Formula 1 сезон 2016
Модератор: Общи модератори
Re: Formula 1 сезон 2016
Tenata написа:nickstorm написа: Тя тази формула сегашната с 1.6 двигатели.....
1.6, но с 920 +++ кс. за различните мотори. Даже съм сигурен че колите дори не са по-бавни от миналите сезони.
Да не е лошо да се слушат V8 или V10 (не че съм ги чувал на живо де![]()
), но турбо бензинките са във възход, скоро може да минат и 1000 кс.
Отдавна щеше да са ги минали ако не беше ограничението с горивото.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Tenata написа:Boyadjiev написа:Tenata написа:nickstorm написа: Тя тази формула сегашната с 1.6 двигатели.....
1.6, но с 920 +++ кс. за различните мотори. Даже съм сигурен че колите дори не са по-бавни от миналите сезони.
Да не е лошо да се слушат V8 или V10 (не че съм ги чувал на живо де![]()
), но турбо бензинките са във възход, скоро може да минат и 1000 кс.
На квалификация, в една обиколка и то само при Мерцедес, на "Strat 11". Иначе в състезание според мен са много далеч от тия стойности, па като добавим и lift and coast, направо си става нелепо...
"Нелепо" е ограниченията които им се налагат, само помисли колко състезания трябва да изкара един мотор този сезон.
Не е както преди да си сменят моторите колкото си искат, ако беше така далеч да са подминали конете от миналата турбо ера на F1.
Ако ти се чете за ограничения:
https://www.formula1.com/en/championshi ... d_ERS.html
Така е, ограниченията спомогнаха определено много да се вдигне КПД-то - несравнимо по-икономични са спрямо преди. Реално състезанията са около 310км дължина, със ~115/120 литра гледай какво става - по 40/100 разход и то с ебаси мощността и скоростта.
Е да де, ама какво ме интересува като фен мен колко са готини моторите? Ако зависи от мен двигателя ще е с минимално 1000 N/m въртящ момент и максимални 8000 оборота. Пак така ташак гуми които нон стоп да се разпадат и от това ще спечеля факта че всеки път като доближат газта ще са на врати и ще борят колата постоянно, а не да гледам уникално изчистения стил на кими с недозавиването (предпоследното състезание направо беше като преднячка ферарито на онборд в квалификацията).
Пример за уникално добро състезание е раликрос supercars - 600+ коня, спъната писта, 5 обиколки без наказания, без пестене на каквото и да било с разрешен контакт. Винаги последния може да е първи, първия - последен. Там тръпката е 100%. Наистина няма как да е така във формулата, защото е различен тип спорт, но като няма вариативност се губи автоматично тръпката и няма как да има 2-3-4 конкурентни отбора като има само един път до скоростта.
Ако има примерно ограничения от 1000 коня за задвижваща единица и (да речем спрямо дегашните 100 кила гориво) 110 кила гориво. Атмосферка 15 кила гориво повече, турбо 10 кила гориво повече, хибрид - 0. За мен трябва правилата да унифицират скоростта на колата, а не методите. Тоест колите да са в 1.5 сек всичките, а не да имат едни мотори. Най-добре да има 5 различни типа мотори, но колите да са в 1 сек. Тогава всеки ще има предимство на различни места на всяка писта и ще има състезание. Не като сега само с ДРС на края на правата и то ако си с мотор мерцедес да ти е предимството.
П.С. 3 пъти заспивах на квалификацията само

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Уникално изтъпя... Да я прекръстят на Стратегия 1
Видях две по-смели изпреварвания, останалото ДРС на правата 2-5 секунди и чао... Няма борба, няма хъс (като изключим някои младоци и Хамилтън) Още не мога да разбера какви са тези стратегии със супер софт да карат с темпото на медиум?! На Алонсо му казаха да кара с темпото на Грожан, той им се изсмя и завъртя 1.25.3
Коментаторите пък смело заявиха, че от Ферари имали шанс в края на състезанието да атакуват 2-то място... Ами те с меките гуми дори не скъсиха разликата с Хамилтън
Може и да бъркам някои факти, ама от време на време заспивах...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Така е, ще ги търсим тия неща вече, че и с гуми с канали бяха тогава и колко по-назад в технологиите:
https://www.youtube.com/watch?v=YqYPU3MNqHw
Иначе за сезона мисля на Розберг му е време да взема тая титла вече.
https://www.youtube.com/watch?v=YqYPU3MNqHw
Иначе за сезона мисля на Розберг му е време да взема тая титла вече.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alX3m написа:Уникално изтъпя... Да я прекръстят на Стратегия 1Видях две по-смели изпреварвания, останалото ДРС на правата 2-5 секунди и чао... Няма борба, няма хъс (като изключим някои младоци и Хамилтън) Още не мога да разбера какви са тези стратегии със супер софт да карат с темпото на медиум?! На Алонсо му казаха да кара с темпото на Грожан, той им се изсмя и завъртя 1.25.3
Коментаторите пък смело заявиха, че от Ферари имали шанс в края на състезанието да атакуват 2-то място... Ами те с меките гуми дори не скъсиха разликата с Хамилтън
Може и да бъркам някои факти, ама от време на време заспивах...
Коментарите са мега зле, дори дразнят, но това е което имаме.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
На мен пък ми хареса състезанието и съм доволен.
Като не ви харесва не гледайте ве. Никой не ви кара на сила да гледате.
Ще я вземе ама друг път.

Като не ви харесва не гледайте ве. Никой не ви кара на сила да гледате.

Top Gun Maverick написа:Иначе за сезона мисля на Розберг му е време да взема тая титла вече.
Ще я вземе ама друг път.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Всъщност има точно толкоа големи шансове, колкото и Хамилтън и не виждам нищо чудно ако е той.
Едва ли има анализатор, който да се наеме с твърда прогноза кой ще е, въпреки лансирането на Хамилтън от неговия отбор през годините, без значение кой му е съотборник.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като пилот Хамилтън е по-добър може би, но Розберг изпипва много повече детайлите: старае се да кара чисто, няма рискови маневри. Мен друго ме дразни в техния екип - поредна двойна победа, а тия и едно браво не си казват. В крайна сметка са отбор и личните състезания трябва да останат настрана според мен
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
По-скучна Монца не съм гледал... И да - опитвам се да не хейтя, но това е истината. Сега гледам хайлайтс от 6ч. на Мексико и ме хваща яко яд, че не го гледах на живо вместо Ф1. Надеждите ми отново поглеждат към 2017, когато ако все още няма по-сериозно разместване на пластовете съм убеден, че хранилката ще е мнооого по-голяма, и то не само от феновете. Но това спира да ме вълнува, защото WEC процъфтява уникално. 

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Don_Diego написа:Като пилот Хамилтън е по-добър може би, но Розберг изпипва много повече детайлите: старае се да кара чисто, няма рискови маневри.
Не знам како си гледал този сезон, но това, че Розберг кара чисто и няма рискови маневри не е вярно.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Бритни е пилот от типа на Фетел.
Ако са отпред или най-много на второ място имат шанс за победа, ако всичко мине добре.
Ако са назад, си остават там обаче, е това е разликата с Хамилтън и някои други активно борещи се.
Ако са отпред или най-много на второ място имат шанс за победа, ако всичко мине добре.
Ако са назад, си остават там обаче, е това е разликата с Хамилтън и някои други активно борещи се.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Самият факт, че пилот като Розберг (борещ се за титлата) обикновено има нужда от повече инструкции от бокса, за да си проведе състезанието по най-добрия начин е показателен. Имам чувството, че ако забранят на 100% всякаква информация, освен кога пилота да влезе в бокса, 1/3 от пилотите ще карат като мухи без глави. Докато Хамилтън е супер инициативен пилот - готов е едва ли не сам да си изработи стратегия. Е да - готов е и да се оплаче от отбора после, ако не е победил.
Но то и Верстапен се оплакал за лошия старт на Монца, защото едва ли не болида му работел в един режим, а той си мислел, че работи в друг... Съвремието явно това ще ни поднася, така че по-добре да свикваме.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хамилтън си е карач, това съм го писал не веднъж и два пъти, но като е толкова едва ли не ненуждаещ се от помощ, защо с всеки негов съотборник все има някакво лансиране в негова полза през годините? Маркучи, гуми, да не припомням, че е смешно даже. Аз пък това не харесвам. Но пък ми харесва как кара, въпреки че понякога прекалява и това, което някои от вас наричате стратегия е просто "или го минавам тоя или отпадаме двамата".

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
bmw maniqk ivo bmw написа:Don_Diego написа:Като пилот Хамилтън е по-добър може би, но Розберг изпипва много повече детайлите: старае се да кара чисто, няма рискови маневри.
Не знам како си гледал този сезон, но това, че Розберг кара чисто и няма рискови маневри не е вярно.
Само в последното състезание има показателен пример за това: когато Хамилтън натискаше Ботас и от бокса му казаха да запази гумите още 3-4 обиколки, той се хвърли да атакува и веднага щом изпревари изрева да влиза в бокса, че ще се пребие. В същото време инструкциите към Розберг бяха да издържи също 3-4 обиколки, а отговора беше окей само кажете с какво темпо или нещо свързано с Хамилтън (не помня точно).
Хамилтън има спортна злоба за половината стартова решетка и това му яде успехите, последното изречение от горния пост е много точен и показателен.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Don_Diego написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Don_Diego написа:Като пилот Хамилтън е по-добър може би, но Розберг изпипва много повече детайлите: старае се да кара чисто, няма рискови маневри.
Само в последното състезание има показателен пример за това: когато Хамилтън натискаше Ботас и от бокса му казаха да запази гумите още 3-4 обиколки, той се хвърли да атакува и веднага щом изпревари изрева да влиза в бокса, че ще се пребие. В същото време инструкциите към Розберг бяха да издържи също 3-4 обиколки, а отговора беше окей само кажете с какво темпо или нещо свързано с Хамилтън (не помня точно).
Хамилтън има спортна злоба за половината стартова решетка и това му яде успехите, последното изречение от горния пост е много точен и показателен.
Всичко това е вярно, само че Хамилтън е просто по-бърз... На бялото черно не можеш да кажеш.
Tires are evil - destroy them all ...