Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от drago_pavlov » 03 Май 2019, 18:06

Binev_OuT написа:А малко по-конкретно:
$2,39млрд. или над 4 млрд. лева , или 40% от всички чужди инвестиции в държавата , или 4% от БВП.Още толкос влизат на ръка в БГ.
Аз лично за последните две години в България съм внесъл над 15к.евро - като не броя текущите разходи докато съм в къщи.
Накрая Ганя ми смята дюнерите :mhihi:

По-голяма част от тия пари минават през стомашно-чревния тракт и свършват в тоалетната...
А инвестициите отварят работни места, дават заплати, плащат данъци и осигуряват пенсии за тия дето няма кой да им праща...
Аз лично за последните 2 години в България съм внесъл 1,5 млн лв оборот от чуждестранни партньори платени на български производители.
Кой ще я оправи тая държава - тия дето пращат за кебапчета и кюфтета или тия дето се мъчат да направят нещо тук, да изкарат пари и да си платят данъците?

А дюнерите си ги смятайте сами, аз дюнери не ям :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: Volvo S40 & BMW F01

Мнение от grafterUK » 03 Май 2019, 18:11

Колеги всичко, което съм написал е информация от първа ръка.
Нямам абсолютно никаква полза да изопачавам нещата и да изкарвам едва ли не колко е прекрасно в чужбина - било то за Англия, Америка, Австралия, Германия и т.н.
Всеки има познати, приятели и роднини, които са пръснати нейде из света.
Живея в Англия и това, което съм написал е на 100% вярно и не смятам и не искам да убеждавам никого в обратното.
В предният си пост направих проста математика как можеш да живееш с минимално работно заплащане при 8 часова смяна на ден. През другото време прави каквото искаш - дали ще почиваш или ще бачкаш нещо почасово или ще подготвяш собствен бизнес /било то и онлайн/ си е абсолютна твоя преценка. Но дори и да почиваш пак - остават. Да не казвам колко българи има с автосервизи тук и правят стабилни пари.
Някой по-горе спомена за майчинството, че било няколко месеца..това са глупости.
Вярно - в България е 2 години, тук е 1, но разликата в цените за отглеждане на бебе са космически.
Памперсите за две седмици са £15. Тази сума я изкарваш за 2 часа при минимално работно заплащане. Моля ви се направете разликата.
Отделно имаш много помощи от държавата /само не почвайте да казвате как всеки се възползвал от тези помощи, защото разликата е огромна сравнено с това, което правят "наште братя българи"/. Да не споменавам как съседите ти дават дрехи за новородени, храна и още много други "малки", но съществено важни неща и то безплатно, защото знаят какво е. И понеже виждам, че UK е трън в очите на някои хора ще дам пример с Албания - €3245 за първо дете, €6490 за второ - и не ги обръщайте в лева! Колко е в България???
alx написа:имам само един въпрос - това горното дето съм те цитирал - в юк в кое измерение е? щото не е в нашето... цените в момента там са безумни. зависи от мястото разбира се, но за тези пари ще си купиш нещо което ще е много далече от това което си описал...

Масово тук хората живеят така да го кажа хем в града, хем не. И колата е необходимост за да избегнеш цялата лудница, бърз шопинг и обратно вкъщи по магистралата за 10 минути. Ще ти дам пример с Glenrothes, Kirkcaldy и като цяло Fife областта. На 10 мили от тези градчета хората работят масово в Amazon и вземат £9.50 - £11.26 per hour при 10 часова смяна /справка - http://www.pmprecruitment.co.uk/amazon/jobs/dunfermline /. Работят 4 дни и 3 почиват. Седмично си докарват по 450 лири преди овъртайм, а там е постоянен и преспокойно можеш да стигнеш 700 лири на седмица. Другите градове, които ще спомена са Манчестър, Ливерпуул и Стоук. Сами можете да проверите average заплатата в google за тях.

За Лондон сте прави - пълна лудница е там и при предното ми посещение оставих колата за две седмици на паркинг и бръмчах с метрото за да разгледам и свърша общо взето всичко. Трябва да си пълен мазохист, че да живееш там еле па да караш кола. Въпреки, че масово там всичко е UBER и лични автомобили рядко се забелязват. Хубавото на UBER е, че работиш когато ти си пожелаеш - може за час-два-пет или това да ти е основната работа. Ако цял ден се занимаваш може преспокойно да минеш 220-240 лири на ден, обаче нервите ще са ти съсипани от трафика и всеки ден надали ще издържиш. Или трябва да имаш желязни такива.
Единственото условие, за да работиш това е, че колата трябва да е под 10 години. Сега сме 2019 тоест твоята трябва да е най-малко 2009.
Който има желание може да напише UBER UK qualifications. Искат UK книжка - тя се сменя по пощата. Пращаш твоята към DVLA и след 2 седмици ти пристига английската. Ако нямаш А категория в българската - вече имаш в английската стига да имаш 3 години стаж. Цената е 60 лири. Българската ти се праща обратно в България и можеш да си я вземеш винаги, ако решиш да се завърнеш на родна земя.

Не бъркайте Англия с Лондон!

alekangg написа: ама само не ни обяснявай, колко е яко да живееш с други хора и че едва ли е върха на сладоледа тая работа.
Я само сметни сега, колко ще даваш за квартира и разходи, ако живееш сам, ще стигне ли заплата изобщо?

Така е колега, прав си. Има си и минусите, но и плюсовете - приятелства, спомени и т.н. Срещаш най-различни хора от целият свят. Никой не е казал, че ще живееш до живот с тях тъй като през това време спестяваш и за няколко месеца можеш да си вземеш жилище с ипотека.

Jordana написа:Колегата явно визира някакви части на острова където освен ниските цени на имотите има само кози овце и вали перманентно цяла година . Тъй като гледам в първата произволна търсачка ми се струват ташкън цените за поданици на нейно величество камо ли за гастарбайтери със 200 гроша спастрени на месец :dunno:
https://www.rightmove.co.uk/house-price ... gland.html

Колега информацията е най-скъпото нещо на света. Не си прави равносметка от първият сайт тъй като те са най-високо платените и съответно с най-скъпите обяви. Къща може и за 5 милиона да си вземеш. Има много други сайтове - http://zoopla.com и още много други.

Не го мислете BREXIT - забавиха го до 31ви октомври и до тогава трябва да излезат със сделка или не. Дори и да няма сделка до 2021г UK е все още Европейска зона. А през тези 2 години се кандидатства за EU settlement.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Май 2019, 18:19

Вервай си . И 10 000 000 да внесеш ще потънат в следващата източена банка . За другите глупости дето си написал няма да коментирам !

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 03 Май 2019, 18:24

Ти щом вече говориш в милиони , значи си направил голяма къща , ама голямата къща се вдига от втория етаж.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2019, 18:25

steeN написа:
BMW_POWER написа:Усещаш ли каква тъпотия написа? Или ще дадеш комикс илюстриращ "преразпределението". Питам, защото и Уолмарт вкарха селфчекирането, за сметка на уволнени касиери. Ама май и те забравиха "преразпределеноето"....

Повтаряй след мен... парите за вдигнатата минимална работна заплата на служителите в Уолмарт са дошли от заплатите на уволнените служители, а не от печалбата на фирмата.

Аааа, усрахме се в теории и сменихме плочата :mhihi:
Първо се "преразпределяха", сега били " дошли" . За теб е едно и също, да уволниш единия си касиер и неговата заплата да дадеш ма другия ( преразпределяне сиреч) или пак да уволниш единия и да вдигнеш заплатата на втория с 2.5% (инфлация на годишна база).... Затова и няма комикс :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2019, 18:39

drago_pavlov написа:
Exclusive89 написа:но нека не забравим и за пенсионерите (не само) които броят жълти стотинки в хипер развитата страна.

И като емигрира с какво подобри живота на пенсионерите?
Или се чувстваш по-добре от факта, че белгийските пенсионери около теб живеят добре?

Драго (И не само ти), в последните няколко страници ми се издигнахте страхотно в очите. Наистина :bowdown:
Откъм страната на женицата практически никой ме остана в бг. Има, но са в или предпенсионна възраст. Балдъзата и всичките и братовчеди са навън. Благодарение на тях пенсионерите оцеляват.
Темата за Ганьо е много дълга. София не е бг и Лондон не е Англия. Боклукът си е такъв навсякъде. Само лафът, че кадърен ли си, ще успееш и в бг е маааалко грешен.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 03 Май 2019, 18:47

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 8:51, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Май 2019, 18:48

BMW_POWER написа:...

Абсолютно същото е, защото минималните заплати хич не ги вдигнаха с инфлацията, а много повече в рамките на 2-3 години около 2015 г. И тва много добре го знаеш, ама се правиш на умряла лисица да си на обратното мнение.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2019, 19:04

steeN написа:
BMW_POWER написа:...

