Шоферите от Лесидрен......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Шоферите от Лесидрен......

Мнение от BMW_RIDER » 19 Авг 2015, 20:38

Всеки си гледа от неговата камбанария май. Сега ако пусна ghost rider как кара с 300 между колите подобно на тия в Ню Йорк с колела, ще е джигита рейсър донор - а тия са супер готини понеже.

Нямам нищо против придвижването с колело - далеч съм от идеята да им се слагат данъци такси и т.н даже трябва да е обратното да имат облекчения ,че не замърсяват въздуха и облекчават трафика, нито някога съм запушвал някой нито съм пречел нарочно, но няколко пъти съм гонил такива дето карат на зиг заг между пешеходците и ми се излита пред колата буквално от никъде. Та би трябвало да има вело полиция за такива. И колкото и да се опитвам да внимавам и да гледам като го размажа поради негова вина, да си носи той последиците а не - "ама ти си бил длъжен едва ли не да караш с 5 и всяка секунда да се оглеждаш от къде точно ще реши да изникне"
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 19 Авг 2015, 20:41

Движил съм се и с колело и с мотор, и всеки път съм излизал на пътя с мисълта, че сам трябва да се пазя, а не да разчитам, че някой ще се върти като пумпал по огледалата! Нарича се инстинкт за самосъхранение! Никога не съм им правил мръсно пък когато съм бил с кола. Правил съм място, прибирал съм си огледалата и т.н. От която и страна да си, просто трябва да се съобразяваш с останалите!

BMW_RIDER написа:Всеки си гледа от неговата камбанария май. Сега ако пусна ghost rider как кара с 300 между колите подобно на тия в Ню Йорк с колела, ще е джигита рейсър донор - а тия са супер готини понеже.

Нямам нищо против придвижването с колело - далеч съм от идеята да им се слагат данъци такси и т.н даже трябва да е обратното да имат облекчения ,че не замърсяват въздуха и облекчават трафика, нито някога съм запушвал някой нито съм пречел нарочно, но няколко пъти съм гонил такива дето карат на зиг заг между пешеходците и ми се излита пред колата буквално от никъде. Та би трябвало да има вело полиция за такива. И колкото и да се опитвам да внимавам и да гледам като го размажа поради негова вина, да си носи той последиците а не - "ама ти си бил длъжен едва ли не да караш с 5 и всяка секунда да се оглеждаш от къде точно ще реши да изникне"

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Авг 2015, 20:53

BMW_RIDER написа:Всеки си гледа от неговата камбанария май.

Не съм колоездач, но съм карал доста на място където има много колоездачи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 22:06

alX3m написа:Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;

Кой говори за "непосредствена близост". Аз в града отдавна не карам заради такива като вас, но винаги съм гледал като минавам покрай коли да има разтояние поне една отворена врата или пък карам много бавно.

От дясно на кола никога не се минава в кръстовище, ако продължаваш направо. И не мисля, че някой изобщо го прави или ако да, то той е кръгъл идиот. Да, движа се в дясно на колите в задръстванията, но непосредствено преди светофара изпреварвам последната кола, която чака и и се нареждам от лявата страна ако съм за направо. Ако съм на дясно мога да завия и успоредно с нея като гледам да съм на задния и калник за да мога да спра в случай, че реши да завива в локалното примерно или не ми остави място в завоя.

От миналата година съм се качвал на колелото само извън града заради такива като вас и кво да кажа.. от 10 коли една си излиза от лентата като те изпреварва. От тия 9 поне 2-3 минават по на 20-30см от теб. Иначе ако в града ти минеш на 20см от тях си луд, олигофрен или престъпник. На всеки разклон съм яко на спирачката, защото много от колите изобщо не ебават предимството на главния път щом си с колело.

Случвало ми се е от отнето предимство да се изтърся зверски. След което тоя тръгна да бяга. :kuku: Стигнах го и му препречих пътя, а тоя искаше да ме гази. Накрая се наложи да викам и КАТ. Ако на някой не му се вярва имам и снимков матрЯл. :mhihi: Та аз какво да кажа за "тия с колите"?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 19 Авг 2015, 22:43

alX3m написа:Движил съм се и с колело и с мотор, и всеки път съм излизал на пътя с мисълта, че сам трябва да се пазя, а не да разчитам, че някой ще се върти като пумпал по огледалата! Нарича се инстинкт за самосъхранение! Никога не съм им правил мръсно пък когато съм бил с кола. Правил съм място, прибирал съм си огледалата и т.н. От която и страна да си, просто трябва да се съобразяваш с останалите!

BMW_RIDER написа:Всеки си гледа от неговата камбанария май. Сега ако пусна ghost rider как кара с 300 между колите подобно на тия в Ню Йорк с колела, ще е джигита рейсър донор - а тия са супер готини понеже.

:yes:

+1

Как ги карате тия колела и ви е спокойно нямам идея. Преди 3-4 години редовно лятно време карах колело по много, просто за да се придвижвам много по-бързо. От дървеница до попа бях за 10-15 мин. без да бързам, няма да се чудиш къде да паркираш или нещо такова, няма проблеми, но да разчиташ някой да те пази :shock: Да разчиташ на правилника за движение по пътищата е просто безумие - винаги съм смятал велосипедистите които карат по пътя за изключително безрасъдни хора. Моят опит е, че ако сам не се пазиш си загинал веднага. Винаги пресичаш на пешеходни ако има десен завой и изобщо не се правиш на нинджа с колелото, а много много МНОГО внимаваш и се пазиш постоянно. Това да караш из задръстванията и да изпреварваш и тн. козове от ръкава просто нямат място. И винаги ти се пазиш, защото ако те подпре колата ти ще си със счупен крак/ръка и тн, а не шофьора - не ти е длъжен никой да те пази - докато не се научат хората сами да си се грижат за себе си и да внимават няма как да стане.

Освен това за велосипедисти по маршрута София - Плана мога само да кажа че си го просят много жестоко, ама много много жестоко. Има си места за колело и места за коли. Тесен натоварен път нагоре, напинят се на велосипеда като глист на буца сирене (което води до страшно криволичене), карат не в края на платното (понеже няма как от криволичене), а и освен това какво невероятно "спортуване" е да се надишаш като идиот от нечувания трафик по такива пътища, само те си знаят :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 19 Авг 2015, 22:44

За какво по дяволите спорите? Има елементарни правила за шофьорите, както има и такива за колоездачите и пешеходците! Всеки е длъжен да ги спазва. Ако ли не, другите не са длъжни да мислят за неговото здраве и за неговия живот. И не може винаги, който е "по-голям" да е виновен. Какъв е тоя малоумен спор. Всеки разказва случки, с които да оплюе едните. Еми извода е един, българинът си е говедо и няма култура нито като шофьор, нито като колоездач, нито като пешеходец. И най-важното, винаги другите трябва да го пазят и да го гледат, и винаги другите са му нещо виновни. Никой не гледа каква простотия прави самия той. Разбира се има и хора, които са с главите на раменете си, но са доста малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Шоферите от Лесидрен......

Мнение от steeN » 19 Авг 2015, 22:49

ylaine написа:Ако ли не, другите не са длъжни да мислят за неговото здраве и за неговия живот.

За тва, момчета и момичета, ще си останем дълго бананова република :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Авг 2015, 23:28

steeN написа:
ylaine написа:Ако ли не, другите не са длъжни да мислят за неговото здраве и за неговия живот.

То поне банани да имахме, а то... само маймуни :mhihi:

Когато българина се научи да се поставя на мястото на другия, да прави повече отколкото се очаква и да очаква по-малко от другите да правят за него, тогава ще изплуваме от дъното. Докато примати ти правят сечено, понеже си преди тях на светофара, а не им дишаш лайната отзад, ще сме си в тиняка и никога няма да се оправим :yes:

Аз отивам да се готвя за утрешната поредна битка с ламаринените рицари на честта, кълнящи се единствено и само в ППЗДП :mhihi: Ай със здраве :bowdown:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 19 Авг 2015, 23:42

steeN написа:

Не ме разбра. Много ясно, че всеки пред който изскочи поредния самоубиец ще се опита да реагира и да го спаси. И в повечето случаи го прави. И какво получава в замяна - недоумяващ поглед, псувня или нещо подобно от тъпото говедо, което не знае къде се намира и какво прави. Но в крайна сметка рано или късно някой може и да няма шанса да реагира и да стане белята. И в тези случаи не са виновни "по-големите" или ти си знаеш твоята песен?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 23:53

Boyadjiev написа:Освен това за велосипедисти по маршрута София - Плана мога само да кажа че си го просят много жестоко, ама много много жестоко. Има си места за колело и места за коли. Тесен натоварен път нагоре, напинят се на велосипеда като глист на буца сирене (което води до страшно криволичене), карат не в края на платното (понеже няма как от криволичене), а и освен това какво невероятно "спортуване" е да се надишаш като идиот от нечувания трафик по такива пътища, само те си знаят :conf:

Е, ако и там не мога да си карам колелото къде? Там се ходи сутрин след 9 или вечер след 7. Я срещнеш 10-тина колия, я не. Това за София-Ковачевци. До Плана е малоумно да караш шосейно колело, защото пътя е гаден и на много места има непочистен пясък. А тънка гума, висока скорост и пясък не се разбират добре.

А ако вземеш да криволичиш от зор по баира бах те и у спортиста. А иначе пътя е хубав и широк. Ако някой взима завоите плътно в дясно с голяма скорост то това е грешка на шофьора, а не на тоя с колелото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 20 Авг 2015, 0:26

bum_bum написа:
alX3m написа:Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;

bum_bum написа:Кой говори за "непосредствена близост". Аз в града отдавна не карам заради такива като вас, но винаги съм гледал като минавам покрай коли да има разтояние поне една отворена врата или пък карам много бавно.

bum_bum написа:Ако съм на дясно мога да завия и успоредно с нея като гледам да съм на задния и калник за да мога да спра в случай, че реши да завива в локалното примерно или не ми остави място в завоя.

Това е непосредствена близост ;)
bum_bum написа:От дясно на кола никога не се минава в кръстовище, ако продължаваш направо. И не мисля, че някой изобщо го прави или ако да, то той е кръгъл идиот.

Denmark написа:има ли кръстовище, гледаш дясното огледало и ако няма колело, тогава минаваш..защо изобщо се спори за глупости..пътя него позволявал..

Защо ми е на кръстовище да гледам в дясното огледало за колело, ако няма да завивам :dunno: от тази глупост тръгна спора за поглеждането...

bum_bum написа:От миналата година съм се качвал на колелото само извън града заради такива като вас и кво да кажа.. от 10 коли една си излиза от лентата като те изпреварва. От тия 9 поне 2-3 минават по на 20-30см от теб. Иначе ако в града ти минеш на 20см от тях си луд, олигофрен или престъпник. На всеки разклон съм яко на спирачката, защото много от колите изобщо не ебават предимството на главния път щом си с колело.

Случвало ми се е от отнето предимство да се изтърся зверски. След което тоя тръгна да бяга. :kuku: Стигнах го и му препречих пътя, а тоя искаше да ме гази. Накрая се наложи да викам и КАТ. Ако на някой не му се вярва имам и снимков матрЯл. :mhihi: Та аз какво да кажа за "тия с колите"?

Ама аз ли бях този? Защо продължаваш да слагаш всички под общ знаменател? Както казах, на пътя на никого не правя мръсно. Дори като пресичам оживена улица нарочно не захождам към пешеходната веднага, ако не бързам, а изчаквам да минат колите, за да не ги спирам, пък и ми е по-спокойно преминаването. Това не означава обаче, че трябва да подкрепям идиотията на определена група участници :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Авг 2015, 0:32

alX3m написа:
Denmark написа:има ли кръстовище, гледаш дясното огледало и ако няма колело, тогава минаваш..защо изобщо се спори за глупости..пътя него позволявал..

Защо ми е на кръстовище да гледам в дясното огледало, ако няма да завивам :dunno:

Защо заглеждаме мадамите по улиците, при положение че няма да ги е*eм ?
Защо се храним след като пак ще огладнеем ?
Защо се къпем като пак ще ни се наложи ?

:dunno:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Авг 2015, 0:39

ylaine написа:
steeN написа:

Не ме разбра. Много ясно, че всеки пред който изскочи поредния самоубиец ще се опита да реагира и да го спаси. И в повечето случаи го прави. И какво получава в замяна - недоумяващ поглед, псувня или нещо подобно от тъпото говедо, което не знае къде се намира и какво прави. Но в крайна сметка рано или късно някой може и да няма шанса да реагира и да стане белята. И в тези случаи не са виновни "по-големите" или ти си знаеш твоята песен?

Не, колега. Представи си следната фикция. Правиш ремонт в апартамента си и на всеки час ти звънят различни майстори, в същото време в работата ти е свинщина и ти звънят всякакви колеги за всичко. През тва време вървиш пеша и автоматично пресичаш с 200 някаква пешеходна пътека почти тичайки. Тогава се чуват спирачки, псувни и някой бива грозно засечен от теб, но той внимава и е достатъчно разумен да не кара с 80 в този участък. В този момент ти му се извиняваш, махате си за приятен ден и всичко се разминава без жертви. Представи си обаче, че този някой е някой от хубавците от Лесидрен, кажи ми какво правим тогава? Трябвало ли е да те качи на капака си в 2милионна София, където в делничен ден навсякъде и постоянно има пешеходен и авто-трафик, трябва ли да слезе с бухалка да те набие ако успее да спре, трябва ли ти да му натрошиш колата, защото си на пешеходна пътека? Кажи, какво трябва да се случи в тази критична ситуация, за да продължи животът да си тече нормално без да си убиете хиляди неврони с глупости и мерене на пишки?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 20 Авг 2015, 0:45

ogata написа:
alX3m написа:

Защо ми е на кръстовище да гледам в дясното огледало, ако няма да завивам :dunno:

ЕЕЕЕ богу, какво ще видя в тва ДЯСНО ОГЛЕДАЛО???? Ако е нерегулирано кръстовище в огледалото ли си гледате??? Ако пресичат хора в огледалото ли си гледате??? Дясната врата ли ще си отваряте преди да минете??? Какво се случва на тия кръстовища? Обяснете ми, че аз явно не съм минавал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Авг 2015, 0:46

alX3m написа:
ogata написа:
alX3m написа:

ЕЕЕЕ богу, какво ще видя в тва ДЯСНО ОГЛЕДАЛО???? Ако е нерегулирано кръстовище в огледалото ли си гледате??? Ако пресичат хора в огледалото ли си гледате??? Дясната врата ли ще си отваряте преди да минете??? Какво се случва на тия кръстовища? Обяснете ми, че аз явно не съм минавал.

Просто преглеждаш всичките огледала от време на време. Да, ей така - съвсем спонтанно и без причина.
Щото тва непоглеждане после може да ти коства много време и нерви.
Ти си решаваш ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата