Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от alekangg » 01 Яну 2016, 19:54

100-150к, аз даже за 200к съм чувал, все пак това е Германия, всичко е възможно!!
:D

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 01 Яну 2016, 19:57

ми тогава някой ако може и мен да ме светне къде да си подам документите, че и аз да го докарам 200к, че защо не и 250к :ok:

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 22:05

Говорите ги наизуст нещата нещо...

Като цяло си знаех, че акто го дам този пример, ще подскочите като ощипани госпожици и ще почнете да философствате...

@2бар - варира, защото продажбите не са еднакви всяка година, съответно и бонусите. Но разбира се, когато мислиш вътре в рамката на 9-5, пон-петък, заплата на 10-то число е трудно да схванеш какво казвам...

Аз говоря за реален приемр - за човек - немец, казва се Jan Peter Schween, работещ за американската компания FARO от 7 години, на позицията Application Engineer - като работата му е да свързва технологиите на компанията с клиентите - това включва демонстрации на технологиите и приложимостта им в съответния сектор. Прави сте да споменете гиганти като BMW/Bosch - те са клиенти на FARO.
тъй като дохода му е зависим от продажбите, а от те са зависими от това доколко той успее да убеди клиента, че решението, което му се предлага е неговото решение, съответно получава солидна сума пари и солидни бонуси
А това че човек с 15г опит няма право на служебна кола е доста плоско изказване. Служебната кола на запад, както и в България между другото, се дава не за заслуги, а за да си вършиш работата. Сумата на месец не е много фрапираща - за нормална кола е около 300-400 евро, в зависимост от екстрите. За малко по-лъскава като БМВ/Ауди е до 500 да речем. Не говорим за А8-ци и 7ми серии.

В БГ как да успеете - както и навсякъде другаде в Европа - предимно с работа, с малко късмет и малко връзки. И разбира се с пръдня боя няма да стане - без добра идея с отлична реализация - ще пускате теми във форума.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Яну 2016, 22:24

Примерите е добре да са от 1-во лице ед.ч., всичко друго е в категорията "една жена каза". :yes:

Към автора на темата: "Тези" коли се карат много, но не се придобиват с вишУ или език, а по други начини... ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 01 Яну 2016, 22:27

наизуст, колко да е наизуст...гледам си фиша и гледам моят бранш....

философстване....общо взето ми е през оная работа, кой колко взема, само няма смисъл да се разправят някакви детски приказки.

от 9 до 5 и заплата на 10-ти е схващането на повечето българи за чужбина. Истината е, че работният ден започва най - късно към 8 (а още от 7ч вдигам телефона и завършва към 18). И вечер от време на време пиша и по някой email.

Application Engineer няма нищо общо с Vetriebsingenieur - те обикалят по клиентите и предлагат продуктите. Application обикновено си стоят на работното място и правят апликация на нещо.

Служебна кола.....то по тая логика, всеки има право на служебна кола....Кола се дава на някой, който постоянно е в движение (свързано с работата му) и презентира фирмата. Това е положението. Иначе и аз да имам служебна кола.

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 22:43

аз дадох реален пример, ти почна да говориш за някакви ръководни позиции и 15годишни стажове и без право на служебна кола...
без коментар...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 01 Яну 2016, 22:49

реален пример....при теб са бош лаф приказки, при мен е нормална действителност...

а иначе твоят човек....даже не може да мине в графата инженер....геодезия и геоинформатика....(linkedin).....т'ва ако е инженер....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 01 Яну 2016, 22:52

@2bar написа:.....т'ва ако е инженер....

Май не си чувал за НР инжИнерите и ""мениджърите""(един чифт кавички не стигат) :mhihi:

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 22:59

@2bar написа:реален пример....при теб са бош лаф приказки, при мен е нормална действителност...

а иначе твоят човек....даже не може да мине в графата инженер....геодезия и геоинформатика....(linkedin).....т'ва ако е инженер....

Гроздето е кисело!, не го яж!

Що ли се занимавам да ти обяснявам?!
Пази Боже сляпо да прогледне. Народа го е казал много точно. Важи не само за теб, а и за мнозина от писалите тук.
Последна промяна Хаос на 01 Яну 2016, 23:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Яну 2016, 23:04

@2bar написа:наизуст, колко да е наизуст...гледам си фиша и гледам моят бранш...

Аз пък не разбрах защо си гледаш "твоя бранш"? :dunno: Има строителни инженери, ВиК, електро, електронни, софтуерни, мрежови, mechanical и т.н. и няма начин никой от тях да взима 100+к евро годишно, така ли? Викаш заплащането е едно и също за различните скилове ли? Щото аз други наблюдения имам... ама в моя бранш де :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 01 Яну 2016, 23:11

alekangg написа:Процентно в София има повече коли от 200к лв отколкото в много големи европейски градове и дори столици. Защо е така и богати ли са българите е съвсем друг въпрос.

Това не е вярно

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Яну 2016, 23:13

Пак осрахте темата. Спрете се...

За заплатите в Германия. Имам там един отбор юнаци които са в innovation отдела. Все умници с големи стажове. Мисля, че са към 30 човека. От тях няколко са с над 100к евра годишен доход - всичките са с Ph.D. Служебни коли нямат. Знам защото пиша заплатите на мениджърите дето пишат заплатите на инжинерите.

Имам такива отбори в Япония и на още няколко места. Европейците са най- добре платени след американците. Японците са на 2/3 от европейците. Другите са още надолу.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Яну 2016, 23:30

Да, просто добри пари се вземат не в R&D отдела, а в Sales...

Все пак, топлата вода е изобретена отдавна, но не навсякъде я познават явно...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 01 Яну 2016, 23:44

Nickelback написа:
@2bar написа:наизуст, колко да е наизуст...гледам си фиша и гледам моят бранш...

Аз пък не разбрах защо си гледаш "твоя бранш"? :dunno: Има строителни инженери, ВиК, електро, електронни, софтуерни, мрежови, mechanical и т.н. и няма начин никой от тях да взима 100+к евро годишно, така ли? Викаш заплащането е едно и също за различните скилове ли? Щото аз други наблюдения имам... ама в моя бранш де :dunno:

много е просто, защо гледам моя бранш - защото живея и работя в една от най - богатите провинции (те са две - Bayern и Baden Württemberg) и работя в автомобилният бранш....И защото в Германия заплащането се определя по тарифи и тез тарифи са публикувани официално в Интернет, т.е. всеки може да направи справка.

и защо съм особено сензибел на темата пари - много просто, защото и при мен имам няколко, които си мислят, че парите разстат по дърветата и всеки път има нереални представи за това, колко трявба да печелят.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 01 Яну 2016, 23:51

@2bar написа:реален пример....при теб са бош лаф приказки, при мен е нормална действителност...

Бош лаф приказки са и твоите, май нямаш представа какво са геодезия и геоинформатика.....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата