Подготвихте ли колата за зимата?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Подготвихте ли колата за зимата?
Дайте съвет струват ли течните вериги? Казаха ми, че много прецаквали гумата. Иначе някой носи ли си лопата и пясък в багажника, че четох в нета скоро подобно статия за зимната подготовка.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Дайте съвет струват ли течните вериги? Казаха ми, че много прецаквали гумата. Иначе някой носи ли си лопата и пясък в багажника, че четох в нета скоро подобно статия за зимната подготовка.
Купи си едни текстилни, като мрежа са. Вършат работа и не прецакват нищо.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За вериги само Thule, Pewag или Konig - стандартните вериги са в много практични кутии, новите хай-тек модели не чак толкова компактни. Но имаш гаранция, че ще вършат работа мноооого дълго време при правилна експлоатация.
Течните вериги са супер зле, с тяг или без тях е все тая.
Течните вериги са супер зле, с тяг или без тях е все тая.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Какво ви става бе хора
Я се стегнете малко, какви вериги какви пет лева, няма да се качвате на мусала с тия коли
Направо съм очуден колко много им се втилясвате, газ и това е....до сега не ми се е налагало да слагам такова нещо на никое БМВ, случвало ми се е да се увъртя някъде, ама все е било от "я виж сега какво ще направя", та при нормална употреба, просто не се сещам за какво са ви тия помощни средства, свен ако не падне 1м сняг

Я се стегнете малко, какви вериги какви пет лева, няма да се качвате на мусала с тия коли

Направо съм очуден колко много им се втилясвате, газ и това е....до сега не ми се е налагало да слагам такова нещо на никое БМВ, случвало ми се е да се увъртя някъде, ама все е било от "я виж сега какво ще направя", та при нормална употреба, просто не се сещам за какво са ви тия помощни средства, свен ако не падне 1м сняг

Последна промяна vld на 15 Окт 2016, 9:27, променена общо 1 път

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По въпроса за гайковерта и компресора, вчера гледах в една популярна верига хранителни магазини с 4 букви и жълт цвят в логото
, продават компресор и гайковерт за около 300 лева мисля беше

dextuar написа:Просто много,много сняг през много, много голяма част от годината не предполага БМВ(пауер), особено пък само на задно. А това колело как го караш зимата в снеговете, само ти си знаешЩото зимата и в чужбина не карат колега, и ние сме бИлЕ малко у чужбина и сме видЕлЕ
Не знам у коя чужбина сте "бИлЕ", но тук велоалеите се почистват ежегодно. Продават се гуми с шипове
http://shop.bushtukah.com/sitesearch.cf ... inter+tire
Имам клиенти, които не слизат от колелото целогодишно. Но те карат по-малка дистанция от мен. Аз имам около 11км в едната посока. Покрай Коледа ще кача снимки
Проблемът не е в снега. Проблем е ледения дъжд, който покрива всичко с лед. Тогава по шосето караш където са хвърлили сол и ако стъпиш за момент на леда, то има голяма вероятност да паднеш под колите. Чистил съм пътека със сол, за да могат жената и хлапето да стигнат до гаража.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Tires are evil - destroy them all ...
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
и аз сложих зимните гуми днес
като гледам прогнозата за времето спокойно могат да се сложат и декември, но взех нови по-високи от летните и изпаднах в паника дали ще станат
и си викам - аа слагам ги, няма един месец да се чудя ще станат ли или не

като гледам прогнозата за времето спокойно могат да се сложат и декември, но взех нови по-високи от летните и изпаднах в паника дали ще станат

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Според мен няма да приемат изменение в закона за зимните гуми, по отношение на задължителен срок за ползването на такива. При определени условия, да, задължително, но в границите на някакъв срок, не. Това е повече от разумно по мое мнение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Elesar74 написа:Според мен няма да приемат изменение в закона за зимните гуми, по отношение на задължителен срок за ползването на такива. При определени условия, да, задължително, но в границите на някакъв срок, не. Това е повече от разумно по мое мнение.
то според мен, кто цяло е доста условно. Малко трудно да дефинираш в закона кога трябва да имаш зимни гуми. Когато на пътя има сняг ? ама колко ? а ако е почистен пътя, а отстрани има сняг? А ако няма сняг, а е заледено - тогава е Ок да си с лятна гума ? Ми не. Ако наистина искат да правят нещо с цел подобряване безопасността на хората - трябва да се регламентира със Срок, та дори и да е по-късен/кратък. 1ви Декември - 31ви Януари или Февруари. Все пак това е периода от годината в който има най-ниски темепратури и вероятност от снеговалежи.
Така или иначе не разбирам хората, които не използват зимни гуми, без значение в коя част на страната живеят. То верно, че в България всички разбират от всичко и на тях не им се случва ама ... ако не им пука за тяхната сигурност - все пак са на обществени пътища и трябва да подсигуряват доколкото е възможност и сигурността на останалите участници в движението. Искаме много неща в държавата да се променят ама ... българина мисленето си не ще ... ми ..не става.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако всеки бави слагането на зимните гуми с цел да не се опекат при по-висока температура, летните не измръзват ли при по-ниска температура. Ако зимната си влошава качествата от опичане, съвсем логично е и лятната да ги влошава от измръзване. 
Пп: отивам за пуканки, че предполагам ще има спор

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
B.Stoimenov написа:Elesar74 написа:Според мен няма да приемат изменение в закона за зимните гуми, по отношение на задължителен срок за ползването на такива. При определени условия, да, задължително, но в границите на някакъв срок, не. Това е повече от разумно по мое мнение.
то според мен, кто цяло е доста условно. Малко трудно да дефинираш в закона кога трябва да имаш зимни гуми. Когато на пътя има сняг ? ама колко ? а ако е почистен пътя, а отстрани има сняг? А ако няма сняг, а е заледено - тогава е Ок да си с лятна гума ? Ми не. Ако наистина искат да правят нещо с цел подобряване безопасността на хората - трябва да се регламентира със Срок, та дори и да е по-късен/кратък. 1ви Декември - 31ви Януари или Февруари. Все пак това е периода от годината в който има най-ниски темепратури и вероятност от снеговалежи.
Така или иначе не разбирам хората, които не използват зимни гуми, без значение в коя част на страната живеят. То верно, че в България всички разбират от всичко и на тях не им се случва ама ... ако не им пука за тяхната сигурност - все пак са на обществени пътища и трябва да подсигуряват доколкото е възможност и сигурността на останалите участници в движението. Искаме много неща в държавата да се променят ама ... българина мисленето си не ще ... ми ..не става.
В повечето случаи и зима и лято не са криви гумите, а задкормилните устройства

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Don_Diego написа:... Ако зимната си влошава качествата от опичане, съвсем логично е и лятната да ги влошава от измръзване....
Тука разцепи окончателно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Don_Diego написа:Ако всеки бави слагането на зимните гуми с цел да не се опекат при по-висока температура, летните не измръзват ли при по-ниска температура. Ако зимната си влошава качествата от опичане, съвсем логично е и лятната да ги влошава от измръзване.
Аве кви гуми ве, въобще не ме е еня за гумите, просто колата е отвратителна с тея 16-ки. Никаква зимна гума няма да слагам, докато не се окопая в снега.