Подготвихте ли колата за зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Подготвихте ли колата за зимата?

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2016, 18:17

Дайте съвет струват ли течните вериги? Казаха ми, че много прецаквали гумата. Иначе някой носи ли си лопата и пясък в багажника, че четох в нета скоро подобно статия за зимната подготовка.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Окт 2016, 18:20

dextuar написа:Дайте съвет струват ли течните вериги? Казаха ми, че много прецаквали гумата. Иначе някой носи ли си лопата и пясък в багажника, че четох в нета скоро подобно статия за зимната подготовка.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Купи си едни текстилни, като мрежа са. Вършат работа и не прецакват нищо.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Окт 2016, 19:23

За вериги само Thule, Pewag или Konig - стандартните вериги са в много практични кутии, новите хай-тек модели не чак толкова компактни. Но имаш гаранция, че ще вършат работа мноооого дълго време при правилна експлоатация.
Течните вериги са супер зле, с тяг или без тях е все тая.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Окт 2016, 21:09

Какво ви става бе хора :shock:
Я се стегнете малко, какви вериги какви пет лева, няма да се качвате на мусала с тия коли :paranoid:
Направо съм очуден колко много им се втилясвате, газ и това е....до сега не ми се е налагало да слагам такова нещо на никое БМВ, случвало ми се е да се увъртя някъде, ама все е било от "я виж сега какво ще направя", та при нормална употреба, просто не се сещам за какво са ви тия помощни средства, свен ако не падне 1м сняг :shock:
Последна промяна vld на 15 Окт 2016, 9:27, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Окт 2016, 5:20

По въпроса за гайковерта и компресора, вчера гледах в една популярна верига хранителни магазини с 4 букви и жълт цвят в логото :mhihi: , продават компресор и гайковерт за около 300 лева мисля беше

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Окт 2016, 5:24

dextuar написа:Просто много,много сняг през много, много голяма част от годината не предполага БМВ(пауер), особено пък само на задно. А това колело как го караш зимата в снеговете, само ти си знаеш :lol: Щото зимата и в чужбина не карат колега, и ние сме бИлЕ малко у чужбина и сме видЕлЕ :winky:

Не знам у коя чужбина сте "бИлЕ", но тук велоалеите се почистват ежегодно. Продават се гуми с шипове

http://shop.bushtukah.com/sitesearch.cf ... inter+tire

Имам клиенти, които не слизат от колелото целогодишно. Но те карат по-малка дистанция от мен. Аз имам около 11км в едната посока. Покрай Коледа ще кача снимки

Проблемът не е в снега. Проблем е ледения дъжд, който покрива всичко с лед. Тогава по шосето караш където са хвърлили сол и ако стъпиш за момент на леда, то има голяма вероятност да паднеш под колите. Чистил съм пътека със сол, за да могат жената и хлапето да стигнат до гаража.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 18 Окт 2016, 22:50

Ей така я подготвям аз http://imgur.com/gallery/c1wMZ :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 03 Ное 2016, 17:19

и аз сложих зимните гуми днес :driving:

като гледам прогнозата за времето спокойно могат да се сложат и декември, но взех нови по-високи от летните и изпаднах в паника дали ще станат :mhihi: и си викам - аа слагам ги, няма един месец да се чудя ще станат ли или не

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Ное 2016, 0:46

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Ное 2016, 11:55

Според мен няма да приемат изменение в закона за зимните гуми, по отношение на задължителен срок за ползването на такива. При определени условия, да, задължително, но в границите на някакъв срок, не. Това е повече от разумно по мое мнение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 04 Ное 2016, 12:14

Elesar74 написа:Според мен няма да приемат изменение в закона за зимните гуми, по отношение на задължителен срок за ползването на такива. При определени условия, да, задължително, но в границите на някакъв срок, не. Това е повече от разумно по мое мнение.

то според мен, кто цяло е доста условно. Малко трудно да дефинираш в закона кога трябва да имаш зимни гуми. Когато на пътя има сняг ? ама колко ? а ако е почистен пътя, а отстрани има сняг? А ако няма сняг, а е заледено - тогава е Ок да си с лятна гума ? Ми не. Ако наистина искат да правят нещо с цел подобряване безопасността на хората - трябва да се регламентира със Срок, та дори и да е по-късен/кратък. 1ви Декември - 31ви Януари или Февруари. Все пак това е периода от годината в който има най-ниски темепратури и вероятност от снеговалежи.
Така или иначе не разбирам хората, които не използват зимни гуми, без значение в коя част на страната живеят. То верно, че в България всички разбират от всичко и на тях не им се случва ама ... ако не им пука за тяхната сигурност - все пак са на обществени пътища и трябва да подсигуряват доколкото е възможност и сигурността на останалите участници в движението. Искаме много неща в държавата да се променят ама ... българина мисленето си не ще ... ми ..не става.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Ное 2016, 12:50

Ако всеки бави слагането на зимните гуми с цел да не се опекат при по-висока температура, летните не измръзват ли при по-ниска температура. Ако зимната си влошава качествата от опичане, съвсем логично е и лятната да ги влошава от измръзване. :dunno:

Пп: отивам за пуканки, че предполагам ще има спор :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Ное 2016, 13:43

B.Stoimenov написа:
Elesar74 написа:Според мен няма да приемат изменение в закона за зимните гуми, по отношение на задължителен срок за ползването на такива. При определени условия, да, задължително, но в границите на някакъв срок, не. Това е повече от разумно по мое мнение.

то според мен, кто цяло е доста условно. Малко трудно да дефинираш в закона кога трябва да имаш зимни гуми. Когато на пътя има сняг ? ама колко ? а ако е почистен пътя, а отстрани има сняг? А ако няма сняг, а е заледено - тогава е Ок да си с лятна гума ? Ми не. Ако наистина искат да правят нещо с цел подобряване безопасността на хората - трябва да се регламентира със Срок, та дори и да е по-късен/кратък. 1ви Декември - 31ви Януари или Февруари. Все пак това е периода от годината в който има най-ниски темепратури и вероятност от снеговалежи.
Така или иначе не разбирам хората, които не използват зимни гуми, без значение в коя част на страната живеят. То верно, че в България всички разбират от всичко и на тях не им се случва ама ... ако не им пука за тяхната сигурност - все пак са на обществени пътища и трябва да подсигуряват доколкото е възможност и сигурността на останалите участници в движението. Искаме много неща в държавата да се променят ама ... българина мисленето си не ще ... ми ..не става.

В повечето случаи и зима и лято не са криви гумите, а задкормилните устройства ;). Как ще дефинират нещата в закона и дали изобщо ще го направят, това е работа на депутатите. За нероден Петко няма смисъл да плачем. Когато изменението в закона "види бял свят", тогава може да има и тълкуване и дискусия върху него. Сега просто си говорим.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 04 Ное 2016, 14:26

Don_Diego написа:... Ако зимната си влошава качествата от опичане, съвсем логично е и лятната да ги влошава от измръзване. :dunno:...

Тука разцепи окончателно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 04 Ное 2016, 16:10

Don_Diego написа:Ако всеки бави слагането на зимните гуми с цел да не се опекат при по-висока температура, летните не измръзват ли при по-ниска температура. Ако зимната си влошава качествата от опичане, съвсем логично е и лятната да ги влошава от измръзване. :dunno:

Пп: отивам за пуканки, че предполагам ще има спор :mhihi:

Аве кви гуми ве, въобще не ме е еня за гумите, просто колата е отвратителна с тея 16-ки. Никаква зимна гума няма да слагам, докато не се окопая в снега. :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата