Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от dankata » 02 Дек 2011, 10:35

Тоест ако не си избера екип, колегите ти които ще ме поемат няма да ми обърнат същото внимание, така ли? Нали и единия и другия екип (избрания) са квалифицирани да свършат работата и най-малкото това им е работата. Защо трябва парите в случая да определят качеството на лечението в една конкретна болница за една и съща манипулация? :no:
Говоря за лечение на здравно осигурен човек.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 02 Дек 2011, 10:51

колегата alx много точно е отговорил на това--дава се ПРАВО на избор на екип,а не е задължение...правото на избор означава,че всеки сам си преценява според възможностите и желанието..това е правото да избереш да те обслужва екип с много по-добра квалификация,опит и възможности,съответно и вероятност за по-малко рискови усложнения.и повярвайте-аз съм работил като лекар и в чужбина,работя и тук,имам 16 години стаж като лекар,и то в Спешна медицина--НЯМА ЛЕКАР ПО СВЕТА,КОИТО УМИШЛЕНО,ЗАРАДИ ПАРИ ИЛИ ЗАРАДИ МЪРЗЕЛ ДА ПРИЧИНИ ВРЕДА НА ПАЦИЕНТ !!! може да звучи високопарно и смешно,но е така,поради една проста причина-всеки от нас е наясно,че ако направи такова нещо,рискува върху него да се излее нещо подобно на предните 12 страници,а и не само това...огромна част от колегите градят име кариера цял живот,и за съжаление една простотия от жадни за сензаций журналисти сриват името на колегата завинаги...в нормалните държави при подозрения за небрежност или грешки,има съд,експертизи,доказване на вина,осъждане,и след това оплюване,и то с право съответно....тук първо е оплюването,но ако не се докаже вина--къде е извинението ????????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Дек 2011, 10:54

Koлкото народ измря последните дни, колко деца останаха сираци...то вместо да наведат засрамено глави за това че няколко семейства са осиротяли, тръгнали да се дърлят и да се обиждат. Хората коментират и се образоват на тема здраве, просто защото нямат доверие на лекарите, че могат да им решат проблемите.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/12/0 ... asa.135380 ето последният случай :no:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dankata » 02 Дек 2011, 11:11

doktormik написа:колегата alx много точно е отговорил на това--дава се ПРАВО на избор на екип,а не е задължение...правото на избор означава,че всеки сам си преценява според възможностите и желанието..това е правото да избереш да те обслужва екип с много по-добра квалификация,опит и възможности,съответно и вероятност за по-малко рискови усложнения.и повярвайте-аз съм работил като лекар и в чужбина,работя и тук,имам 16 години стаж като лекар,и то в Спешна медицина--НЯМА ЛЕКАР ПО СВЕТА,КОИТО УМИШЛЕНО,ЗАРАДИ ПАРИ ИЛИ ЗАРАДИ МЪРЗЕЛ ДА ПРИЧИНИ ВРЕДА НА ПАЦИЕНТ !!! може да звучи високопарно и смешно,но е така,поради една проста причина-всеки от нас е наясно,че ако направи такова нещо,рискува върху него да се излее нещо подобно на предните 12 страници,а и не само това...огромна част от колегите градят име кариера цял живот,и за съжаление една простотия от жадни за сензаций журналисти сриват името на колегата завинаги...в нормалните държави при подозрения за небрежност или грешки,има съд,експертизи,доказване на вина,осъждане,и след това оплюване,и то с право съответно....тук първо е оплюването,но ако не се докаже вина--къде е извинението ????????

Просто има много палачори в тази сфера, които градят лошото име на гилдията. Недей толкова смело да ги защитаваш 'всичките', защото заставаш и зад мърлячите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Дек 2011, 11:20

doktormik написа:първо-аз съм лекар,и въобще не ме е срам от това !!!

Иборът на професия не може да е повод за срам. Виж нивото на упражняването и е друго нещо.
doktormik написа:МЕДИЦИНАТА Е НАУКА,КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗАБОЛЯВАНИЯ,РАБОТИ СЕ С ХОРА(ВСЯКАКВИ),И КАТО ТАКАВА,Е СВЪРЗАНА СЪС СПАСЯВАНЕ ИЛИ ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ !!!!

Само че идеята на медицината не е преброяване на оцелелите и починалите, а да измести шанса на заболелия към оцеляването. За другото си имаме статистика.
Също така, поправи ме ако греша, аз не съм учил медицина, бременността не е заболяване и когато в болницата влязат млади здрави жени, здравия разум подсказва, че трябва да излязат млади здрави жени със здрави бебета. За цялата история на човечеството майки са умирали при раждане. Вашата работа е да намалявате, а не да увеличавате броя им.
doktormik написа:коментарите за корупция и за лекарска грешка,за немарливост и незнам какво си още,в нормалните страни се правят от хора,подготвени за това,разбиращи и имащи нужната квалификация да коментират подобни теми

Каква точно компетентност е нужна на човек, за да коментира корупцията в болниците, след като му се е наложило лично да си плати "под масата" ? Може би освен медицина хората трябва да завършат и право преди да започнат да коментират ?
Немърливостта също се вижда с просто око.
За грешките ситуацията е друга. Лаикът не може да даде компетентно мнение. Защо вие не го давате ? И то не след като някой е умрял или е бил осакатен от след лекарска намеса, а преди това, когато виждате, че колегите ви не спазват процедурите или са си просто некомпетентни.
doktormik написа:аз като искам да ми ремонтират колата,пак търся и избирам най-читавия сервиз или майстор,а тук става дума за много повече от ремонт на кола май...по тази причина е дадено право за избор на екип-избора на човек с 2-3 специализаций,огромен опит и име,заради които е работил и учил цял живот,струва скъпо

Любимите примери на любимия премиер. Абсолютно безполезни за аргументирана защита на позиция.
Позицията ти за избора на екип само показва, че има няколко категории лекари - от истинските специалисти до такива, които не би трябвало да бъдат оставени да се занимават дори с ветеринарна медицина. И явно достъпът до специалист за теб е нормално да бъде ограничен само за хората, които могат да си го позволят. Някой може и да е искал да икономиса, болшинството хора просто нямат възможност да платят. И не виждам как този, който не е пожелал да си плати е заслужавал да умре в ръцете на некомпетентен/незаинтересован лекар.
doktormik написа:хаиде някои да каже от разбирачите,колко струва основен ремонт на двигател примерно,независимо какъв,и да му кажа аз колко струва в БГ една операция Цезарово сечение примерно...хахах,ремонта е в пъти по-скъп от операцията,да знаете

Значи ти ако научиш колко струва един летателен час в изтребителната авиация ще поискаш да ви се рареши да безнаказано да затривате малки населени места.
doktormik написа:това,че у нас огромната част от населението има ниска здравна култура,или няма никаква,не е повод за атаки към лекарите като цяло май.

Така е. Почти. Хората не умират в болницата заради ниската си здравна култура, а заради ниската квалификация или пълната незаинтересованост на лекаря към състоянието на пациента. И атаките се обръщат към съсловието като цяло, защото то нито веднъж не поиска от свой колега да си понесе личната отговорност. Когато става дума за грешка, въпросът е да не се повтаря. Когато става дума за безотговорност - съд и забрана за практикуване на професията.
doktormik написа:ами когато лекаря осъди този,който е наговорил тези смехорий,журналистите ще си мълчат,нали

Интересни инсинуации. Докато не бъдат подкрепени с факти - напълно безполезни.
Аз лично не съм чул лекар да е осъдил журналист, но изцяло заставам зад правото на лекарите да защитават репутацията си.
doktormik написа:ОСВЕН ТОВА,ДОКОЛКОТО ЗНАМ,ОСНОВНАТА НАСОЧЕНОСТ НА ФОРУМА Е СВЪРЗАНА С АВТОМОБИЛИ ,А НЕ С МЕДИЦИНА...не знаех,че освен от БМВ та много хора тук разбират и от медицина,""колеги"".....айде нека всеки да коментира това,от което разбира,А НЕ ТОВА,ОТ КОЕТО СИ МИСЛИ,ЧЕ РАЗБИРА !!!

Обичаш ги ти политиците и това си е. Може би е време да смениш професията. След безумните примери на Бойко преминаваш към използване на тактиката на Р.Петков за борба с престъпността - искаме от журналистите да не изкарват информация за извършени престъпления и престъпността магически намалява.
Смях. Всъщност не, трагедия.
За да коментират проблемите в здравната система повечето хора имат натрупан достатъчно (предимно лош) опит и не им трябва висше медицинско образование, а просто здрав разум.
Когато сами поискате да се отървете от корумпираните и некадърниците и когато не позволявате на политиците да ви превръщат от лекари в търговци отново ще получите уважението, което професията ви заслужава.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 02 Дек 2011, 12:02

опаааа...добре,няма да отговарям на всеки поотделно,само няколко изречения...първо-никои не застава зад некадърниците и мърлячите,а такива има и сред нас,естествено.тук въпроса е ,защо се насажда вина и се плюе цялото съсловие,щото болшинството от "коментаторите" правят точно това,без да имат и елементарно понятие какво и защо говорят,като saliin например....всеки си избира професията и я упражнява колкото може,както иска и КОЛКОТО МУ ПОЗВОЛЯВАТ УСЛОВИЯТА И РЕАЛНОСТИТЕ!!!! хайде да не почваме,какви са условията в БГ за да се иска медицината да бъде на високо ниво...става дума за пари естествено,и то не пари,дето влизат в лекарския джоб,а пари,които се инвестират в апаратура,квалификация,условия на труд и всичко останало...хахаха,не вярвам някои от вас да мисли,че с мизерните средства за здравеопазване у нас,с нищожните здравни осигуровки,с продънената и неработеща система,ще има качестено здравеопазване ????!!!!! хора,събудете се бе...не плюите по лекарите,плюите по тези,от които зависи нашата работа !!! няма да почвам да описвам простотиите и мизериите в системата,щото може книги да се напишат !!! какво очаквате вие--в ""държава" като нашата да има и качествено здравеопазване???? и даже трябва да кажа,че за реалностите,които имаме,пак сме на ниво !! случаино ли е,че всеки емигрант които се върне в БГ за малко,първо тича по доктори да се оправя???? случаино ли е,че огромна цифра чужденци идват специално в БГ да се лекуват??? хехе,ами що си мислите,че по-малко хора загиват всеки ден от грешките на малоумни адвокати,съдии,журналисти,монтьори,шофьори и всякакви други??? що някои хора си мислят,че като плащат осигуровки,и това им гарантира застраховка живот??? колко от вас ходят на профилактични прегледи,колко от вас си знаят жроничните заболявания,колко от вас си вземат редовно лекарствата примерно???...що си мислите,че лекарите са магьосници и могат да се справят с всичко???? ама колко струвал летателен час...ама мен не ме интересува колко струва летателен час !!! пилота,за да го направи тоя час,нали трябва да е здрав ?? е как да стане,като се напива като свиня,пуши по 3 кутии цигари,плющи като невидял,и после-ама айде сега,докторе-ти си на ход...това не се отнася само за пилотите де...в тоя живот има неща като НЕЛЕЧИМИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,ВИСОКОРИСКОВИ СЪСТОЯНИЯ,НЕИЗБЕЖНА СМЪРТНОСТ,НЕПРЕДВИДИМИ УСЛОЖНЕНИЯ И ДР...има ги по цял свят,има ги и у нас,и то далеч не в голяма степен !!! хаиде всеки да прави първо каквото зависи от него,за да си пази здравето,пък тогава да иска чудеса от лекарите....еййй,и в тоя форум разбиращите от медицина са повече от разбиращите от коли,е затова сме на тоя хал !!! всеки плюе ей така,общо,ама никои не цитира имена и дати,конкретни факти,нали??? щото шубето е голямо,за клевета и обида се лежи и в затвора ,и се плаща скъпо...колко от плюещите тук са безгрешни в работата си?? въпреки ,че получават заплати за работа,и то в пъти повече от лекарите много често ??? и от работата им зависят също човешки животи,макар и индиректно??? айде всеки да погледне себе си първо,а?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 02 Дек 2011, 12:22

doktormik написа:...хайде да не почваме,какви са условията в БГ за да се иска медицината да бъде на високо ниво...

Що ве докторе? Мога да ти изброя 5 болници в София с перфектни условия..и шейново е сред тях..та точно в тия болници би тряяло да е на високо ниво...ама пак условията, алабала глупости...

п.п.Като е тоя от репортажа, "ми той така си успокоява нервите"..хехе..тапак(тва за тоя от репортажа):
http://bnt.bg/bg/productions/69/edition ... pacientite

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dankata » 02 Дек 2011, 12:24

Ок, доктормик. Разясни това:
AGD написа:Също така, поправи ме ако греша, аз не съм учил медицина, бременността не е заболяване и когато в болницата влязат млади здрави жени, здравия разум подсказва, че трябва да излязат млади здрави жени със здрави бебета. За цялата история на човечеството майки са умирали при раждане. Вашата работа е да намалявате, а не да увеличавате броя им.

Колегата над тебе е изчерпателен и прав в цялото си мнение, ама сигурно си го знаеш.
Непонятно ми е защо си затваряте очите, че това животно 'лекарска немарливост' не съществува и се защитавате един друг :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 02 Дек 2011, 12:29

doktormik написа:първо-никои не застава зад некадърниците и мърлячите,а такива има и сред нас,естествено.
.....
.....
.....
тук въпроса е ,защо се насажда вина и се плюе цялото съсловие,айде всеки да погледне себе си първо,а?

Аз като чета коментарите точно това виждам - ние искаме вие да погледнете себе си. Не монтьорите и шофьорите, себе си гледайте.
Кога вие посочихте "некадърниците и мърлячите" ? Няма такъв случай. За сметка на това сте излючително словоохотливи при защитата им. И тъй като не може да има разумна защита за такива хора винаги започвате да говорите за пари, защо се плюе цялото съсловие и между другото вмъквате и основния ремонт на двигатели, от който очевидно много разбирате.
Във всички такива теми хората искат само справедливост - когато има грешка, тя повече да не се допуска, когато има вина, тя да бъде наказана. И когато персонална отговорност не се търси или се прикрива с помощта на съсловието, цялото съсловие е отговорно.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Дек 2011, 12:33

Сондьора написа:ми той така си успокоява нервите"..

Ма как хубаво мога аз да му успокоя нервите на тоя "доктор", ако беше мой близък тоя пациент покоят дори щеше да е ...вечен :mhihi:
И в "Пирогов" умират хора постоянно, но не съм чул някой да ги упреква в некадърност и мързел, може би защото там наистина дават 100% от себе си въпреки огромното напрежение и стреса, а не те гледат само в ръцете.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 02 Дек 2011, 18:13

ми хаиде да отговоря пак-въпросния"доктор"от репортажа трябва да си получи заслуженото според закона,и никои не се съмнява в това.второ-пак казвам-никои не защитава него и нему подобните,само че,неговата вина е доказана и се вижда от всички.да се хвърлят общи приказки върху всички е смешно просто.за бременността-според всички медицински документи и критерии,тя е призната за състояние физиологично,но граничещо с патологията.има специфичен термин-""рискове и усложнения на бременността"",и тои не е случаен.и в най-модерните и оборудвани болници има процент смъртност,при родилките -също(примерно Св.Екатерина-Чирковата...) -тя е една от най-модерните,на световно ниво,обаче кои коментира смъртността там ??? а тя е доста висока,и не защото там работят некадърници,а защото се занимават с най-тежко болните пациенти и най-трудните операций..това е. хаха,не разбирам много от ремонт на двигатели,и затова не си позволявам коментари,но със сигурност разбирам от медицина повече,за това коментирам.защитавам всички колеги,които имат ентусиазма и упоритостта да работят все още в БГ,обичат си работата и си я гледат както трябва !!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Дек 2011, 18:27

doktormik написа:здравейте всички.хайде и от мен няколко думи по въпроса...първо-аз съм лекар,и въобще не ме е срам от това !!! на всички плюещи и коментиращи ,без да имат и грам понятие от медицина,мога да кажа само едно-МЕДИЦИНАТА Е НАУКА,КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗАБОЛЯВАНИЯ,РАБОТИ СЕ С ХОРА(ВСЯКАКВИ),И КАТО ТАКАВА,Е СВЪРЗАНА СЪС СПАСЯВАНЕ ИЛИ ЗАГУБА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ !!!! лекарските кабинети,болниците и отделенията не са сладкарници !!! коментарите за корупция и за лекарска грешка,за немарливост и незнам какво си още,в нормалните страни се правят от хора,подготвени за това,разбиращи и имащи нужната квалификация да коментират подобни теми....избор на екип(ама тя искала да си спести за кола...)-подобно нещо е смешно просто...аз като искам да ми ремонтират колата,пак търся и избирам най-читавия сервиз или майстор,а тук става дума за много повече от ремонт на кола май...по тази причина е дадено право за избор на екип-избора на човек с 2-3 специализаций,огромен опит и име,заради които е работил и учил цял живот,струва скъпо !!!! хаиде някои да каже от разбирачите,колко струва основен ремонт на двигател примерно,независимо какъв,и да му кажа аз колко струва в БГ една операция Цезарово сечение примерно...хахах,ремонта е в пъти по-скъп от операцията,да знаете !!това,че у нас огромната част от населението има ниска здравна култура,или няма никаква,не е повод за атаки към лекарите като цяло май...журналистическите измислици са точно за това-да се правят сензаций,а няма журналист в БГ,които да прави разлика между сърдечна операция и коронарография примерно...направо смешна история-""мръсни ръце"",""родилката е оставена без внимание..""" и подобни...ами когато лекаря осъди този,който е наговорил тези смехорий,журналистите ще си мълчат,нали??? ОСВЕН ТОВА,ДОКОЛКОТО ЗНАМ,ОСНОВНАТА НАСОЧЕНОСТ НА ФОРУМА Е СВЪРЗАНА С АВТОМОБИЛИ ,А НЕ С МЕДИЦИНА...не знаех,че освен от БМВ та много хора тук разбират и от медицина,""колеги"".....айде нека всеки да коментира това,от което разбира,А НЕ ТОВА,ОТ КОЕТО СИ МИСЛИ,ЧЕ РАЗБИРА !!!

колега, нищо лично към теб....ама съм скептично настроен към специалист, който претендира, че е учил, учил... и същевременно изписва "специализациЙ", "смехориЙ" и "сензациЙ"....
като гледам как си изучил граматиката у мен резонно възниква въпроса дали не си изучил така през пръсти и медицината....
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Дек 2011, 18:36

doktormik написа:......НЯМА ЛЕКАР ПО СВЕТА,КОИТО УМИШЛЕНО,ЗАРАДИ ПАРИ ИЛИ ЗАРАДИ МЪРЗЕЛ ДА ПРИЧИНИ ВРЕДА НА ПАЦИЕНТ !!! ....

И по света може да няма лекар навредил умишлено на пациент- тук ИМА... или може би това да отказваш да назначиш операция над месец щото не са ти дали парите под масата не е вредно за пациента :?: или може би съвсем случайно после се оказа, че 1 операция вече не стига, щото е изпуснат момента и се налага още една- тоест още пари... това не е чуто- аз плащах парите...
Хич не ми обяснявай колко са добри докторите и колко милеят за пациента- за 85% от лекарите пациента е просто касичка която гледат да изпразнят...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Дек 2011, 23:33

saleen написа:На кой въпрос :roll:

ineedmoney написа:
saleen написа:Колега, ти кога четеш за изпити между впрочем? :mhihi:

Аз мога ли да попитам от какво е провокиран този въпрос :?:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Дек 2011, 23:51

dankata написа:Ок, доктормик. Разясни това:
AGD написа:Също така, поправи ме ако греша, аз не съм учил медицина, бременността не е заболяване и когато в болницата влязат млади здрави жени, здравия разум подсказва, че трябва да излязат млади здрави жени със здрави бебета.

това мога и аз да ти го разясня. И ако слишахте повече кво ви разясняваме, а не да се дръвчите, нямаше да е нужно да изпишем толкова страници.
Бременността наистина не е заболяване, НО Е СЪСТОЯНИЕ, КОЕТО Е МНОГО ДАЛЕЧ ОТ НОРМАЛНОТО за женския организъм. Организма на жената е натоварен до степен в която мъжкия никога не може да бъде, ако ще сам да строи АМ "Тракия". По време на бременност плода се изхранва от женския организъм и както при болестите при всеки протича различно. Да клиничната картина е много сходна и хора не разбиращи от медицината под бременност разбират: "жени, на които им спира цикъла, гади им се, подува им се корема, имат огромен апетит, ходят до тоалетна през 1,5 мин и накрая раждат дете"
Или при грип разбират: "чувста се отпадналост, болят ме мускулите, главата, гърлото, втриса ме, спи ми се, накрая оздравява"
Само че едни умират от грип, ама други не умират :dunno:
едни раждат по 10 пъти и нищо им няма, други умират при първото раждане :dunno:
Сега разбираш ли защо твоя здрав разум е много далеч от истината и защо не всеки става лекар? И последно "в медицината здрав разум няма" ако ме разбираш :mhihi:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата