Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Фиш за каране на дневни светлини
И като ти напише акта какво ще пише вътре, че нарушаваш предписание 87 на ЕС 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Жалко за мен защото познавам законите?!?
Пак ти казвам, намери ми полицай да ми напише акт за светлините!

Пак ти казвам, намери ми полицай да ми напише акт за светлините!

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:И като ти напише акта какво ще пише вътре, че нарушаваш предписание 87 на ЕС
Ами да, те като пишат актове не цитират закона за движение по пътищата, ами някакви други предписания

Club BMW написа:Мъка, мъка !
Я кажи как трябва да са маркирани фаровете с дневни светлини по това предписание, ако си го чел.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Дай ми един пример за акт на база това правило!
Закарай ме някъде да ми напишат акт за моите дневни!
Ако не, просто спри да пишеш празни приказки които само ти разбираш а всички сме прости тука и не разбираме!
Когато някой няма доводи да спори и се почва: жалко, мъка...
Закарай ме някъде да ми напишат акт за моите дневни!
Ако не, просто спри да пишеш празни приказки които само ти разбираш а всички сме прости тука и не разбираме!
Когато някой няма доводи да спори и се почва: жалко, мъка...

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
И я сега каже как трябва да е маркиран ксенона на 30%? Сигурно има воден печат на крушката.
Иначе и аз мисля, че имаше маркировка за дневните светлини. Някакво "Е" беше. И все пак, това си остава най-обикновена маркировка. Сега ходих да гледам A6-та. Има си отделна секция за дневни светлини във фара, понеже е Би-ксенон. Дневните светлини са 5W крушки (за разлика от 60W на Е36-та), но маркировка няма.
Ще е срамота да се бие катинар на тема във "Извън Темата'' ама май е време.
Иначе и аз мисля, че имаше маркировка за дневните светлини. Някакво "Е" беше. И все пак, това си остава най-обикновена маркировка. Сега ходих да гледам A6-та. Има си отделна секция за дневни светлини във фара, понеже е Би-ксенон. Дневните светлини са 5W крушки (за разлика от 60W на Е36-та), но маркировка няма.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:164:0046:0068:bg:PDF
Ето тук колегата с мъката, може да прочете малко, кое, как и защо. И как е маркирано (точка 5 ) за дневна светлина в цитираната от него наредба и да не скача на другите колеги с дълги на %.
Както си е написано има си маркировка фара, следователно е подходящ.
Ето тук колегата с мъката, може да прочете малко, кое, как и защо. И как е маркирано (точка 5 ) за дневна светлина в цитираната от него наредба и да не скача на другите колеги с дълги на %.
Както си е написано има си маркировка фара, следователно е подходящ.
ЗДвП
Чл. 138. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) (1) На пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат превозни средства, които отговарят на изискванията на този закон и на издадените въз основа на него подзаконови актове.
(4) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията издава наредби за условията и реда за одобряване на типа на нови пътни превозни средства, системи, компоненти и отделни технически възли, както и за индивидуално одобряване на нови превозни средства.
Наредба № 86 от 8 януари 2004 г. за одобряване типа на габаритни светлини, стоп-сигнали и дневни светлини на моторни превозни средства и техните ремаркета
(Издадена: от министъра на транспорта и съобщенията, Обн.: ДВ, бр. 24 от 23 март 2004 г.; в сила три дни след 23 март 2004 г., с изключение за категория М1 - в сила от 1 юни 2004 г., а за категории М2, М3, N1, N2, N3, О1, О2, О3 и О4 - от 31 декември 2005 г.)
Раздел II
Технически изисквания към дневните светлини
Чл. 17. Техническите изисквания към дневните светлини са определени в т. 2, 6, 7, 8, 9, 10 и 11 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН и в приложения 3 и 4 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН.
Чл. 18. За случайно избрано светлинно устройство от производствена серия изискванията относно минималния интензитет на излъчваната светлина, измерен на стандартна нажежаема лампа, както е определено в т. 10 от Правило № 87 на ИКЕ/ООН, трябва да бъдат най-малко 80 % от минималните стойности, определени в т. 7.1 и 7.2 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН, и не трябва да надвишават 120 % от максималните стойности, определени в т. 7.3 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН.
Чл. 138. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) (1) На пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат превозни средства, които отговарят на изискванията на този закон и на издадените въз основа на него подзаконови актове.
(4) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията издава наредби за условията и реда за одобряване на типа на нови пътни превозни средства, системи, компоненти и отделни технически възли, както и за индивидуално одобряване на нови превозни средства.
Наредба № 86 от 8 януари 2004 г. за одобряване типа на габаритни светлини, стоп-сигнали и дневни светлини на моторни превозни средства и техните ремаркета
(Издадена: от министъра на транспорта и съобщенията, Обн.: ДВ, бр. 24 от 23 март 2004 г.; в сила три дни след 23 март 2004 г., с изключение за категория М1 - в сила от 1 юни 2004 г., а за категории М2, М3, N1, N2, N3, О1, О2, О3 и О4 - от 31 декември 2005 г.)
Раздел II
Технически изисквания към дневните светлини
Чл. 17. Техническите изисквания към дневните светлини са определени в т. 2, 6, 7, 8, 9, 10 и 11 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН и в приложения 3 и 4 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН.
Чл. 18. За случайно избрано светлинно устройство от производствена серия изискванията относно минималния интензитет на излъчваната светлина, измерен на стандартна нажежаема лампа, както е определено в т. 10 от Правило № 87 на ИКЕ/ООН, трябва да бъдат най-малко 80 % от минималните стойности, определени в т. 7.1 и 7.2 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН, и не трябва да надвишават 120 % от максималните стойности, определени в т. 7.3 на Правило № 87 на ИКЕ/ООН.
zafirovp написа:И я сега каже как трябва да е маркиран ксенона на 30%? Сигурно има воден печат на крушката.
Виж, аз не се изразих правилно и исках да кажа друго за ксенона... Игнорирах ти поста за да не влизам в излишни спорове и обиди, но като се заяждаш и се правиш на отворен би следвало да го правиш поне грамотно!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Чл. 13. (1) Производителят писмено информира изпълнителния директор на ИА "АА" за всички изменения на типа габаритна светлина - горна (предна и задна), предна и задна, и странична, стоп-сигнал и дневна светлина.
Сега помисли върху това и ми кажи за какво мислиш се отнася това предписание 87! За допълнителни вграждани, продавани на пазара светлини или за такива заводски
Защото не вярвам от Мюнхен да звънят на изпълнителния директор на ИА "АА" да му съобщават писмено какво ново са измислили за светлините 
Сега помисли върху това и ми кажи за какво мислиш се отнася това предписание 87! За допълнителни вграждани, продавани на пазара светлини или за такива заводски

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Не знам аз как се изразявам, ама ти цитираш общи работи. Така и не видях, къде пише че не мога да карам със оригинални DRL-и и задължително със включени задни светлини.
И не желая да се заяждам, вярвам че във спора се ражда истината, но ти не даваш никакви аргументи на твърденията си, а само празни приказки.

Ivo_Borisov написа:Чл. 13. (1) Производителят писмено информира изпълнителния директор на ИА "АА" за всички изменения на типа габаритна светлина - горна (предна и задна), предна и задна, и странична, стоп-сигнал и дневна светлина.
Сега помисли върху това и ми кажи за какво мислиш се отнася това предписание 87! За допълнителни вграждани, продавани на пазара светлини или за такива заводскиЗащото не вярвам от Мюнхен да звънят на изпълнителния директор на ИА "АА" да му съобщават писмено какво ново са измислили за светлините
Твоите дълги светлини на процент в съда никога няма да минат за Дневни светлини, защото нямат необходимата маркировка на фара!
Показах ти къде може да видиш маркировката, която трябва да имаш на фаровете за да имаш законни Дневни светлини.
zafirovp написа:Не знам аз как се изразявам, ама ти цитираш общи работи. Така и не видях, къде пише че не мога да карам със оригинални DRL-и и задължително със включени задни светлини.И не желая да се заяждам, вярвам че във спора се ражда истината, но ти не даваш никакви аргументи на твърденията си, а само празни приказки.
Аз цитирам закона, ако ти му викаш общи работи или празни приказки, значи цитирам общи работи и празни приказки.
За Дневните светлини има дефиниция в закона и там никъде не пише, че трябва да светят задните светлини...
Лека нощ

Последна промяна Club BMW на 04 Фев 2014, 1:24, променена общо 1 път
Club BMW написа:Ivo_Borisov написа:Чл. 13. (1) Производителят писмено информира изпълнителния директор на ИА "АА" за всички изменения на типа габаритна светлина - горна (предна и задна), предна и задна, и странична, стоп-сигнал и дневна светлина.
Сега помисли върху това и ми кажи за какво мислиш се отнася това предписание 87! За допълнителни вграждани, продавани на пазара светлини или за такива заводскиЗащото не вярвам от Мюнхен да звънят на изпълнителния директор на ИА "АА" да му съобщават писмено какво ново са измислили за светлините
Твоите дълги светлини на процент в съда никога няма да минат за Дневни светлини, защото нямат необходимата маркировка на фара!
Показах ти къде може да видиш маркировката, която трябва да имаш на фаровете за да имаш законни Дневни светлини.
Батко, земи малко прочети за маркировката и не се заяждай с хората. Хем пускаш нещо, хем сам не си го чел. Дадох ти аз четиво (това което претендираш за алманах на дневните светлини) там е описана маркировката. Която дори я има и на по-големите фирми за афтърмаркет светлини.