Избор на бензиново комби до 10к
Модератор: Общи модератори
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Избор на бензиново комби до 10к

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
По-добре нова Киа или Хюндай баси. Цена и стойност са много различни неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
UBAH5 написа:http://m.fakti.bg/news/153854
Яко

Ти предлагаш ли му на колегата нещо на Грейт Уол, че не разбирам?
Дори и да се абстрахираме от бензин/дизел, комби/момби и оставим само цената - 10к ...
Какво може да се вземе за 10к на великата стена? Волекс ц10? Хувър Н5?
3-4000км из ЕУ с 4 човека и багаж с кое от тези двете би препоръчал?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
steeN написа:По-добре нова Киа или Хюндай баси. Цена и стойност са много различни неща.
Новите /до 5000 км. и до 6 мес. от дата на производство/ и със новата 5 години пълна гаранция без ограничение в км.-те Киа и Хюндай от клас 5 местен Седан започват от 40 000 лева. С навигация - кожен салон с отопление...би ксенон тресват 53 000 лв.

Затова и посочих Шкода Рапид. Не се сещам за по-евтин седан или комби. Новата Джета и тя е 45 бона.
Пък Голф 2.0 тди отдавна отлетя цената му на лудите 55 бона.
Хувър Н5 4х4 2011г. с газов инжекцион се взема за 11 500 лв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Така и така сме в тотален
да си кажа моето виждане за евтинджос кола за елементарно придвижване:
1500лв първоначална вноска
60 месеца * 500лв
1600лв остатъчна стойност
Opel Astra седан 1,4 турбо бензин.

60 месеца * 500лв
- Демирев
- ентусиаст
-
stocky написа:Супер, не бях забелязал. Явно при фейслифта на F30 вече не се доплаща нито климатроникът, нито фаровете за мъгла!Все пак оставам на мнението си, че за тези пари Е9*/Е6* ще е кочина.
Оставаше и да се доплаща. В крайна сметка вече и по-обикновените марки предлагат опция климатроник за втория ред. Същевременно виждам че някои 1-ци 2-ци пък нямат дори духалки за задните седалки при положение че струват по 55 000лв. и са модел 2015г. на премиум марка

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Демирев написа:Хувър Н5 4х4 2011г. с газов инжекцион се взема за 11 500 лв.
12 бона за тази подвижна тоалетна хаха. Kia Ceed е на цената на кенефния им седан.
Ясно е, че ще стигне до стара немска кола, квото и да обсъждаме.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Демирев
- ентусиаст
-
Стига защото са скъпи новите. Базов Рапид 1.2 е що годе достъпен само.
И все пак имат добри собствени лизингови програми без лихва за 12 мес и изкупуване на старото возило.
Един такъв Рапид 1.2 на лизинг за 3г. с първ.вноска старото возило и всичко е става по-прилично.
И все пак имат добри собствени лизингови програми без лихва за 12 мес и изкупуване на старото возило.
Един такъв Рапид 1.2 на лизинг за 3г. с първ.вноска старото возило и всичко е става по-прилично.
Колега за 10 бона ще вземеш чудна 39ка комби от последните (04.2004та) и ще си решиш генерално въпроса. Дали дизел или бензин - от теб си зависи. Аз бих заложил на дизел и с фул макс екстри за модела, каквито са и от въпросната година 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Тъй, виждам, че взехме да обсъждаме нови автомобили. Ето моя опит с тях.
Ходих в Мото-Пфое, за да питам за новия Фокус, който го рекламират за 199лв на месец. Естествено, оказа се, че това е с 1.0 Екобууст.
Как става плащането? Грубо казано, по следния начин:
1) Плащаш 8000лв първоначално
2) Плащаш по 200лв на месец 5 години ~ 12 000лв
3) И накрая плащаш 30% остатъчна стойност или с други думи, още 8 000лв
Това обаче, съвсем не е всичко. Това е цената без каско, което задължително правиш при тях с тяхна фирма. Каското в онлайн калкулатори струва ~ 1200 лв. В Мото-Пфое ме изненадаха, като ми казаха, че каското им е 2000лв и не мога сам да си го направя, тъй като колата не е моя. Същото беше и с гражданската, но там е по-малка разликата. От 160лв на 260лв (в МотоПфое).
Ето тотала:
8000 + 12000 + 8000 + 1500*5 + 250 *5 (средно на година каско за 5 години) = 36 750лв без никаква поддръжка или гориво. Това е цената, за да притежаваш този автомобил, който след 5 години, е само 37% от първоначалната си стойност или с други думи 10 360лв. Т.е. за 5 години, без да смятаме обслужването, гумите и други текущи разходи, си най-малко -26390 лв. И то за един автомобил, който трябва да те закара от т.А до т.Б. Нищо повече.
Същото е и тук. Плащаш 33 000лв кеш, плащаш още 9 000лв данъци (за 5 години), само за да откриеш, че след 5 години, колата ти струва 11 000лв. Справка, мобиле.бг.
Какво означава казаното до тук? Означава, че автомобил 2-ра ръка си струва, ако се вземе, след като е минала по-голямата му част от обезценяването. За всеки автомобил е различно.
Това е полезна информация. Мислех си, че са до 2003-та година. Все пак, не откривам чудна е39-ка с бензинов мотор за под 6000 евра. Изпадат някои на по 5 500, ама нищо повече.
Всъщност въпросът при автомобили от тези години се свежда до едно. Дали бензиново БМВ е46/е39 или Форд Фокус/Мондео ще излезе като поддръжка по-евтино за 5 годишен период?
Ходих в Мото-Пфое, за да питам за новия Фокус, който го рекламират за 199лв на месец. Естествено, оказа се, че това е с 1.0 Екобууст.
Как става плащането? Грубо казано, по следния начин:
1) Плащаш 8000лв първоначално
2) Плащаш по 200лв на месец 5 години ~ 12 000лв
3) И накрая плащаш 30% остатъчна стойност или с други думи, още 8 000лв
Това обаче, съвсем не е всичко. Това е цената без каско, което задължително правиш при тях с тяхна фирма. Каското в онлайн калкулатори струва ~ 1200 лв. В Мото-Пфое ме изненадаха, като ми казаха, че каското им е 2000лв и не мога сам да си го направя, тъй като колата не е моя. Същото беше и с гражданската, но там е по-малка разликата. От 160лв на 260лв (в МотоПфое).
Ето тотала:
8000 + 12000 + 8000 + 1500*5 + 250 *5 (средно на година каско за 5 години) = 36 750лв без никаква поддръжка или гориво. Това е цената, за да притежаваш този автомобил, който след 5 години, е само 37% от първоначалната си стойност или с други думи 10 360лв. Т.е. за 5 години, без да смятаме обслужването, гумите и други текущи разходи, си най-малко -26390 лв. И то за един автомобил, който трябва да те закара от т.А до т.Б. Нищо повече.
stocky написа:Така и така сме в тоталенда си кажа моето виждане за евтинджос кола за елементарно придвижване:
60 месеца * 500лв
Същото е и тук. Плащаш 33 000лв кеш, плащаш още 9 000лв данъци (за 5 години), само за да откриеш, че след 5 години, колата ти струва 11 000лв. Справка, мобиле.бг.
Какво означава казаното до тук? Означава, че автомобил 2-ра ръка си струва, ако се вземе, след като е минала по-голямата му част от обезценяването. За всеки автомобил е различно.
doomy525 написа:Колега за 10 бона ще вземеш чудна 39ка комби от последните (04.2004та) и ще си решиш генерално въпроса. Дали дизел или бензин - от теб си зависи. Аз бих заложил на дизел и с фул макс екстри за модела, каквито са и от въпросната година
Това е полезна информация. Мислех си, че са до 2003-та година. Все пак, не откривам чудна е39-ка с бензинов мотор за под 6000 евра. Изпадат някои на по 5 500, ама нищо повече.
Всъщност въпросът при автомобили от тези години се свежда до едно. Дали бензиново БМВ е46/е39 или Форд Фокус/Мондео ще излезе като поддръжка по-евтино за 5 годишен период?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Някой трябва да се сети, да подгони по съдилища тези наглеци със задължителните им надути каскота при тях. Ще стане и това, ама не се знае кога..до тогава бецален. Как не са се сетили и данъка да минава през тях
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
За тая поддръжка кво толкова не може да сметнеш колега ... смятай в най-лошия случай за 5г ако смениш :
4 нови амортисьора - каяба ексел-г под 800лв (марката е примерно излезе ми първо в гугъл)
4 нови пружини - 400лв (варианти много)
всичко що е тампон ново - 800лв (полиуретан , най-лесно се виждат комплексни цени)
скорости - 2ра ръка
мотор - 2ра ръка
диф и полуоски - 2ра ръка
сметни колко е тва ако трябва да се направи за бензинова кола... това е най-страшния и зъл вариант (без удар) има доста сайтове с цени, виж ги и тва е - дал съм ти примерни цени за 330i като съм гледал по сайтовете
4 нови амортисьора - каяба ексел-г под 800лв (марката е примерно излезе ми първо в гугъл)
4 нови пружини - 400лв (варианти много)
всичко що е тампон ново - 800лв (полиуретан , най-лесно се виждат комплексни цени)
скорости - 2ра ръка
мотор - 2ра ръка
диф и полуоски - 2ра ръка
сметни колко е тва ако трябва да се направи за бензинова кола... това е най-страшния и зъл вариант (без удар) има доста сайтове с цени, виж ги и тва е - дал съм ти примерни цени за 330i като съм гледал по сайтовете
Последна промяна host на 26 Авг 2015, 10:50, променена общо 1 път
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Верно, че не бъка от читави 39-ки за без пари ама на тия кво им е ...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eNumber=1#
втората даже е и с газ
втората даже е и с газ

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
K_Ilkov написа:Верно, че не бъка от читави 39-ки за без пари ама на тия кво им е ...
втората даже е и с газ
Като изключим кожата, изглеждат доста прилично. Като годинки са стари, а и са покарани. Не знам до колко тези километри имат значение.
Ето виж например, Мондео, което е един клас по-нискокак изглежда на 10 години. Даже е на малко километри. До колко са истински, не знам.
Виж, ето това ме кефи:
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... asrc=st|fs
Проблемът с БМВ е, че просто не можеш да си купиш най-опосканото купе без никаква екстра и да си мислиш, че БМВ караш. Поне аз не мога...
host написа:За тая поддръжка кво толкова не може да сметнеш колега ... смятай в най-лошия случай за 5г ако смениш :
4 нови амортисьора - каяба ексел-г под 800лв (марката е примерно излезе ми първо в гугъл) с труд 1000лв
4 нови пружини - 400лв (варианти много) с труд поне 600лв
всичко що е тампон ново - 800лв (полиуретан , най-лесно се виждат комплексни цени) с труд 1600лв
скорости - 2ра ръка 400лв с монтаж
мотор - 2ра ръка 1500лв мотор + 400лв вкарване + обслужване на мотора 500лв (поне) + настройки на газта и връзване отново 200лв 2600лв
диф и полуоски - 2ра ръка - 400лв с монтаж
Тотал: 6600лв за ремонти, без обслужване. Това, ако смениш и двигател, разбира се.
Няма нито един датчик за смяна тук - колянов вал, разпределителен, 2х ламбда сонди (ще изгарят от газта), дебитомер, ТПС, перка, температура на мотора, климатик, водна помпа, верига с банани, ролки, свещи, гарнитури, регулиране на клапаните...
Иначе си прав, до някъде може да се сметне, но като гледам, за по-голямата част правим догатки...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
те новите фордове не се чупят, да знаиш..
Единствения ти проблем които виждам аз, е че вноса на Е39 комби бензин в България е слаб и нямаш много избор за кола от тук. А в Германия тръгнеш ли да търсиш сам ще трябва да си платиш скъпо.
Единствения ти проблем които виждам аз, е че вноса на Е39 комби бензин в България е слаб и нямаш много избор за кола от тук. А в Германия тръгнеш ли да търсиш сам ще трябва да си платиш скъпо.