Абсолютно същото е, защото минималните заплати хич не ги вдигнаха с инфлацията, а много повече в рамките на 2-3 години около 2015 г. И тва много добре го знаеш, ама се правиш на умряла лисица да си на обратното мнение.

Така затъваш в ...., че скоро ще дишаш с шнорхел. Не знам фирма в Света, която да уволни персонал и после да преразпредели заплатите между останалите. В моята фирма вдигнаха заплатите на касиерите миналата година от 11.75 на 14.75. Уволниха около 80% от тях и вдигнаха цените с 40%, за да компенсират повишението на минималната заплата. Утре летя за дома и ще ти кажа снимки, по колко касиери има в Уолмарт. В Канадската гума денем е само един плюс още един на кастъмър сервиза. Селфчекинга го вкарват навсякъде и повЕрвай ми, заплащането на самотния касиер не е колкото на предишните три, взети заедно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Май 2019, 19:20

Не е много ясно, къде съм казал, че е. Нали трябват и пари за машините... нищо лично, ама тия процеси просто не са твоето нещо.
Заплатите са вдигнати колкото да покрият новата минимална, от къф зор ще им вдигат заплатите със всичките спестени пари. Като изначало изобщо е нямало да им ги вдигнат ако държавата не се меси на пазара...

п.с.
Цените не са вдигнати с 40% в walmart, пишеш ми вече пълни тъпотии. Но където не може да се автоматизира е нормално да се повишат и цените. Все пак минималната работна заплата = минимална цена на продуктите.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна steeN на 03 Май 2019, 19:35, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Май 2019, 19:31

BaDxBoY написа:И аз като се замисля, за 2 години каквото събрах в Германия, го изхарчих в България ..

А да дам пример за последните ви дискусий с мен.

2 години работих на заплата от 1100 до 1500 евро, плащах наем 400 евро всичко и събрах 10 000 евро без да се лишавам от нищо. В България за 2 години не мога да спестя и 2000лв с над 1500лв заплата.

Е това е за градските легенди вече!
Да, но това става най-вече понеже си сменяш начина на живот и харчовете!
Иначе е абсурдно да стане, особено, ако си нямал наем в България. Доказателство за това са цифрите, които ти си написал.

Излиза, че в Германия като махнем наема от средната ти заплата за целия период да речем 1300 евро си имал 900 евро на разположение.
За да спестиш 10к за 2 години, излиза, че си харчил само по 483 евро на месец в Германия извън наема.

В България за да спестиш 1000 евро за 2 години при 800 евро заплата, излиза, че си имал 750 евро на месец чисто за харчене или казано повече от колкото в Англия. :D

Излиза, че в Англия си харчил няма и 500 евро, а в Бг по 750 евро :D , ама за сметка на това в Англия си спестил в пъти повече.
Как, ами с ядене на кренверши от лидъла, стискане и не излизане, без кола и т.н. и т.н.. Много ме кефят такива криви сметки и празни приказки.

Сега разбра ли, че поне от това което си дал като цифри в България си имал по-големи доходи?
Ако беше започнал да спестяваш по същия начин с българската заплата, щеше да събереш над 7 бона евро за тия 2 години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 03 Май 2019, 20:12

Аз също не виждам как се събират 10к за две години на 1300 средна заплата.
Аз почнах 1800 , точно година по-късно взимах 2300 , колкото взимам и сега.
Колата ми е 1000 на година без поддръжка и бензин
Бензин - 2400 на година
Наем - 4800
Радио и тв - 216
Сателит - 200
Дрехи обувки - около 500-600 така по памет
Много много сметки не водя , но когато ми дотрябваха да извадя пари теглих кредит. На първата година имах около 4кв контото или по- малко нямам спомен

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна Binev_OuT на 03 Май 2019, 20:14, променена общо 1 път
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Май 2019, 20:12

alekangg написа:
Top Gun Maverick написа:Колега, това в нАглия ако е така(неслучайно така я изписвам)при теб значи си уцелил рая на туземския остров. Всъщност по-сбъркани от тия едва ли има. Толкова са сбъркани, че колонизираха целия свят едно време и го загубиха от надменното си отношение и мисълта, че са нормер едно. Но това е друга тема.

Най-добрият ми приятел живя общо 3 години в САЩ до 2009-та и сега горе-долу вече толкова в нАглия. В Щатите бе във Флорида и Лонг Айлънд. Общо взето много впечатления и от целите Щати, сега при туземците е в Оксфорд(там на 100-на от Лондон)и бачка в един завод на Мини и БМВ. През свободното време даже разнася пици като това правеше и в началото, работеше з акратко и в хотел. Та от него знам, че е доста скъпо в тоя район, от други пък Българи живеещи в Лутън се казваколко е евтино и как си пълниш количката за без пари. Това сигурно в разни магазини от тоя сорт, но факта е, че едни виждат нещата по един начин, други по друг. Сега при Мини май взема нещо от сорта на 14-16 паунда на час ли беше, но не се знае какво ще става стоя завод след брекзит, най-вероятно затваряне и изнасяне навсякъде.
Според него или това, което е видял нАгличаните са супер големи расисти и не признават никой, ама абсолютно никой, който не е като тях - бозав нАгличанин. Толкова са умствено ограничени, че за тях дори футбол различен от нАглийския е нещо смешно ако те вълнува и всичко тяхно е номер едно. Нищо общо с Щатите по никакъв критерий, дори народа като разнася пици не знае какво е това да ти остави бакшиш.
Това да живееш с някакви хора накуп му се вика мизерия, а не як купон, освен ако не си отшъл с най-добрите си приятели от тук. С тия 1200 паунда не знам как спести 500, после 400, после 300 дори ако даваш нужната калкулация според теб за квартира и застраховка. Тая кола сигурно ще я буташ, но ако живееш в град ще умреш по задръстванията(за Лондон изобщо не говоря)или пък ако си без кола ще ти минат часовете в метрото. Първата ми братовчедка пък и тя отиде в нАглия преди година и нещо, ама заряза тук деца и т.н. да бачка във фирми по почистване, вярно остават и пари, ами за какво бачкане става дума и тичане от обект на обект...само се надява час по-скоро вече да успее да си отвори сама фирма, че иначе работата е супер ако си на 18-25 и живееш ден за ден.
Това детски градини и работи са нещо задължително защото двама души дете не могат да гледат почти ако не работят и двамата, а както каза някой нагоре да го натириш в яслата без още да знае как да пие вода не е работа.

Със сигурност има много плюсове в нАглия спрямо нашата държава, особено ако не си на минималните ставки, но рая на земята съвсем не е там.

Баси, пак километри писания и най-важното за нещо чуто и преразказано от някой.. представям си, ако имаш това реална гледна точка какво ще е..
Инак пак се връщане лека по-лека на истината, че по-голямо от Софето няма и по-дълбоко от Искъра няма..

Всички нации са зле, по-зле и най-зле, само бай Ганя е най-умен, добър, красив, хитър и живее в най-красивата страна в света с най-добър климат и т.н. и т.н.

Ти ако нямаш хора в живота си на които да вярвш колкото на себе си е твой проблем, а не мой. И реално не виждам как ще повярвам на някой си за дадено място, вместо на някой друг, който ще ме излъже точно когато завали червен дъжд.
А иначе както като навсякъде има места, има и места. Не е случаен израза, че има много Америки примерно.
И да, не виждам какъв е проблема някой да се чувства ОК в България и да се мъчи нещо тука да направи. :dunno:
И да, живота с някакви непознати в стая(които после ти ставали приятели до живот, сякаш ние не можем да имамем приятели до гроб)си е мизерия, нищо повече. В България може да има много минуси, но пък има и плюсове. А колко процента от хората в нАглия има свои къщи е съвсем отделна тема. И да, климатът ни е в пъти по-добър от този на острова, природата ни към 45 пъти и имаме нещо, което си е наше - кеф ти море, кеф ти планина, кеф ти поле с тикви. Аз не съм ви казал да живеете тук, ама и вие не може да ми кажете колко ок е да живееш като плъшок с 1200 паунда, без кола, без никакви харчове освен за храна и още такива неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 03 Май 2019, 21:15

И аз щях да напиша същото - ебати живота да се стискаш до някви крайности и да живееш скотски с още няколко маймуни, за да спестиш някви пари, а после като се обърнеш назад най-добрите ти години са отминали. Накрая зак’во си блъскал - за да караш кабрио, когато вече нямаш коса, която да вееш :mihihi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 03 Май 2019, 21:17

BMW_POWER написа:Само лафът, че кадърен ли си, ще успееш и в бг е маааалко грешен.

Смени си дилъра колега, тука с този ред се “оака” до ушите.
Дай дефиниция за “успял”?

Темата не е за ключ, а за триене!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата