май 2011, 13:18

spacepl написа:Според мен, както ние се стараем и даваме всичко от себе си за да съществуваме, така и държавата трябва да направи нещо по въпроса.

Така е, колега, така - за пореден път го казвам! Но въпросът е като не го прави държавата - дали е по-добпе да плюеме или да свършим нещо :idea:

spacepl написа:България е от малкото страни в които има работещи бедняци, в нормалния свят ако работиш, не си беден.

Много обичам да давам за пример Германия, която е руини след втората световна война - но се съвзема, защото хората са работели, вместо да обвиняват някой за националната катастрофа...
В случая обаче по-подходящ ми се струва примера с китайчетата, които работеха буквално за жълти стотинки и така дадоха тласък на икономиката - с работа, а не с роптаене, че работят по 16 часа и спят във фургони :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 13 Май 2011, 13:28

Точно, че трябва да свършим нещо, да им наритаме задниците, че да се сетят да поработят малко и те. Ако ходиш на работа само за да си получаваш заплатата те уволнява шефа, защото не е доволен от това което правиш за да си защитиш заплатата. Германия е хубав пример - от купчините са я построили наново, но има ли там такова беззаконие? Имат ли нашия манталитет, както гражданите така и управляващите. Един го обвиниха, че е плагиатствал по време на някакво дипломиране и си подаде оставката човека, тука ги хващат на място и ги снимат как правят абсолютно незаконни далавери и са за затвора по принцип, а те даже за оставки не си и помислят (за затвора да не говорим).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата