Формула 1 2014, новата/стара турбо ера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Формула 1 2014, новата/стара турбо ера

Мнение от BMW_POWER » 27 Мар 2014, 16:35

Тъй де. Ако махнат турбото, направят вдигателя четири цилиндров, ограничат го на 6000 оборота, поискат 50% от дистанцията да се минава на ток, интересна ли ще е формулата? Нали вече е имало 1.5л мотори?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 27 Мар 2014, 17:38

Повече няма да пиша в тази тема. Нали вие ги разбирате по-добре нещата и знаете кое ще е интересно.
Айде много ви здраве. :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 27 Мар 2014, 17:43

Абе то няма да е лошо да се спрете изцяло с тва какво е било преди, кой бил по-добър в миналото и т.н. Темата е за Ф1 сезон 2014, не Ф1 сезон 1984 или 1994 :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Мар 2014, 17:55

bmw maniqk ivo bmw написа:Повече няма да пиша в тази тема. Нали вие ги разбирате по-добре нещата и знаете кое ще е интересно.
Айде много ви здраве. :wave:

За кой път повече няма да пишеш? :mhihi:

Нека от тук нататък коментираме сезона. Хубави или лоши тва е, ще трябва да ги търпим някак.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 28 Мар 2014, 1:25

Айде врътнете една бърза прогноза за състезанието в неделя - да видим кой е най-близо до титлата "нострадамуса на бавните коли 2014" :D

Моята прогноза: в челото - отпаднал поне 1 ред бул, мерцедес силни в челото, уилямс към 6-7мо място, фераритата ще се излагат пак, лотус 1 отпаднал и форс индиата някъде около 5-6...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от F3P » 28 Мар 2014, 9:29

Току-що дядо ви Бърни каза, че и него не го кефи звука на колите- дано измислят нещо по въпроса...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 28 Мар 2014, 9:38

Доколкото знам Нюи и компания са пооправили нещата. Та булите могат да направят, като нищо двоен подиум тази седмица. Аз лично силно се надявам рикито да ги натръшка пак с някое 2-30то място, а защо не и първа победа. Фингъра от миналата година си ми стана противен и много ще се накефя да направи пак DNF :twisted: Мърковете ще вземат подиума при най-малката грешка на булите. Ферари са далеч ми се струва от пълния си потенциал. Ако са оправили колата може и да видим нещо интересно от ледения. Галфонзо също ми е анти-характер, та дано остане към 10-тото или още по-назад място. Другите не ме вълнуват :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 28 Мар 2014, 16:59

Ето какво казва Ники Лауда
http://clubs1.bg/news/lauda-novata-f1-e ... ktor-30827
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 28 Мар 2014, 17:11

Забравяме, че тези коли са по-бързи на правите благодарение на вложените в тях нови технологии.

Това в сравнение с кое- с на баба ми хвърчилото ли :?:
Може да е Ники Лауда, може да е голям пилот и шампион, но НЕ Е прав. Просто Ф1 не е мястото където да се вълнуваме колко ни е моментният разход и да икономисваме гориво. Не е и място да си играем на екология и простотии- хибрида и батериите ОК, ама да режеш цилиндри, коне и разход щото сме "екологично настроени" е гавра.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 28 Мар 2014, 18:05

F3P написа:
Забравяме, че тези коли са по-бързи на правите благодарение на вложените в тях нови технологии.

Може да е Ники Лауда, може да е голям пилот и шампион, но НЕ Е прав. Просто Ф1 не е мястото където да се вълнуваме колко ни е моментният разход и да икономисваме гориво. Не е и място да си играем на екология и простотии- хибрида и батериите ОК, ама да режеш цилиндри, коне и разход щото сме "екологично настроени" е гавра.

тука не мога да се съглася. Смисъла на всички автомобилни спортове е да развива и изпробва технологии, които впоследствие производителя да ги вгради в масовото производство. В това число влиза и Формел ейнс ;)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар

Мнение от F3P » 28 Мар 2014, 18:40

Той смисъла е ясен- да се вземат едни пари, друг смисъл вече няма от Ф1.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 28 Мар 2014, 20:45

F3P написа:

Ти от вчера ли гледаш Ф1? За DRS, KERS да си чувАл? Че, като ти гледам глупостите, които пишеш май не си :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 28 Мар 2014, 22:20

С все ДРС и двойно по-мощен КЕРС тея коли са с 2+ секунди по-бавни от миналата година, та...
По-бързи спрямо кое :?: Евентуално спрямо болиди от преди 15г. или срещу някое ///М5, или АМГ, или пък Порш :?: Клипчето с обиколките на Алонсо нали го видя- на 3-ят завой вече има ВИДИМА разлика в полза на старата кола, на финала е грозно направо. Та спрямо кое са по-бързи ми е интересно :dunno:
Жокер: Колите са по-тежки тази година и общата им мощност мотор + КЕРС е чат-пат колкото мощността САМО на двигателя от миналата година. А там имаше и бонус 80 коня от батериите. Просто няма как да са по-бързи.

ПС: Някой видя ли да показват графика с оборотите и скоростта при онборд кадрите :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Мар 2014, 22:25

Коментаторите го казаха- производителите сами искат тези нови регулации така, че двигателите във Ф1 да имат еднаква посока в развитието с тази при масовите коли. В противен случай Мерцедес и Рено са щели да изгубят интерес към шампионата и евентуално да излязат от него.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 28 Мар 2014, 22:39

F3P написа:По-бързи спрямо кое :?:

Спрямо това, ако не са с KERS и DRS. Toлко ли е трудно да се досетиш :dummy: Другия колега ти каза - технологиите ги правят по-бързи на правата. КЕRS и DRS преди години ги нямаше. Ако навремешните 1500 коньови коли са правели 100-250 за 5сек. например, ако имаха КЕRS и DRS щяха да ги правят за 4сек. да кажем. Кое не схвана?

Това, че сегашните са по-бавни от миналогодишните мисля е ясно дори на Динко :mhihi: Трябва си техническо време да се изчистят нещата и да се нагодят по сегашните уникално тъпи "правила". Според мен до края на годината ще наваксат 2-те сек. разлика.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата